مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

سخت بيدار شدن در صبح امري شايع و معمولي بين افراد است. با اين حال اگر اين مشكل با وجود داشتن خواب كافي به طور مكرر براي شما رخ دهد و در طول روز نيز با احساس خستگي مفرط همراه باشد مي‌تواند به عنوان علامتي از يك مشكل جسماني يا روانشناختي مانند افسردگي، كمبود آهن يا حتي خر و پف كردن در نظر گرفته شود. اگر سخت بيدار شدن در صبح براي شما نيز دردسرساز شده و احساس خستگي مزمني را برايتان ايجاد كرده لازم است كه هرچه سريع‌تر به فكر درمان آن باشيد تا سلامت روان و زندگي‌تان با تهديدي مواجه نشود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد علل و راهكارهاي مقابله با آن تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه سخت بيدار شدن در صبح و علت خستگي در صبح مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : سخت بيدار شدن از خواب در صبح

 

علل سخت بيدار شدن در صبح

سخت بيدار شدن در صبح مي‌تواند از عوامل زيستي و روانشناختي مختلفي نشات بگيرد. ما در ادامه تلاش كرده‌ايم تا به بررسي مهم‌ترين عوامل مؤثر در اين زمينه بپردازيم.

1- دچار بودن به مشكلات تنفسي در طول خواب

مشكلات تنفسي ناشي از گرفتگي بيني، سينوزيت، آلرژي، برونشيت و ساير موارد مشابه مي‌تواند در طول شب بارها شما را از خواب بيدار كند و در نتيجه كيفيت خواب را كاهش دهد. در اين وضعيت اغلب هنگامي كه از خواب بيدار مي‌شويد همچنان احساس كمبود انرژي مي‌كنيد و دوست داريد ساعات بيشتري در تخت خواب بمانيد. يكي از مشكلات تنفسي بسيار مهمي كه اغلب ناديده گرفته مي‌شود و در عين حال تا حد زيادي روي كيفيت خواب تأثيرگذار است آپنه يا همان وقفه تنفسي است. در اين حالت فرد در حين خواب براي لحظاتي ناتواني در تنفس را تجربه مي‌كند. اين امر باعث مي‌شود كه بارها از خواب بيدار شود و به اين ترتيب نتواند خواب باكيفيتي را تجربه كند.

براي شناخت بيشتر در زمينه آپنه خواب كليك كنيد.

2- گرسنگي و خالي بودن شكم از علل سخت بيدار شدن در صبح

بسياري از افراد به دليل رژيم غذايي از خوردن شام خودداري مي‌كنند و تلاش مي‌كنند زودتر به خواب بروند تا گرسنگي را تحمل نكنند. در حالي كه در طول خواب نيز بدن به سوخت نياز دارد و كمبود انرژي بدن مي‌تواند شما را از خواب بيدار كند و در نتيجه منجر به احساس خستگي در صبح شود. بهترين راه حل اين است كه آخرين وعده خود را 2 تا 3 ساعت پيش از خواب ميل كنيد. همچنين خوردن آب كافي قبل از خواب نيز مي‌تواند به شما كمك كند تا كيفيت خواب بهتري داشته باشيد.

3- استفاده از الكل و ساير مواد محرك قبل از خواب

الكل ممكن است باعث شود كه شما زودتر به خواب رويد. اما با اين حال اين ماده ريتم مغزي‌تان را به هم مي‌ريزد و خواب شبانه را دست خوش مشكلاتي مي‌كند كه در نهايت منجر به احساس خستگي هنگام صبح مي‌شود. علاوه بر الكل مصرف نوشيدني‌هاي كافئين دار و استفاده از نيكوتين نيز مي‌تواند تأثيرات مشابهي را ايجاد كند.

4- خر و پف كردن از علل سخت بيدار شدن در صبح

خر و پف كردن يكي ديگر از عواملي است كه مي‌تواند كيفيت خواب شما را تحت تأثير قرار دهد. در بسياري از موارد خر و پف مي‌تواند با آپنه تنفسي همراه شود كه در اين شرايط مشكلات خواب افزايش خواهند يافت. براي بهبود اين مشكل پيش از هر چيز مراجعه به يك پزشك را توصيه مي‌كنيم. همچنين در نظر داشته باشيد كه خر و پف كردن تا حد زيادي به وزن ارتباط دارد. در نتيجه اگر دچار اضافه وزن هستيد تلاش براي اتخاذ يك رژيم لاغري مي‌تواند به بهبود وضعيت خواب شما كمك كند.

براي آشنايي بيشتر در زمينه اختلالات خواب كليك كنيد.

5- دچار بودن به رفلاكس معده

رفلاكس معده به معني بازگشت اسيد معده و وارد شدن آن به درون مري است. از آنجايي كه توليد اسيد معده در طول شب افزايش مي‌يابد مشكل رفلاكس معده در حين خواب تشديد مي‌شود. براي اينكه بتوانيد اين مشكل را كنترل كنيد از خوردن غذاهاي تند، ترش، چرب و سنگين پيش از خواب بپرهيزيد و همچنين مصرف الكل را محدود نماييد. خوردن اين مواد غذايي قبل از خواب در كساني كه مبتلا به رفلاكس معده هستند مي‌تواند باعث ايجاد خواب منقطع شده و در هنگام صبح بيدار شدن را با سختي بيشتري مواجه كند.

6- كمبود آهن از علل سخت بيدار شدن در صبح

يكي از نشانه‌هاي رايج كمبود آهن احساس خستگي مفرط است. به همين خاطر افراد دچار اين مشكل اغلب با وجود خوابيدن به ميزان ساعات كافي باز هم احساس كمبود انرژي مي‌كنند و در طول روز نيز دائماً خسته هستند. درنتيجه بررسي وضعيت ميزان آهن بدن مي‌تواند يكي از گزينه‌هايي باشد كه در يافتن علت احساس خستگي در صبح به شما كمك كند.

7- افسردگي

افسردگي يكي از دلايل بسيار رايجي است كه مي‌تواند در احساس خستگي و خواب آلودگي شما تأثير بسياري داشته باشد. مشكلات خواب يكي از علائم اصلي افسردگي محسوب مي‌شوند. افراد مبتلا  به اين مشكل ممكن است در به خواب رفتن دشواري‌هاي زيادي را تجربه كنند، در طول شب دائماً از خواب بيدار شوند و يا صبح بسيار زود از خواب برخيزند و با اين حال احساس خستگي بسيار زيادي را تجربه كنند.

اگر از نظر خلقي وضعيت مناسبي را تجربه نمي‌كنيد و در كنار آن دچار مشكلات خواب نيز هستيد ابتدا بايد به فكر بهبود روحيه خود باشيد. اگر اين مشكل به طور ريشه‌اي مورد حل و فصل قرار بگيرد به طور خود به خود وضعيت خواب شما نيز بهبود خواهد يافت. مراجعه به يك روانشناس باليني به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد درمان مناسب افسردگي را دريافت نماييد.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه علائم افسردگي و درمان افسردگي كليك كنيد.

8- اختلال اضطراب فراگير

اختلالات اضطرابي به خصوص اختلال اضطراب فراگير با ايجاد تنش و بي‌قراري دائمي در فرد باعث مي‌شود كه او نتواند خواب عميقي را تجربه كند و دائماً در حالت گوش به زنگي به سر ببرد. در نتيجه اين امر باعث مي‌شود كه هنگام صبح فرد با خستگي مفرطي از خواب بيدار شود و انرژي كافي را در طول روز نداشته باشد. بهبود اين شرايط نيز  نيازمند مراجعه به متخصصان سلامت روان نظير روانشناسان و روانپزشكان است.

 

درمان سخت بيدار شدن در صبح 

اگر بيدار شدن در صبح شما را با دردسر مواجه كرده و باعث شده تا در طول روز دائماً احساس خستگي و بي انرژي بودن داشته باشيد پيش از هر چيز بايد به دنبال يافتن علت مشكل خود باشيد. همان طور كه گفته شد انواع مشكلات جسماني و روانشناختي مي‌توانند در بروز اين حالت تأثيرگذار باشند. در صورت مشاهده هريك از علائم مذكور متناسب با مشكل خود به يك پزشك يا روانشناس مراجعه كنيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

 

سؤالات متداول

- آيا سيگار كشيدن مي‌تواند بر كيفيت خواب تأثيرگذار باشد و باعث احساس خستگي به هنگام صبح شود؟

بله مصرف سيگار به خصوص هنگام شب و قبل از خواب به دليل دارا بودن نيكوتين كيفيت خواب شما را تحت تأثير قرار مي‌دهد و مي‌تواند موجب احساس خستگي مفرط شود.

- آيا نوع رژيم غذايي مي‌تواند در احساس سرحال بودن در صبح تأثير داشته باشد؟

بله. معمولاً خوردن غذاهاي چرب و سنگين به خصوص در وعده شام مي‌تواند كيفيت خواب را تحت تأثير قرار دهد. داشتن رژيم غذايي سالم و مصرف غذاهاي سبك‌تر هنگام شب مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك كند.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه سخت بيدار شدن در صبح و علت خستگي در صبح مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : سخت بيدار شدن از خواب در صبح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۱۹:۳۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

مشخصات افراد زودرنج و نازك دل چيست؟ احتمالاً شما هم در زندگي خود با افرادي روبه‌رو شده‌ايد كه به طور كلي بسيار حساس هستند و در برابر رويدادهاي محيطي واكنش‌هاي شديدتري نشان مي‌دهند. آن‌ها اغلب بيش از ديگران غم و ناراحتي را تجربه كرده و همچنين به جزئيات بيش از حد دقت مي‌كنند. آشنايي با ويژگي‌هاي اين افراد به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد برخورد مناسب‌تري با اين افراد داشته باشيد و به درك بالاتري در روابط بين فردي خود دست يابيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه مشخصات افراد زودرنج و نازك دل مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : نحوه رفتار با افراد زودرنج

 

مشخصات افراد زودرنج و نازك دل

اولين چيزي كه بايد در مورد افراد زودرنج و نازك دل بدانيد اين است كه اين ويژگي نوعي مشكل يا بيماري جدي محسوب نمي‌شود بلكه نوعي ويژگي شخصيتي است كه در طول زمان شكل مي‌گيرد و به مرور تحكيم مي‌يابد. اين ويژگي باعث مي‌شود كه افراد هم در برابر رويدادهاي مثبت و هم در برابر رويدادهاي منفي حساسيت بيشتري داشته باشند و پاسخ شديدتري نيز به اين رويدادها نشان دهند. ما در ادامه به مهم‌ترين ويژگي‌هاي افراد زودرنج و نازك دل پرداخته‌ايم.

براي آشنايي بيشتر در زمينه احساسات كليك كنيد.

اجتناب از ديدن فيلم‌ها و تصاوير ناراحت كننده

افراد زودرنج اغلب حساسيت بسيار شديدي نسبت به ديدن تصاوير ناراحت كننده دارند. آن‌ها اغلب از ديدن تصاوير و صحنه‌هاي خشونت‌آميز اجتناب مي‌كنند چرا كه فكر مي‌كنند در مواجهه با آن ناراحتي بسيار شديد و با اثرات پايداري را تجربه خواهند كرد.

حساسيت بيشتر در برابر تحريكات محيطي

افراد زودرنج علاوه بر اينكه نسبت به رويدادهاي ناراحت كننده حساسيت بيشتري دارند به طور كلي بيشتر تحت تأثير محرك‌هاي محيطي قرار مي‌گيرند. براي مثال آن‌ها معمولاً بيش از ديگران در محيط‌هاي شلوغ و پر سروصدا احساس ناراحتي مي‌كنند و از اين بابت آشفته مي‌شوند.

تمايل به گوشه گيري از مشخصات افراد زودرنج و نازك دل

افراد زودرنج و نازك دل اغلب در برابر رويدادهاي ناراحت كننده فشار بسيار زيادي را احساس مي‌كنند و در پي آن تمايل زيادي به گوشه گيري دارند. آن‌ها اغلب در پي تجربه رويدادهاي آزاردهنده دوست دارند از ديگران فاصله بگيرند و در مكاني نظير يك اتاق تاريك و ساكت تنها باشند.

براي شناخت بيشتر در زمينه نشانه هاي حساسيت و زودرنجي كليك كنيد.

زيبايي شناسي عميق‌تر و تمايل به انواع هنر

شايد شما هم متوجه اين موضوع شده باشيد كه هنرمندان معمولاً از روحيه حساس‌تري برخوردارند. در راستاي همين موضوع مطالعات نشان مي‌دهد كه افراد زودرنج بيش از ديگران تمايل به فعاليت‌هاي هنري دارند. آن‌ها اغلب بيش از ديگران تحت تأثير طبيعت قرار مي‌گيرند و ديدگاه زيبايي شناسانه عميق‌تري به محيط دارند.

تجربيات دروني بيشتر از مشخصات افراد زودرنج و نازك دل

پژوهشگران معتقدند كه افراد زودرنج و نازك دل زندگي دروني عميق‌تر و پيچيده‌تري را تجربه مي‌كنند. اين زندگي دروني همواره با احساسات مستحكم‌تر و افكار پيچيده‌تري نيز همراه است. اين مسئله باعث مي‌شود كه آن‌ها به جزئيات بيشتري در مورد خود دقت كنند و همچنين نسبت به انتقادات نيز حساس‌تر باشند.

احساس فشار بيشتر در روابط بين فردي

افراد زودرنج و نازك دل اغلب در روابط بين فردي بيش از ديگران آسيب مي‌بينند. آن‌ها معمولاً از رها كردن ديگران متنفرند و مشكلات زيادي در مهارت جرات ورزي و نه گفتن دارند چرا كه آن‌ها مي‌ترسند در صورت رد كردن خواسته‌هاي دوستانشان آن‌ها را نااميد كرده يا از دستشان بدهند. اين مسئله باعث مي شود كه در روابط بين فردي تحت فشار زيادي قرار بگيرند و در اكثر اوقات احساس كنند كه ناديده گرفته شده‌اند.

 

سؤالات متداول درباره مشخصات افراد زودرنج و نازك دل

- آيا افراد زودرنج و نازك دل بيش از ديگران در معرض اختلالاتي نظير افسردگي قرار دارند؟

بله. از آنجايي كه افراد زود رنج تمركز زيادي روي خود و احساسات دروني‌شان دارند آسيب‌پذيري رواني بيشتري را نيز تجربه مي‌كنند. در صورتي كه فرد نتواند اين ويژگي را در درون خود تعديل كند و مهارت‌هاي مناسب را براي برخورد بهتر در روابط بين فردي بياموزد احتمال اينكه به اختلالاتي نظير افسردگي دچار شوند بيشتر است.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه درمان افسردگي كليك كنيد.

- آيا زودرنجي نياز به درمان و جلسات رواندرماني دارد؟

زودرنجي به خودي خود نوعي اختلال يا مشكل روحي رواني محسوب نمي‌شود. اما شرايطي را ايجاد مي‌كند كه باعث مي شود فرد بيش از ديگران در برابر مشكلات رواني آسيب‌پذير باشد. به همين خاطر لازم است كه فرد نسبت به وجود اين ويژگي در خود، آگاه باشد و بتواند از طريق يادگيري مهارت‌هايي نظير مهارت كنترل احساسات آن را در خود تعديل كند. مراجعه به يك روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به خودآگاهي بيشتري در اين باره دست يابيد و مهارت‌هاي مقابله‌اي مناسب را نيز بياموزيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه مشخصات افراد زودرنج و نازك دل مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : نحوه رفتار با افراد زودرنج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۱۷:۳۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

اختلالات عصبي شناختي بر نحوه‌ي تفكر و سطوح مختلف شناختي اثر مي‌گذارند. در اين دسته از اختلالات، رفتارها و روش‌هاي فكري غلط، بسيار شبيه به برخي ديگر از اختلالات روانشناختي مي‌باشد، با اين تفاوت كه ريشه‌ي اين اختلالات آسيب ناشي از اندام‌هاي زيستي و يا سيستم اعصاب است. آسيب مي‌تواند در اثر يك بيماري، صدمه يا جراحت و ژنتيك به وجود آيد. با اين حال بيشتر عملكرد و رفتار فرد در زمينه‌ي شناختي مختل مي‌گردد. در اين مقاله درباره بخش‌هايي از مغز كه تحت تأثير اختلالات عصبي شناختي قرار مي‌گيرند، انواع اختلالات عصبي شناختي و درمان آن‌ها بحث شده است. جهت تشخيص اين اختلالات و درمان آسيب‌هاي رواني ناشي از آن‌ها مراجعه به مشاوره روانشناسي ضرورت دارد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و درمان اختلالات عصبي شناختي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : اختلالات عصبي شناختي

 

زمينه‌هاي شناختي تاثيرپذير

از جمله زمينه‌هاي شناختي تاثيرپذير مي‌توان به موارد زير اشاره داشت:

1. يادگيري و حافظه

آسيب پذيرترين قسمت مغز حافظه مي‌باشد كه ممكن است يادگيري را هم تحت تأثير قرار دهد. حافظه يك فرايند ساده نبوده و تعداد زيادي نوروترانسميتر (سلول‌هاي عصبي) براي يادگيري و نگهداري از اطلاعات درگير مي‌باشند، پس در صورت آسيب علائم متفاوتي مي‌تواند بروز كند. به صورت عدم توانايي در بازيابي اطلاعات، نگهداري و حفظ اطلاعات جديد احتمال دارد بروز كند. علاوه بر اين ممكن است بر اثر آسيب به اين منطقه اختلالات يادگيري بروز پيدا كنند. براي اطلاع از انواع اختلالات يادگيري كليك كنيد.

2. اختلالات عصبي شناختي | زبان

به توانايي دريافت، انتقال و درك مطالب، توانايي زبان گفته مي‌شود، توانايي افراد در روان و سليس صحبت كردن، به زبان آوردن آنچه در فكرشان است، يا درك مطالب از جمله بخش‌هايي است كه اختلالات عصبي شناختي بر زبان اثر گذاشته و مختل مي‌كند. اختلالات گفتاري مي‌تواند ناشي از يك اختلال عصبي شناختي ايجاد شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر از اختلالات گفتاري كليك كنيد.

3. توجه و تمركز

تمركز پايه و اساس بسياري از عملكردهاي شناختي ديگر است، پس درصورت آسيب احتمال آنكه فرد دچار مشكلي شود بالا خواهد بود. براي مثال افرادي كه به راحتي مي‌توانستند روي چند كار به طور همزمان تمركز كنند بعد از بيماري به راحتي حواسشان از انجام كارشان پرت شده و به طور محسوس تمركز كمتري را در فعاليت‌هايشان تجربه مي‌كنند.

4. توانايي برنامه ريزي و تصميم گيري

مهارت‌هايي مثل برنامه ريزي، تصميم گيري و يا رفتارهايي كه نياز به اجرا دارند مجموعا عملكردهاي اجرايي فرد ناميده مي‌شوند. وظيفه‌ي مديريت، حل مساله، سنجش خطر و قضاوت از ديگر وظايف اين بخش از مغز است.

5. اختلالات عصبي شناختي | جهت يابي و درك بصري

در اختلالات عصبي شناختي توانايي جهت يابي مكان، نقشه خواني، رانندگي و يافتن مسير ممكن است دچار نقص شود.

6. اختلالات عصبي شناختي | هوش

در برخي موارد بيماران و يا اطرافيان آن‌ها احساس مي‌كنند كه هوش فرد دستخوش تغييراتي شده است اما بهتر است بدانيد هوش معمولا تحت تأثير اين دسته بيماري‌ها قرار نمي‌گيرد. با اين حال زماني كه حافظه، استدلال و مهارت‌هاي ادراكي كه ابزارهايي براي تعيين هوش است صدمه ببينند، مي‌تواند به طور موقت و يا دائم سرعت فرد را كاهش دهد.

7. شخصيت و خلق

پرخاشگري، افسردگي، اضطراب، نقص در احساسات... از جمله حالاتي است كه مي‌تواند شخصيت فرد را دستخوش تغييراتي بكند تا جايي كه فرد را به صورت بنيادي تحت تأثير قرار دهد گويي شخص ديگري در غالب جسم او ظاهر شده است، كه با اين حال با مديريت و درمان مي‌توان براي بازگشت به عملكرد قبلي ياري رساند. براي كسب اطلاعات درباره  افسردگي كليك كنيد.

 

انواع اختلالات عصبي شناختي

در متون تخصصي امروزي تغييراتي در نام‌هايي كه براي عموم آشنا است به وجود آمده و به طور كلي اختلالات عصبي شناختي در سه دسته اختلالات عصبي شناختي خفيف، عمده و دليريوم طبقه بندي مي‌شود. لازم به ذكر است بيماري‌هاي عصبي شناختي ممكن است جدا از هم و يا به عنوان مرحله‌ي اوليه رخ دهند گاهي نيز دليريوم با دو اختلال ديگر ممكن است همراه شود، اما خود به طور مستقل نيز رخ مي‌دهد. اختلال زوال عقل (دمانس) اصطلاحي است كه همچنان توسط متخصصان استفاده مي‌شود، زوال عقل در متون تخصصي جاي خود را به اختلالات عصبي شناختي داده است.

اختلال عصبي شناختي خفيف

فرد با اين درجه از اختلال حداقل در يكي از زمينه‌هاي شناختي ذكر شده دچار نقص مي‌شود، به طوري كه كارهايي را كه به آساني قبلا مي‌توانست انجام دهد ديگر قادر به انجام درست و با كيفيت مناسب قبل نيست با استفاده از روش‌هاي جبراني يا اصطلاحا استراتژي‌هاي جبراني براي رفع نقص‌ها مي‌تواند به عملكرد سابق دست يابد. براي تشخيص، اظهاراتِ خود فرد و ارزيابي پزشكي مورد نياز است.

اختلال عصبي شناختي عمده

زماني اين اختلال تشخيص داده مي‌شود كه تضعيف شديدي در عملكرد شناختي فرد نسبت به قبل ايجاد شده باشد، و در حدي است كه توانايي فرد در اجراي تكاليف ضروري زندگي دچار مشكل گردد. بنابراين در صورتي كه در روند زندگي فرد اختلالي ايجاد نكند، تشخيص اختلال عصبي شناختي خفيف داده مي‌شود.

اختلالات عصبي شناختي | دليريم ( روان آشفتگي )

افراد در اثر دليريوم (روان آشفتگي) به طور ناگهاني دچار اختلالاتي در توجه و آگاهي مي‌شوند به شكلي كه فرد دچار سردرگمي و تخريب در بيشتر عملكردهاي شناختي مي‌شود. اين نوسانات در مدت‌هاي كوتاه يعني از چند ساعت تا چند روز طول مي‌كشد، حائز اهميت است دليريوم در اثر يك مشكل جسماني روي مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر از دليريوم كليك كنيد.

همانطور كه ذكر شد دسته بندي كه در اينجا آورديم طبق طبقه بندي نهايي در كتب تخصصي است؛ بيماري‌هايي مثل دمانس (زوال عقل)، پاركينسون، بيماري هانگتينتون و آلزايمر امروزه نيز به همان صورت و با همين اسامي شناخته مي‌شوند. در تمامي اين اختلالات حافظه، توجه، يادگيري، زبان، ادراك و شناخت اجتماعي تحت تأثير قرار مي‌گيرد. اما تفاوت در شدت و طول مدت بيماري است كه مي‌تواند فرد را درگير خود نمايد. نشانه‌ها ممكن است با اسكيزوفرني مشابه باشد براي اطلاع از علائم اسكيزوفرني كليك كنيد.
 

ساير اختلالات مرتبط با ذهن و عصب

بسياري از بيماري هاي جسمي ريشه در ذهن و روان بيمار دارند، ارتباط برخي از آن ها اثبات شده و در مورد برخي ديگر هنوز شواهد كافي وجود ندارد. با اين حال توصيه متخصصان در مواجه با بيماراني كه دچار مشكلات شناختي و عصبي هستند، دوري از عوامل استرس زا و انجام برخي تمرينات (مثل آرام سازي، ريلكسيشن و مديتيشن) هست. در زير به برخي از بيماري هاي جسمي كه موجب اختلال در شناخت و تصميم گيري فرد مي شوند و يا بالعكس ذهن در بروز اين بيماري ها تاثير داره اشاره كرده ايم.

سندروم روده تحريك پذير

معده درد عصبي

بيماري ام اس (MS)

آسيب و كاركردهاي لوب هاي مغزي

ميگرن | علت و درمان ميگرن
 

درمان اختلالات عصبي شناختي

درمان اختلالات عصبي شناختي بر اساس نشانه‌ها و عوامل ايجاد كننده متفاوت مي‌باشد. اما آنچه كه براي تمامي اين افراد لازم است استراحت و مراقب پزشكي است. از جمله درمان‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • استراحت مطلق براي كساني كه جراحي شده‌اند و گذراندن دوران نقاهت
  • استفاده از داروهاي ضد درد
  • استفاده از آنتي بيوتيك‌ها براي از بين بردن عفونت‌هاي باقي مانده در مغز
  • جراحي براي بهبود هر نوع آسيب شديد مغزي
  • درمان‌هاي شغلي براي كمك به بازسازي شناختي
  • آموزش مهارت‌هاي روزمره
  • درمان‌هاي فيزيوتراپي براي بهبود قدرت هماهنگي، تعادل و انعطاف پذيري

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و درمان اختلالات عصبي شناختي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : اختلالات عصبي شناختي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات عصبي شناختي،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۱۵:۲۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

يكي از اختلالات شايع هنگام خواب، آپنه خواب يا وقفه تنفسي در خواب است. اختلال آپنه خواب باعث به هم خوردن چرخه خواب و بيداري مي‌شود و تأثير زيادي بر عملكرد روزانه افراد مي‌گذارد. آپنه خواب در بيماران قلبي مي‌تواند باعث مرگ ناگهاني در طول خواب شود. اختلال در خواب باعث مي‌شود فرد در طول روز احساس خستگي كرده و بازدهي لازم را نداشته باشد. از طرفي كم خوابي بر خلق فرد نيز تأثير مي‌گذارد. آپنه خواب در هر سني احتمال بروز دارد. آگاهي از نشانه‌ها، عوارض و روش‌هاي درماني به شمت كمك مي‌كند، اين بيماري را بهتر بشناسيد و از آسيب‌ها و عوارض آن جلوگيري كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ديگر اختلالات خواب كليك كنيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب و بي خوابي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : آپنه خواب

 

آپنه خواب چيست؟

آپنه خواب يك اختلال جدي در خواب است كه در آن تنفس مكررا متوقف و مجدد شروع مي‌شود. هر دوره آپنه خواب 10 تا 30 ثانيه طول مي‌كشد. توقف تنفس مي‌تواند حتي تا صدها بار در خواب تكرار شود. شخص ممكن است با احساس خفگي و نفس تنگي به طور مكرر از خواب بيدار شود. افرادي كه به اختلال وقفه تنفسي مبتلا هستند، حتي اگر يك شب خواب كامل داشته باشند باز هم احساس خستگي خواهند كرد. آپنه خواب اغلب باعث بروز بي‌خوابي در افراد مبتلا مي‌شود. در اين زمينه پيشنهاد مي‌كنيم مقاله بي خوابي و دلايل بي خوابي را مطالعه كنيد.

 

انواع آپنه خواب

آپنه خواب معمولا به سه صورت رخ مي‌دهد:

آپنه انسدادي: آپنه انسدادي شايع‌ترين شكل وقفه تنفسي در خواب است و هنگامي اتفاق مي‌افتد كه عضلات گلو در حالت آرامش قرار دارد و بافت نرم پشت گلو راه تنفس را مسدود مي‌كند.

آپنه مركزي خواب: آپنه مركزي زماني اتفاق مي‌افتد كه مغز سيگنال‌ها و دستورات لازم را براي عضلات كنترل تنفس، ارسال نمي‌كند.

آپنه خواب مركب: اين نوع از اختلال خواب زماني اتفاق مي‌افتد كه فرد هم آپنه خواب انسدادي و هم مركزي را تجربه مي‌كند.

 

علائم آپنه خواب

علائم و نشانه‌هاي آپنه انسدادي و مركزي تقريبا با هم يكسان است و گاهي اوقات تعيين نوع آن مشكل مي‌شود. شايع‌ترين علائم و نشانه‌هاي آپنه انسدادي و مركزي عبارت‌اند از:

  • خر و پف با صداي بلند
  • وقفه‌هاي تنفسي در طول خواب كه توسط اطرافيان گزارش مي‌شود
  • نفس نفس زدن در طول خواب
  • بيدار شدن با دهان خشك
  • سردرد صبحگاهي
  • بي خوابي و مشكل در خواب
  • خواب بيش از حد در طول روز
  • مشكل در توجه و تمركز در طول روز
  • تحريك پذيري بالا

خر و پف با صداي بلند معمولا يك مشكل جدي را نشان مي‌دهد اما لزوما آپنه خواب نيست. اگر برخي از اين علائم يا هر مشكلي مربوط به خوابيدن داريد، حتما به پزشك مراجعه كنيد.

 

علل آپنه خواب انسدادي

آپنه انسدادي زماني اتفاق مي‌افتد كه به دليل انسداد مسير تنفسي، فرد نمي‌تواند هوا را به ميزان كافي دريافت كند؛ در نتيجه سطح اكسيژن در خون پايين مي‌آيد. مغز در اين حالت به دستگاه تنفسي هشدار مي‌دهد و فرد را از خواب بيدار مي‌كند تا دوباره بتواند راه تنفس خود را باز كند. اين بيداري معمولا خيلي كوتاه بوده و به ياد آورده نمي‌شود. انسداد راه تنفسي به دليل مشكل در لوزه‌هاي بزرگ، بافت بيش از حد در مسير تنفس و زبان بزرگ ايجاد شود.

 

علل آپنه خواب مركزي

آپنه مركزي كمتر رايج است و علت آن، اختلال عملكرد مغز در ارسال پيغام به عضلات تنفسي است. اختلال عملكرد مغزي مي‌تواند به دليل عفونت يا سكته ايجاد شده باشد. اين حالت باعث مي‌شود فرد مدت كوتاهي براي نفس كشيدن تلاش نكند. در نتيجه بيداري به همراه نفس تنگي اتفاق مي‌افتد كه باعث اختلال در خوابيدن مجدد يا ماندن در خواب مي‌شود.

 

عوامل خطر و عوامل ايجاد كننده آپنه خواب

وقفه تنفسي در خواب مي‌تواند براي هر كسي، حتي كودكان اتفاق بيفتد اما عوامل خاصي هستند كه باعث افزايش خطر ايجاد وقفه‌هاي تنفسي مي‌شوند.

عوامل مؤثر در ايجاد آپنه انسدادي خواب

_ اضافه وزن: چاقي به ميزان زيادي خطر آپنه خواب را افزايش مي‌دهد. رسوبات چربي در اطراف راه هوايي فوقاني مي‌تواند تنفس شما را مختل كند.

_ اندازه دور گردن: افرادي كه گردن زخيم دارند ممكن است راه هوايي تنگ‌تر داشته باشند.

_ راه هوايي محدود: ممكن است شما داراي گلوي باريك باشيد. لوزه‌ها و گرفتگي بيني مي‌تواند راه‌هاي هوايي را به ويژه در كودكان مسدود كند.

_ مرد بودن: مردان حدود دو تا سه برابر بيشتر از زنان احتمال وقفه‌هاي تنفسي را در خواب تجربه مي‌كنند. با اين حال زنان در صورت اضافه وزن، خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش مي‌دهند. همچنين بعد از يائسگي نيز خطر ابتلا بيشتر مي‌شود.

_ افزايش سن: با افزايش سن خطر ابتلا به اين بيماري افزايش پيدا مي‌كند.

_ الكل و دارو‌هاي آرام بخش: اين دارو‌ها عضلات گلو را آرام مي‌كنند و مي‌تواند وقفه تنفسي انسدادي را تشديد كند.

_ سيگار كشيدن: سيگاري‌ها سه برابر بيشتر از كساني كه سيگار نمي‌كشند، آپنه انسدادي را تجربه مي‌كنند. سيگار كشيدن مي‌تواند مقدار التهاب و نگهداري مايعات را در راه تنفسي افزايش دهد.

عوامل مؤثر در ايجاد آپنه مركزي خواب

_ سن بالا: با افزايش سن خطر ابتلا به آپنه انسدادي افزايش پيدا مي‌كند.

_ مرد بودن: آپنه مركزي خواب در مردان بيشتر از زنان اتفاق مي‌افتد.

_ اختلالات قلبي: داشتن نارسايي‌هاي احتقاني قلب مي‌تواند خطر ابتلا را افزايش دهد.

_ دارو‌هاي مسكن و آرام بخش: دارو‌هاي با تجويز طولاني مدت مثل دارو‌هاي ضد افسردگي و متادون خطر آپنه مركزي خواب را افزايش مي‌دهند. براي كسب اطلاعات در زمينه دارو‌هاي ضد افسردگي كليك كنيد.

متادون دارويي شبه مخدر است كه براي ترك مواد مخدر به كار مي‌رود اما در صورت مصرف غير اصولي وابستگي مي‌آورد و از عوارض مهم آن آپنه خواب است. براي كسب اطلاعات در زمينه ترك متادون كليك كنيد.

_ سكته مغزي: با داشتن تجربه سكته مغزي، خطر آپنه مركزي خواب در معرض افزايش قرار مي‌گيرد.
 

عوارض جانبي آپنه خواب

1. خستگي روزمره

بيداري‌هاي مكرر مربوط به آپنه خواب، باعث مي‌شود خواب طبيعي مختل شود و موجب خواب آلودگي در طول روز بشود. همچنين تمركز شما را در هنگام كار دچار اختلال مي‌كند و باعث افزايش احتمال خطر در هنگام رانندگي يا كارهاي حساس مي‌شود. كودكان و نوجوانان مبتلا به وقفه تنفسي ممكن است در مدرسه دچار مشكل شوند و يا مشكلات رفتاري در آن‌ها بروز پيدا كند.

2. فشار خون بالا و مشكلات قلبي

سقوط ناگهاني سطح اكسيژن خون در طول وقفه‌هاي تنفسي خواب، مي‌تواند باعث افزايش سطح فشار خون شود؛ همچنين سيستم قلبي عروقي را تحت فشار مي‌گذارد. آپنه انسدادي خواب خطر ابتلا به حمله قلبي، سكته مغزي و ضربان قلب غير طبيعي را افزايش مي‌دهد. اگر فرد دچار بيماري قلبي باشد، وقفه تنفسي مي‌تواند منجر به مرگ ناگهاني در خواب شود.

3. ديابت نوع دو

آپنه خواب، باعث بالا رفتن خطر افزايش ابتلا به انسولين و ديابت نوع دو مي‌شود كه در آن بدن توانايي خود را براي ذخيره گلوكز و استفاده از آن از دست مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ديابت كليك كنيد.

4. اختلالات سوخت و ساز

اختلالاتي شامل فشار خون بالا، سطح كلسترول غير طبيعي و قند خون بالا و اختلالاتي كه به بيماري‌هاي قلبي مربوط است مي‌تواند تحت تأثير آپنه خواب ايجاد شود و مشكلات بسياري را براي فرد مبتلا به وجود آورد.

5. اختلالات كبدي

نتيجه تست‌هاي عملكرد كبد در افراد مبتلا به آپنه خواب ممكن است غيرطبيعي باشد و كبدشان گاه نشانه‌هايي از زخم را نشان مي‌دهد؛ عارضه‌اي كه آن را بيماري كبد چرب غير الكلي مي‌نامند.

6. بي‌خواب شدن اطرافيان

خرو پوف عارضه‌اي است كه گاه به دنبال آپنه خواب مي‌آيد و اطرافيان شما را مي‌آزارد. خرو پوف با صداي بلند مانع از استراحت و خواب كافي همسرتان مي‌شود. ممكن است مجبور شود به اتاق ديگري برود تا بتواند استراحت كند. در صورتي كه محل خوابش را هم تغيير ندهد دچار كم‌خوابي و بي‌خوابي مي‌شود. جهت درمان بي‌خوابي مي‌توانيد از روش‌هاي تن آرامي، روان درماني و مشاوره تلفني فردي استفاده كنيد.

 

تشخيص آپنه خواب چگونه است؟

پزشك علائم و نشانه‌هاي شما را بر اساس گفته‌هاي خودتان بررسي مي‌كند و يا ممكن است شما را به يك مركز مربوط به اختلالات خواب ارجاع دهد. در اين مراكز اغلب ارزيابي‌هاي دقيق‌تري صورت مي‌گيرد كه شامل نظارت شبانه بر تنفس و نظارت بر عملكردهاي بدن در طول شب مي‌شود. برخي از تست‌هايي كه براي آپنه خواب مورد استفاده قرار مي‌گيرند شامل موارد زير است:

پلي‌سومنوگرافي شبانه: تست به صورتي است كه شما را به دستگاهي متصل مي‌كنند و به اين واسطه عملكرد قلب، ريه، مغز، الگوهاي تنفس، حركات دست و پا و سطوح اكسيژن خون را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند.

تست‌هاي خانگي: در برخي موارد مي‌توانيد از تست‌هاي خانگي ساده براي تشخيص بيماري استفاده كنيد. اين تست‌ها را مي‌توانيد در خانه استفاده كنيد و شامل اندازه‌گيري ضربان قلب، جريان هوا،  سطح اكسيژن خون و الگوهاي تنفسي است.

پزشك ممكن است براي تشخيص بهتر هم تست‌هاي خانگي و هم پلي‌سومنوگرافي را پيشنهاد كند. در صورتي كه تشخيص آپنه خواب انسدادي دريافت كنيد پزشك متخصص شما را به متخصص گوش و حلق و بيني ارجاع مي‌دهد تا از وجود و يا عدم وجود هر گونه انسداد در بيني و حلق مطمئن شود. علاوه بر اين براي تشخيص علت آپنه مركزي شما را به متخصص قلب و سا متخصص سيستم عصبي ارجاع مي‌دهد.

 

راه‌هاي پيشگيري و درمان 

درمان سنتي نوعي ماسك به نام  CPAP است كه سعي مي‌كند هنگام قطع تنفس، به فرد اكسيژن وارد كند. اما اين روش سنتي و معمولا آزار دهنده است. برخي داروها نيز هستند كه مزاياي مشابهي دارند اما در اينجا چند درمان و روش رفتاري جايگزين براي كاهش علائم آپنه خواب ذكر خواهيم كرد. علم روانشناسي نيز درمان‌هاي غير دارويي را خط اول درمان وقفه تنفسي مي‌داند. براي كسب اطلاعات در زمينه روانشناسي و روان‌درماني‌هاي مرتبط با آن كليك كنيد.

1. حفظ وزن سالم

معمولا افراد داراي وقفه تنفسي، اضافه وزن نيز دارند. چاقي مي‌تواند خطر انسداد مجاري تنفسي را افزايش دهد و تنفس شما را به طور ناگهاني هنگام خواب قطع كند. كاهش وزن براي اين افراد بسيار حياتي است.

2. ورزش

ورزش منظم و هوازي مي‌تواند سطح انرژي شما را افزايش دهد، قلب شما را تقويت كند و آپنه خواب را بهبود ببخشد. يوگا به طور خاص مي‌تواند توانايي تنفسي شما را بهبود ببخشد و جريان اكسيژن را تقويت كند. آپنه خواب با كاهش سطح اكسيژن در خون همراه است. يوگا سطح اكسيژن در خون را با تمرينات مختلف تنفسي افزايش داده و باعث كاهش ميزان اختلالات خواب شما مي‌شود. براي كسب اطلاعات در زمينه يوگا كليك كنيد.

3. حالت خواب

تغييرات هرچند كوچك در وضعيت خواب شما، مي‌تواند علائم آپنه خواب را تقويت كند و استراحت شبانه شما را بهبود ببخشد. بيش از نيمي از موارد وقفه تنفسي از موقعيت و حالت خواب شما تأثير مي‌گيرد. حالت خواب شما به پشت خروپف شما را افزايش مي‌دهد و مسير‌هاي هوايي را مسدود مي‌كند. در برخي از موارد خوابيدن به طرفين مي‌تواند به تنفس طبيعي شما كمك كند.

4. از مرطوب كننده استفاده كنيد

دستگاه‌هاي رطوبت ساز مي‌تواند به وقفه تنفسي شما كمك كند. هواي خشك مي‌تواند سيستم تنفسي را تحريك كند. اين دستگاه‌ها رطوبت و اكسيژن هوا را افزايش داده و تنفس شما را راحت‌تر مي‌كند. اضافه كردن روغن استوخودوس، اكاليپتوس يا نخود فرنگي مي‌تواند ضدالتهاب و تسكين كننده سيستم تنفسي باشد.

5. ممنوعيت مصرف الكل و سيگار

تغييرات در سبك زندگي مي‌تواند سلامت شما را بهبود ببخشد و خواب شما را بهتر كند. الكل، عضلات گلو را كنترل مي‌كند كه مي‌تواند باعث خروپف شود و چرخه خواب شما را مختل كند. همچنين باعث التهاب و تورم لوله‌هاي تنفسي شما مي‌شود.

استفاده از تنباكو اثرات مشابه با الكل دارد و باعث تورم و التهاب راه‌هاي هوايي شما مي‌شود و وقفه‌هاي تنفسي شما در خواب را افزايش مي‌دهد. ترك سيگار و ترك مصرف الكل در روند بهبودي تاثير به سزايي دارد. براي كسب اطلاعات در زمينه ترك سيگار و الكل كليك كنيد.

 

دستگاه‌هاي مخصوص در درمان آپنه خواب

همانطور كه گفتيم يكي از روش‌هاي معمول و سنتي در درمان آپنه خواب، روش CPAP است؛ اما علاوه بر آن دستگاه‌هاي فشار راه هوايي، دستگاه فشار مثبت بازدمي راه هوايي و ابزارهاي دهاني‌‌ نيز براي درمان آپنه خواب مورد استفاده قرار مي‌گيرند كه در ادامه به توضيح آن‌ها پرداخته‌ايم:

دستگاه‌ فشار راه هوايي BiPAP

در صورتي كه نمي‌توانيد از دستگاه CPAP استفاده كنيد، دستگاه‌هاي ديگري وجود دارند كه به تنظيم هوا در طول خواب كمك مي‌كند. كار اين دستگاه به صورت اتوماتيك است و Auto-CPAP نام دارد. دستگاه ديگري نيز با همين كاركرد وجود دارد كه هنگام دم فشار هوا را افزيش مي‌دهد و در بازدم از ميزان آن مي‌كاهد. نام اين دستگاه BiPAP يا فشار مثبت راه هوايي است.

دستگاه فشار مثبت بازدمي راه هوايي

اين دستگاه‌ها بسيار كوچك هستند و قبل از خواب بر روي سوراخ‌هاي بيني قرار مي‌گيرند. اين دستگاه‌ها به صورت دريچه‌اي است كه در هنگام دم شرايط عبور هوا را براي فرد فراهم مي‌كند و هواي بازدم از سوراخ‌هاي ريز موجود در آن رد مي‌شوند. اين دستگاه راه هوايي را باز نگه مي‌دارد. اين دستگاه به كاهش خروپوف و خواب آلودگي در افراد كمك مي‌كند و گزينه مناسبي براي درمان آپنه خواب است.

ابزارهاي دهاني‌‌

يكي ديگر از گزينه‌هاي موجود در اين زمينه ابزارهاي دهاني است. اين ابزارها براي باز نگه داشتن راه گلو طراحي شده‌اند و راحت‌تر از دستگاه CPAP است. اين ابزارها به گونه‌اي هستند كه هنگامي كه فرد فكش را به جلو مي‌آورد راه گلو باز مي‌شود و خروپوف و آپنه خواب انسدادي كاهش مي‌يابد. مي‌توانيد اين ابزارها را از دندان‌پزشك دريافت كنيد.

 

جراحي در درمان آپنه خواب

در صورتي كه هيچ كدام از روش‌هاي ذكر شده در درمان آپنه خواب مؤثر نبوده باشند، در نهايت ممكن است پزشكتان جراحي را پيشنهاد دهد. به طور كلي قبل از جراحي پيشنهاد مي‌شود يك دوره سه ماهه از درمان‌هاي جايگزين را امتحان كنيد. در افرادي كه مشكلات ساختاري در ناحيه فك وجود دارد، جراحي مي‌تواند بهترين گزينه در درمان وقفه تنفسي باشد. هدف از جراحي گسترش مجاري عبور هوا در بيني و داخل حلق است كه مجموعه‌اي از مراحل خارج كردن بافت از پشت دهان و بالاي گلو، جابه‌جايي فك به سمت جلو و كاشت ميله‌هايي پلاستيكي در داخل كام را شامل مي‌شود. در صورتي كه اين روش نيز مؤثر نباشد پزشك سعي مي‌كند با جراحي، مسير هوايي جديدي ايجاد كند.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب و بي خوابي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : آپنه خواب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آپنه خواب،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۱۲:۵۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

بيماري ديابت چه علائم و نشانه‌هايي دارد؟ ميزان نرمال قند خون چقدر بايد باشد؟ چه كساني در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند؟ ديابت يا قند خون يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي متابوليكي است. تعداد زيادي از افراد در سرتاسر جهان به آن مبتلا هستند. متاسفانه ديابت بيماري مزمني است كه به آرامي پيش مي‌رود و ممكن است عوارض جانبي و مشكلات فراواني براي فرد به همراه داشته باشد. به دليل همين عوارض و پيامدها، آگاهي از علائم، علل بروز و روش‌هاي درمان آن اهميت مي‌يابد. بيماري‌هاي جسماني گاه منجر به بروز استرس در افراد مي‌شوند و به دليل ارتباط نزديك جسم و روان، استرس و اضطراب بيماري را تشديد مي‌كنند؛ در اين زمينه مشاوره تلفني فردي در كنار درمان‌هاي دارويي مي‌تواند مؤثر باشد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه قند خون بالا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : ديابت يا قند خون

 

ديابت يا قند خون بالا

 

ديابت يا بيماري قند يك اختلال در سوخت و ساز (متابوليك) بدن است. ديابت بر اثر قطع توليد انسولين و يا عدم كاركرد مناسب آن در بدن به وجود مي‌آيد. انسولين هورموني است كه مواد غذايي قندي و نشاسته را در بدن به انرژي تبديل مي‌نمايد نقش اصلي انسولين پايين آوردن قند خون است، بنابراين اختلال در ترشح انسولين باعث مي‌شود سطح قند خون به طور پيوسته افزايش مي‌يابد.
 

انواع بيماري ديابت

 

ديابت به چهار زير گروه تقسيم مي‌شود:

1. ديابت نوع 1

2. ديابت نوع 2

3. ديابت بارداري

4. ديابت به علل متفرقه

ديابت نوع يك

 

در ديابت نوع يك، توليد انسولين در بدن به طور كامل قطع مي‌شود. در نتيجه قند موجود نمي‌تواند وارد سلول‌ها شود تا انرژي بدن را تامين نمايد. در واقع توليد انسولين از پانكراس به علت از بين رفتن سلول‌هاي سازنده انسولين،متوقف مي‌شود به همين دليل افراد مبتلا بايد از بدو تشخيص، انسولين مورد نياز را به صورت روزانه تزريق كنند تا ميزان قند خونشان كنترل شود. عوامل ژنتيكي و آلوده شدن به ويروس‌هاي خاص مي‌توانند باعث ابتلا به اين نوع ديابت شوند. ديابت نوع يك معمولا در كودكي و نوجواني رخ مي‌دهد اما امكان ابتلا در بزرگسالي نيز وجود دارد.

ديابت نوع دو

ديابت نوع دو، معمول‌ترين نوع ديابت است كه با عنوان ديابت بزرگسالي يا غير وابسته به انسولين شناخته مي‌شود. در اين نوع بدن نسبت به انسولين مقاوم مي‌شود در اين حالت انسولين ترشح شده تاثيري بر روي جذب قند ندارد و يا ترشح آن به ميزان كافي صورت نمي‌گيرد حالتي كه به آن مقاومت در برابر انسولين گفته مي‌شود. در اين نوع ديابت، بدن قادر به استفاده و ذخيره گلوكز نمي‌باشد در واقع گلوكز به جاي تبديل به انرژي به جريان خون باز مي‌گردد و سبب ايجاد علايم مختلف مي‌شود.

ديابت نوع دوم در افراد چاق بيش‌تر ديده مي‌شود در واقع چاقي خود عامل ايجاد مقاومت به انسولين است. ديابت نوع دو معمولا سال‌ها تشخيص داده نمي‌شود چرا كه افزايش قند خون به تدريج ايجاد مي‌شود. ريسك بروز ديابت نوع دو با افزايش سن، چاقي، كمبود فعاليت بدني، زنان با سابقه ديابت بارداري و افراد داراي فشار خون بالا يا اختلال چربي خون افزايش مي‌يابد. ديابت نوع دو به مرور زمان ايجاد مي‌شود. اين مسئله باعث بالا رفتن ميزان قند خون شده و اگر به آن توجهي نشود امكان دارد به مشكلات جدي تري منتهي گردد. سابقه ژنتيكي نقش بسيار قوي دارد.

ديابت حاملگي

 

ديابت حاملگي به ديابتي گفته مي ‌شود كه براي اولين بار در طول حاملگي تشخيص داده شود. اين نوع ديابت معمولاً گذراست و بعد از اتمام حاملگي بهبود مي‌‌يابد. خانم‌هاي مبتلا به ديابت حاملگي بعداً در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2 هستند. براي كسب اطلاعات بيشتر از ديابت بارداري كليك كنيد.

ديابت با علل متفرقه

از علل متفرقه ديابت مي‌‌توان به جراحي، داروها (مثل كورتيكواستروئيدها)، رژيم غذايي نامناسب، سوء تغذيه و عفونت اشاره كرد.

 

عوامل مستعد كننده ابتلا به ديابت يا قند خون بالا

  • افزايش سن
  • سابقه فاميلي ابتلا به ديابت (به خصوص فاميل درجه اول)
  • عدم تحرك و فعاليت
  • افزايش وزن و چاقي
  • فشار خون بالا
  • افزايش تري گليسيريد خون يا كاهش HDL يا هر دو
  • بيماري قلبي و عروقي
  • سابقه ديابت بارداري
  • سابقه تولد نوزاد با وزن 4 كيلو گرم و يا بيشتر
  • سندرم تخمدان پلي كيستيك
  • سابقه اختلال در تست تحمل گلوكز
  • استرس
  • رژيم غذايي نادرست

 

عوارض بيماري ديابت يا قند خون بالا

ديابت باعث مي‌شود سوخت و ساز گلوكز كاهش يابد به همين دليل ميزان قند خون افزايش يافته و در دراز مدت به تخريب رگ‌هاي بسيار ريز در بدن منجر مي‌شود كه مي‌توانند اعضاي مختلف بدن مانند كليه، چشم و قلب را درگير كند. عدم كنترل قند خون عوارض جانبي ديابت را افزايش مي‌دهد كه در طولاني مدت زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. عوارض احتمالي عبارتند از:

1. بيماري قلب و عروق

بيماري ديابت به طور چشمگيري خطر ابتلا به انواع مشكلات قلبي _ عروقي، حمله قلبي، سكته مغزي و باريك شدن شريان‌ها را افزايش مي‌دهد.

2. آسيب عصبي

قند اضافي مويرگ‌ها را تحريك مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند باعث سوزش، بي حسي يا درد شود كه معمولا در انگشتان دست يا پا حس مي‌شود و به تدريج گسترش مي‌يابد. آسيب اعصاب مربوط به هضم و گوارش به تهوع، استفراغ، اسهال يا يبوست شود.

3. آسيب كليه

ابتلا به ديابت باعث آسيب به عروق خوني كوچك در بدن مي‌شود. وقتي عروق خوني در كليه‌ها آسيب ببينند كليه‌ها نمي‌توانند خون را به درستي تصفيه و مواد اضافي و زائد را دفع كنند. در اين شرايط، مقدار نمك و آب باقي مانده در بدن بيشتر از حد طبيعي آن مي‌شود كه مي‌تواند منجر به افزايش وزن و تورم قوزك پا شود. در ادرار فرد ممكن است پروتئين يافت شود و مواد زائد در خون انباشته شوند

4. آسيب چشم

ديابت مي‌تواند به عروق خوني شبكيه چشم آسيب برساند. در نتيجه احتمال خطرات بينايي مانند آب مرواريد، گلوكوم (افزايش فشار داخل چشم) يا كوري را افزايش مي‌دهد.

5. آسيب پا

 

آسيب‌هايي مانند بريدگي‌ها و تاول‌ها مي‌توانند عفونت‌هاي جدي ايجاد كنند كه اغلب به ندرت بهبود مي‌يابند و در نهايت عفونت‌ها ممكن است به قطع انگشتان يا پا منجر شود.

6. آسيب پوستي

ديابت ممكن است شما را بيش‌تر در معرض مشكلات پوستي، از جمله عفونت‌هاي باكتري و قارچي قرار مي‌دهد.

7. اختلال شنوايي

با وجودي كه تمام افراد با بالا رفتن سن دچار كاهش عملكرد شنوايي مي‌شوند، اما اختلالات شنوايي در افراد مبتلا به ديابت دو برابر افراد ديگر است. حتي افرادي كه به پيش ديابت مبتلا هستند، احتمال از دست دادن شنوايي 30 درصد بيشتر است. ديابت به رگ‌هاي خوني داخل گوش آسيب مي‌رساند و از اين طريق باعث بروز مشكلاتي در شنيدن مي‌شود. براي جلوگيري از آسيب شنوايي بهتر است قند خون خود را به صورت مرتب چك كنيد.

8. افسردگي

 

بين روان انسان و جسم او ارتباط نزديكي وجود دارد؛ به همين برخي از افرادي كه ديابت دارند به افسردگي نيز دچار مي‌شوند. علائم افسردگي در افراد مبتلا به ديابت نوع يك و دو معمول است كه مي‌تواند بر مديريت و رعايت رژيم ديابت تأثير بگذارد. براي كسب اطلاعات در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

9. بيماري‌هاي لثه‌اي

ديابت كلاژن موجود در بافت‌ها را تغيير مي‌دهد و موجب عفونت دهان و دندان و لثه‌ها مي‌شود. متاسفانه ارتباط بيماري‌هاي لثه‌اي و ديابت دو جانبه است؛ به صورتي كه بيماري‌هاي لثه‌اي باعث تشديد ديابت و ديابت باعث بدتر شدن بيماري‌هاي لثه‌اي مي‌شود. براي پيشگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان بهتر است هر روز از مسواك و دهان شويه استفاده كنيد.

10. بروز اختلال در روابط جنسي

بيشتر مرداني كه به قند خون مبتلا هستند، اختلال نعوظ را در زندگي زناشويي خود تجربه مي‌كنند. چاقي و اضافه وزن بر اين مشكل مي‌افزايد. اختلال نعوظ ممكن است علت رواني داشته‌باشد و يا از كاهش تستسترون نشأت بگيرد. در افراد مبتلا به قند خون بالا تغيير در رگ‌هاي خوني و مشكل در خون‌رساني به آلت تناسلي وجود دارد. خانم‌هاي ميانسال مبتلا به ديابت نيز در خون رساني به اعصاب و رسيدن به ارگاسم مشكل دارند.

11. وقفه تنفسي در خواب

وقفه تنفسي در خواب يا آپنه خواب مشكل جدي است كه در آن فرد به هنگام خواب براي چند ثانيه تنفس خود را از دست مي‌دهد و مجاري هوا مسدود مي‌شود. حدود 50 درصد از افرادي كه ديابت دارند، به آپنه خواب هم دچار مي‌شوند. يكي از نشانه‌هاي شايع آپنه خواب، خروپوف با صداي بلند است. آپنه خواب ممكن است كنترل ديابت را سخت‌تر كند. 

 

درمان ديابت | كنترل ديابت

درمان قطعي براي ديابت وجود ندارد و تنها مي‌توان آن را كنترل كرد كه وارد مراحل حاد قرار نشود كه در ادامه به بررسي آن مي پردازيم:

آموزش

لازم است افراد مبتلا به ديابت در مورد اصول پايه در درمان ديابت آموزش ببينند تا بتوانند در كنترل ديابت خود بهتر عمل كنند. در واقع آموزش از اصول مهم در درمان ديابت مي‌باشد. يادگيري اصول تغذيه صحيح، داشتن رژيم غذايي مناسب، پايش سطح قند خون و فوايد ورزش و فعاليت بدني از جمله حوزه‌هايي است كه در بحث آموزش ضروري مي‌باشد.

تغذيه

تغذيه صحيح نه تنها به كنترل بهتر قند خون كمك مي‌كند بلكه به كم كردن وزن يا حفظ وزن مناسب و كنترل چربي يا فشار خون كمك مي‌كند. بايد توجه داشت كه تغذيه مناسب در پيشگيري و كنترل درمان موثر است. با رعايت يك رژيم غذايي شامل مصرف سبزيجات، غلات، حبوبات، ماهي و محدود كردن فرآورده‌هاي شيريني، شكر و كربوهيدرات مي‌توان قند خون را كنترل كرد.

ورزش

از اثرات مثبت ورزش، كاهش قند خون، كاهش مقاومت بدن به انسولين، تقويت دستگاه قلب و گردش خون مي‌باشد كه در افراد ديابتي از اهميت زيادي برخوردار است. همچنين در كاهش حمله‌هاي قلبي، نابينايي و آسيب‌هاي عصبي موثر است. ورزش نيز در پيشگيري از ديابت بسيار تاثير دارد.

داروها

درمان‌هاي دارويي نيز همزمان با درمان‌هاي غير دارويي مانند ورزش و رژيم غذايي تجويز مي‌شوند تا درمان به شكل مطلوب تري صورت پذيرد. در ديابت نوع يك، از همان ابتدا انسولين تجويز مي‌شود ولي در ديابت نوع دو، كنترل قند عموما با قرص شروع مي‌شود كه اين دارو‌ها با افزايش دادن ترشح انسولين از لوزالمعده و نيز كاهش مقاومت به انسولين به كنترل قند خون كمك مي‌كند. در ديابت نوع دو هر چه انسولين زودتر شروع شود، از عوارض نامطلوب قند خون مي‌تواند جلوگيري كند.

انسولين خود به 5 نوع كوتاه اثر، سريع اثر، انسولين با اثر طولاني مدت،  انسولين با اثر متوسط و تركيبي تقسيم مي‌شود. برخي از ديگر داروهاي تجويزي در درمان ديابت و قند خون شامل بي‌گوانيدها، متفورمين، سولفونيل اوره، مگليتينايدها و مهار كننده‌هاي آلفا گلوكوزيداز مي‌شود.

پايش قند خون

پايش قند خون به دو روش انجام مي‌گيرد:

1. پايش قند خون توسط خود بيمار كه به آن خود پايشي مي‌گويند

2. پايش قند خون توسط پزشك

در خود پايشي، قند خون توسط خود بيمار و با استفاده از دستگاه‌هاي خانگي اندازه گيري قند خون، انجام مي‌گيرد. گلوكز پلاسما اندازه گرفته مي‌شود كه ميزان كنترل قند خون را در كوتاه مدت نشان مي‌دهد. ارزيابي كنترل دراز مدت قند خون توسط پزشك انجام مي‌شود كه از طريق آزمايش هموگلوبين صورت مي‌گيرد و ميزان كنترل قند خون در دو تا سه ماه اخير را نشان مي‌دهد. اين دو روش مكمل يكديگر هستند.

 

تغذيه و رژيم غذايي در افراد مبتلا به ديابت

رعايت نكات تغذيه‌اي مهم‌ترين بخش پيشگيري و درمان ديابت است. در ادامه بهترين غذاها براي كاهش علائم قند خون بالا و بدترين مواد غذايي را نام برده‌ايم:

بهترين مواد غذايي در پيشگيري و درمان قند خون بالا

  • نان سبوس دار
  • ماهي بخار پز شده يا كبابي
  • مرغ يا بوقلمون
  • سيب زميني كباب شده
  • سبزيجات تازه، خام يا كمي بخار پز شده، كباب يا گريل شده
  • غلات سبوس دار مثل برنج قهوه‌اي
  • آرد سبوس دار مثل آرد گندم
  • ذرت يا محصولات تهيه شده از ذرت
  • كاهو، سبزيجات سبز، اسفناج
  • لبنيات كم‌چرب
  • آب ميوه‌هاي طبيعي
  • ميوه
  • مرباي كم قند يا بدون شكر
  • گوشت خورشتي يا كباب شده
  • قسمت‌هاي كم چرب گوشت
  • آب معدني، آب جو سبك، چاي تلخ، قهوه سياه بدون شكر

 مواد غذايي مضر براي افراد مبتلا به ديابت

در صورتي كه به بيماري قند خون مبتلا هستيد، از خوردن مواد غذايي زير پرهيز كنيد:

  • كنسروهاي ميوه
  • گوشت سرخ شده و چرب
  • لبنيات پر چرب
  • مرغ با پوست
  • خوراك لوبياي چرب
  • كره، روغن نباتي هيدروژنه شده
  • آرد سفيد
  • لواشك
  • سبزيجات پخته شده با كره، پنير يا سس فراوان
  • ترشيجات
  • آب ميوه‌هاي آماده
  • اسنك‌هاي سرخ شده از جمله چيپس
  • كنسرو شور سبزيجات
  • ماهي سرخ شده
  • غلات تصفيه شده، مانند برنج سفيد
  • نان سفيد
  • نوشابه
  • سيب زميني سرخ شده

 

روش‌هاي خانگي و گياهي در درمان ديابت

گياه ريحان: مصرف روزانه‌‌ي گياه ريحان باعث آسان‌تر شدن ترشح انسولين مي‌شود. ريحان كاركرد لوزالمعده و كبد را بهبود مي‌بخشد.

مصرف سير: سير قند خون را كاهش مي‌دهد، به بازسازي سلول‌هاي لوزالمعده و تحرك آن‌ها براي توليد انسولين كمك مي‌كند.

شنبليله: شنبليله گياهي كه بيشترين فايده را در كنترل ديابت دارد، باعث كاهش مقاومت انسولين در بدن مي‌شود و گيرنده‌هاي انسولين در گلبول‌هاي قرمز خون را افزايش مي‌دهد.

مصرف پياز: پياز ماده غذايي پر خاصيتي است كه بر سوخت و ساز گلوكز در كبد تأثيرات قابل ملاحظه‌اي مي‌گذارد و ترشح انسولين را افزايش مي‌دهد.

آلوئه ورا: شيره خشك شده‌ي آلوئه‌ورا به همراه ژل داخل برگ‌هاي آن، در كاهش گلوكز تأثير بسزايي دارد.

مصرف برگ‌هاي انبه: مي‌توانيد برگ‌هاي انبه را به مدت يك شبانه‌روز در آب خيس كنيد و سپس آب به دست آمده از برگ‌هاي انبه را ميل كنيد. همچنين مي‌توانيد برگ‌هاي انبه را خشك كرده، آسياب كنيد و روزي دوبار مصرف كنيد.

گياه اسفرزه: فيبر موجود در اين گياه يبوست را درمان مي‌كند و با كاهش قند خون و ميزان كلسترول از بروز بيماري‌هاي قلبي نيز پيشگيري مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه قند خون بالا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : ديابت يا قند خون

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديابت يا قند خون،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۰۸:۰۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

تغييرات شيميايي كه در مغز افراد افسرده مشاهده مي‌شود مي‌تواند ناشي از تأثيرات افسردگي بر مغز باشد. جسم و روان انسان، همواره در تعامل با هم هستند؛ بسياري از بيماري‌هاي رواني به دليل مشكلات جسمي بروز پيدا مي‌كنند و بسياري از بيماري‌هاي جسمي باعث به وجود آمدن مشكلات روحي و رواني مي‌شوند. افسردگي، يك اختلال بسيار شايع است كه همزمان روي وضعيت جسمي و وضعيت رواني فرد تأثير مي‌گذارد. تعامل مغز و اختلالات روحي، مشهود مي‌باشد؛ خلق افسرده، تأثيرات قابل توجهي بر هورمون‌هاي مغز دارد. همانطور كه درمان پزشكي، مي‌تواند با تأثير بر سلول‌هاي مغزي، وضعيت رواني شما را متعادل كند، درمان روانشناختي نيز مي‌تواند باعث تنظيم هورمون‌هاي مغزي شود و خلق و خوي فرد افسرده را به ثبات برساند. پيشنهاد مي‌كنيم براي آگاهي بيشتر از اختلال افسردگي كليك كنيد. در ادامه به بررسي بيشتر تأثيرات مغزي اين اختلال پرداخته‌ايم.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه تأثير افسردگي بر مغز و كاركرد آن مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
 

منبع : تاثير افسردگي بر مغز

 

تأثير افسردگي بر مغز

افسردگي اختلالي است كه با تغيير مسيرهاي عصبي، سيناپس‌ها و اندازه‌ي هيپوكامپ در مغز تغييرات عمده‌اي را اعمال مي‌كند. زماني كه افسردگي داريد احساس خستگي و خواب‌آلودگي مي‌كنيد؛ افسردگي منجر به از بين رفتن ارتباط بين سلول‌ها مي‌شود و به همين دليل مغز مجبور مي‌شود براي پردازش اطلاعات، احساسات و به ياد سپاري وقايع تلاش بيشتري به خرج دهد. در نهايت احساس خستگي و خواب‌آلودگي ناشي از افسردگي در فرد مبتلا زياد مي‌شود. در ادامه به تأثيرات افسردگي بر بخش‌هاي مختلف مغز پرداخته‌ايم.
 

افسردگي بر كدام بخش‌هاي مغز تأثير مي‌گذارد؟

سه قسمت مهم در مغز وجود دارد كه به نظر مي‌رسد در افسردگي اساسي نقش مهمي داشته باشند:

هيپوكامپ

هيپوكامپ در نزديكي مركز مغز قرار دارد. اين بخش وظيفه ذخيره سازي حافظه و رويدادها را به عهده دارد، همچنين توليد هورمون كورتيزول را تنظيم مي‌كند. بدن در زمان استرس جسمي يا رواني و افسردگي، كورتيزول آزاد مي‌كند. مشكلات زماني رخ مي‌دهند كه به دليل يك رويداد استرس زا يا عدم تعادل شيميايي در مغز، كورتيزول بيش از حد وارد مغز مي‌شود.

به طور طبيعي نورون‌هاي مغزي در بزرگسالي در بخشي از هيپوكامپ به نام شكنج دندانه دار توليد مي‌شوند. در افراد مبتلا به افسردگي، افزايش سطح كورتيزول، روند ساخته شدن نورون‌هاي جديد را كند كرده و باعث از بين رفتن نورون‌هاي هيپوكامپ مي‌شود. همين جريانات، عمده‌ترين مشكل افسرده‌ها يعني مشكل حافظه را به وجود مي‌آورد. براي اطلاع از ديگر علائم افسردگي كليك كنيد.

تأثير افسردگي بر قشر پيش پيشاني مغز

قشر پيش پيشاني درون مغز و در قسمت جلوي پيشاني واقع شده است. اين قسمت مسئول تنظيم احساسات، تصميم گيري و شكل گيري خاطرات و حافظه است. هنگامي كه بدن مقدار بيش از حد كورتيزول را توليد مي‌كند، اين جريان باعث كوچك شدن قشر پيش پيشاني مي‌شود. به همين علت است كه بيماران افسرده، احساسات و خلق پر نوساني دارند و نمي‌توانند هيجانات خود را تنظيم كنند.

تأثير افسردگي بر بخش آميگدال مغز

آميگدال قسمتي از مغز است كه پاسخ‌هاي احساسي، مثل ترس يا لذت را تسهيل مي‌كند. در افراد مبتلا به افسردگي، آميگدال به دليل مواجه شدن با سطح بالاي كورتيزول بزرگ‌تر و فعال‌تر مي‌شود. چنين وضعيتي در آميگدال به همراه فعاليت‌هاي غير عادي در بخش‌هاي ديگر مغز، مي‌تواند باعث اختلال در خواب و فعاليت شود. به همين علت فرد افسرده سخت به خواب مي‌رود و نمي‌تواند فعاليت‌هاي زيادي انجام دهد. همچنين باعث نامنظم شدن هورمون‌ها و ساير مواد شيميايي مغز شده و عوارض بيشتري به دنبال دارد.

به طور كلي سطح كورتيزول بالا نقش مهمي در تغيير ساختار فيزيكي و فعاليت‌هاي شيميايي مغز دارد كه باعث شروع روند افسردگي مي‌شود. معمولا، سطح كورتيزول در صبح بالاتر است و شب‌ها كاهش مي‌يابد اما در افراد افسرده سطح كورتيزول حتي در شب نيز افزايش پيدا مي‌كند.
 

چگونه تغييرات مغزي را درمان كنيم؟

تعادل بين ميزان كورتيزول و ساير مواد شيميايي در مغز مي‌تواند باعث جلوگيري از كوچك شدن هيپوكامپ و درمان مشكلات حافظه شود. اصلاح سطوح مواد شيميايي ديگر مانند سروتونين، دوپامين و ... نيز مي‌تواند باعث كاهش نشانه‌هاي افسردگي شود.

دارو براي جبران آسيب‌هاي افسردگي بر مغز :

داروهاي ضد افسردگي در چندين خانواده وجود دارند كه مي‌توانند تأثير منفي افسردگي را روي مغز كاهش داده و به تعادل شيميايي مغز كمك كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد. مهم‌ترين اين داروها را در ادامه ذكر كرده‌ايم:

1- داروهاي مهار كننده باز جذب سروتونين؛ داروهايي مثل فلوكستين يا سيتالوپرام كه با تغيير ميزان هورمون سروتونين، به اين تعادل شيميايي كمك مي‌كند.

2- مهاركننده‌هاي بازجذب سروتونين- نورآدرنالين و داروهاي ضد افسردگي 3 حلقه‌اي كه باعث افزايش سطح خلق و خو و تعادل هورمون‌هاي شيميايي مغز مي‌شود. دالوكستين و ايميپرامين از اين دسته هستند.

3- مهاركننده‌هاي بازجذب نوراپي نفرين- دوپامين مثل بوپروپيون با افزايش نوراپي نفرين و دوپامين اثر مي‌كنند.

4- مهار كننده‌هاي مونوآمين اكسيداز با افزايش دوپامين و سروتونين و بهبود ارتباط سلول‌هاي مغزي تأثيرمي‌گذارند.

5- داروهاي آرامبخش، تثبيت كننده خلق و ضد افسردگي‌هاي معمولي نيز مي‌توانند باعث ارتباط بهتر نورون‌هاي مغز شوند.

6- برخي از روش‌هاي پزشكي مثل الكتروشوك درمان و تحرك مغناطيسي باعث بهبود جريان الكتريسيته مغز و تنظيم خلق و خو مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه الكتروشوك درماني كليك كنيد.
 

درمان روانشناختي چگونه باعث بهبود عملكرد مغز در افراد افسرده مي‌شود؟

درمان‌هاي بالا همه جزء درمان‌هاي تهاجمي هستند. يعني چيزي بايد وارد بدن شما شود تا عملكرد مغز را كاهش دهد. محققان به اين نتيجه رسيده‌اند كه روان‌درماني و روش‌هاي اصلاح فكر و رفتار، مي‌تواند ساختار مغز را تغيير داده و به كاهش علائم افسردگي كمك كند. روان‌درماني شايد زمان بر باشد اما نسبت به روش‌هاي دارو و شوك، بي خطرتر بوده و اثر بلند مدت‌تري روي مغز شما دارد. يعني امكان بازگشت افسردگي به حداقل رسيده و به دليل اصلاح باورها، فرد مي‌تواند در مواجهه با رويدادهاي استرس زا خود را مديريت كرده و ازتأثيرات افسردگي بر مغز پيشگيري كند. 

توجه داشته‌باشيد كه جبران آسيب‌هاي افسردگي بر مغز، چه از روش دارو درماني و چه با استفاده از روش‌هاي روان درماني، نياز به مداخله متخصصان و مشاوره افسردگي دارد. درمان به تنهايي و مصرف خودسرانه‌ي داروها خطر بازگشت و عود افسردگي را افزايش مي‌دهد.
 

سؤالات متداول

مغز افراد افسرده با مغز افراد سالم چه تفاوتي دارد؟

تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهند كه مغز افراد افسرده به نسبت افراد سالم، از هيپوكمپوس كوچكتري برخوردار است. تكرار و تداوم علائم افسردگي منجر به كوچك‌تر شدن هيپوكمپوس مي‌شود و به اين صورت بر اساس يك چرخه معيوب با كوچك‌تر شدن هيپوكمپوس علائم افسردگي شديد‌تر مي‌شوند.

افسردگي چه تأثيري بر حافظه دارد؟

افسردگي عملكرد حافظه‌ي كوتاه‌مدت و بلند مدت را به ميزان زيادي كاهش مي‌دهد؛ به طوري كه ممكن است فرد مبتلا اسامي و يا شماره‌ها را به راحتي فراموش كند و يا توانايي يادآوري برخي از خاطرات گذشته را نداشته‌باشد. معمولا افرادي كه افسردگي دارند، نمي‌توانند مطالب را به خوبي به ياد بسپارند. تحقيقات نشان داده‌اند بهبود افسردگي به بهبود و تقويت حافظه حتي در سنين بالا كمك مي‌كند. پيشنهاد مي‌كنيم براي اطلاع از روش‌هاي درمان افسردگي كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه تأثير افسردگي بر مغز و كاركرد آن مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

منبع : تاثير افسردگي بر مغز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تاثير افسردگي بر مغز،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۲:۵۹:۴۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

روش صحيح درس خواندن به لوازم و عواملي نياز دارد كه لازم است آن‌ها را فرا بگيريد. درس خواندن براي بسياري از دانش آموزان از سخت‌ترين كارهاي دنياست. علت اين امر مي‌تواند عدم آگاهي آن‌ها از روش‌هاي صحيح و اصولي مطالعه باشد. در واقع درس خواندن هنري‌ست كه ظرافت‌‌هاي خاص خود را دارد، در صورتي كه اين ظرافت ‌ها به كار گرفته شود، موفقيت حتمي است. بسياري از دانشجويان از همان دوران ابتدايي به دنبال روش‌هاي صحيح درس خواندن و يادگيري بوده‌اند. از شيوه‌هايي مانند حفظ كردن گرفته تا حبس كردن خود در يك اتاق استفاده مي‌كنند تا مطالب را در ذهن خود ذخيره كنند. اما گاه متوجه مي‌شوند تمام آنچه كه خوانده‌اند فراموش كرده و تنها وقت خود را هدر داده‌اند. براي حل اين مشكل چه بايد كرد؟ در ادامه توضيح داده‌ايم كه مي‌توانيد از روش‌هاي مؤثرتري در اين زمينه استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روش صحيح درس خواندن مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: روش صحيح درس خواندن،
موضوع:
[ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۱:۱۷:۱۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان به علاقه مردان نسبت به خودمان پي ببريم؟ آيا مي‌توان نشانه هاي دوست داشتن مردان را شناسايي كرد؟ مردان عاشق چگونه رفتار مي‌كنند؟ در واقع عشق يك اتفاق غير ارادي و گاه فيزيولوژيكي‌ست كه درروح و جسم همه انسان‌ها امكان دارد اتفاق بيافتد. اما هر كس بر اساس شخصيتش به شيوه‌هاي متفاوتي ابراز عشق مي‌كند. اگر اين ابراز عشق با احترام همراه نباشد، چيزي جز يك احساس جسماني و گذرا نيست. چه بسا چنين مي‌تواند مخرب هم باشد. در قدم اول بايد كمي بيشتر با مفهوم عشق و جلوه‌هاي سالم آن آشنا شويم. در ادامه به نشانه‌هاي رفتاري و زبان بدن مردان عاشق مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه نشانه دوست داشتن مردان  مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نشانه دوست داشتن مردان،
موضوع:
[ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۵۹:۰۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

ماندن بر سر دوراهي نگهداري از پدر و مادر مسن در منزل يا خانه سالمندان ممكن است ذهن شما را هم درگير كرده باشد. بسياري از افراد در سنين پيري براي انجام كارهاي روزمره خود به كمك نياز دارند. اگر تصميم به سپردن آن‌ها به خانه سالمندان داشته باشيد ممكن است با واكنش منفي ديگران مواجه شويد؛ «چرا مي‌خواهيد او را به خانه سالمندان بفرستيد، خودتان نمي‌توانيد از او مراقبت كنيد، اين همه براي شما زحمت كشيدند». مسلما فرستادن عزيز خود به خانه سالمندان تصميمي دشوار است؛ از طرفي سرزنش‌ها و قضاوت‌هاي اطرافيان، استرس و فشار روحي‌تان را بيشتر مي‌كند. اما از طرفي خودتان نيز قادر به نگهداري از سالمندتان نيستيد. براي آنكه بتوانيد تصميم دقيق‌تري براي سالمند خود بگيريد با ما در اين مقاله همراه باشيد. توصيه مي‌كنيم در اين زمينه مقاله سالمندان را نيز مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانه سالمندان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي  حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۴۳:۱۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

برخورد با مادر شوهر حسود چگونه بايد باشد؟ عروس و مادرشوهر معمولا روابط پيچيده‌اي دارند. ممكن است شما نيز رفتارهايي از طرف مادرشوهر خود ديده باشيد كه صبر شما را لبريز كرده است و به دنبال راهي براي مقابله با آن مي‌گرديد. اين رفتار‌ها به دليل باورهاي غلط و اشتباهي‌ست كه مادر شوهر نسبت به عروس خود دارد و حتي باور غلط عروس نيز ممكن است اين رفتارها را تقويت كند. دعوا و مشكل بين عروس و مادر شوهر علاوه بر دو طرف باعث فشار رواني زياد بر روي مرد مي‌شود تا جايي كه ممكن است زندگي زن و شوهر نيز دچار مشكل شود. شما به عنوان عروس مي‌توانيد با برخورد مناسب اين رفتارها را كاهش دهيد و رابطه خوبي با مادرشوهر خود ايجاد كنيد. در ادامه مقاله به بررسي دلايل و برخورد صحيح با حسودي مادرشوهر مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه برخورد با مادر شوهر حسود مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مادر شوهر حسود،
موضوع:
[ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۳۳:۰۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی