مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

حسادت فرزند اول به فرزند تازه متولد شده دغدغه بسيار مهمي براي زوج هاست، تا جايي كه نگراني از اين احساس باعث مي شود از داشتن فرزند جديد منصرف شوند. رفتارهايي كه والدين در مقابل حسادت فرزند اول نشان مي دهند مي تواند بسيار آسيب زا باشد. بايد بدانيد كه حسادت، طبيعي ترين حس فرزند اول به نوزاد تازه است و او به دليل از بين رفتن جايگاه قدرت و توجه خود، قطعا اين رفتار را خواهد داشت. شما با آگاهي از علل حسادت فرزند اول خود و نحوه برخورد مناسب با او مي توانيد مانع از ريشه دواندن اين حس در شخصيت كودكتان شويد. اشتباهات ساده شما مي تواند حسادت فرزند اول را بيشتر كند. در اين مطلب به طور مفصل راه هايي براي كنترل حسادت فرزند اول و آموزش رفتار درست به او را بيان كرده ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه حسادت فرزند اول به فرزند جديد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

نشانه هاي حسادت فرزند اول چيست؟

آگاهي از اينكه حسادت يك امر طبيعي در كودكان است باعث مي شود خانواده ها با آرامش بيشتري نسبت به اين موضوع برخورد كنند. كودك اول زماني كه محبت والدين به فرزند تازه را مي بيند ممكن است بي قراري كرده و بي دليل گريه كند. بي توجهي مي تواند باعث شب ادراري و بيدار شدن زياد هنگام خواب شود. محبت فرزند اول به نوزاد تازه معمولا اغراق شده و با خشونت است. او را بغل مي كند و شديدا فشار مي دهد. روي او مي خوابد و حس متناقضي از آسيب زدن و ابراز علاقه نشان مي دهد. به وسايل منزل يا اسباب بازي هاي خودش آسيب مي زند و پرخاشگر و منزوي مي شود.

 

حسادت فرزند اول به چه دليل اتفاق مي افتد؟

معمولا والدين از تولد فرزند اول خوشحالند و وقت و توجه زيادي را صرف اين بچه تازه مي كنند. فرزندان اول در هر حالتي، مورد توجه فوري و تقسيم نشده والدين قرار مي گيرند. نكته مثبت اين اتفاق اين است كه حس اعتماد به نفس به آنها القا مي شود اما مي تواند باعث شود آنها انحصار طلب، ارباب منش و حتي پرتوقع بار بيايند.

تقسيم قدرت و توجه:

فرزندان اول در زماني مزاياي قدرت را چشيده اند و تمام توجه و قدرت والدين و حتي اطرافيان را كسب كرده اند، بنابراين با ورود يك فرزند ديگر، آنها جايگاه خود را در خطر ديده و احساس شكست مي كنند. اين احساس از دست دادن قدرت و توجه، در تمام فرزندان اول اتفاق مي افتد و لازم است والدين آگاه باشند و تعادل را برقرار كنند. 

آزمون و خطا در تربيت:

به دليل بي تجربه بودن والدين، معمولا فرزند اول با آزمون و خطاي والدين بزرگ مي شود. بنابراين وقتي او شرايط تسلط شما را نسبت به تربيت فرزند جديد مي بيند، احساس بدي به او دست مي دهد.

مرزهاي فرزند بزرگ رعايت نشده:

ممكن است فرزند جديد به هر نحوي وارد مرزهاي فرزند بزرگ شود. لباس هاي او، اسباب بازي هاي او و هر چيزي كه مال اوست، براي فرزند بزرگ حيثيتي است و ممكن است به اين اتفاق اعتراض كند و باعث ايجاد ناراحتي شود. اعتراض او را بپذيرد و تا حد امكان بدون اجازه فرزند بزرگ، چيزي از اموال او را به نوزاد تازه ندهيد و سعي كنيد عدالت و برابري را رعايت كنيد.

 

سن مناسب فرزند اول براي ورود فرزند جديد

مناسب ترين اختلاف براي فرزندان اول و دوم، حداقل سه سال و بهترين آن 5 تا 7 سال است. به دليل اينكه فرزند اول به پختگي و درك لازم نسبت به يك فرزند ديگر رسيده و راحت تر مي توان با او درباره لزوم حضور يك خواهر يا برادر صحبت كرد. فراموش نكنيد كه قبل از اقدام به بارداري مجدد، با تك فرزند خود صحبت كنيد و از مزاياي حضور يك نوزاد جديد صحبت كنيد و سعي كرده تا او را مشتاق و قانع نماييد.

 

راه هاي كاهش حسادت فرزند اول

فرزند دوم همبازي جديد براي فرزند اول:

به كودكتان بگوييد چقدر حضور يك نوزاد جديد سرگرم كننده است و چقدر مي تواند با او بازي كند. او در ابتداي تولد نوزاد جديد ممكن است باور نكند كه يك كودك كوچك و قرمز رنگ چگونه مي تواند سرگرم كننده باشد. شما لازم است ناتواني نوزاد جديد را به فرزند اول بگوييد و بازي هايي كه مي تواند با او بكند را توضيح دهيد.

از آسيب پيشگيري كنيد:

اولين هدف شما محافظت از نوزاد جديد و سپس آموزش فرزند بزرگتر درباره اينكه چگونه بايد با خواهر يا برادرش رفتار كند، مي باشد. بايد نحوه بازي كردن با كودك جديد را به او آموزش دهيد، با او صحبت كنيد، او را راهنمايي كرده و تشويق كنيد. دقت كنيد تا زماني كه از آسيب زا نبودن حسادت فرزند اول مطمئن نشديد، آن دو را با هم تنها نگذاريد. حسادت فرزند اولمي تواند او را وادار به كاري جبران ناپذير بكند، محافظت از آن ها حتي در مقابل احساساتشان بر عهده شماست.

مسائل پزشكي خود را توضيح دهيد:

ممكن است فرزند اول از مراجعه پر تعداد شما به پزشك در دوران بارداري بترسد و نگران بشود و حس خشم و نگراني نسبت به فرزند در شكم شما داشته باشد. لازم است توضيح دهيد كه چرا به پزشك مراجعه مي كنيد. عكس هاي سونوگرافي را به او نشان داده و راجع به فرزند جديد رويا پردازي كنيد. 

فرزند دوم را بهانه نكنيد:

از جملاتي مثل "سر و صدا نكن تا نوزاد بيدار نشود"، "نمي توانيم بازي كنيم و نمي توانيم به پارك برويم چون نوزاد خواب است" و ... پرهيز كنيد. سعي كنيد دلايل ديگري براي قانع كردن فرزند اول پيدا كنيد. مثلا "الان دستم بند است يا بايد صبر كني تا بعد از ناهار به پارك برويم".

هرگز با جملاتي مثل "تو از نوزاد جديد بدت مي آيد" يا "تو خواهر يا برادر بدي هستي كه نوزاد را اذيت مي كني" يا "تو دوست داري او آسيب ببيند" كودك بزرگ را تحريك نكنيد. به او توضيح دهيد كه چون نوزاد است بايد مراقب او باشيد و لازم است مامان براي او هم وقت بگذارد.

از زمان هاي خالي براي فرزند اول استفاده كنيد:

وقتي نوزاد خواب است سعي كنيد تمام وقتتان را براي كودك بزرگتر بگذاريد و به او بفهمانيد كه توجه را از دست نداده. اما مهم است كه حتي اگر نوزاد بيدار است نيز با كودك بزرگ بازي كنيد. در كل زمان بيشتري را براي كودك اول بگذاريد. عشق و ابراز علاقه به فرزند اول را افزايش دهيد. بايد براي او زمان بگذاريد و از يك كودك توقع درك منطقي نداشته باشيد.

به فرزند اول مسئوليت دهيد اما توقعتان را بالا نبريد:

از فرزند بزرگ توقع زيادي نداشته باشيد و انتظارات را بالا نبريد. او نيز كودك است و توانايي استدلال و درك منطقي شرايط را ندارد. در زمان اشتباهات كودك، جمله تو بزرگتري را بكار نبريد. در رسيدگي و انجام كارهاي نوزاد از فرزند اول كمك بخواهيد و اجازه دهيد جايگاه مهمي در خانواده داشته باشد. به اين صورت مسئوليت پذيري كودك نيز تقويت مي شود.

پرهيز از مقايسه:

هرگز آن ها را باهم مقايسه نكنيد. در خوابيدن، در غذا خوردن در سروصدا كردن يا در مورد وزن هيچ كدام جايز نيست. كودك اول اين مسائل را به چشم انتقاد نگاه مي كند.

كنترل بيش از حد ممنوع:

بيش از حد فرزند بزرگ را كنترل نكنيد. قوانين سخت گيرانه، مخصوصا بدون توضيح دليل، باعث افزايش حسادت فرزند اولمي شود. اعتماد به نفس او را با انتقاد و سخت گيري از بين نبريد.

 

سخن آخر:

تربيت فرزند مسئله بسيار پيچيده ايست. بسياري از آسيب هاي دوران بزرگسالي، ناشي از اتفاقات دوران كودكي مي باشد. شايد فكر كنيد نحوه تربيت دو يا سه فرزند را بلديد و همانطور كه ديگران به شما مي گويند، داريد درست عمل مي كنيد. اما يك اشتباه در تربيت، نه تنها خود فرزند، بلكه نسل آينده اي كه تحت تاثير فرزند شما هستند آسيب مي بينند. بنابراينتربيت فرزند آن هم در شرايط اجتماعي امروزي، نيازمند آگاهي، انعطاف، دانش و همراهي يك متخصص است. ارتباط با يك مركزي كه خدمات مشاوره كودك ارائه مي دهد مي تواند در تمامي مراحل رشد شناختي كودك تان از آن بهره ببريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه حسادت فرزند اول به فرزند جديد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  حسادت فرزند اول | نشانه ها، علل و راه هاي كاهش حسادت فرزند اول


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حسادت فرزند اول،
موضوع:
[ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۲۶:۲۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

آيا تا به حال چيزي در مورد بحران سي سالگي شنيده ايد؟ در سنين سي سالگي تفكرات و احساسات جديدي را تجربه مي كنيد كه تا پيش از اين دغدغه اي برايتان نبوده يا زياد به آن فكر نمي كرديد؛ تفكرات و احساساتي مانند سردرگمي، ابهام، ترديد، افسردگي يا احساس پوچي به سراغ تان مي آيد. البته عده اي هم با آرامش بحران سي سالگي را پشت سر مي گذارند، اگر باور داشته باشيد كه در زندگي انتخاب هاي صحيحي داشتيد و به يك ثبات نسبي رسيديد و اوضاعتان رو به راه است اين آرامش را بيشتر تجربه مي كنيد. اگر در آستانه سي سالگي هستيد و فكر مي كنيد با آنچه هميشه دوست داشتيد باشيد فاصله داريد با ما همراه شويد تا پديده بحران سي سالگي و راه هاي كنار آمدن با آن را بهتر بشناسيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بحران سي سالگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

بحران سي سالگي چيست؟

آدم ها در هر مرحله اي از زندگي خود با بحران هايي رو به رو مي شوند. ورود به سي سالگي همان قدر كه مي تواند هيجان انگيز باشد، چالش برانگيز هم هست. بحران سي سالگي معمولا بين سنين 32-28 سالگي رخ مي دهد كه مي تواند با حالت هايي مانند افسردگي، مقايسه خودتان با ديگران، احساس پوچي، اتلاف وقت، بي حوصلگي، نااميدي، عدم رضايت از زندگي، كاهش انرژي، بي اشتهايي، زود رنجي و گوشه گيري همراه باشد. با اين حال بسته به موقعيت و دستاوردهايتان و ميزان رضايتي كه از عملكردتان داريد، ممكن است احساس متفاوتي را تجربه كنيد يعني ممكن است بحراني تجربه نكنيد.

 

چرا سي سالگي؟

در دهه بيست زندگي، آن قدر به فكر مشغله هاي زندگي بوديد كه فرصت زيادي براي ترديد و افسردگي وجود نداشت. بسياري از انتخاب هاي مهم زندگي را در سنين بيست سالگي انجام داديد مانند انتخاب رشته تحصيلي، شغل، انتخاب همسر و انتخاب شيوه زندگي. هر كدام از اين انتخاب ها مسير زندگي شما را به طريقي عوض كردند و حالا در سي سالگي كه نوبت رسيدن به ثبات و آرامش نسبي در زندگي است دچار ترديد مي شويد.

سي سالگي دهه اي ست كه افرد از خودشان انتظارات زيادي دارند. بحران سي سالگي و نارضايتي، شما را براي تغييرات بنيادي آماده مي كند؛ تغييري كه در مواجهه با عقايد و نگرشي كه به كار خودتان داريد ايجاد مي شود. پس لازم است در مورد شيوه برخورد و مقابله با اين بحران اطلاعاتي به دست بياوريد تا بتوانيد به خودتان كمك كنيد تا به ثبات برسيد.

 

ترديد در انتخاب هاي مهم زندگي

در اين دهه بيشتر خودتان را با همسن و سال هايتان مقايسه مي كنيد. در سي سالگي گفت و گوي ذهني با خودتان بيشتر مي شود. سوال هايي از خودتان مي پرسيد "آيا اين رشته تحصيلي همان چيزي بود كه مي خواستم؟ چرا زود ازدواچ كردم و درس نخواندم؟ چرا به خواستگارهايم جواب منفي دادم كه تا الان مجرد باشم؟ كاش ارشد مي خواندم! چرا كارم را عوض نكنم؟ چرا زود بچه دار شدم؟ چرا مثل دوستام براي تحصيل خارج كشور اقدام نكردم؟ اين همه درس خوندم آخرش چي شد؟ فلاني كه رفته سراغ كار آزاد وضعش بهتر از منه". شايد فكر كنيد انقدر كه لايقش بوديد نتيجه نگرفيتد. پس دچار كلافگي و بي حوصلگي مي شويد. اين مرحله همان بحران سي سالگي است.

 

در نظر گرفتن تفاوت هاي فردي

معمولا فرض بر اين است كه شما در سنين سي سالگي بايد ازدواج كرده باشيد يا به فكر بچه دار شدن باشيد. شايد اين جمله را از اطرافيان خود شنيده باشيد كه "ديگر سن ات داره بالا مي رود " اما اين يك قانون ثابت براي تمام افراد نيست. شما متفاوت با ديگران هستيد. شايد دوست داريد ازدواج كنيد يا ممكنه هدف هاي ديگري داشته باشيد. بنابراين خودتان را با ديگران مقايسه نكنيد. شرايط زندگي شما با ديگران تفاوت دارد و بسياري از اين عوامل خارج از اراده شما بوده و زندگي شما را تحت تاثير قرار داده است با اين حال اختيار و اراده اي كه اكنون داريد سهم زيادي در ساختن آينده شما دارد. دليلي وجود ندارد كه برنامه هاي زندگي تان شبيه ديگران باشد ولي مهم است كه براي بهبود شرايط تلاش كنيد.

 

بحران سي سالگي فرصتي براي خودشناسي عميق تر

سي ساله هاي زيادي با اين بحران رو به رو مي شوند پس نگران نباشيد و سعي كنيد آرامش خودتان را حفظ كنيد. در اين سنين به زندگي گذشته خود نگاه مي اندازيد. ممكن است به خاطر تصميماتي كه تا الان گرفتيد پشيمان باشيد ولي بدانيد كه اين ويژگي ها مربوط به سي سالگي است همان طور كه نوجواني و شرايط آن را پشت سر گذاشته ايد، از اين موقعيت هم به عنوان فرصتي براي خودشناسي استفاده كنيد تا بتوانيد زواياي ديگر خودتان را بهتر درك كنيد. شما مي توانيد از نگرش ها، توانايي ها، ارزش ها، ضعف هاي خود آگاه تر شويد و از يافته هاي تان براي هدايت مسير خود در آينده استفاده كنيد.

 

بازنگري در مفاهيم مهم زندگي

نگرش خود را به مسائل مختلف بررسي كنيد. اين موضوع به شما كمك مي كند تا متوجه شويد در چه موقعيت هايي متعصبانه رفتار مي كنيد يا صرفا بر اساس احساسات تصميم مي گيريد. چه چيزي باعث مي شود در بعضي شرايط بسيار آسان گير يا سخت گير باشيد. اگر نگرش به زندگي و جهان همراه با آگاهي و شناخت نباشد، ترديدها، اما و اگرهاي زيادي برايتان به همراه خواهد داشت. براي مفاهيمي مانند خدا، عشق، كار، انسانيت و ... براساس آگاهي حال حاضر خود بازتعريفي داشته باشيد. خواندن كتاب و مطالعه يا صحبت درباره اين موضوعات، شما را به خودشناسي مي رساند.

 

حل بحران سي سالگي سپري در برابر بحران هاي پيش رو

بعد از سي سالگي با بحران هاي چهل سالگي و پنجاه سالگي رو به رو مي شويد پس مي توانيد از سندروم سي سالگي به عنوان پلي براي عبور بهتر از ديگر بحران هاي مهم زندگي تان استفاده كنيد. بهتر است با آگاهي در اين مرحله انتخاب كنيد و دست به عمل بزنيد تا در مراحل بعدي زندگي پشيمان نشويد. به جاي تريد و تعلل سعي كنيد شرايط را آنگونه كه مناسب است اصلاح كنيد. در ادامه به برخي از راهكارها جهت حل بحران سي سالگي اشاره شده است.

عجولانه تصميم نگيريد

ممكن است براي رهايي از شر اين كلافگي ها و ترديدها يا براي اينكه احساس بهتري داشته باشيد بخواهيد به كارهاي غير معمول با ريسك بالا دست بزنيد. خيلي از كساني كه دچار بحران سي سالگي شده اند براي جبران به كارهايي مانند عمل هاي زيبايي، خالكوبي، سرمايه گذاري هاي بي پايه و اساس كه تجربه اي در آن ندارند و ... روي مي آورند. اگر الان در اين مرحله قرار داريد بهتر است اندكي صبر كنيد. تصميم هاي عجولانه و نامعقول فقط اوضاع را بدتر مي كنند. شايد اين كارها در كوتاه مدت حس قدرت كاذبي به شما بدهد تا از شر پشيماني يا افسوس هاي مرتبط با اقدامات گذشته خود خلاص شويد. قبل از اين كه تصميم عجولانه اي بگيريد ابتدا اطلاعات كافي به دست بياوريد و بعد اقدام كنيد.

پرداختن به روياها

وقتي گذشته خودتان را مرور مي كنيد مي بينيد درگذشته آرزوهاي دور و دست نيافتني زيادي داشتيد. به تدريج برخي از آرزوهايتان را واقع بينانه حذف كرديد برخي ديگر را به دليل اينكه پشتوانه اي نداشتيد مجبور شديد رها كنيد و برخي ديگر از آرزوهايتان را با جديت دنبال كرديد. با وجود اين كه الان دستاوردهاي كوچك و بزرگ زيادي داريد به مرحله اي رسيديد كه مي گوييد خب حالا چي؟

اما الان فرصت مناسبي است، مي توانيد براي رسيدن به روياهايي كه داشتيد تلاش كنيد به شرطي كه با آگاهي، مديريت و مطابق با توانمندي هاي خودتان باشد. انتخاب درست و منطقي، برنامه ريزي و تعيين اهداف مي تواند علاقه و اشتياق شما را به زندگي بيشتر كند. جالب است كه بدانيد زكرياي رازي بعد از چهل سالگي زكرياي راضي شد! يا خيلي از انسان هاي موفق با اينكه دير هنگام به سمت علايق خود رفتند ولي موفقيت هاي چشمگيري داشتند.

تلنگري براي داشتن آينده اي روشن

تعلل و دست روي دست گذاشتن هيج سودي ندارد. اگر اين وضع بلاتكليفي را ادامه دهيد اين وضعيت بدتر مي شود. از اين بحران حداكثر استفاده را كنيد تامسير زندگي خود را مشخص كنيد براي زندگي خود برنامه ريزي كنيد و با انگيزه جلو برويد. اگر احساس افسردگي مي كنيد يا در كارتان اخلال ايجاد شده از همين حالا تصميم بگيريد كه شرايط را عوض كنيد. بررسي كنيد سال هاي گذشته چه خطاهايي داشتيد كه الان بابت آن افسوس مي خوريد. براي زندگي خود تصميمات جدي بگيريد، اهداف خود را روشن و مشخص كنيد. در اين مرحله از زندگي روي نقاط قوت خود تمركز مي كنيد و با علايق خود كاملا آشنايي داريد پس وقت خود را با پرداختن به نقاط ضعف خود هدر ندهيد. اكنون اين توانايي را داريد تا احساسات خود را به صورت منطقي مديريت كنيد.

 

چه كسي مي تواند براي گذر از بحران كمك كند؟

مهم نيست بحران سي سالگي شما در 28 سالگي رخ داده يا 32 سالگي، آنچه اهميت دارد اين است كه براي عبور از اين بجران به فكر چاره باشيد. شايد بگوييد دست خودتان نيست كه درگير اين بحران شويد؛ ولي مسلما گذر از بحران سي سالگي تحت كنترل خودتان است. تا زماني كه خودتان انگيزه تغيير نداشته باشيد هيچ چيزي يا هيج شخصي نمي تواند شما را تعيير دهد. نگران زماني كه از دست داديد نباشيد هنوز وقت زيادي داريد پس آرامش خودتان را حفظ كنيد. براي رسيدن به اين مقاصد مي توانيد از مشاوره روانشناسي بهره ببريد. مشاوران به شما كمك خواهند كرد نقاط تاريك وجود خود و زندگيتان را كشف كنيد.

 

براي گذر از بحران چه بايد كرد؟

وقتي به يك ثبات نسبي رسيديد بهتر است برنامه اي براي سلامتي خود و انجام تمرينات ورزشي داشته باشيد. هر چه الان براي سلامتي خودتان سرمايه گذاري كنيد سال هاي پيش رو را با وضعيت بهتري سپري مي كنيد. غربالگري و معاينات پزشكي منظم، رژيم غذايي مناسب و .. را در برنامه خود قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه نبايد از جنبه رواني خودتان غافل شويد.

به تفريحات و اوقات فراعت خود توجه داشته باشيد. اگر احساس مي كنيد افسردگي يا اضطراب ناشي از بحران سي سالگيزندگي شما را مختل كرده مي توانيد از يك متخصص كمك بگيريد تا در ابتدا بر اين مشكل غلبه كنيد و بتوانيد در آرامش بيشتر براي آينده خود تصميم بگيريد. در اين سنين معمولا افراد به يك ثبات هويتي و شخصيتي مي رسند. پس دوستان واقعي خود را بشناسيد و وقت خود را بيشتر با دوستاني بگذرانيد كه از بودن با آن ها لذت بيشتري مي بريد. شيوه و سبك زندگي خود را با منطق انتخاب كنيد اين به شما كمك مي كند تا از ثبات بيشتري برخوردار شويد.

 

سخن آخر

در آخر خودتان را با بي انصافي قضاوت نكنيد. به نقاط مثبت خود توجه كنيد و دستاوردهايي كه تا الان داشتيد بررسي كنيد. به سال هاي گذشته خود نگاه كنيد و ببينيد واقعا دنبال چه چيزي هستيد. با شناختي كه از خودتان داريد سعي كنيد اهداف واقع بينانه اي براي خودتان تعيين كنيد و به جاي هدر دادن زمان و از اين شاخه به آن شاخه پريدن روي اهداف اساسي خود تمركز كنيد. با استفاده از تجارب ديگران سعي كنيد اين مسير را با اشتباهات كمتر و سرعت بيشتر طي كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بحران سي سالگي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  علل و درمان بحران سي سالگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بحران سي سالگي،
موضوع:
[ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۱۰:۲۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

شايد رويا و رويابيني ذهن كنجكاو ما را براي دانستن تعبير رويا برانگيخته كند و براي حل مجهولات روياهايي كه مي بينيم هزار و يك راه بيابيم. درست است كه كتب مختلفي در اين زمينه از گذشته تا به امروز وجود دارد اما حقيقت اين است كه اغلب تعابير عاميانه اي هستند كه در طي تاريخ تحريف مي شوند. امروزه افراد زيادي به دنبال كشف تحليل علمي از خواب و رويا هستند لذا شيوه هاي تعبير علمي رويا را تا حدود زيادي مشخص شده است. اگر مي خواهيد تعبير روياي خود را بدانيد بهترين راه اين است كه خودتان تعبيير رويا بدانيد و اين زماني است كه بتوانيد رويا را به ياد داشته باشيد. اغلب مواقع روياها با اولين اشعه صبح از خاطر مي روند. در اين مقاله علت هاي فراموشي رويا و شيوه هاي ثبت رويا را براي رسيدن به يادگيري تعبير رويا ذكر مي كنيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خواب و تعبير رويا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

چرا روياها را فراموش مي كنيم؟

هر چه رويايي كه مي بينيد حاصل خلاقيت ذهن تان باشد احتمال اينكه فراموش كنيد بيشتر مي شود. تصاوير كمتر آشنا و ضعيف زودتر از ياد مي روند. رؤياهاي بيهوده كه رويدادهاي نامنظم بسيار دارد نيز به سرعت از ذهن پاك مي شوند. همين طور روياهايي كه شامل تصاوير اضطراب آور با نمادهاي روشن هستند؛ رويابين معناي اضطراب آور آن ها را به سرعت متوجه مي شود؛ بنابراين ذهن به صورت ناخودآگاه براي حفظ آرامش و ثبات به سرعت آن ها را پاك مي كند.

قدم اول در تعبير رويا

اغلب ممكن است روياها را به ياد نياوريد پس ابتدا بايد حافظه رويايتان را فعال كنيد به اين روش كه:

  • شب ها پيش از خواب چند بار نفس عميق بكشيد ترجيحا يك مديتيشن كوتاه متمركز بر تنفس داشته باشيد.
  • حتما به ذهن بسپاريد كه «مي خواهيد آنچه را در رويا مي بينيد به خاطرتان سپرده شود». لحظات پيش از خواب و دقايق اوليه بيداري سهم مهمي در تربيت ذهن دارند كه بعدتر به آن بيشتر مي پردازيم.
  • اين درخواست از ذهن براي به ياد سپاري رويا را هر شب پيش از خواب انجام دهيد.
  • برخي با اولين شب رويا را به صورت كامل؛ برخي نقش مايه هايي از رويا و برخي ممكن است يك كلمه يا يك تصوير را به وقت بيداري به ياد آورند و برخي ديگر به روزهاي بيشتري براي تمرين نياز دارند.

 

قدم دوم در تعبير رويا

يكي ديگر از مقدمات تعبير رويا «ثبت آن به محض بيداري» است. محتواي حافظه رويا مانند دانه هاي برفي است كه بر كف دست بنشيند، پس به زودي از برابر ديدگان ناپديد مي شود. بنابراين بايد روياها تا قبل از اينكه فراموش شوند ثبت شوند. براي ثبت رويا هر چيزي كه به محض بيداري در ذهنتان آمد يادداشت شود. حتي يك كلمه يا يك تصوير يا يك صدا.

شيوه ثبت دقيق رويا:

  • يك دفتر (ترجيحا سررسيد) براي ثبت روياها انتخاب كنيد.
  • از آن جا كه اغلب مقاومت هاي رواني بعد از مدتي با بهانه هاي مختلف مي تواند شما را نسبت به ثبت بي انگيزه كند انتخاب يك دفتر با زيبايي هاي ظاهري مي تواند در اشتياق شما براي استمرار اين امر موثر باشد.
  • دفتر به همراه يك خودكار را شب ها در بالاي سر خود قرار دهيد تا به محض بيداري كاملا در دسترس شما قرار داشته باشد.
  • خيلي مهم است كه نوشتن رويا دقيقا در همان لحظه اي كه بيدار مي شويد اتفاق بيوفتد زيرا اگر زمان بگذرد (حتي اگر براي شستن دست و  صورت برويد و برگرديد) احتمال فراموشي يا تحريف رويا هست.
  • براي نوشتن رويا هر آنچه كه در آن لحظه به يادتون اومد پشت سر هم با ذكر دقيق رويداد، اسم شخصيت ها، آشنا يا غريبه بودنشون، احساستون به رويداد و شخصيت ها، اشيا ديده شده، صداها، افكاري كه در رويا در مورد آنچه ديده ايد از خاطرتون مي گذرد.
  • يادداشت رويا گاها وقت گير است پس مي توانيد از يك ضبط صوت و يا ابزار ديگر براي اين كار استفاده كنيد.
  • اگر در طي روز بخش ها يا تكه هاي ديگر رويا به خاطرتون آمد به دفتر اضافه كنيد.

 

قدم سوم در تعبير رويا

«كشف ارتباط نمادها با محتواي زندگي شما »

هر رويا شكل نمادين از احساسات يا افكاري است كه يا در حال تجربه آن هستيد و يا در گذشته آن را از سر گذرانده ايد. براي اين كه بفهميد رويا به چه چيزي اشاره دارد بايد بعد از ثبت دقيق رويا به چند سوال اساسي پاسخ دهيد. با اين روش مي توانيد معنايي كه حوادث در ناخودآگاه شما ايجاد كرده اند را بهتر درك كنيد. در مشاوره هايي كه بر اساس اصولروانكاوي انجام مي شود، با استفاده از رويا و تعبير رويا به بخش هاي ناخودآگاه ذهن پي برده مي شود. به اين صورت تعارضات و گره هاي ذهني حل مي شوند.

شيوه ارزيابي سوالات براي تعبير رويا

  1. اگر رويا را شبيه به يك فيلم سينمايي بدانيد محتوا يا درون مايه فيلم را در مورد چه چيزي مي دانيد مثال: يك ترس، فرار، يافتن چيزي، يك ارتباط يا...
  2. در سراسر تجربه اين رويا چه حس يا احساساتي را داشتيد ؟ مثلا: غم، شادي ، ياس، حسرت ، اضطراب يا...
  3. چه كدهايي در رويا مي يابيد ؟ كدها همان اشخاص يا شكل ها يا اشيا يا حيوانات يا هر چيزي هستند كه در روياي شما نقش بازي كرده اند.
  4. نسبت به كدهاي ديده شده در رويا چه احساس يا فكري داريد؟ مثلا اگر در رويا يك گربه ديده ايد حس و فكر شما به آن گربه چه بوده ؟ آيا حس و فكر شما به ساير گربه ها هم همين است؟ آيا اين گربه مي تواند نقش يك شخص يا بيانگر نمادين يك احساس باشد ؟
  5. اين كدها (مثلا گربه) دقيقا چه فعلي دارند؟ مثلا بازيگوشي مي كرد يا فرار مي كرد.
  6. در مرحله آخر از خود بپرسيد اين كدها با احساسات يا افكاري كه اين ايام در حال تجربه آن هستيد چه اشتراكي مي تواند داشته باشد؟
  7. اگر فعل و عملكرد كدها با حس يا فكر شما در زمان حال اشتراكي نداشت از خود بپرسيد آيا شباهتي با عملكرد حسي و فكري شما در گذشته دارد؟ مثلا اگر گربه در روياي شما به دور دست و پاي شما يا يك آشنا مي چرخيد و دنبال نوازش بود آيا مي تواند شبيه به احساس نياز شما به توجه در اين ايام باشد. حال اين توجه ممكن است نسبت به خود يا نياز به جلب توجه از ديگران باشد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خواب و تعبير رويا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  شيوه هاي به ياد ماندن و تعبير رويا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تعبير رويا،
موضوع:
[ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۵۱:۴۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

ممكن است شما بارها علي رغم ميلتان و تنها به خاطر رودربايستي خود را ملزم كرده ايد كه از كودك همسايه براي ساعاتي مراقبت كنيد، يا كليد ويلاي شمالتان را به دوستي دهيد، يا به جاي همكارتون شيفت شب بايستيد. اين موقعيت ها و زمينه هاي مشابه احساسات ناخوشايندي براي شما ايجاد مي كند كه در بلند مدت مي تواند به عزت نفس شما لطمه بزند. به علاوه هزينه هاي مالي و رواني زيادي را براي شما ايجاد مي كند. شايد سخت ترين كار اين باشد كه بخواهيد به يك دوست يا آشنا نه بگوييد. نه گفتن و شناسايي موقعيت هايي كه نيازي به رودربايستي ندارد، به شما كمك مي كند تا در روابطتان هم خود و هم طرف مقابلتان حس بهتري داشته باشد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه روابط و بيان خواسته ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

تكنيك هاي مقابله با رودربايستي

يكي از مهارت هايي كه براي حفظ روابط لازم و ضروري است، دانستن و مجهز بودن به تكنيك هاي رهايي از رودربايستياست. اين تكنيك ها را تحت عنوان جرات ورزي يا قاطعيت هم مي شناسيم تنها تفاوتشان زمينه هاي به كارگيري آن هاست. اين كه در فضاهاي رسمي چگونه نه بگوييد يا اينكه در موقعيت هاي غير رسمي و دوستانه چگونه نه بگوييد هر يك از قوانيني پيروي مي كند كه دانستنش به ساخت يك زندگي رضايتمندانه تر كمك مي كند.

 

چگونه رودربايستي بر روابط شما تاثير مي گذارد؟

گاهي رفتارهايي در اثر تكرار تبديل به يك عادت و يا وظيفه مي شوند، به عبارتي ديگر ممكن است در ابتدا قبول شرايطي به عنوان يك لطف در نظر گرفته شود اما پس از مدتي قبول نكردن منجر به بحث و ناراحتي مي شود.

اما در مواردي ديگر براي مثال با قبول كردن مسئوليت هاي يك همكار با تمجيد روبرو شده ايد، به اين صورت ياد مي گيريد كه براي دريافت تاييد و پذيرش سايرين فقط كافي است كه ديگران را مهم تر از خود بدانيد و هر بار كه از شما چيزي خواستند آن را برآورده كنيد. اين گونه مي شود كه مطيع بودن روشي براي جلب نظرات مثبت ديگران مي شود.

ممكن است وقتي از شما بخواهند كه تمامي مصائبي را كه در اين راه متحمل شده ايد به خاطر بياوريد و براي اين كه ديگر تكرار نشوند رفتار ديگري اتخاذ كنيد در نظر اول برايتان غيرممكن بيايد. مثلا نه گفتن را با بي ادبي و زشت بودن عمل مترادف بدانيد. اما بايد بدانيد تغيير رفتار به يكباره رخ نداده و براي رسيدن به يك رفتار جديد بايد تمرين داشته باشيد.

اصول قاطعيت در فضاهاي غير رسمي

قاطعيت در موقعيت ها به شما كمك مي كند تا بتوانيد در مقابل خواسته هاي ديگران سر فرود نياورده و خواسته خودتان را اولويت قرار دهيد. برخي از اصول قاطعيت در موقعيتي كه ممكن است رودربايستي نماييد، شامل موارد زير مي شوند:

  • به اندازه پاسخ داده و با زبان بدن خود همراه شويد.
  • دليل تان را صادقانه بگوييد و با اصرار طرف مقابل آن را عوض نكنيد.
  • تصميم نهايي خود را بيان كرده و از دادن اميد اجتناب كنيد.
  • بعد از سه بار درخواست مجدد حس هاي مثبت را با شيوه هاي ديگر بيان كنيد.
  • اگر توهيني شد، به آن اهيمت ندهيد و تصميم خود را با زبان مودبانه تكرار كنيد.

فن TA براي بيان قاطعيت

براي مقابله با خواسته هاي نابجاي ديگران مي توانيد از فن TA نيز استفاده كنيد. در اين روش شما مي توانيد با استفاده از 3 مرحله زير از خواسته هاي خود محافظت كنيد.

  1. وقفه ايجاد كنيد.
  2. پيامدها را بيان كنيد.
  3. موضوع را تغيير دهيد.

مثال: وقتي دوستتون مي خواهد ماشين شما را قرض بگيرد:

  1. من  ممنونم كه اينقدر با من احساس صميميت مي كني
  2. من ماشين را براي انجام كارهاي اداري احتياج دارم
  3. نمي توانم آن را به تو قرض بدهم
  4. (اگر بيشتر اصرار كرد) اين خوشحالم مي كنه كه اينقدر با من احساس راحتي داري
  5. (اگر گفت تو خيلي خسيسي) بله حق با توئه
  6. به نظرت درسته كه كارهاي اداري من باقي بمونه چون تو با ماشينم رفتي شمال
  7. (اگر همچنان اصرار ورزيد اين بار با تن صدايي كمي بلندتر بگوييد) چند بار خدمتتان عرض كردم نمي توانم
  8. (اگر گفت خيلي نامردي) بله من نامردم
  9. اگر تو جاي من بودي حاضر مي شدي به خاطر سفر دوستت كارات باقي بمونه؟
  10. (اگر اصرار ادامه داشت و زير بار نرفت و لحنش را تند كرد) فكر مي كنم تو الان در موقعيت صحبت كردن نيستي
  11. اگر ماشين را به تو بدم و توي مسير تصادف كني خودت پاسخگو مي شوي؟
  12. خوب از مامانت اينا بگو حالشون خوبه؟

 

نكات مهم براي مقابله با رودربايستي

در بسياري از شرايط ماندن بر سر تصميم و نه گفتن كار دشواري مي شود، اما با تمرين مي توانيد مهارت خود را بيشتر كرده و راحت تر با اين شرايط برخورد داشته باشيد. براي اين منظور نكات زير را فراموش نكنيد:

  • نگذاريد اصرار او نظر شما را عوض كند.
  • دليل ابتدايي كه مطرح مي كنيد راعوض نكنيد.
  • فقط درصد كمي از نزديكان هستند كه نياز هست تا مرحله آخر با آن ها پيش رويد اغلب تا مرحله 3-4 عقب نشيني مي كنند.
  • جملاتي كه بار تعارف دارند را تكرار نكنيد.
  • قاطعيت را از افراد غريبه تر شروع كنيد تا نسبت به آشنايان هم تواناتر شويد.

 

جمع بندي

اعمال موارد گفته شده به تنهايي ممكن است به طور كامل قابل انجام نباشد. در اين مسير از يك دوست درخواست كنيد تا بتواند به شما براي ماندن بر سر تصميماتتان كمك كند. به ياد داشته باشيد در ابتداي مسير احتمال دلخوري و ناراحتي ها زياد خواهد بود؛ اما بعد از مدتي تنها كساني كه واقعا به دنبال ارتباط با شما هستند، در كنارتان مي مانند. همان افرادي كه موجب خوشحالي شما شده و به سلامتي شما اهميت مي دهند. اما چون احتمالا تمامي روابطتان بر اساس رودربايستياست، كمك گرفتن از يك فردي كه شما را درك كرده و راه هايي براي تغيير اين شرايط بداند مفيد خواهد بود. روانشناسان با مطالعه و آگاهي در زمينه هاي شناختي بهتر مي توانند شما را براي رسيدن به اهدافتان راهنمايي كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه روابط و بيان خواسته ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  چگونه از تله رودربايستي رها شويم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رودربايستي،
موضوع:
[ ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۴۰:۲۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

آيا از تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي بر روابط اجتماعي آگاهي داريد؟ شايد شما هم براي پاسخ به احساس نيازتان به ايجاد ارتباطي تازه و مناسب دست به دامان اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي شده باشيد. اين برنامه‌ها بسيار متنوع هستند و هركدام اهداف مختلفي دارند. اين برنامه ها با هدف ايجاد ارتباط عاشقانه و عاطفي تا ملاقات با يك غريبه در نزديكي شما طراحي شده‌اند تا دوستي مناسب براي گذراندن زماني محدود را انتخاب كنيد. در هر حالت اپليكيشن‌هاي دوستيابي علاوه بر فرصت‌هايي كه در برابر شما قرار مي‌دهد، مي‌تواند اثرات ناخواسته‌اي را به همراه داشته باشد. براي آشنا شدن با تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي بر روابط اجتماعي و استفاده از اين برنامه‌ها و چگونگي استفاده بهتر از آن‌ها، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي بر روابط اجتماعي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

اثرات اپليكيشن‌هاي دوستيابي

برنامه‌هاي دوست‌يابي در بعضي مواقع فرصت سنجيدن معيارهايي را ايجاد مي‌كند كه در ايجاد روابط در دنياي واقعي هم چندان در دسترس ما نيستند. با استفاده از اين اپليكيشن‌ها مي‌توانيد علائق و ويژگي‌هاي افراد را در نظر بگيريد و ببينيد تا چه اندازه نظرات شما به هم نزديك است و آيا مي‌توانيد افراد مناسبي براي دوستي يا رابطه‌اي عاطفي و عميق باشيد؟ اما در كنار اين فرصت استفاده بلندمدت از اين برنامه‌ها مي‌تواند اثراتي منفي بر روابط اجتماعي شما داشته باشد.

تعاملات و روابط اجتماعي را غيرشخصي مي‌كند

تحقيقات نشان داده افراد وقتي گزينه‌هاي زيادي براي انتخاب در دسترس داشته باشند، انتخاب كمتر اتفاق مي‌افتد. يعني ما در اين شرايط با وسواس بيشتري دست به انتخاب مي‌زنيم و به انتخاب خود كمتر اعتماد مي‌كنيم.

تقلب راحت است

دروغ گفتن در مورد خودتان در فضاي مجازي بسيار راحت‌تر است. گذاشتن عكس‌هاي جوانتر و با زاويه بهتر از خود تا نوشتن ويژگي‌هاي مناسب و جامعه‌پسند براي معرفي خود همگي نوعي تقلب محسوب مي شوند. با اين كه امكان دارد افراد در محيط واقعي هم در معرفي خودشان تقلب كنند اما كشف كردن درستي اطلاعات در فضاي مجازي خيلي سخت‌تر است. در ضمن چه چيزي تضمين مي‌كند كسي كه شما در اين محيط انتخاب كرديد و در پي رابطه‌اي عاطفي و عميق با او هستيد هم‌ زمان با افراد ديگر به همين صورت در ارتباط نباشد؟

عزت نفس پايين

تحقيقات نشان داده افرادي كه از سايت‌ها و نرم‌افزارهاي دوست‌يابي استفاده مي‌كنند بدون توجه به جنسيتشان از عزت نفس پايين‌تري برخوردار هستند. شما در اين محيط به راحتي خود را با ظاهري كه از ديگران مي‌بينيد مقايسه مي‌كنيد. مقايسه با ديگران احساس شما را نسبت به خودتان تخريب مي‌كند، جذابيت شما را زير سوال مي‌برد و در نهايت عزت نفستان را كاهش مي‌دهد. تمامي اين ها منجر به تخريب مهارت شما در روابط اجتماعي مي شود.

روابط بلندمدت و معنادار را محدود مي‌كند

ايجاد يك رابطه معنادار بلندمدت با يك نفر نياز به زمان و تلاش زيادي دارند. در اين رابطه شما بايد انرژي زيادي صرف كنيد و سرمايه عاطفي و زماني خود را هزينه كنيد، تا به دركي عميق و رابطه‌اي پرمعنا برسيد. اما محيطي كه اين نرم‌افزارهاي دوست‌يابي براي شما فراهم مي‌كنند نفر بعدي را به سادگي در اختيار شما مي‌گذارد. در دسترس بودن انتخاب‌هاي بعدي باعث مي‌شود كه حوصله‌اي كه لازم است براي ايجاد يك رابطه بلندمدت به خرج دهيد را صرف نكنيد. در اين محيط ديگران شما را به راحتي قضاوت مي‌كنند و اگر به نظر مناسب نرسيد با يك كليك به سراغ نفر بعد مي‌روند.

شواهد نشان مي‌دهد كه با گسترش اين محيط‌هاي دوست‌يابي در فضاي مجازي افراد به مدت طولاني‌تري تنها مي‌مانند و با سختي بيشتري مي‌توانند شروع به برقراري روابط كنند.

اعتيادآور است

شايد اين تجربه را داشته باشيد كه استفاده از سايت يا اپليكيشن دوست‌يابي براي شما مثل يك بازي سرگرم‌كننده شده باشد. بله همينطور است! چك كردن پروفايل افراد و مقايسه آن‌ها و تصور ملاقات و دوستي با آن‌ها مانند بازي بسيار سرگرم‌كننده‌اي است كه براي مغز شما به شدت لذت‌بخش است. وقتي شما در برابر اين چنين تكليف سرگرم‌كننده‌اي قرار مي‌گيريد و با هر بار باز كردن برنامه به مغزتان پاداش مي‌دهيد، دقيقا مانند مصرف مواد يا بازي قمار احتمال دارد كه معتاد شده باشيد. در واقع مي توان گفت دچار اعتياد به اينترنت شده ايد.

اعتماد را سخت‌تر مي‌كند

در محيط اين اپليكيشين‌هاي شما بيشتر با پديده غيب‌شدن آدم‌ها روبرو مي‌شويد. بعد از مدتي با فردي احساس نزديكي كرده و با او زمان زيادي را هم‌صحبت شده‌ايد، اما او ناگهان ناپديد شده و ديگر در دسترس شما نيست. اين اتفاق مي‌تواند لطمه زيادي به اعتماد شما به افراد بعدي كه با آن‌ها قرار مي‌گذاريد وارد كند.

غيب شدن افراد بعد از ملاقات حضوري هم مي‌تواند اتفاق بيفتند اما تفاوتي در ديدن زبان بدن و ارتباط غير كلامي است. وقتي شما زبان بدن و رفتار ظاهري ديگران را مي‌بينيد مي‌توانيد كيفيت و شرايط ارتباط و قرارتان را ارزيابي كنيد. در شرايط حضوري شما از لبخند، لحن كلام، ژست بدن و ظاهر افراد تشخيص مي‌دهيد كه چه احساسي دارند و يا چه چيزي روي آن‌ها تاثير گذاشته است. اما وقتي در محيط اپليكيشن طرف مقابل شما مي‌رود راهي براي حدس زدن شرايط تمام شدن اين ارتباط نداريد.

در ضمن وقتي مخاطب شما ناگهان ارتباط را قطع مي‌كند، شما از خودتان مي‌پرسيد آيا من يا پروفايلم مشكلي داريم كه دوستم ندارد؟ اين‌جا علاوه بر ايجاد بي‌اعتمادي در شما، احساستان به خودتان هم تخريب شده و عزت نفستان كم مي‌شود.

 

مهارت‌هاي دوست‌يابي خودتان را افزايش دهيد

قبل از اين كه دست به دامن فضاي مجازي و برنامه‌هاي دوست‌يابي شويد سعي كنيد با افزايش مهارت‌هاي روابط اجتماعي و دوست‌يابي خودتان در فضاي واقعي به ايجاد ارتباط موفق بپردازيد. اگر خودتان مهارت لازم را در محيط واقعي نداشته باشيد مطمئن باشيد نه تنها اين اپليكيشن‌ها به شما كمكي نمي‌كنند بلكه ممكن است شرايط را براي آسيب بيشتر شما فراهم كنند.

 

برنامه را از روي گوشي پاك كنم؟

نياز به اين كار نيست! برنامه‌هاي دوست‌يابي با شرايطي كه گفتيم توان اين را دارند كه سلامت روان ما را تهديد كنند و مشكلات اجتماعي نيز به بار بياورند، اما شما نگذاريد. در صورت استفاده آگاهانه از اين اپليكيشن‌ها، مي‌توانيد اثرات مخرب آن‌ها را محدود كنيد و حتي استفاده مورد نياز و مفيد خود را از آن‌ها ببريد. اما براي اين كار بايد به نكاتي توجه داشته باشيد.

ارتباط را به فضاي واقعي بياوريد

سعي كنيد با رعايت نكات امنيتي و شرايطي كه منجر به آسيب شما نشود ارتباط ايجاد شده در فضاي مجازي را زودتر به فضاي واقعي بكشانيد. در فضاي واقعي بهتر مي‌توانيد فرد مقابلتان را بسنجيد، احتمال غيب شدنش را كم كنيد و به او كمتر فرصت تقلب بدهيد. اگر خود نيز به اين نتيجه رسيديد كه اين رابطه سرانجامي ندارد، به آن رابطه پايان دهيد. براي اطلاع از نحوه پايان دادن به رابطه كليك كنيد.

به افراد فرصت بيشتري بدهيد

دفعه بعد كه با دوستي جديد قرار ملاقات گذاشتيد يادتان باشد كه در زير يك پروفايل، انساني قابل كشف حضور دارد. براي كشف كردن شخصيت يك دوست نياز به انرژي و زمان زيادي داريد. پس اين فكر كه اين برنامه مانند دريايي است پر از ماهي‌هاي مناسب نه تنها به شما كمك نمي‌كند بلكه شما را تنهاتر مي‌كند. مقاله چگونه يك ارتباط عاشقانه را آغاز كنيم را بخوانيد. 

خودتان را بيشتر دوست داشته باشيد

عزت نفس پايين شما را در برابر اثرات اين برنامه‌ها آسيب‌پذيرتر مي‌كند. پس بايد به دوست داشتن خودتان اهميت بدهيد. تنها در اين حالت است كه اگر تجربه من در فضاي مجازي احساس جذاب بودن، زيبا بودن و دوست‌داشتني بودن من را تهديد كند باز هم من آسيب نمي‌بينم و حتي مي‌توانم از ظرفيت مناسب آن استفاده خودم را ببرم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي بر روابط اجتماعي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي بر روابط اجتماعي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۳۹:۵۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

حتي اگر فردي غير اجتماعي باشيد، نداشتن دوست خوب و صميمي برايتان آزار دهنده خواهد بود. شايد اصلي ترين علت احساس تنهايي نداشتن مهارت ارتباط يا توقع بالا و نادرست از دوستي هاست. همه نياز به داشتن دوستي دارند كه در مواقع مهم زندگي كنارشان باشد. داشتن كسي كه بتوانيد درباره تمام جنبه هاي زندگي با او صحبت كنيد، به سلامت روان شما كمك خواهد كرد. براي آن كه با كسي دوست شويد ابتدا بايد خود را بهتر شناخته و در صدد يافتن فرصت هايي براي ملاقات با افرادي كه يك وجه اشتراك با شما دارند باشيد. در ادامه مطلب درباره علل نداشتن دوست خوب و راه هايي براي حل اين مشكل پرداخته ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نداشتن دوست خوب مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

دوست خوب كيست؟

مفهوم دوست خوب يا دوست نزديك در هر كشور و هر فرهنگي متفاوت است. دوستي در كشور ما يك مسئله مهم و پر رنگ به شمار مي آيد كه هم فوائد و هم حاشيه هاي زيادي داشته است. اما به طور كلي دوست صميمي يا دوست نزديك، كسي است كه ما مي توانيم درباره هر چيزي با او صحبت كنيم، هميشه در دسترس است و كنار او هيچ ترسي از قضاوت شدن نداريم. دوست صميمي آينه ماست و اشتباهات و ضعف هاي ما را به ما مي گويد و براي بهتر شدن ما تلاش مي كند. نكته مهم، رابطه متقابل دوستي است و يك طرفه نبودن اين احساس ضروري مي باشد.

 

چرا نمي توانيم يك دوست خوب و نزديك داشته باشيم؟

دلايل نداشتن دوست خوب ، جدايي و دوري از ديگران بسيار گسترده است و تمام ابعاد زندگي ما را دخيل مي كند. اما مهمترين دليل نداشتن دوست خوب تجربيات دوران كودكي يا سبك هاي تربيتي خانواده است. مهم ترين علل نداشتن دوست خوب به شرح زير مي باشد:

روابط خانوادگي:

مهمترين علت ناتواني در دوستيابي تربيت خانوادگي است. برخي خانواده ها روابط محدود و بسته را به فرزندان آموزش داده اند يا آنها را محتاط، محافظه كار، بي اعتماد به ديگران و غير اجتماعي بار آورده اند. در اينگونه مواقع روانشناس خانواده مي تواند با تحليل الگوهاي رفتاري و سيستم خانواده، علت را برطرف كند و به فرد كمك كند كه او فراتر از الگو هاي خانواده رفتار كند.

خجالتي بودن:

يكي از اصلي ترين دلايل نداشتن دوست خوب ناتواني در برقراري ارتباط با ديگران به دليل خجالتي بودن است. دلايل خجالتي بودن يك بحث مفصل خواهد بود اما به طور كلي اين مسئله از اعتماد به نفس پايين، احتياط و محافظه كاري بيش از حد، عدم باور به خود و ... ناشي مي شود.

مغرور بودن:

گاهي افرادي درست يا اشتباه، به ديگران نگاه از بالا دارند. غرور بيش از حد آن ها باعث مي شود ديگران را كمتر از خود ببينيد و نخواهند با نزديك شدن به آن ها سطح خود را پايين بياورند. اشتباه بودن اين نگاه كاملا مشخص بوده و باعث تنها ماندن مي شود.

اعتماد به نفس پايين:

احساس حقارت و كمتر بودن از ديگران، دقيقا مثل غرور، شما را از ديگران دور مي كند. به ديگران نزديك نمي شويد چون زشت، ضعيف، بي هنر و به طور كلي ديگران از شما خوششان نمي آيد؛ اما اين تفكر اشتباه است. هر كس در كنار معايب، مزايايي هم دارد كه مي تواند به آن ها خوشبين بوده و براي شروع دوستي به آن ها اتكا كند.

عدم احترام به تفاوت ها:

يكي ديگر از مشكلاتي كه مانع از ايجاد يك دوستي عميق مي شود؛ نپذيرفتن تفاوت هاست. اين مسئله كه انسان ها بايد با كساني نشست و برخاست كنند كه همفكر و هم عقيده آن ها هستند درست است، اما گاهي آدم هاي ارزشمندي در زندگي ما پيدا مي شوند كه بخاطر تفاوت ها، نمي توانيم به آن ها نزديك بمانيم. بايد بپذيريم كه تمام انسان ها با هم تفاوت دارند و همين تفاوت هاست كه باعث كشش و جذب آدم ها مي شود. تنها كسي كه كاملا شبيه شماست، خود شماييد. به تفاوت ها احترام بگذاريد و آن ها را بپذيريد.

توقع بالا:

گاهي توقع شما از دوستي بسيار بالاست. مثلا اين تفكر كه دوست خوب كسي است كه هر كار از او مي خواهيم انجام دهد و هر وقت مي خواهيم باشد و تمام رفتارهاي شما را بپذيرد. توقع تان را از ديگران پايين بياوريد و با ديگران به گونه اي رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شود.

 

براي داشتن دوست خوب چيكار كنيم؟

هيچكس نيست كه در زندگي تجربه داشتن دوست را نداشته باشد يا نخواهد تجربه كند. اما اين مسئله در ابتدا نيازمند اصلاح الگوهاي رفتاري و شناختي اشتباه است. در ادامه به برخي از ويژگي هايي كه در خود بايد ايجاد كنيد، اشاره كرده ام:

دوست داشتن خود:

اگر خودتان را دوست نداشته باشيد ديگران نيز شما را دوست نخواهند داشت. بايد خودتان را تحليل كنيد، تمام ويژگي هاي مثبت و منفي خود را بدانيد و سعي در اصلاح معايب كنيد. صداقت، عامل بسيار مهمي براي پذيرش خود است. با خودتان رو راست باشيد و اشتباهاتتان را بپذيريد. به نقاط قوت خود اعتماد كنيد و آن ها را گسترش دهيد.

سازگاري را ياد بگيريد:

يكي از مهم ترين ويژگي هاي فرد سالم، سازگاري و توانايي كنار آمدن با موقعيت هاي سخت و عجيب است. اگر اين توانايي را نداشته باشيد، ممكن است با بروز كوچكترين مشكل در روابط، به پايان رابطه برسيد و دوستي خود را از دست بدهيد. مي توانيد با كمك روانشناس و مشاور، توانايي و مهارت سازگاري خود را پرورش دهيد و بدانيد در مواقع بحراني بايد چگونه رفتار كنيد.

چند بعدي باشيم:

حضور در جمع هاي مختلف باعث آشنايي با فضاها و تفكرات مختلف مي شود. شايد در جمعي، با كسي برخورد كنيد كه بسيار به نظر شما دوست داشتني باشد. سعي كنيد علايق خود را پيدا كنيد و آن ها را گسترش دهيد. حضور در مجامع ادبي، موسيقي، تئاتر، عكاسي، فلسفه و هر جمعي كه به محوريت آن علاقه داريد باعث مي شود جنبه هاي ديگر خود را بهتر بشناسيد.

لبخند بزنيد:

لبخند زدن به ديگران هنگام صحبت و آشنايي، علاوه بر اينكه اعتماد به نفس شما را بالا مي برد، باعث مي شود ديگران حس بهتري به شما داشته باشند. سعي كنيد هرگز در ارتباطات اوليه بي احترامي نكنيد، الفاظ ركيك استفاده نكنيد، تفاوت ها را مسخره نكنيد و اعتماد طرف مقابل را جلب كنيد. 

وقت خود را پر كنيد:

سعي كنيد زمان خود را پر كنيد. فعاليت هاي مختلف انجام دهيد و به سمت علايق خود برويد. وقتي احساس مفيد بودن كنيد و مشغله داشته باشيد، نياز شديد و بيمارگون به داشتن دوست كمتر مي شود؛ در نتيجه در آشنايي هاي و روابط خود، كمتر اشتباه رفتار كنيد. سعي كنيد بيش از حد، مخصوصا در روزهاي اول، با فرد مقابل ارتباط برقرار نكنيد تا اعتماد او خدشه دار نشود و حس نكند شما قرار بر مزاحمت داريد.

 

سخن آخر

به طور كلي، بسياري از مشكلات ما در نداشتن دوست خوب به خودمان بر مي گردد. خيلي از ما تكليفمان با خودمان روشن نيست و نمي دانيم چه مي خواهيم. خود شناسي و خودكاوي، به شما كمك مي كند كه خودتان، علايقتان، طرز فكرتان و توقعتان از يك دوست را كشف كنيد و اگر هم روابط محدودي داريد، با انسان هاي درستِ زندگي خود آشنا شويد و دوستي هاي صميمي تر و عميق تري را تجربه كنيد.

احساس تنهايي و نداشتن يك همراه شايد برايتان ناراحت كننده باشد، براي درك تنهايي خود كمي وقت بگذاريد و ببينيد اين تنهايي از كجا سر چشمه مي گيرد. شما مي توانيد به يك مشاور مراجعه كرده و از او براي خود شناسي، يافتن علل تنهايي و ارتقاي مهارت هاي ارتباطي خود كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نداشتن دوست خوب مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  چرا دوست خوب و صميمي ندارم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دوست خوب،
موضوع:
[ ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۲۲:۰۳ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

جلب اعتماد بعد از شكستن يك عهد مانع از بزرگ شدن شكاف ميان زوجين خواهد شد. بي اعتمادي، عدم تلاش زوجين و مقصر دانستن ديگري در بسياري از موارد تبديل به يك معضل بزرگتر شده و در طول زمان مسائل را پيچيده مي كند. عهد شكني از هر نوع و با هر شدتي كه باشد عامل اصلي بي اعتمادي بين زوجين است. جلب اعتماد در هر مرحله از رابطه اهميت داشته و نياز به يك تلاش مداوم دارد. براي داشتن يك رابطه سالم و شاد هر دوي شما نياز به آرامش روحي كه از طريق اعتماد باشد، نياز داريد. وفاداري و پايبند بودن در رابطه لازمه اعتماد است اما بايد بدانيد اين مفاهيم تنها مربوط به تعهد در رابطه جنسي نبوده بلكه اعتماد داراي مفهوم عميق تري است كه در ادامه اين مطلب درباره حفظ و ايجاد آن صحبت كرده ايم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه جلب اعتماد در ارتباطات ميان فردي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

چه زماني بايد اعتماد همسرم را جلب كنم؟

شاهد هستيم بسياري از زوج هاي جوان به جاي تجديد عهد و جلب اعتماد همسرشان، در مواقعي كه با مشكلي رو به رو مي شوند، عجولانه تصميماتي گرفته كه باعث بروز مشكلات بعدي مي گردد. گذشته از عهدشكني موقعيت هاي مختلف ديگري هم ممكن است بي اعتمادي را ايجاد كند. بي اعتمادي به هر دليلي كه ميان شما و همسرتان ايجاد شده باشد، براي گذر از آن نياز به تلاش مشترك هردوي شماست. البته كه كسي كه موجب بي اعتمادي شده مسئوليت بيشتري دارد، اما اين موضوع، توجيه خوبي براي منفعل بودن شما در رابطه نيست. بنابراين طرفي كه بي اعتمادي را ايجاد كرده بايد مسئوليت را قبول كرده و براي نشان دادن حسن نيت خود تلاش كند. در عين حال طرف مقابل هم بايد در جهت اعتماد دوباره گام بردارد و تمام مسئوليت را به ديگري واگذار نكند.

 

مراحل جلب اعتماد همسر

اگر به دنبال جلب اعتماد همسرتان هستيد براي به دست آوردن اعتماد او بهتر است از مراحل زير عبور كنيد. حتي اگر به تازگي كاري كرده ايد كه اعتماد شريكتان سلب شده است، براي تجديد اعتماد بايد تلاش خود را بكنيد.

انتظار خشم او را داشته باشيد.

در اولين برخوردها منتظر خشم وي باشيد. خشم و ناراحتي طبيعي ترين عكس العمل ها در يك رابطه ضربه ديده است. شما صادقانه و خاضعانه تمام ماجرا را بدون پنهان كاري تعريف كنيد و اجازه دهيد شريكتان هيجاناتش را تخليه كند.

با پذيرش مسئوليت او را آرام كنيد.

تمام مسئوليت اتفاقي كه افتاده است را بپذيريد و اشتباه خود را قبول كنيد. با بيان جمله اي مثل "من مي دانم كار خيلي بدي كرده ام و در برابر تو مقصرم" نشان داده ايد كه او و رابطه تان ارزشمند است. براي افزايش مسئوليت پذيري كليك كنيد.

با عذرخواهي نشان دهيد او را درك مي كنيد.

با فروتني عذرخواهي كنيد. اين اولين گامي است كه به سمت جلب اعتماد وي مي توانيد برداريد. احساسات وي را تصديق كنيد و به او بفهمانيد از كاري كه كرده ايد عميقا پشيمان هستيد. فراموش نكنيد انكار كردن و كوچك جلوه دادن كارتان يا بيان دلايلي كه شما را به اين عهدشكني وادار كرده است، فقط آتش خشم وي را شعله ورتر مي سازد و شما را فردي بهانه تراش و غيرقابل اعتماد جلوه مي دهد. آسيب هاي دروغ گفتن به همسر بسيار خطرناك تر مي تواند باشد.

به دنبال جبران باشيد

از همسرتان بپرسيد چه كاري براي جبران مي توانيد بكنيد؟ ممكن است اشتباه شما غيرقابل جبران باشد ولي پرسيدن اين سوال به شريكتان حس خوبي مي دهد و نشان مي دهد شما واقعا در صدد جبران هستيد. بايد به مواردي كه قول آن را داده ايد، متعهد بوده و به آن ها عمل كنيد. قولي بدهيد كه مطمئن باشيد مي توانيد به آن عمل كنيد.

 

با اعتماد سلب شده خود چه كنم؟

اگر شما فردي هستيد كه بي اعتماد شده ايد اول بررسي كنيد كه چه اتفاقي افتاده است. سعي كنيد كل مسئله و ماجرا را به صورت شفاف بفهميد. سعي نكنيد احساساتتان را سركوب كنيد يا خود را بي تفاوت نشان دهيد. كاملا متوجه احساسات خود باشيد و به خود زمان دهيد و حرف هاي همسرتان را بشنويد. ببينيد آيا از كاري كه كرده پشيمان هست يا نه؟ قصد عذرخواهي دارد يا نه؟

اگر از شما عذرخواهي كرد، فكر كنيد ببينيد مي توانيد بگذريد؟ اين شماييد كه بايد تصميم بگيريد. پس صبور باشيد و صحبت كنيد. توقعاتتان را بيان كنيد و بگوييد در چه صورتي او را مي بخشيد و از اين پس چه مي خواهيد؟

اگر مشكل شما حادتر است، مثلا خيانت رخ داده يا آسيبي كه به شما وارد شده بيش ازحدي است كه بتوانيد بگذريد؛ بهتر است از فردي قابل اعتماد جهت تصميم گيري مشورت بگيريد. اما از آن جا كه در چنين شرايطي احساسات بر شما غلبه مي كنند نصيحت ها كمترين تاثير را خواهد داشت. مشاوران روانشناسي با آگاهي از احساسات و هيجانات شما مي توانند به شما براي گرفتن يك تصميم گيري مناسب هدايت كنند.

 

راهكارهاي كلي افزايش اعتماد ميان زوجين

  • به تعهدات خود پاي بند باشيد. هر يك باري كه قولي بدهيد و به آن عمل نكنيد زمينه را براي كم شدن اعتماد طرف مقابلتان فراهم مي كنيد.
  • به همسرتان نشان دهيد كه حواستان به او هست و خواسته ها و نيازهايش را در نظر مي گيريد. اين به معني ناديده انگاشتن خودتان نيست بلكه بايد تعادلي بين خواسته هاي خود و خواسته هاي شريكتان برقرار كنيد.
  • حواستان باشد رازهاي وي را فاش نكنيد. اين كار شديدا به اعتماد وي آسيب مي رساند.
  • اگر مي خواهيد به شما اعتماد كنند، خودتان هم بايد اعتماد متقابل داشته باشيد.
  • اشتباهاتتان را بپذيريد. هر انساني اشتباهاتي مرتكب مي شود، مهم اين است كه اشتباهاتتان را بپذيريد و آن ها را تكرار نكنيد.
  • به حريم خصوصي شريكتان وارد نشويد و در آن سرك نكشيد. هر كس نياز به فضاي خصوصي دارد. سعي كنيد اين مرز را شناسايي كنيد و به آن احترام بگذاريد.
  • از شريكتان در مواقع لزوم حمايت كنيد و به او ثابت كنيد كه در مواقع بحراني مي توانيد به كمكش بشتابيد.
  • به درد و دل هاي او گوش دهيد و حواستان باشد از آنچه كه در موردش مي دانيد در مواقع بحراني عليه اش استفاده نكنيد. اين كار شديدا اعتماد ميان فردي را از بين مي برد.
  • از كلمات تحقير آميز و فحش هاي ركيك بپرهيزيد.
  • افرادي كه بيش از حد پشت ديگران حرف مي زنند، چهره ديگران را تخريب مي كنند يا با تمسخر و تحقير در مورد ديگران اظهار نظر مي كنند، آدم هاي غير قابل اعتمادي جلوه مي كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه جلب اعتماد در ارتباطات ميان فردي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  تجديد و جلب اعتماد همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جلب اعتماد،
موضوع:
[ ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۵۸:۴۵ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

مفتامين و متامفتامين دو ماده اي كه با هدف درماني توليد و عرضه شده اند، امروزه مورد سوء مصرف قرار مي گيرند. اغلب مصرف كنندگان در ابتدا از آثار مخرب آن ها آگاه نبوده و تنها به دليل اثرات خوشايند و مفيد آن ها به مصرف روي مي آورند. البته لازم به ذكر است كه همچنان از هر دو اين مواد در درمان برخي بيماري ها مانند؛ چاقي و عدم تمركز استفاده مي شود. به علاوه شاهدِ مصرف اين مواد توسط دانشجويان و افرادي كه در تلاش اند كه در رقابت هاي علمي رتبه بياورند هستيم. بنابراين اهميت پرداختن به عوارض و معايب آمفتامين و متامفتامين شدت بيشتري پيدا مي كند. در ادامه مطلب دلايل مصرف، علائم، عوارض و نحوه ترك آمفتامين و متامفتامين ها صحبت خواهيم كرد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه آمفتامين و متامفتامين ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

آمفتامين و متامفتامين

آمفتامين و متامفتامين با پايه شيميايي يكسان، اما فرايند اثر متفاوت، تأثيرات مختلفي بر بدن مي گذارند. آمفتامين و متامفتامين در دسته مواد محرك جاي مي گيرند و در اثر سوءمصرف پيامدهاي جدي ايجاد مي كنند. متافتامين در بازار با نام شيشه يا كريستال به دست مصرف كننده مي رسد، اما آمفتامين به صورت دارويي براي درمان اختلالاتي چون بيش فعالي تجويز مي شود. يك متيل اضافه در تركيب شيميايي متامفتامين باعث تشديد اثر آن مي شود.

 

مكانيزم اثر آمفتامين و متامفتامين

آمفتامين و متامفتامين با افزايش ترشح نوراپي نفرين و دوپامين در مغز، باعث ايجاد احساس سرخوشي مي شوند. اين مواد در مغز وظيفه ايجاد لذت و پاداش را بر عهده دارند؛ در نتيجه مصرف، فرد احساس لذت مي كند. همين لذت باعث مي شود كه بيمار تمايل به ادامه مصرف پيدا كند. اما بعد از مدتي تحمل بدن بالا رفته و فرد براي رسيدن به لذت اوليه مجبور به بالا بردن دوز مصرف مي شود.

آمفتامين

آمفتامين به خاطر اثري كه بر افزايش سوخت و ساز بدن دارد در درمان چاقي مورد استفاده قرار مي گيرد و به خاطر تأثيري كه بر افزايش تمركز دارد براي اختلال نقص توجه و بيش فعالي (ADHD) تجويز مي شود. همچنين بعضي سربازان براي بيدار ماندن و هشياري در ميدان نبرد از آن استفاده مي كنند. مصارف دارويي آمفتامين به علت عوارض جدي كه اين دارو دارد حتما بايد با تجويز پزشك باشد.

متامفتامين

متامفتامين به ندرت مصرف دارويي دارد. گاهي در مواردي مثل اختلال نقص توجه و بيش فعالي (ADHD) ممكن است از متامفتامين نيز استفاده شود، البته معمول نيست. مصرف متامفتامين تقريبا هميشه غير قانوني و براي تجربه احساس لذت ناشي از آن انجام مي شود.

 

علائم مصرف آمفتامين و متامفتامين

علائم مصرف در هر دو ماده آمفتامين و متامفتامين شبيه به هم است با اين تفاوت كه در متامفتامين علائم شديدتر است. مهم ترين علائم مصرف آمفتامين و متامفتامين عبارتند از:

  • احساس سرخوشي
  • افزايش ضربان قلب و فشار خون
  • سردرد، سرگيجه و ديد تار
  • لرزش بدن
  • تعريق بيش از حد
  • كاهش اشتها به غذا و بي خوابي
  • افزايش سوخت و ساز بدن و در نتيحه بالا رفتن دماي بدن
  • افزايش انگيزه براي فعاليت هاي مختلف و انجام كارهاي ديگر
  • احساس افزايش انرژي فزاينده
  • توانايي بالا در تمركز و بيش فعالي

 

عوارض مصرف آمفتامين و متامفتامين

عوارض مصرف آمفتامين و متامفتامين نيز مثل علائم آن به علت شباهت شيميايي بسيار بالا مشابه بوده و در شدت آن تفاوت وجود دارد. مصرف آمفتامين در صورتي كه به ميزان دقيق تجويز شده توسط پزشك باشد خطري ندارد. در صورت مصرف بالا و خارج از تجويز پزشك اين عوارض مي توانند به قدري حاد شوند كه خطرناك باشند. 

  • يبوست
  • بيماري هاي پوستي
  • سايش و پوسيدگي دندان ها
  • خطر ابتلا به بيماري هاي سايكوز
  • احتمال بالاي آسيب دائمي به مغز
  • مرگ در صورت اوردوز

 

سوء مصرف آمفتامين و متامفتامين

هر چند آمفتامين مصارف پزشكي دارد و خطر چنداني در صورت مصرف با تجويز پزشك وجود ندارد، اما همچنان عوارض جانبي ناخواسته براي آن وجود دارد. اين دارو بسيار اعتيادآور بوده و به صورت بالقوه امكان سوء مصرف بسيار بالايي دارد كه بايد به آن توجه شود.

در هر دو ماده آمفتامين و متامفتامين بدن فرد مصرف كننده سريعا تحمل بالايي از خود نشان مي دهد كه باعث مي شود براي تأثير اوليه دوز مصرف افزايش پيدا كند. در مصرف دارويي آمفتامين پزشك متخصص دوز مصرف را به صورت افزايشي تجويز مي كند. در موارد سوء مصرف نيز فرد براي كسب لذت در هر نوبت مصرف به دوز بيشتري از دفعات پيش نياز دارد.

بيشترين مصرف متامفتامين به علت كسب احساس لذت و سرخوشي ناشي از مصرف است. با اين حال براي كاربردهايي مثل بيدار ماندن به ويژه در دانشجويان، كمك به افزايش تمركز و كاهش وزن نيز ممكن است مورد سوء مصرف قرار گيرد.

 

ترك آمفتامين و متامفتامين

آمفتامين و متامفتامين به ميزان بسيار زيادي اعتياد آور هستند. در مواردي كه فرد خودسرانه و ناگهاني تصميم به ترك يا قطع دارو مي گيرد، علائم ترك بسيار شديدي بروز پيدا مي كند. در بسياري از موارد علائم ترك باعث بازگشت فرد به مصرف دارو مي شود.

ترك آمفتامين و متامفتامين حتما بايد زير نظر متخصص انجام شود. براي ترك داروهاي آمفتامين در مصارف دارويي معمولا پزشك برنامه اي براي كاهش تدريجي مصرف به بيمار ارائه مي كند تا احتمال بازگشت را بسيار كاهش دهد.

مشكلات و عوارض ناشي از مصرف آمفتامين و متامفتامين بسيار حاد و در مواردي دائمي هستند. به همين علت بهتر است براي ترك شيشه و داروهاي مشابه هرچه سريعتر اقدام كنيد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه آمفتامين و متامفتامين ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  آمفتامين و متامفتامين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آمفتامين و متامفتامين،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۴۴:۱۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

تغييرات عاطفي در تمامي دختران در طي بلوغ اتفاق مي افتد، اما برخي از تغييرات در طي بلوغ عاطفي دختران هيچ ارتباطي با شخصيت و ديدگاه آن ها ندارد. بسياري از والدين نگران عدم كنترل عواطف و احساسات دخترشان در اين دوران هستند. دختران با رسيدن به سن بلوغ نياز به استقلال بيشتر و شناخت خود را دارند. اما اغلب والدين به دليل خطرات تهديدكننده، دخترشان را بيشتر از پيش محدود مي كنند. اين همان زماني است كه مشاجرات بالا گرفته و شكافي ميان شما وفرزندتان ايجاد مي شود. هم دختران نوجوان و هم والدين بايد از تغييراتي كه در طي بلوغ رخ مي دهد آگاه باشند، تا بتوانند به طور مناسب تري به اين تحولات پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ عاطفي دختران مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

تغييرات عاطفي در دختران نوجوان

تغييرات بيولوژيكي در سن بلوغ باعث تغييراتي در رفتار، شناخت و هيجان هاي دخترتان مي شود. با ورود او به سن بلوغ، شباهت هايش با شما بيشتر شده و احساس مي كند فردي بالغ است؛ در نتيجه به دنبال استقلال از شما مي گردد و خواهان آزادي بيشتري است. براي مثال مي خواهد تا اجازه دهيد ساعات بيشتري در شب بيرون از خانه بماند، خودش به تنهايي در مورد مسائل زندگي اش كه در گذشته تحت كنترل شما بودند تصميم بگيرد، در واقع تمايل به خود مختاري افزايش پيدا مي كند. برخي از تاثيرات بلوغ عاطفي دختران عبارتند از:

  • تغيير در طرز فكر: هر چه دختر شما بزرگتر مي شود، درك او از دنيا و محيطش نيز رشد پيدا مي كند. براي مثال تمايل دارد تجارب جديدي داشته باشد.
  • خود را بهتر توصيف مي كند: او راحت تر مي توان احساسات ناراحتي و خوشحالي خود را تشخيص داده و با ديگران ارتباط برقرار كند.
  • بسيار احساسي مي شوند: به دليل تغييرات هورموني همه چيز آزاردهنده تر و تاثيرگذارتر به چشمش مي آيد.
  • بسيار گريه مي كند: به خاطر حساس شدن نسبت به تمام موضوعات، احتمال سپري كردن روزهاي سخت به همراه گريه بيشتر مي شود. 
  • احساس زنانگي بيشتر مي شود: ميل به رفتارهاي دخترانه نسبت به قبل بيشتر مي شود. مثلا بيشتر علاقه به استفاده از لوازم آرايش پيدا مي كنند.
  • عدم اطمينان از خود: به دليل تغييرات روحي و جسمي در دوران بلوغ، احتمال مقايسه خودشان با ديگران بيشتر شده و نارضايتي نسبت به خود پيدا مي كنند.

 

بلوغ و بدخلقي هاي دختران نوجوان

خلق و هيجان هاي يك نوجوان متناسب با تعيير در فعاليت هايش نوسان پيدا مي كند. يعني ممكن است نوجوان در يك روز با ديدن دوستانش شاد شود هنگامي كه سر كلاس است بي حوصله باشد و به دليل سرزنش هاي والدين عصباني شود. به طور كلي به نظر مي رسد كه نوجوانان نسبت به بزرگسالان و كودكان بدخلق تر مي باشند و نوسان خلقي در نوجوانان بيشتر از بقيه گروه هاي سني است. رابطه بين تغييرات هورموني و خلق دختران هنگام بلوغ در اوايل بلوغ كه سطح هورمون ها افزايش پيدا مي كند شدت مي يابد. افزايش سريع در تعدادي از هورمون ها (مانند تستوسترون، استروژن، آندروژن و آدرنال) كه مربوط به دوران بلوغ است، ممكن است باعث افزايش بدخلقي و پرخاشگري در پسران و افسردگي در دختران مي شود.  

 

عوامل موثر بر خلق دختر نوجوان

با اين حال تغييرات خلق و خو در دختران نوجوان تا حد زيادي توسط عوامل محيطي تحت تاثير قرار مي گيرد. افزايش سريع هورمون ها در ابتداي بلوغ باعث خلق افسرده و اضطراب در دختران مي شود اما شرايط زندگي با استرس زياد مانند مشكلات موجود در خانواده، مدرسه و دوستان نقش مهم تري نسبت به تغييرات هورموني در پايدار شدن افسردگي در دختران ايفا مي كند. اگرچه افزايش سطح تستوسترون باعث پرخاشگري و سطح پايين آن باعث افسردگي مي شود با اين حال اين مشكلات در دختراني كه از حمايت خانوادگي برخوردار هستند و رابطه صميمي بين اعضاي آن وجود دارد كمتر ديده مي شود.

 

تاثير تغييرات جسمي بلوغ در دختران

اغلب نوجوانان دختر نسبت به تغييرات بيولوژيكي كه به واسطه بلوغ جنسي دختران اتفاق مي افتد به خصوص خصوصيت جنسيتي ثانويه واكنش مثبتي از خود نشان مي دهد. به عنوان مثال اغلب دختران نسبت به رشد سينه هاي خود احساس مثبتي دارند؛ چرا كه با شروع اين تغييرات ديگر خود را يك فرد بزرگسال مي دانند.

 

تاثير قاعدگي بر روان دختران

به دليل افزايش آگاهي كه دختران در مورد قاعدگي از طريق خانواده، مدرسه و دوستان كسب مي كنند، واكنش دختران نسبت به گذشته چندان منفي نيست. معمولا دختراني كه داراي مادراني حمايت كننده هستند با آگاهي بيشتري با اين مسئله مواجهه مي شوند، پس با آن به عنوان اتفاقي مثبت ياد مي كنند. نگرش منفي دختر نسبت به اولين قاعدگي ممكن است باعث ناراحتي و اضطراب زيادي در او شود و معمولا دختراني كه پيش از اولين قاعدگي تصور منفي از آن داشتند، به هنگام قاعدگي شرايط سخت تري را تجربه مي كنند. به خصوص در مورد دختراني كه رابطه صميمي با مادر خود ندارند كه بتوانند درباره اين موضوع با او صحبت كنند.

 

تاثير بلوغ عاطفي دختران بر روابط خانوادگي

با ورود فرد از كودكي به دوران بلوغ، فاصله عاطفي بين دخترتان و شما افزايش مي يابد. به طوري كه تضادها، مشاجرات و اختلافات شدت مي يابد. چون معمولا دختران روابط نزديك تري با والدين خود دارند اين تغييرات بارزتر هستند. بنابراين خانواده دوراني از تضاد و تنش را به هنگام بلوغ عاطفي دختران شان تجربه مي كنند. بنابراين مدت زماني طول مي كشد تا دختر و خانواده اش به يك حالت تعادل برسد. در واقع تمايل به استقلال و خودمختاري باعث ايجاد اختلافات بين شما و دخترتان مي شود. مقاله رفتار صحيح والدين با فرزندان در سن بلوغ را مطالعه كنيد.

 

بلوغ دختران و تاثير جامعه

احساس دختران نسبت به تغييراتي كه بلوغ عاطفي در آن ها ايجاد مي كند توسط محيط بزرگتري يعني جامعه نيز تحت تاثير قرار مي گيرد و باعث مي شود آن ها نسبت به ظاهر، اندام و جذابيت خود نگران باشند. تغييرات ظاهري كه به دنبال بلوغ در دختر نوجوان ايجاد مي شود علاوه بر تغييرات رفتاري كه در او ايجاد مي كند رفتار ديگران با وي را نيز تحت تاثير قرار مي دهد.

به عنوان مثال ممكن است يك دختر نوجوان متوجه شود كه توجه پسران نسبت به او بيشتر شده است. اين افزايش توجه باعث ايجاد اضطراب در او مي شود و نسبت به اين كه چطور به اين توجهات واكنش نشان دهد، گيج مي شود، مخصوصا اگر آمادگي لازم را كسب نكرده باشد. اين توجهات و تمايل دختران براي برقراري رابطه با پسرها مي تواند به مشغله ذهني در آن ها نيز منجر شود چون بايد تصميم بگيرند چگونه در مواجهه با اين موقعيت ها رفتار كنند مسائلي كه پيش از آن كمتر برايش اتفاق مي افتاد.

 

بلوغ و اعتماد به نفس

اگرچه بلوغ مي تواند باعث افزايش استرس و پيامدهاي نامطلوب همراه آن شود با اين حال تاثير بلوغ بر روي عملكرد رواني دختر تا حد زيادي تري نسبت به پسران تحت تأثير شرايط محيطي است. در جوامعي كه  لاغري را ملاك زيبايي مي دانند، نارضايتي دختران نسبت به اندام و نگراني از افزايش وزن بدن بيشتر ديده مي شود. اين افكار باعث ايجاد اختلالات خوردن مانند بي اشتهايي عصبي يا پرخوري عصبي مي شوند، همچنين احتمال ابتلا به افسردگي در آن ها بيشتر شود.

 

چگونه اثرات منفي بلوغ دختران را كاهش دهيم؟

رابطه شما به عنوان والد با دخترتان اهميت ويژه اي دارد. با آگاهي از تغييرات فكري و خواسته هاي فرزندتان بهتر مي توانيد با او تعامل كرده و از مشاجرات جلوگيري كنيد. دخترتان را نيز از تغييراتي كه در حال رخ دادن است آگاه كنيد. چگونه سپري كردن اين دوران در آينده او و تصميماتي كه در ارتباط با جنس مخالف مي گيرد تاثير گذار است. بنابراين ناديده گرفتن نيازهاي عاطفي دختران به او آسيب خواهد زد. اگر سبك تربيتي و ارتباطي شما ناموثر باشد، در دوران بلوغ نتايج منفي آن را بيشتر خواهيد ديد. كسب آگاهي و استفاده از دانش افراد با تجربه نيز به رابطه شما با دخترتان كمك مي كند. 

شما مي توانيد براي اين منظور از يك بزرگتر در خانواده كه تجربه اي مشابه شما را دارد صحبت كنيد. استفاده از تجارب او به شما اين امكان را مي دهد تا بهتر بتوانيد علت ناراحتي ها را درك كنيد. اما هميشه استفاده از تجارب ديگران مشكل را حل نمي كند. چرا كه احتمال دارد دخترتان از دخالت ديگران آزرده تر شده و از شما بيشتر فاصله بگيرد. در اين شرايط بهتر است با مشاوره خانواده به عنوان فردي بي طرف و متخصص در اين زمينه همراه شويد. مشاوره اين امكان را مي دهد كه دخترتان هم در جريان مسائل قرار گرفته و در جهت حل مسائل قدم بردارد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ عاطفي دختران مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع :  تغييرات عاطفي دختران در دوران بلوغ


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۲۶:۱۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

آيا بايدها و نبايدهاي رفتار با فرد معتاد را مي دانيد؟ بسياري از خانواده ها در هنگام مواجهه با اعتياد يكي از اعضاي خود، نمي دانند چگونه رفتار كنند. اعتياد پدر، مادر، فرزند، خواهر و برادر هر كدام مي تواند براي شما و ديگر اعضاي خانواده تان پيامدهايي را در پي داشته باشد. اما پيش از همه شما نگران آينده و آسيب هايي كه عزيزتان به خود وارد مي كند هستيد. پس براي جلوگيري از چنين آسيب هايي سريعا به مراكز ترك اعتياد و كمپ ها مراجعه مي كنيد. اما شاهد هستيم در بيشتر مواقع استفاده از چنين راهكارهاي عجولانه موضوع را بغرنج تر كرده و شدت اعتياد فرد بيشتر شده است. بعد از مدتي متوجه مي شويد كه با وجود هزينه هاي گراف همچنان عزيزتان دچار اعتياد است. بنابراين بهتر نيست از همان ابتدا يك روش درست براي رسيدن به سلامتي را امتحان كنيم؟ 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه رفتار با معتاد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

آگاهي از ماهيت اعتياد

قبل از هر اقدامي بايد بدانيد كه مسئله اعتياد، جداي از عوارض و شرايط جسماني، يك مسئله رواني است و به عنوان يك اختلالات رواني شناخته مي شود. بنابراين آگاهي از وضعيت روحي و رواني معتاد براي برخورد مناسب لازم است. براي درمان اعتياد ديگر نبايد از روش هاي سنتي و قديمي ناكارآمد استفاده كرد. با تغيير شكل روابط خانوادگي، مواد مخدر صنعتي، داروهاي ترك اعتياد و ديگر تغييرات، لازم است كه از روش ها و اصول درست و جديد اين مسئله آگاه شويد.

 

رفتارهاي نادرست با فرد معتاد

اول از همه بايد بدانيد كه عزيز شما، توانايي كنترل مصرف را ندارد و حتي خودش هم نمي خواهد مصرف كند. با آگاهي از اين مسئله سعي كنيد موارد زير را رعايت كنيد:

  • تحقير و توهين نكنيد: فرد معتاد به اندازه كافي آسيب ديده و از خود عصباني است. با تحقير كردن او، فشار هاي روحي را بيشتر كرديد و با افزايش فشارها، مصرف بيشتر خواهد شد.
  • نصيحت هاي تكراري را كنار بگذاريد: تكرار كردن جمله هاي "ترك كن، همه چي درست ميشه، يادت نيست اينطور بودي" و امثال آن هيچ كمكي به فرد معتاد نمي كند. او به اندازه كافي از همه نصيحت شنيده و كسي را مي خواهد كه او را بفهمد، درك كند و از جايگاه بالا به پايين به او نگاه نكند.
  • هرگز با او قهر نكنيد: ترك كردن عزيز معتادتان، وابستگي او به مواد را بيشتر مي كند. او به اين اعتقاد دارد كه مواد همراه اوست و هيچوقت تركش نمي كند. اينكه خودتان را با مواد مخدر مقايسه كنيد و او را تنها بگذاريد بسيار براي او مضر است. حتي ترس از طرد شدن نيز مي تواند به آن ها ضربه بزند.
  • همه چيز را به اعتياد او ربط ندهيد: هر مشكلي در خانه و خانواده ايجاد مي شود را گردن او و اعتيادش نياندازيد. اگر اشتباه كرده يا جايي رفتار نادرستي نشان داد، بدانيد كه او هم انسان است و ممكن است رفتار اشتباهي داشته باشد.

 

رفتار هاي درست با فرد معتاد

ابتدا بايد بدانيد كه علت شروع و درگيري فرد با مواد مخدر چيست و در صدد رفع آن ها باشيد. براي اينكار حتما به يك متخصص روانشناس براي تحليل وضعيت و شرايط زندگي خود نياز داريد تا بتواند بهترين آموزش و راهنمايي ها را به شما ارائه دهد. برخي از نكاتي كه بايد در مقابل فرد معتاد انجام دهيد:

محرك ها را كاهش دهيد:

سعي كنيد مكان ها، شرايط روحي و زمان هايي كه فرد مصرف مي كند را بررسي كنيد. همچنين چيزهايي كه او را ترغيب و تحريك مي كند شناسايي كرده و به طور غير مستقيم سعي كنيد او را از محرك هاي وسوسه كننده دور كنيد.

از او حمايت كنيد:

حمايت همه جانبه شما از فرد معتاد بسيار مهم است. البته منظور از حمايت همه جانبه، دادن امكانات، خريد مواد يا پول نيست، بلكه حمايت عاطفي و جسمي از اوست. فرد معتاد بايد بداند كه براي ديگران مهم است و كساني هستند كه او را دوست دارند.

عوارض را بدانيد:

مواد مصرفي فرد معتاد خود را بررسي كنيد و از نشانه هاي خماري و نشئگي اطلاع داشته باشيد. دقيقا مانند زماني كه با گريه نوزاد، مي توانيد علت گريه او را تشخيص دهيد و نيازش را برآورده كنيد، در صورت ديدن هر رفتار يا حالت عجيبي در عزيز معتادتان، مي توانيد به مشكل او پي ببريد و واكنش مناسب نشان دهيد. پرخاشگري، بي خوابي، تغذيه نامناسب، بي توجهي و ... برخي از عوارض رفتاري معتاد است كه در صورت واكنش مناسب شما، مانع از بدتر شدن شرايط شده ايد.

معتاد بيمار است، نه مجرم:

با او مثل كسي كه باعث تمام بيماري ها و مشكلات است برخورد نكنيد. تهديد و زنداني كردن درست نيست. با او مثل يك بيماري كه جراحي قلب كرده يا دست و پايش شكسته رفتار كنيد. اعتياد يك بيماري است كه بايد به روش درست و زير نظر متخصص درمان شود.

مشورت با متخصصين:

در تمام مراحل، از كساني كه در اين مورد تخصص دارند كمك بخواهيد. ترك اعتياد يك برنامه بلند مدت و آگاهانه نياز دارد و هر اشتباه و ضعفي در مسير ترك و درمان وجود داشته باشد، احتمال بازگشت دوباره را بيشتر مي كند. بايد صبور بوده و منتظر يك معجزه يا راهي كه جادو كند نباشيد. همچنين مي توانيد خودتان يا عزيزتان، در جلسات گروهي كه بين معتادان ترك كرده يا خانواده هاي ديگر معتادان شركت كنيد و از تجربيات هم استفاده كنيد. به كانال مشاوران ترك اعتياد بپيونديد.

از خود و كودكان محافظت كنيد:

برخي از مواد مخدر، باعث از دست رفتن هوشياري و آگاهي مي شود. بنابراين بسيار مهم است كه در صورتي كه حس كرديد شرايط مناسب نيست، از هر راهي براي محافظت از خود يا كودكان استفاده كنيد. نترسيد و از اين كار شرمنده نباشيد. فرد معتاد پس از بازگشت هوشياري از اشتباه خود مطلع خواهد شد و شما براي حفظ سلامت خود و ديگران كوشيده ايد.

 

سخن آخر

رفتار اشتباه شما، حتي اگر باعث ترك شود، ممكن است بازگشت به مواد را در پي داشته باشد. بخصوص اينكه اگر ترك اتفاق افتاد، بايد از نظر حمايتي و رواني همچنان حساس باشيد تا بازگشت اتفاق نيفتد. 50 درصد راه ترك خود فرد و 50 درصد اطرافيان است. پس نبايد فقط فرد معتاد را بخاطر اعتيادش سرزنش كرد، بلكه شرايط زندگي و رفتار اطرافيان نيز عوامل مهمي در شروع مصرف ، ادامه مصرف و بازگشت دوباره پس از ترك مواد دارد. تمامي اين موارد نشان دهنده اهميتنقش خانواده در ترك اعتياد است. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه رفتار با فرد معتاد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : بايدها و نبايدهاي رفتار با فرد معتاد قبل از هر اقدامي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: رفتار با فرد معتاد،
موضوع:
[ ۲۵ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۰۳:۵۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی