مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

حس هاي بينايي نوزاد و شنوايي نوزاد به هنگام تولد فعال هستند، اما فعال بودن به معني رشد كامل نيست. بينايي وشنوايي نوزاد تا مدت ها بعد از تولد به تكامل خود ادامه مي دهند. از بين تمامي حواس، بينايي ديرتر از بقيه رشد مي كند. شايد به اين علت كه تا قبل از تولد نيازي به آن نبوده است. با بررسي هاي اوليه بعد از تولد مي توانند مشكلات بينايي را تشخيص دهند. امروزه سلامت جسماني نوزادان بيش از پيش مورد توجه واقع مي شود. به همان اندازه روانشناسان تاكيد بر پرورش و تربيت نسلي با كمترين مشكلات رواني را دارند. مراقبت هاي اوليه والدين شامل مراقبت هاي رواني نوزادان نيز مي شود. بي توجهي به واكنش هاي نوزاد در بسياري از موارد موجب عدم تشخيص برخي بيماري هاي جسماني نيز شده است. در اين مقاله درباره مراحل رشد بينايي و شنوايي نوزاد مي پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بينايي نوزاد و شنوايي نوزاد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

مراحل رشد بينايي نوزاد

بينايي نوزاد پبش از تولد به طور كامل رشد نيافته است. در طي چند سال اول زندگي رشد بينايي نوزاد به اتمام مي رسد. در سه سال اول زندگي كودك قدرت بينايي تغيير مي كند. اگر مشكلي در بينايي كودك وجود داشته باشد از همان ابتداي تولد قابل تشخيص و در بيشتر موارد قابل درمان است. در ادامه مراحل رشد بينايي نوزاد را از زمان تولد بررسي مي كنيم:

بينايي نوزاد هنگام تولد:

بينايي نوزاد هنگام تولد محدود بوده و ميدان ديدي حدود 30 سانتي متر دارد. بينايي با توجه به كليات و گوشه هاي اشيا درك مي شود. در واقع جزئيات نوزاد را درگير نمي كند. اشياي داراي لبه هاي برجسته و رنگ هاي متنوع و متضاد نوزادان را بيشتر به خود جلب مي كند. وضوح بينايي نسبت به يك بزرگسال بسيار كم است و نوزادان علاقمند به نگاه كردن به چهره مخصوصا چهره آشناي مادر هستند.

بينايي تا يك و نيم ماهگي:

نوزاد مي تواند روي يك شي تمركز كند و خيره شود. اما تمركز بر روي اشياي نزديك است. نوزاد اشياي دور را نگاه نمي كند چون وضوح ديد ندارد.

بينايي تا شش ماهگي:

كودك مي تواند اشياي در حال حركت را تعقيب كند. كودك دراين دوره به اعضاي بدن خودش نگاه مي كند، اشياي در فاصله دور توجه اش را جلب مي كند. اگر كسي با او صحبت كند به صورتش نگاه مي كند.

اگر وسيله اي بالاي تختش آويزان كنيد آن هارا نگاه مي كند و سعي مي كند با دستش آن ها را بگيرد.

صورت اشخاص بيشتر از هرچيز توجه نوزاد را به خود جلب مي كند و به تصويرهاي در آينه عكس العمل نشان داده و مي خواهد با دست آن ها را بگيرد.

بينايي تا يك سالگي:

نوزاد در يك سالگي اطراف را با چشم هايش كاوش مي كند، چيزي كه قايم شده يا افتاده را تعقيب مي كند، به مدت طولاني تري مي تواند موضوع و يا يك هدف بينايي را دنبال كند. به رابطه بين اسم ها و اشيا دقت مي كند. و به راحتي مي تواند دستش را به اشيايي كه مي بيند برساند.

بينايي تا سه سالگي:

كودك مي تواند افراد مورد علاقه اش را نگاه كند، به لبخند ديگران با نگاه كردن واكنش نشان دهد. چيزهاي جالب توجه را بيشتر و با علاقه دنبال مي كند. به دنبال دعوت ديگران براي نگاه كردن به نقطه اي خاص، به همان نقطه نگاه مي كند. با نگاه كردن به اشيا اسامي آن ها را به خاطر مي سپارد و مي تواند نام آن ها را بيان كند. مهارت بينايي نوزاد در اين سن به بيشترين حد خود رسيده است.

رشد شنوايي نوزاد

مانند قوه بينايي، شنوايي نوزاد نيز بعد از تولد دستخوش تغييراتي مي شود. رشد كودك تا يك سالگي نسبت به سال هاي بعد سرعت بيشتري دارد. با اين حال انجام بررسي هاي اوليه براي نداشتن مشكل شنوايي توسط متخصص ضروري است. در ادامه به تغييرات شنوايي نوزاد مي پردازيم.

شنوايي نوزاد هنگام تولد:

نوزاد در دوران قبل از تولد شنوايي فعالي دارد و در طي دوره جنيني (پيش از تولد) از ماه ششم صداها را مي شنود. شنوايي بعد از تولد همچنان به رشد خودش ادامه مي دهد. نوزاد با توانايي تشخيص صداي انسان از غير انسان به دنيا مي آيد. اين حساسيت در طي زمان گسترده تر مي شود.

نوزادان بلافاصله بعد از تولد صداي مادر خود را ترجيح مي دهند و به طور كلي به صداي انسان بيشتر واكنس نشان مي دهند. نوزادان توانايي ذاتي تشخيص و تمايز بين دو نت مختلف موسيقي دارند، . توانايي تشخيص ريتم ها را از هم دارند. نوزادان به آواهاي سازنده زبان واكنش شديدتري نشان مي دهند.

شنوايي تا سه ماهگي:

با شنيدن صداهاي جديد دست از فعاليت خود بر مي دارد و به سمت منبع صدا برمي گردد. وقتي بزرگسالان صحبت مي كنند، به طرف آن ها برگشته و به آن ها توجه مي كند.

شنوايي تا شش ماهگي: 

اسباب بازي هاي صدادار توجه نوزاد را جلب مي كند. نوزاد براي تقليد لحن اصواتي كه مي شنود تلاش مي كند. در واقع غان و غون كردن را شروع مي كند.

شنوايي تا يك سالگي:

كودك به اسم خودش واكنش نشان مي دهد و صداهاي گفتاري را تقليد مي كند. موسيقي و ترانه توجه اش را جلب مي كند. كودك در اين سن ديگر تفاوت لحن افراد را تشخيص مي دهد. معني كلمات رايج را مي فهمد و بين آن ها با آنچه كه مي بيند ارتباط برقرار مي كند.

شنوايي تا سه سالگي:

با ريتم موسيقي خود را تكان مي دهد، تفاوت ريتم ها را مي شناسد، دستورات ساده را پيروي مي كند، به داستان ها يا شعرهاي كودكانه توجه مي كند.

 

راه هاي افزايش قوه بينايي و شنوايي نوزاد

به طور كلي والدين با تحريك حس هاي نوزاد خود مي توانند به رشد بهتر حس هاي پنجگانه كودك كمك كنند. به طور مثال والدين مي توانند با بالا و پايين بردن جسمي در مقابل چشمان نوزاد او را ترغيب به دنبال كردن آن شي با چشمانش بكنند. و يا با صحبت كردن و تقليد اصوات مختلف قوه شنوايي نوزاد را تحريك كرده و به رشد آن كمك كنند.

از ديگر راه هاي تحريك قوه بينايي و شنوايي نشان دادن تصاوير با رنگ ها و خطوط متنوع، بيرون بردن نوزاد و نشان دادن اجسام و صدا كردن نام آن هاست. به هنگام انجام اين كارها نوزاد را مخاطب قرار داده و هر از گاهي با او ارتباط چشمي برقرار كنيد. نام نوزاد خود را صدا بزنيد و با او درباره مكان و اجسامي كه در اطراف هستند، صحبت كنيد. از عروسك و اسباب بازي هايي با رنگ هاي (قرمز، نارنجي، زرد و ...) كه براي نوزاد جالبند استفاده كنيد. اتاق او را با تركيبي از رنگ ها متنوع تزيين كنيد. به هنگام بازي و غذا دادن با او صحبت كرده و به تغييرات چهره او توجه كنيد. 

امروزه با انجام مطالعات و پيشرفت علم والدگري نيز نياز به كسب مهارت و آموزش دارد. والدين براي تربيت و پرورش صحيح مي توانند مقالات مرتبط با نكات تربيتي فرزندان را مطالعه نمايند. به علاوه مي توانند با دريافت مشاوره كودكمهارت هاي فرزندپروري را خود را پرورش دهند.

براي دريافت مشاوره در زمينه بينايي نوزاد و شنوايي نوزاد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع رشد بينايي و شنوايي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بينايي وشنوايي نوزاد،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۵۴:۴۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

بيكاري و اعتياد يكي از شديدترين معضلات اجتماعي است كه گريبانگير بخش عظيمي از افراد جامعه به ويژه جوانان شده است. بيكاري علل و اشكال مختلفي دارد كه هميشه پيامدهاي منفي زيادي براي فرد، خانواده و جامعه به همراه دارد. يكي از پيامدهاي بيكاري، اعتياد نيروي كاري است كه در سن اشتغال قرار دارند. اعتياد موجب تحليل رفتن توانايي ها و انرژي نيروي كار مي شود؛ در نتيجه به مرور بيكاري و اعتياد تشديد كننده يكديگر مي شوند. براي جلوگيري از اعتياد بهتر است افراد مهارت هاي لازم براي مواجه با مسائل در زندگي را فرا بگيرند تا در مقابل فشارهاي ناشي از بيكاري، طلاق، افسردگي، اضطراب و ... به سمت مصرف مواد مخدر پيش نروند. در اين مقاله به بررسي تاثيرات بيكاري بر افراد پرداخته ايم. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بيكاري و اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

بيكاري و اعتياد

بيكاري به عنوان يكي از دلايل اعتياد شناسايي شده است. بسياري بر اين باورند كه بيكاري و اعتياد دو عامل تقويت كننده يكديگر هستند. برخي مشاغل پيش از آن كه استخدام انجام دهند آزمايش هايي مبني بر عدم اعتياد از فرد مي خواهند. حتي در كسب و كارهاي خصوصي نيز به كساني كه اعتياد و يا سابقه اعتياد دارند، كار داده نمي شود. از طرفي شاهد از دست دادن كار و تمامي دارايي افراد موفق نيز بوده ايم. در واقع بيكاري و اعتياد هر دو از مشكلات اجتماعي حال حاضر در جامعه ما هستند. 

بيكاري

بيكاري انواع مختلفي دارد. بيكاري آشكار حالتي از عدم اشتغال است كه فرد عليرغم جستجو براي كار نمي تواند، مشغول شود. بيكاري پنهان حالتي است كه فرد در جايگاهي متناسب با تخصص، مهارت و تحصيلاتش مشغول به كار نيست. يعني يا در رشته تخصصي خود كار پيدا نكرده و مجبور به اشتغال در حوزه اي ديگر شده است يا مجبور شده عليرغم تحصيلات بالا، در جايگاهي پايين تر كار كند.

 

تاثير بيكاري در اعتياد  

همان طور كه گفته شد بيكاري يكي از علل احتمالي يا زمينه ساز اعتياد در نظر گرفته مي شود. بيكاري چه پنهان باشد چه آشكار تاثيرات مخربي بر روان و سلامت روان فرد مي گذارد. به علاوه بر اطرافيان او نيز تاثير دارد. اثراتي كه بيكاري بر فرد مي گذارد نهايتا او ر ابه سمت اعتياد پيش مي برد. در ادامه به بررسي اين اثرات مي پردازيم:

كاهش اعتماد به نفس

بيكاري باعث مي شود فرد اعتماد به نفس خود را از دست دهد. بيكاري احساس مفيد بودن را از فرد مي گيرد. هر فردي نياز دارد كه تاثيرگذار باشد و براي خود و جامعه مفيد به نظر برسد. فردي كه هيچ شغل و درآمدي ندارد، احساس عزت نفس و استقلالش از بين مي رود و تبديل به سرباري براي خانواده و جامعه مي شود.

پايين آمدن اعتماد به نفس و عزت نفس از پيامدهاي بيكاري است كه سبب نااميدي فرد نسبت به آينده و از بين رفتن انگيزه وي براي يك زندگي سالم و شاد مي شود. چنين فردي براي رهايي از اين وضعيت به دنبال وسيله اي براي يك شادي آني است تا بتواند از ناراحتي بيكاري رها شود. اعتياد دقيقا راهي براي دستيابي به اين هدف است. براي مطالعه راه هايافزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

ايجاد تنش 

فرد بيكار، معمولا تنش بيشتري نسبت به سايرين تجربه مي كند. در واقع بيكاري باعث مي شود فرد نسبت به محرك ها با بي حوصلگي و خشم پاسخ دهد. فرد در چنين جرياني ممكن است روابط اجتماعي خود را از دست بدهد، از سمت ديگران طرد شود يا براي آرام كردن خود به دام اعتياد بيفتد.

سرخوردگي و ناكامي

همانطور كه گفته شد نبودن در جايگاه شغلي متناسب با توانايي و تحصيلات نيز نوعي بيكاري محسوب مي شود. بيكاري پنهان باعث مي شود فرد احساس سرخوردگي، ناكامي، پوچي و سردرگمي پيدا كند. كار كردن در جايگاهي پايين تر عزت نفس و اعتماد به نفس وي را تحت تاثير قرار مي دهد. همه اين عوامل گفته شده، دست به دست هم مي دهند تا فرد مستعد روي آوردن به شادي هاي كوچك و كوتاه مدت مثل اعتياد بشود.

خود سرزنش گري

بيكاري ممكن است فرد را در دام خودسرزنشگري بياندازد. افكار منفي و آزار دهنده نيز به دنيال بيكاري مي آيند، يا بالعكس از جانب اطرافيان مورد شماتت قرار بگيرد. فردي كه راه حل مفيدي براي رهايي از چنين وضعيتي نداشته باشد مستعد اعتياد مي شود.

 

علل گرايش به اعتياد

تمام موارد گفته شده مي توانند زمينه ساز اعتياد شوند. يعني به طور مستقيم نمي توان بيكاري را علت اصلي اعتياد دانست. چه بسا بسيارند افرادي كه بيكار هستند و معتاد نمي شوند. پس در علل گرايش به اعتياد يك فرد عوامل مختلفي دخيل هستند و پيش زمينه هاي زيادي وجود دارد كه بيكاري به عنوان عاملي براي شروع تلقي مي شود. ديگر عوامل زمينه اي ايجاد كننده اعتياد شامل موارد زير است:

  • كمبود اعتماد به نفس و عزت نفس
  • ميزان تاب آوري پايين
  • نداشتن مهارت حل مسئله
  • نداشتن مهارت جرات مندي
  • ويژگي هاي وراثتي
  • مشكلات زمينه اي اضطرابي و خلقي
  • مشكلات و تعارض هاي خانوادگي

 

راهكارهاي مبارزه با بيكاري و اعتياد

قطعا واضح ترين راه براي مبارزه با معضل اعتياد برطرف كردن مشكل بيكاري در جامعه است. بيكاري اگر برطرف شود يكي از عوامل خطر اعتياد برطرف مي شود ولي مسئله فقط رفع بيكاري نيست.

اگر در يك جامعه كودكان از بدو زندگي، مهارت هاي حل مسئله و جراتمندي را آموزش ببينند؛ درصورت مواجه با شرايط سختي مثل بيكاري، از پس حل و مديريت موضوع بر مي آيند و راهي به سوي حل مشكل پيدا مي كنند.

تعديل سطح خروجي دانشگاه ها مخصوصا در مقاطع تحصيلات تكميلي با نياز بازار كار باعث مي شود سطح بيكاري پنهان پايين آمده و از كاهش عزت نفس و اعتماد به نفس افراد جلوگيري مي كند. در واقع تعيين نياز بازار كار و پرورش افراد از كودكي متناسب با استعداد هايشان براي نياز جامعه باعث كاهش معضلات اين چنيني مي شود.

بالا بردن سطح رفاه جامعه و سلامت روان به همراه از بين بردن مشكلاتي مثل افسردگي و اضطراب نيز از اعتياد افراد جلوگيري مي كند. متخصصان در زمينه سلامت روان با ارائه مشاوره روانشناسي به افراد براي رسيدن به يك خودشناسيجهت ارتقا در مهارت هاي فردي و يافتن شغل خدمات ارائه مي دهند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بيكاري و اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع بيكاري و اعتياد | چگونه بيكاري و اعتياد بر هم تاثير مي گذارند؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيكاري و اعتياد،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۲۹:۵۵ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

همه ما روزانه در معرض افكار منفي قرار مي گيريم. افكار منفي آن دسته از افكاري است كه ارادي يا غير ارادي به ذهن ما وارد مي شود و ما را آزار داده و عملكرد زندگي ما را تحت تاثير خود قرار مي دهد. اين افكار مي تواند يا از طريق محيط بيروني وارد ذهن ما شود يا ساخته تخيل و افكار خودمان باشد. چيزي كه در اين رابطه بسيار مهم است، مقاومت ما براي فكر نكردن به تصورات منفي است. بايد بدانيد مقاومت نوعي مكانيسم دفاعي است كه مسئله اصلي را تشديد مي كند. لازم است كه چند راهكار براي پاكسازي ذهن از افكار منفي را مطالعه كنيد. براي تحقق اين هدف مشاوره با يك متخصص نيز بسيار موثر است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با افكار منفي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

افكار منفي چيست و چگونه مانع ما مي شود؟

تفكر منفي يك عادت ذهني است و تا زماني كه شما اقدام به رهايي از آن نكنيد، مي تواند شما را در خودش غرق كند. هنگامي كه يك فكر منفي را شروع مي كنيد، غرق شدن در آن مي تواند وسوسه انگيز باشد اما براي جلوگيري لازم است كه تلاش كنيد.

مقاومت در مقابل افكار منفي الگوي تفكر شما را تقويت مي كند و فرايند افكار منفي را تقويت مي كند. وقتي شما سعي مي كنيد درباره چيزي فكر نكنيد در واقع بيشتر در مورد آن فكر مي كنيد.

اصرار شما بر انكار واقعيت ذهنتان شما را عقب مي اندازد. بايد به پذيرش معايب خود و اتفاقاتي كه در ذهنتان مي افتد برسيد تا بتوانيد از شر آن ها خلاص شويد.

 

ريشه افكار منفي

براي پاكسازي ذهن از افكار منفي ابتدا بايد علت و ريشه هاي آن را بدانيم. اصلي ترين دلايل ايجاد تفكر منفي، تجربيات منفي و اتفاقات آزار دهنده در طول زندگي است. اكثر ديده ايد كه كودكان معمولا در افكارشان تصاوير مثبت نقش بسته است. چرا كه كودكان تجارب منفي در ذهن خود ندارند و جايي براي افكار منفي در ذهنشان نيست. اما با گذشت زمان و اتفاقات و تجارب ناراحت كننده، افكار مربوط به آن اتفاقات در ذهن ما مي ماند و با هر بار توجه به آن، پررنگ تر مي شود و درگيري بيشتري در ذهن ايجاد مي شود.

شكست هاي عاطفي، شغلي و تحصيلي، طرحواره هاي منفي ذهني نسبت به زندگي، فشار هاي مالي و خانوادگي، سابقهاختلالات خلقي مثل افسردگي يا اضطراب شديد و عوامل منفي ديگر باعث ايجاد تفكر منفي مي شود.

اين نكته كه هر كس در زندگي تجارب شكست خواهد داشت طبيعي است اما اينكه چگونه با آن ها برخورد كنيم نياز به مهارت و ارتباط با يك مشاوره روانشناسي دارد.

 

تاثير افكار منفي بر بدن

افكار منفي يكي از اصلي ترين دلايل بيماري هاي روان تني يا سايكوسوماتيك است. استرس، اضطراب، وسواس ها و ... همه ناشي از افكار منفي زياد است كه در نهايت به بيماري هاي جسمي متعددي منتج مي شود. سردرد هاي ميگرني، فشار خون، آسيب هاي قلبي، ديابت، سوزش معده، بهم ريختگي سيستم گوارشي و ... برخي ديگر از موارد مسلط شدن افكار منفيبر شماست.

 

راه هاي پاكسازي ذهن از افكار منفي

براي رهايي از تفكر منفي، شما بايد يك رويكرد متفاوت را امتحان كنيد، رويكردي كه ذهن شما را از اين افكار منفي پاك كند. در ادامه چند راه براي تمرين رهايي از تفكر منفي و جايگزيني افكار مثبت را ذكر خواهيم كرد.

تغيير زبان بدن:

وقت هايي را براي مشاهده زبان بدنتان بگذاريد. به اين فكر كنيد كه آيا شما فكر مي كنيد كه در يك موقعيت بن بست گير افتاده ايد و سرگردانيد؟ اگر جواب مثبت است به احتمال زياد درگير افكار منفي هستيد. زبان بدن بد مي تواند تصوير شما را تخريب كند و باعث از بين رفتن اعتماد به نفس شما شود. در اين حالت طبيعي است كه شروع به افكار منفي كنيد. سعي كنيد در چنين موقعيت هايي با اعتماد به نفس بيشتري رفتار كنيد و بيشتر لبخند بزنيد. زبان بدن خود را تنظيم كنيد تا احساس بهتري داشته باشيد.

فكر منفي خود را كشف كنيد:

گاهي اوقات تفكر منفي به اين ديل اتفاق مي افتد كه شما نياز داريد احساسات مخرب را تخليه كنيد. شما نبايد درد ها را در خودتان بريزيد. اگر چيزهايي هست كه نياز داريد بقيه بشنوند، جلوي خود را نگيريد و درباره اش با ديگران صحبت كنيد. حافظه كلامي زودتر از حافظه تصويري فراموش مي شود، بنابراين قرار دادن افكار در قابل كلمات، قالب فكر شما را شكل مي دهد. اين روش مي تواند همه چيز را در مقابل چشمان شما قرار دهد و كمك مي كند ريشه مشكلات خود را كشف كنيد.

يك دقيقه براي آرام كردن ذهنتان از تمام افكار صرف كنيد:

هنگامي كه ذهن شما با سرعت در حال حركت است، نگه داشتن آن بسيار سخت خواهد بود. با وجود چيزهايي كه در اطراف سرتان مي چرخد، كنترل افكار به خصوص افكار منفي بسيار سخت خواهد بود. چيز هاي كم اهميت را از سرتان خارج كنيد. آرامش دادن به ذهن نهايتا يك دقيقه طول خواهد كشيد. اين روش نوعي مديتيشن يا مراقبه است كه شما در آن ذهن خود را تخليه مي كنيد. 

آهنگ افكار خود را تغيير دهيد:

گاهي اوقات افكار منفي نتيجه يك چشم انداز ضعيف است. به ديدي كه نسبت به افكار و چيز هايي كه در سرتان مي چرخد، نگاه كنيد. مثلا بجاي جملاتي مثل " من در يك راه بسيار سخت هستم و هرگز نمي توانم از پس آن بر بيايم" بگوييد "من با برخي از مشكلات مواجه شدم، اما در حال تلاش براي پيدا كردن راه حل هستم".

شما اساسا همان حرف را مي زنيد، اما از يك ديد مثبت تر و انرژي بخش تر مي نگريد. شايد در نگاه اول بسيار ساده به نظر برسد اما اين تفاوت كوچك در نحوه فكر كردن مي تواند به مرور زمان الگو هاي تفكر شما را تغيير دهد.

خلاق باشيد:

هنگامي كه افكار منفي به سراغ ما مي آيند، مي توانيد به طور خلاقانه با آنها وقت بگذرانيد. براي افكارتان يك دريچه خلاقانه طراحي كنيد، آن ها را بنويسيد يا نقاشي كنيد. حتي اگر لازم بود از مداد رنگي استفاده كنيد. زماني كه از خلاقيت خود استفاده مي كنيد، مي توانيد افكار منفي را از ذهنتان خارج كنيد.

محيط را تغيير دهيد:

درست است كه افكار ما در چهارچوب ذهن به وجود مي آيد اما گاهي افكار ما محصول محيط است. وقتي شما خودتان را با افراد منفي باف و تصاوير منفي محاصره كرديد، جاي تعجب نيست كه افكار منفي داشته باشيد. قدم زدن و دور شدن از محيط هاي منفي بسيار مي تواند به شما كمك كند. سعي كنيد تنها و به دور از فضاهايي كه شما را اذيت مي كنند گام بگذاريد. پارك، موزه يا هر جايي كه دوست داريد. زماني كه صرف دور بودن از محيط مي كنيد مي تواند اثرات منفي آن ها را در شما از بين ببرد و شما را به آرامش ذهني برساند.

يك ليست از چيزهايي كه داريد آماده كنيد و قدردان باشيد:

افكار منفي ممكن است مانع از به ياد آوردن تمام چيزهايي كه در زندگي به دست آورديد، شود. اگر قدر ناشناس هستيد پس بايد تمرين كنيد كه بتوانيد دوباره روي چيزهاي خوبي كه اطرافتان هست تمركز كنيد و آن را به جاي افكار بدتان قرار دهيد. مهم نيست چقدر فهرست چيزهايي كه بايد بخاطرش شكرگزار باشيد كوچك است، مهم اثري است كه همين ليست كوچك روي ديد شما به زندگي مي گذارد. هيچ كاري را براي رضايت و تصديق ديگران انجام ندهيد. بعد از مدت مي فهميد چه چيز هاي با ارزشي داريد كه قبلا متوجه آن نبوديد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با افكار منفي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع چگونه افكار منفي را از بين ببريم؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افكار منفي،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۴۲:۵۰ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

اكثر مردم تصويري كه از بيماري صرع دارند حملات ناگهاني تشنجي و زمين خوردن است. اما بايد بدانيد كه بيماري صرعانواع مختلفي دارد، حتي برخي از آن ها بدون تشنج است. برخي از تشنج هاي صرع حتي توسط خود بيمار نيز احساس نمي شوند. صرع اختلالي است كه به دليل آسيب ديدن مغز و مختل شدن كاركرد هاي آن اغلب به همراه تشنج اتفاق مي افتد. جداي از عوامل جسمي، فشارها و استرس ها نيز ممكن است باعث آسيب ديدن سلول هاي عصبي مغز شده و عملكرد مغز را مختل كند. بنابراين با اطلاع از اين عوامل خطرساز و دوري از آن ها مي توان از بروز و تشديد نشانه هاي صرعجلوگيري كرد. در اين مقاله به توصيف نشانه ها، علل و عوامل ايجاد صرع مي پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با استرس مرتبط با بيماري هاي جسماني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

 

بيماري صرع

بيماري صرع يك اختلال در سيستم عصبي مركزي است كه در آن فعاليت مغز غير طبيعي مي شود. اين بيماري باعث تشنج، دوره هاي رفتاري غير معمول، و گاهي اوقات از دست دادن آگاهي مي شود. تخليه الكتريكي ناگهاني نورون هاي مغزي باعث بروز علائمي مثل تشنج و بيهوشي مي شود. علائم تشنج ممكن است به طور گسترده اي متفاوت باشد. برخي از افراد مبتلا به صرع، ممكن است به مدت چند ثانيه به مكاني خيره شوند و واكنشي به حركات مقابل چشم نشان ندهند.

داشتن يك تشنج به تنهايي نشانه صرع نيست. به طور كلي حداقل دو تشنج غير قابل تشخيص براي صرع مورد نياز است.

درمان دارويي يا جراحي گاهي اوقات مي تواند تشنج را كنترل كند. بعضي ها نيز براي كنترل تشنج ها نياز به درمان مادام العمر دارند و در بعضي ها تشنج ها از بين مي روند. برخي از كودكان مبتلا به صرع نيز ممكن است با افزايش سن، علائم نيز در آن ها رشد كند.

 

نشانه هاي بيماري صرع

اصلي ترين نشانه صرع تشنج است. در واقع ذهن تمام فعاليتهاي خود را به وسيله فعاليت الكتريكي ناشي از تغييرات شيميايي سلول ها انجام مي دهد. تشنج زماني اتفاق مي افتد كه اين تغييرات شيميايي سلول ها باعث افزايش بيش از حد فعاليت الكتريكي سلول عصبي شود. با تخليه بار الكتريكي بيش از حد در مغز تشنج رخ مي دهد. تشنج بيماري نيست، بلكه نشانه اي از اختلالات مختلف است.

از آنجا كه صرع ناشي از فعاليت غير طبيعي مغز است، تشنج ها مي تواند روي هماهنگي و عملكرد مغز شما تاثير بگذارد. نشانه ها و علائم صرع ممكن است شامل موارد زير باشد:

  • شروع و پايان ناگهاني
  • سردرگمي و گيجي موقت
  • دوره هاي خيرگي چشم
  • حركات غير قابل كنترل دست و پا
  • از دست دادن هوشياري
  • علائم رواني مثل ترس، اضطراب يا دژاوو

نكته: علائم بسته به نوع تشنج متفاوت است. در اغلب بيماران در هر بار تشنج علائم مشابهي دارند.

 

علل بيماري صرع

علل اصلي صرع مشخص نيست. اما اصلي ترين علل بيماري صرع عوامل زير است:

تاثير ژنتيك: برخي از انواع صرع و تشنج هايي كه تجربه مي كنيد سابقه ژنتيك دارند. داشتن سابقه خانوادگي خطر ابتلا ر ابالا مي برد. برخي ژن ها ناقل صرع هستند. و برخي ژن ها فرد را به شرايط محيطي حساس مي كند كه باعث ايجاد تشنج مي شود.

استرس و فشار رواني شديد: يكي از علل مهم بروز تشنج و صرع، بروز يك حادثه آسيب زا بر روي روان فرد است. چالش هاي شديد عاطفي، فشار بحران هاي مالي و استرس هاي روزمره مي تواند روي عملكرد سيستم مغزي تاثير بگذارد و پيش زمينه مهمي براي بروز صرع باشد.

بودن در محيطي سالم باعث كاهش محرك هاي تشنج مي شود. يكي از مهمترين راه هاي كنترل حملات تشنجي درمان استرس و آموزش راه هاي كنترل استرس است.

آسيب سر: ضربه مغزي به علت يك تصادف رانندگي يا آسيب هاي ديگر مي تواند باعث صرع شود.

شرايط مغز: آسيب هاب مغيزي ناشي از شزابط جسمي مانند تومور مغزي يا سكته مغزي از عل صرع مي توانند باشند. سكته مغزي يكي از علل اصلي صرع در بزرگسالان بالاي 35 سال است.

بيماري هاي عفوني: بيماري هاي عفوني مانند مننژيت و ايدز مي تواند باعث صرع شود

آسيب پيش از تولد: قبل از تولد، نوزادان به آسيب هاي مغزي حساس هستند كه مي تواند به علت عوامل متعددي مانند عفونت مادر، فقر تغذيه يا كمبود اكسيژن ايجاد شود. اين آسيب هاي مغزي مي تواند باعث صرع يا فلج مغزي شوند.

اختلالات رشدي: صرع گاهي اوقات مي تواند با اختلالات عصبي رشدي مانند اوتيسم و نوروفيبروماتوز همراه باشند.

 

چگونه تشنج ها نشانه صرع است؟

همانطور كه گفته شد تشنج نشانه اي از صرع است و در صورت داشتن تشنج نمي توانيم تشخيص صرع را بدهيم. در اينجا به برخي از نشانه هايي كه احتمال ايتلا به صرع را بالا مي برند اشاره كرده ايم: 

  • حدود نيمي از افرادي كه يك تشنج بدون علت روشن دارند، در عرض 6 ماه يك حمله ديگر را هم تجربه مي كنند.
  • اگر يك علت شناخته شده براي تشنج شما وجود دارد، پس شما دو برابر احتمال تشنج دوباره داريد.
  • اگر دو تشنج را تجربه كرده ايد، به احتمال 80% احتمال وقوع مجدد وجود دارد.
  • اگر اولين تشنج در زمان آسيب يا عفونت مغزي رخ داده باشد احتمال وقوع مجدد آن بيشتر است.
  • از طريق آزمايشات EEG مي توان به فعاليت هاي الكتريكي مغز دسترسي پيدا كرد و الگوهاي مغزي هشدار دهنده باشد.

 

انواع بيماري هاي صرع

چندين نوع بيماري صرع وجود دارد كه هركدام علل خاص خود را دارند. اما به طور كلي صرع ها بر اساس نوع و منطقه مغزي كه تشنج در آن اتفاق مي افتد تشخيص داده مي شود. انواع اصلي صرع بر اساس نوع و محل تشنج عبارتند از:

  • صرع منتشر
  • صرع كانوني
  • صرع تركيبي
  • صرع ناشناخته

 

صرع منتشر

در صرع منتشر، تشنج ها در هر دو طرف مغز اتفاق مي افتد يا به سرعت از طريق شبكه سلول هاي مغزي به طرف مقابل منتقل مي شود. تشنج حركتي منتشر و غير منتشر دو نوع اصلي اين نوع صرع هستند، انواع صرع منتشر شامل موارد زير مي شوند:

تشنج حركتي منتشر:

اين نوع تشنج اغلب به عنوان تشنج بزرگ شناخته مي شوند. در صرع حركتي منتشر، بدن شما به طوري كه شما روي آن كنترل نداريد به سمت مسير خاصي حركت مي كند، كه گاهي واقعا عجيب به نظر مي رسد. بدن سفت شده، هوشياري از دست مي رود و عضلات از كنترل خارج مي شود.

تشنج غير حركتي منتشر:

قبلا به تشنج غير حركتي منتشر صرع مختصر مي گفتند. در تشنج غير حركتي منتشر، شما ممكن است كاري كه داريد انجام مي دهيد را ناگهان متوقف كنيد، از فضايي كه در آن هستيد خارج شويد و هوشياري شما از بين برود. يا ممكن است يك حركت تكراري مثل لبخند زدن را به طور مكرر انجام دهيد. اين نوع تشنج به عنوان تشنج غايب شناخته مي شود چون شخص در اين مورد واقعا انگار در آن زمان و مكان وجود ندارد.

تشنج تونيك:

اين نوع تشنج سبب سفت شدن عضلات مي شود. معمولا روي عضلات پشت، دست ها و پاها تاثير مي گذارد و ممكن است باعث زمين خوردن شما شود.

تشنج آتونيك:

اين نوع تشنج باعث از دست دادن كنترل عضلات شده و باعث زمين خوردن ناگهاني فرد مي شود.

تشنج كلونيك:

اين نوع تشنج با حركات عضلاني تكراري يا ريتميك همراه است كه معمولا روي گردن، صورت و بازوها تاثير مي گذارد.

تشنج ميوكلونيك:

اين نوع تشنج به طور معمول به صورت تكان هاي ناگهاني دست و پا ظاهر مي شود.

تشنج تونيك كلونيك:

اين نوع تشنج ها به عنوان تشنج هاي بزرگ شناخته مي شوند. اين تشنج ها با از دست دادن ناگهاني هوشياري، سفت شدن و تكان شديد بدن و گاهي با از دست دادن كنترل مثانه يا جويدن زبان مي شود.

 

صرع كانوني يا صرع موضعي

در صرع كانوني، تشنج ها در يك منطقه خاص در يك سمت از مغز اتفاق مي افتد كه به آن صرع جزيي نيز گفته مي شود. صرع هاي كانوني چهار دسته اند:

تشنج آگاهانه: شما مي دانيد كه چه چيزي در طول تشنج اتفاق مي افتد و از آن آگاه هستيد. به آن تشنج جزئي ساده نيز مي گويند.

تشنج با آگاهي ضعيف: وقتي شما گيج هستيد يا نمي دانيد چه چيزي در طول تشنج اتفاق مي افتد يا آن را به ياد نمي آوريد. به اين نوع تشنج، تشنج جزئي پيچيده نيز مي گويند.

تشنج كانوني محرك: در تشنج كانوني محرك در بدن شما حركاتي مثل مالش دست ها، انقباض عضلات يا راه رفتن به يك سمت اتفاق مي افتد. به علاوه شما ممكن است احساسات عجيب و شديد مثل احساس موج سرما يا گرماي زياد يا احساس ضربه محكم را تجربه كنيد.

 

صرع تركيبي يا مختلط

همانطور كه از نامش پيداست، تركيبي از دو نوع صرع كانوني و منتشر است كه تشنج هاي اين دو دسته براي فرد اتفاق مي افتد. در هر بار تشنج بخش هاي مختلف مغز دچار تخليه الكتريكي مي شوند.

صرع ناشناخته

در صرع ناشناخته تشخيص صرع تويط پزشك داده شده است اما نوع آن مشخص نيست. اين حالت بيشتر زماني اتفاق مي افتد كه هنگام تشنج كسي در كنار بيمار نبوده است. و كسي نمي داند چه اتفاق براي فرد افتاده. آزمايش ها نيز نتايج مشخصي ارائه نداده اند.

 

سندروم صرع

علاوه بر انواع صرع، فرد مي تواند مبتلا به سندروم صرع باشد. سندروم يعني يك مجموعه اي از عوامل كه در ايجاد اختلالي موثرند. عواملي كه براي تشخيص سندروم صرع لازم است به شرح زير هستند:

  • نوع تشنج
  • سن شروع تشنج ها
  • علل بروز تشنج
  • ارثي بودن تشنج ها
  • قسمتي از مغز كه درگير مي شود
  • عواملي كه باعث تحريك بروز تشنج مي شود
  • الگوهاي زماني روزانه براي تشنج
  • الگو هاي خاص فعاليت الكتريكي مغز كه توسط EEG يا الكتروآنسفالوگرام در زمان بروز تشنج به دست مي آيد
  • اختلالاتي كه همزمان با تشنج ها وجود دارد.

هر سندروم با تمام اين موارد شناخته نمي شود، بلكه داشتن تعدادي از آن ها نيز براي تشخيص كافي است. تشخيص درست نوع صرع به درمان بهتر و موثرتر كمك مي كند.

چندين نوع سندروم صرع وجود دارد. برخي از آنان مثل صرع مقاوم، صرع حساس به نور، صرع شكمي، صرع رولانديك خوش خيم، صرع ميانكوليك نوجواني، سندروم داوز، لينوكس گاشتات و ... است.

 

چه زماني بايد به پزشك مراجعه كنيد:

  • طولاني شدن تشنج بيش از 5 دقيقه
  • عدم بازگشت آگاهي يا تنفس بعد از توقف تشنج
  • تشنج دوم بلافاصله اتفاق بيفتد
  • داشتن تب بالا
  • احساس شديد گرما
  • بارداري
  • داشتن ديابت 

 

احتياط ها و عوامل خطر بيماري صرع

برخي عوامل ممكن است خطر ابتلا به صرع را افزايش دهند. عواملي مثل:

سن: سن شروع بيماري صرع در كودكان و افراد مسن بيشتر است. 

سابقه خانوادگي: داشتن سابقه خانوادگي احتمال بروز بيماري را بيشتر مي كند.

جراحت سر: آسيب هاي سر و صورت احتمال ابتلا به صرع را افزايش مي دهد. بنابراين هنگام رانندگي يا ورزش هاي با خطر بالا، حتما از لوازم ايمني استفاده كنيد.

سكته مغزي و ساير بيماري هاي عروقي: اين بيماري ها مي تواند منجر به آسيب مغز و در ادامه صرع شود. محدود كردن مصرف الكل و مواد مخدر، اجتناب از سيگار، تغذيه سالم و ورزش منظم از عوامل پيشگيري در اين زمينه است.

استرس شديد: قرار گرفتن در معرض استرس هاي شديد مي تواند عوامل جسمي ابتلا به صرع را حمايت كند. بهتر استعلائم استرس بشناسيد و از خود دور كنيد.

كم خوني: كم خوني مي تواند خطر ابتلا به صرع را در افراد مسن افزايش دهد.

عفونت مغزي: عفونت هايي مانند مننژيت كه موجب التهاب مغز يا نخاع مي شود، مي تواند خطر ابتلا به صرع را افزايش دهد.

تشنج در كودكي: تب هاي شديد در دوران كودكي گاهي ممكن است با تشنج همراه شود. تشنج به علت تب زياد معمولا باعث صرع نمي شود اما اگر كودك يك تشنج طولاني، شرايط خاص سيستم اعصاب يا سابقه خانوادگي دارد، احتمال بروزصرع به علت تشنج ناشي از تب بيشتر است.

 

عوارض جانبي بيماري صرع

داشتن صرع و حمله تشنج در زمان هاي مشخص مي تواند منجر به شرايطي شود كه براي خود و ديگران خطرناك است.

سقوط: اگر در حين تشنج، سقوط كنيد باعث آسيب هاي شديدتر مي شود. بنابراين سعي كنيد از احتمال آن جلوگيري كنيد.

غرق شدن: اگر صرع داريد احتمال تشنج در آب وجود دارد. احتمال غرق شدن در افراد مبتلا 15 تا 19 برابر بيشتر از افراد سالم است.

تصادفات اتوموبيل: تشنج سبب از دست دادن آگاهي و كنترل مي شود، بنابراين رانندگي يا استفاده از ماشين آلات خطرناك بسيار خطر آفرين است.

عوارض بارداري: تشنج در طول بارداري باعث آسيب به مادر و كودك مي شود. همچنين برخي از دارو هاي ضد صرع نيز آسيب زاست. اكثر زنان مبتلا به صرع مي توانند باردار شوند اما بايد در طول بارداري تحت نظر منظم پزشك قرار گرفته و دارو ها تنظيم شوند. براي اطلاع از بايدها و نبايدهاي دوران بارداري كليك كنيد.

مسائل سلامت روان: افراد مبتلا به صرع بيشتر احتمال ابتلا به مشكلات روحي به ويژه افسردگي، اضطراب و افكار خودكشيرا دارند. بنابراين بسيار مهم است كه در روند درمان پزشكي، نسبت به درمان روانشناختي و قرارگرفتن زير نظر يك مشاوره روانشناسي اهميت داده شود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با استرس مرتبط با بيماري هاي جسماني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع  بيماري صرع | علائم، نشانه ها و عوارض صرع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بيماري صرع،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۱:۲۹:۳۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

با شروع بلوغ تغييرات جسماني و رواني دوران نوجواني آغاز مي شود. بلوغ جنسي دختران تغييراتي را در اندام هاي جنسي ايجاد مي كند. دختران پس از بلوغ جنسي توانايي توليد مثل پيدا خواهند كرد. با ترشح هورمون هاي جنسي اندام هاي جنسي شروع به رشد كرده و صفات ثانويه جنسي ظاهر مي شوند. اين تغييرات ظاهري و دروني چالش هايي را براي دختران به همراه دارد. در اين سنين دختران تمايل به ارتباط با جنس مخالف وابستگي احساسي زياد مي شود. با توجه به نقش فرهنگ، بلوغ جنسي و تمايلات همراه با آن، نگراني ها در نوجوان و والدين افزايش مي يابد. آگاهي از اين تغييرات به خانواده ها كمك مي كند تا در اين دوران حساس همراه نوجوان بوده و در اين راه او را ياري دهند. در اين مقاله به بررسيبلوغ جنسي دختران مي پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ جنسي دختران مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

بلوغ جنسي دختران

بلوغ جنسي دختران، مرحله اي از رشد است كه با انتقال فرد از كودكي به بزرگسالي همراه مي باشد. فرد در اين دوره از بلوغ، توانايي توليد مثل پيدا مي كند و تمام صفات جنسي ثانويه به رشد كامل خود مي رسند. در دختران بعد از بالغ شدن غده هيپوفيز توسط هورمون هايي دستور توليد هورمون هاي زنانه (استروژن و پروژسترون) را به تخمدان ها مي دهد. اين هورمون‌ها باعث ايجاد تغييرات فيزيكي از جمله رشد سينه ها، باسن و رشد موهاي ناحيه تناسلي و زير بغل مي گردند و به دنبال آن، تخمك گذاري و  قاعدگي را تحريك مي‌كنند. در واقع در بلوغ جنسي تغييرات به غدد و اندام هاي جنسي مرتبط مي باشد و به همين دليل بلوغ جنسي دختران، باعث ايجاد آمادگي و توانايي رابطه جنسي، ميل جنسي و توليد مثل مي شود.

 

صفات ثانويه جنسي در دختران

صفات اوليه جنسي همان ويژگي هايي جسماني است كه از همان ابتداي تولد كودك دختر را از پسر متمايز مي كند. صفات ثانويه جنسي در دختران ويژگي هاي زنانه است كه انتظار مي رود بعد از بلوغ، زنان آن ها را دارا باشند. كه عبارتند از:

  • قاعدگي
  • رشد سينه ها
  • رويش مو در ناحيه تناسلي
  • رويش موي زير بغل
  • افزايش توزيع چربي در بدن

 

بلوغ غده آدرنال

غده آدرنال مسئول توليد هورمون ها جنسي (استروژن و پروژسترون) مي باشد.در طي بلوغ غده هيپوفيز با تاثير بر غده آدرنال و تيروئيد هورمون هايي ترشح مي كنند كه منجر به تغييرات گوناگوني در بدن به هنگام بلوغ مي گردند. تمايل جنسي اوليه نسبت به ديگران ممكن است به واسطه غده آدرنال ايجاد گردد. با ترشح هورمون هاي جنسي رشد موهاي زير بغل و ناحيه تناسلي در دختران شروع مي شود.

توجه: اگر ترشح آندروژن هاي قشر آدرنال در دختران بيشتر از حد طبيعي باشد صفات ثانويه جنسي مانند پرمويي، كاهش رشد سينه ها و بزرگ شدن كليتوريس ديده مي شود كه به اين اختلال سندروم آدرنوژنيتال مي گويند.

 

رشد اندام هاي جنسي در نتيجه بلوغ جنسي

به طور كلي اولين مرحله بلوغ جنسي در دختران رشد سينه ها است. در برخي از دختران رشد مو در ناحيه تناسلي زودتر از رشد سينه ها اتفاق مي افتد. رشد سينه ها در چند مرحله انجام مي شود. در مرحله جوانه زدن، حلقه دور نوك سينه ها بزرگتر مي شود و سپس سينه ها و نوك آن ها به صورت يك برآمدگي بالا مي آيد و اين حلقه و نوك سينه ها بالاتر از سطح سينه ها قرار مي گيرند. در مراحل نهايي حلقه دور نوك سينه ها همسطح با آن مي شود و فقط نوك سينه ها بالا مي آيد.

بلوغ تغييرات داخلي مهمي در دختران ايجاد مي كند تا قابليت توليد مثل در آن ها ايجاد شود. اين تغييرات شامل رشد رحم، مهبل و ديگر قسمت هاي مربوط به توليد مثل است. معمولا مرحله رشد سريع در طول مراحل اوليه و مياني رشد سينه ها و موي ناحيه تناسلي اتفاق مي افتد و اين مرحله نشان دهنده اوج يك سري تغييرات هورموني طولاني است.

 

تغييرات جسماني ناشي از بلوغ جنسي دختران

شروع قاعدگي:

قاعدگي از ديگر نشانه هاي بلوغ در دختران است. حدود دو سال بعد از آغاز بلوغ، دختران معمولا اولين دوره قاعدگي را تجربه كرده و قدرت باروري پيدا مي كنند. خونريزي ماهانه معمولا در سنين 9 تا 16 سالگي اتفاق مي افتد. دختران در اين زمان علاوه بر رعايت بهداشت فردي بايد تغذيه مناسبي هم داشته باشند. به طور كلي توانايي توليد مثل تا چند سال بعد از اولين قاعدگي ايجاد نمي شود و تخمك گذاري منظم حدودا دو سال بعد اتفاق مي افتد. برخلاف پسرها، دختران قبل از اين كه به باروري برسند از لحاظ جسماني به نظر بالغ مي رسند.

ترشحات واژن:

در طي دوران بلوغ، ترشحاتي به رنگ زرد يا سفيد از واژن ديده مي‌شود. اين ترشحات طبيعي در واقع مهبل را تميز و مرطوب نگه مي‌دارد و در پيشگيري از عفونت واژن موثر است. رنگ، مقدار و حالت ترشحات مهبل در دوران قبل و بعد از عادت ماهيانه تغيير مي‌كند، اين موضوع كاملا طبيعي است،

 

سخن آخر:

عدم وجود آموزش كافي در زمينه مسائل جنسي با افزايش ناهنجاري هاي اجتماعي و انحرافات اخلاقي همراه است. آموزش مسائل مربوط به بلوغ و مسائل جنسي از موضوعاتي است كه والدين هميشه نسبت به آن ابراز نگراني مي كنند. در اين ميان مادران نقش اصلي در تربيت جنسي دختران خود دارند. آموزش اين مسائل به نوجوان باعث مي شود كه آن ها بتوانند ميل جنسي و غريزه خود را به درستي هدايت كنند. آموزش بايد در زمان مناسب انجام شود و بهتر است  قبل از بلوغ ارائه شود تا نوجوان فرصت كافي براي آشنايي با علائم بلوغ داشته باشند و بتوانند با آرامش بيشتري اين مرحله را سپري كند. رفتار صحيح والدين در سن بلوغ اهميت ويژه اي پيدا مي كند. مشاوره خانواده به نوجوان و والدين كمك مي كند تا تعارضات ناشي از بحران نوجواني را راحت تر پشت سر بگذارند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ جنسي دختران مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع بلوغ جنسي در دختران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بلوغ جنسي دختران،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۵۸:۲۵ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

با شروع بلوغ پسران و بروز نشانه هاي جسمي و جنسي تغييرات و گذر از دوران كودكي آغاز مي شود. نوجوان به تبع اين تغييرات جسمي، با چالش هايي رو به رو مي شود. اطرافيان شاهد نشانه هاي ظاهري و خود نوجوان علاوه بر آن ها به دليل شروع تفكر انتزاعي دچار دغدغه هاي فراواني مي شود. تغييرات شديد در تيپ بدن و اجزاي صورت ممكن است براي نوجوان آزار دهنده باشد. همچنين تغييرات شديد در ميل و اندام هاي جنسي مي تواند براي نوجوان مسئله باشد. نحوه برخورد با اين تغييرات نيازمند آگاهي داشتن از آن هاست. والدين با آگاهي و بردباري در ارتباط با نوجوان شان مي توانند به آن ها براي گذار از بحران نوجواني كمك كنند. نوجوان پسر بايد بداند اين ويژگي ها و تغييرات طبيعي است و لازم است در مواجهه با آن ها صبورانه و منطقي برخورد كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تغييرات جسمي و جنسي بلوغ و آموزش نحوه برخورد با آن ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره9092305265 تماس بگيريد.

 

بلوغ پسران

تمام سيستم هاي بدن از تولد در حال رشد هستند اما بلوغ، يك دوره تغييرات ناگهاني بدني است كه پس از چند سال خاموشي رشد بدن شروع مي شود. هنگامي كه پسران به سن 10 تا 12 سالگي مي رسند افزايش هورمون هاي توليد مثل، اين سيستم را براي عملكرد بزرگسالي آماده مي كند. افزايش ترشح هورمون هاي جنسي به طور كلي به عنوان شروع بلوغ شناخته مي شود. نهايتا منجر به شروع زندگي جنسي بزرگسالي مي شود. اگر نشانه هاي بلوغ تا 14 سالگي ظاهر نشود، بلوغ ديررس و اگر زودتر از 9 سالگي اتفاق بيافتد بلوغ زودرس تشخيص داده مي شود.

يكي از جنبه هاي مهم بلوغ پسران، بلوغ جنسي و جسمي است. به دليل مقايسه فراوان نشانه هاي بلوغ پسران در گروه همسالان از اهميت بالايي براي نوجوان برخوردار است.

 

جنبه هاي مختلف رشد جسمي

از زماني شروع بلوغ تمام اعضاي داخلي و خارجي بدن تحت تاثير هورمون ها قرار مي گيرند. البته ذكر اين نكته لازم است كه سن شروع بلوغ و نشانه هاي آن بر اساس شرايط تغذيه، شرايط روحي و رواني، بافت فرهنگي و اجتماعي و شرايط جغرافيايي متفاوت است. تغييرات هورموني و تغييرات بدني را ادامه توضيح مي دهيم.

 

تغييرات هورموني در بلوغ

هنگامي كه هيپوتالاموس بالغ مي شود، توليد و ترشح يك هورمون به نام گونادوتراپين آغاز مي شود. سپس اين هورمون قسمت ديگري از مغز كه غده هيپوفيز باشد را تحت تاثير قرار مي دهد و باعث مي شود دو هورمون حياتي براي عملكرد طبيعي توليد مثل را ترشح كند. يكي هورمون رشد ( LH ) و ديگري هورمون محرك فوليكول ( FSH ) مي باشد. سپس اين هورمون ها سلول هاي درون بيضه ها را تحريك كرده و باعث بزرگ شدن آن ها مي شود. بزرگ شدن بيضه ها اولين نشانهبلوغ پسران است كه از حدود 9ونيم تا 13ونيم سالگي بايد شروع شود.

LH و FSH روي سلول هاي بيضه تاثير گذاشته و باعث توليد تستوسترون و پروتئين مربوط با آندروژن مي شوند. آندروژن به افزايش سطح تستوسترون در بيضه ها كمك مي كند. تستوسترون هورموني پر اهميت در تغييرات جسمي و جنسي مرتبط با بلوغ است. با اين حال FSH بايد به مقدار كافي در تستوسترون وجود داشته باشد تا اثرات آن مشخص شود.

علاوه بر افزايش اندازه بيضه ها، تستوسترون باعث ايجاد تغييرات ديگري در بدن پسر مي شود كه با بلوغ همراه است.

 

تغييرات بدني در طول بلوغ

تستوسترون ويژگي هاي كلي بدن مردانه را ايجاد مي كند و باعث تغييراتي در اندام هاي جنسي و همچنين ويژگي هاي جنسي ثانويه در پسران مي شود. 

تغييرات در آلت تناسلي، كيسه بيضه و بيضه ها:

اين سه عضو در سن 20 سالگي تقريبا تا 8 برابر رشد مي كند. مجراهاي داخلي و غدد سيستم توليد مثل نيز در طول بلوغ افزايش مي يابد. پسران اغلب نعوظ يا سفت شدن آلت تناسلي خود را تجربه مي كنند. همچنين خروج غيرارادي اسپرم در طول خواب كه اغلب با روياهاي جنسي همراه است اتفاق مي افتد. نخستين انزال در 12 تا 16 سالگي اتفاق مي افتد.

اين فرايندها ميزان ميل جنسي را شديدا افزايش مي دهد. در صورت عدم تخليه مناسب، اين انرژي باعث افزايش ميزانخود ارضايي مردان و اعتياد به آن مي شود كه مي تواند در آينده عملكرد جنسي فرد را مختل كند.

تغييرات در رشد موها:

مو در اطراف گوش، زير بغل و صورت رشد مي كند. موهاي اطراف ناحيه شكم به طور كلي گسترش مي يابد كه گاهي به ناحيه زير شكم نيز مي رسد. مو در قفسه سينه بيشتر مي شود و در مناطق ديگر مانند كمر و شانه ها هم منتشر مي شود. موهاي دست و پا بيشتر شده و موهاي اطراف آلت تناسلي نيز رشد مي كند.

تغييرات صدا:

حنجره پسران در دوران بلوغ بزرگ شده و رشد مي كند. در ابتدا صداي ترك خوردن كه به صداي خروسي معروف است اتفاق مي افتد اما به تدريج به صداي مردانه عميق تر تبديل مي شود.

تغييرات در پوست:

پوست در سراسر بدن ضخيم تر مي شود. غدد سبابه يا چربي دار در پوست مقدار زيادي ماده سبوم (sebum) را ترشح مي كند كه اين ماده روغني و چرب، باعث براق شدن مو و جلوگيري از خشك شدن پوست مي شود. دليل بسياري از جوش هاي صورت و بدن در دوران بلوغ همين تغييرات پوستي است. جوش ها يكي از رايج ترين ويژگي هاي بلوغ پسران است. بدن با اين ميزان بالاي تستوسترون در طول سالها سازگار مي شود، و به تدريج جوش ها از بين مي رود.

تغييرات در رشد عضلات:

جرم ها و توده هاي عضلاني افزايش پيدا مي كند. عضلات در مردان حدود 50 درصد بيشتر از زنان رشد پيدا مي كند. در صورتي كه در دختران ميزان چربي بدن افزايش پيدا مي كند. افزايش پروتئين نيز در قسمت هاي غير عضلاني بدن ديده مي شود.

تغييرات استخوان ها:

رشد استخوان ها به طور قابل ملاحظه اي با افزايش ميزان تستوسترون ضخيم تر مي شوند. مقدار كلي استخوان ها افزايش مي يابد. همچنين باعث باريك تر و دراز تر شدن استخوان لگن مي شود. به طوري كه شكلي شبيه قيف را ايجاد مي كند، در صورتي كه در زنان شكل تخم مرغي در مي آيد تا براي باروري مناسب شود. همين تغييرات در استخوان بندي و بافت عضلاني باعث افزايش شديد قد و وزن مي شود.

تغييرات در اندام هاي خارجي:

در پسران ابتدا اعضاي داخلي صورت مثل دماغ و لب ها و بعد كل صورت رشد مي كند. همچنين دست ها و پاها زودتر از بدن رشد مي كند. به همين دليل است كه شكل ظاهري بدن و صورت در دوران بلوغ ناموزون است و بسياري از پسران از اين شكل ظاهري خود بسيار ناراحت مي شوند.

تغييرات در اندام هاي داخلي:

همزمان با بلوغ رشد حجم مغز نيز شروع مي شود. افزايش كاركرد سلول هاي عصبي و حجم مغز باعث رشد تفكر انتزاعي و ديگر مسائل روانشناختي مي شود. همچنين با رشد حجم و ظرفيت شش ها و قلب، ضربان قلب كاهش پيدا كرده و تنفس كوتاه تر و عميق تر مي شود. بقيه اعضاي داخلي بدن مثل كليه ها، معده و روده نيز به همان نسبت رشد مي كند.

تغييرات در خون:

تستوسترون توليد گلبول هاي قرمز خون را افزايش مي دهد. به همين دليل مقدار و نسبت گلبول هاي قرمز خون در مردان بيشتر از زنان است.

تغييرات در ميل جنسي:

تستوسترون باعث بيداري غريزه و ميل جنسي مي شود. علاوه بر اين، بسياري از تغييرات روان شناختي در دوران بلوغ اتفاق مي افتد. در دوران بلوغ تغييرات ذهني و خلق خوي فرد اتفاق مي افتد.

 

سخن آخر

نياز است خانواده براي تسهيل گذر از دوران بلوغ با تغييراتي جسمي و جنسي پسران آشنا باشد. رفتار صحيح با نوجوان در دوران بلوغ به نوجوان و خانواده كمك مي كند تا تنش هاي كمتري داشته باشند. نوجواناني كه داراي يك پيش آگاهي از اين تغييرات هستند بهتر مي توانند با چالش هاي دوران نوجواني كنار بيايند. تربيت جنسي و دريافت مشاوره روانشناسيبراي حل تعارضات و تصميم گيري هاي دوران نوجواني كه آينده نوجوان را تعيين مي كند حايز اهميت است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تغييرات جسمي و جنسي بلوغ و آموزش نحوه برخورد با آن ها مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع بلوغ جسمي و جنسي در پسران


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بلوغ پسران،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۴۲:۱۳ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

مكانيسم هاي دفاعي چيست؟ قوانين اجتماعي و اخلاقي و بسياري از موانع دروني و بيروني براي تحقق خواسته هايمان مانع ايجاد مي كنند. يك منازعه دروني ميان آنچه مي خواهيم و آنچه بايد انجام شود زندگي انسان را به يك مبارزه هميشگي تبديل مي كند. احساس گناه از يك طرف و ناكام ماندن برخي خواسته ها از سوي ديگر باعث يك عدم توازن در زندگي مي شود. ذهن براي گريز از تعارضات و رسيدن به يك آرامش نسبي متوسل به مقاومت ها يا راهبردهايي مي شود كه در روانكاوي به آن مكانيسم هاي دفاعي مي گوييم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با افكار منفي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

مكانيسم دفاعي چيست؟

مكانيسم هاي دفاعي فرايندهاي خودكار ذهن براي فرونشاندن اضطراب هاي ناشي از تعارضات هستند. مكانيزم ها زماني فعال مي شوند كه بالا آمدن سطوح اضطراب منجر به آسيب هاي رواني شود. در واقع ذهن يك روش ناخودآگاه (ناهشيار) براي سازگاري با موانع اخلاقي و اجتماعي و از طرف ديگر ميل و خواسته هاي دروني اش استفاده مي كند.

انواع مكانيسم دفاعي

هر كسي از لحظه تولد تا بزرگسالي از مكانيسم هاي دفاعي در موقعيت هاي مختلف استفاده مي كند. اين كه افراد از كدام دفاع ها استفاده كنند وابسته به عوامل مختلفي از جمله ارتباط اوليه با والد، سبك فرزندپروري والدين، تاثير محيط و ديگر موارد مي باشد. هرچه از مكانيسم هاي دفاعي ناپخته بيشتر استفاده شود، اختمال ابتلا به اختلالات رواني و جسمي بيشتر مي شود. چهار نوع مكانيسم دفاعي را در ادامه به اختصار شرح داده ايم: 

  1. مكانيسم هاي دفاعي ناپخته
  2. مكانيسم هاي دفاعي روان رنجورانه
  3. مكانيسم هاي دفاعي پخته
  4. مكانيسم هاي متفرقه

انواع مكانيسم هاي دفاعي ناپخته

  • انكار: نپذيرفتن جنبه هاي دردناك واقعيت. امتناع از قبول واقعيت تهديدزاي بيروني.
  • فرافكني: اميال ناپذيرفتني دروني به ميل يا احساس افراد يا شرايط بيروني نسبت داده مي شود.
  • تحريف: واقعيت هاي بيروني متناسب با نيازهاي دروني تغيير شكل يافته ادراك مي شود.
  • كنش نمايي: عمل بر اساس همان ميل يا تكانه ناپذيرفتي دروني براي فرار از احساس همراه با آن.
  • درون فكني:  خوبي و موفقيت ديگران را به خود نسبت دادن.
  • پرخاشگري انفعالي: ابراز غير مستقيم خشم نسبت به ديگران.
  • واپس روي: توسل به سطوح پايين عملكرد براي اجتناب از تنش و تعارض دروني.
  • خودبيمارانگاري: تاكيد مفرط روي بيماري به منظور گريز از مسئوليت و تكانه هاي غريزي.
  • جسماني سازي: تبديل حالات رواني به نشانه هاي بدني يا تظاهرات جسمي (اختلال علائم جسماني).

انواع مكانيسم هاي دفاعي روان رنجورانه

  • جابه جايي: انتقال احساس يا تكانه هاي اضطراب زا از يك شخص يا شي بر روي يك شخص يا شي قابل پذيرش تر.
  • برون سازي: بخش هايي از شخصيت يا نگرش هاي فردي را به دنياي بيروني نسبت دادن، مكانيسم كلي تري نسبت به فرافكني است.
  • عقلاني سازي: استفاده مفرط از نيروهاي عقلاني و منطقي به منظور فرار از ابراز عاطفه يا تجربه آن.
  • دليل تراشي: فرد براي فرار از رفتارها يا نگرش هاي نامقبول و تكانش ها به توضيحات منطقي متوسل مي شود.
  • بازداري: محدود سازي يا چشم پوشي از برخي اعمال به منظور اجتناب از اضطراب همراه با آن مثلا وقتي با اهداف يا آرزوهاي دست نيافتني مواجه مي شويم انتظارات را تقليل دهيم.
  • جداسازي: جدا كردن يك عقيده از عاطفه. يعني مولفه هاي هيجاني را از يك خاطره يا تجربه تفكيك كنيم
  • تجزيه: تغيير موقتي و چشمگيري در منش، شخصيت و هويت فرد به منظور اجتناب از ناراحتي هاي هيجاني كه در مورد افراد هيستريك بيشتر اتفاق مي افتد.
  • واكنش وارونه: انجام عملي بر خلاف خواسته يا اميال شرم آور به منظور موجه جلوه دادن آن.
  • واپس زني: انديشه يا احساس ناپذيرفتني كه از سطح آگاه به قلمرو ناآگاه دور رانده مي شود.
  • جنسي سازي: دادن اهميت جنسي به رفتارهاي جنسي خود و ديگران به منظور رد اضطراب هاي مرتبط به تكانه هاي جنسي.

انواع مكانيسم دفاعي پخته

  • نوع دوستي: عمل سازنده اي كه در خدمت به ديگران باشد و با ارضا ميل دروني همراه شود. اين مكانيسم نوعي واكنش وارونه خوش خيم است.
  • شوخ طبعي: موقعيت هاي اضطراب زا با ابراز احساسات و افكار همراه با شوخي باشد.
  • رياضت كشي: حدف آثار لذت بخش تجارب كه نوعي ارضا از طريق چشم پوشي است.
  • سركوبي: تصميم آگاهانه يا نيمه آگاهانه براي به تعويق انداخت يك تكانه.
  • پيش بيني: طرح ريزي واقع بينانه براي تحمل ناراحتي هاي دروني كه نسبت به يك رويداد در آينده باشد.
  • والايش: تغيير شكل اميال و خواسته هاي نامقبول به رفتار و اعمال مقبول و جامعه پسند.

مكانيسم هاي متفرقه

  • همانند سازي: صفات و اعمال ديگران را دروني كرده و با آن همانند سازي مي كند. عكس فرافكني محسوب مي شود.
  • باطل سازي: فرد براي از بين بردن اثر كار نامقبول خود كار ديگري انجام مي دهد.
  • جبران: وسيله يا كارهايي كه فرد براي سرپوش گذاشتن روي ضعف ها و كمبودهاي خود انجام مي دهد.
  • تحقير ديگران: تضعييف ديگران براي پوشاندن عيب هاي خود.
  • تثبيت: ماندن فرد در مراحل پايين تر رشد رواني به گونه اي كه با سن يا رشد جسمي فرد متناسب نباشد.
  • فرار: گريز از يك اضطراب با توسل به رفتارهاي متفرقه مثل خوردن الكل يا مصرف مواد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي مقابله با افكار منفي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع  مكانيسم هاي دفاعي در روانشناسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مكانيسم هاي دفاعي،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۱۸:۳۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

تيزهوش به كساني گفته مي شود كه در يكي از ابعاد هوش از اغلب افراد جامعه عملكرد بهتري داشته باشند. در قالب توانايي ها و مهارت هاي مختلف، انواع تيزهوشي تعريف مي شود. در برخي فرهنگ تنها به بعضي از انواع تيزهوشي ارزش مي دهند. در حالي كه با شناسايي و پرورش درست استعدادهاي كودكان تيز هوش مي توانيم آن ها را در رسيدن به بالاترين حد بهره وري از توانايي هايشان ياري دهيم. چه بسا بسيارند كودكاني كه با عدم شناخت از نبوغ خود فرصت هايشان را از دست داده اند. والدين مي توانند براي شناخت ميزان و نوع هوش كودكانشان از آزمون هوش و مشاوره كودك در اين زمينه استفاده كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه شناسايي و برخورد با كودكان تيزهوش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

مفهوم هوش به چه معناست؟

تعريف مشخصي از مفهوم هوش وجود ندارد اما تركيبي از مهارت ها به عنوان هوش بالا تعريف مي شوند. هوش شامل ظرفيت منطقي، ادراك، خودآگاهي، يادگيري، دانش عاطفي، استدلال، برنامه ريزي، خلاقيت و حل مسئله است. اما به طور كلي هوش به معناي توانايي درك و كشف اطلاعات و نگهداري آن به عنوان دانش يا رفتار است. در نهايت هوش بالا باعث افزايش سازگاري فرد با محيط و پيشرفت وي مي شود. ار جمله عواملتاثير گذار بر شكل گيري و نوع نبوغ كودك مي توان به محيطب كه كودك در آن رشد مي كند، استعداد ذاتي و ارتباطش با والدين و ... اشاره داشت.

 

تيزهوش به چه كساني گفته مي شود؟

براي اطلاق واژه تيزهوش يا نابغه به يك نفر، مانند خود تعريف هوش، همه ملاك ها مبهم هستند. اما به طور كلي فرد تيز هوش در آزمون هاي هوشي استاندارد، نمره هوشهبر يا IQ بالاتر از 130 كسب مي كنند. البته اين آزمون ها هوش هيجاني يا EQ و هوش عملي را در نظر نمي گيرد اما در حال حاضر در دسترس ترين روش براي تشخيص تيزهوشي همين آزمون ها هستند.

افراد تيزهوش در ابعاد مختلف هوش توانايي بالايي دارند، اما اگر فردي در يك زمينه مثلا موسيقي يا ورزش استعداد خارق العاده اي داشته باشد، به عنوان نابغه شناخته مي شود. در صورتي كه ممكن است در آزمون هاي هوش نيز نمره بالايي به دست نياورد. برخي از فاكتور هاي تيزهوشي شامل موراد زير است:

  • قدرت فكري قوي
  • توانايي خلاقيت
  • استعداد بالا در يك يا چند زمينه
  • نمره هوشبهر بالاي 130
  • استعداد ذاتي در انتخاب كلمات
  • روابط هوشمندانه و سالم
  • شخصيت متمايز و بدن سالم

 

انواع تيزهوشي

يكي از اصلي ترين و معمول ترين تقسيم بندي هاي تيزهوشي، عمدتا بر نمره هوش يا IQ وابسته است و بر آن اساس تقسيم بندي مي شود. نمره هوش نمره ايست كه به وسيله آزمون هاي هوش استاندارد و توسط متخصص روانشناس اندازه گيري مي شود. اين تقسيم بندي شامل 4 دسته مي باشد:

1-تيزهوش هاي خلاق:

تيز هوشان خلاق، توانايي عملي كردن ايده ها و خلق آثار هنري را دارند. آن ها در حل مسائل بسيار مصمم و صبورند و تا رسيدن به نتيجه و پاسخ، شديدا تمرين و تكرار مي كنند. در برابر رفتار نامناسب ديگران بسيار بي اهميت و مقاوم هستند. معمولا به سلامت و تغذيه خود توجه زيادي نمي كنند. همچنين مسائلي براي اين افراد مهم است كه معمولا براي اكثر مردم جذاب نيست. تيزهوشان خلاق يه موضوعاتي مثل هنر، رياضيات، كشف، و اختراع توجه دارند.

2-تيز هوش هاي تلاشگر يا درس خوان:

اين افراد به مفاهيم تئوري توجه بيشتري نشان مي دهند و معمولا در سن مدرسه بيش از همسالان خود مطالب درسي را ياد مي گيرند. اغلب زياد مطالعه مي كنند و از نظر دستور زبان و ادبيات نسبت به ديگران برتر اند. معمولا تيزهوشان تلاشگر نويسنده هاي خوبي هستند. همچنين در مهارت حل مسئله نيز پيشرفت زيادي مي كنند.

3-تيزهوش هاي ماشيني يا فني:

اين افراد با اعداد و حساب كتاب رابطه خوبي دارند. در كارهاي رياضي، اندازه گيري و ساخت وسايل مختلف با دست پيشرفت مي كنند. تيزهوشان ماشيني اشكال هندسي را زودتر ياد مي گيرند. به مسائل عيني و حقيقي بيشتر از مفاهيم انتزاعي و تئوري و خشك علاقه دارند. آن ها در كار هاي فني واقعا با استعداد هستند.

معمولا به تحصيل به شكل كلاسيك علاقه ندارند. احتمالا در اكثر درس هاي تئوري نمره هاي كمي مي گيرند. استعداد آنها معمولا به دليل كليشه هاي ذهني خانواده ها هدر مي رود و به آن ها اجازه ورود در آموزشگاه هاي فني و صنعتي داده نمي شود.

4-تيزهوشان كم تحرك و كم پيشرفت:

تيزهوشان كم تحرك معمولا نحوه برخورد درست با نبوغ خود را ياد نمي گيرند. به دليل درك سريع مفاهيم و درس ها، به تمرين نمي پردازند و در گرفتن نتيجه خوب شكست مي خورند. معمولا حضور در كلاس و مدرسه براي آنها خسته كننده است. اين مسئله به دو دليل است، يا قبل از كلاس مفاهيم را مي داند و توضيحات معلم برايش بيهوده است، يا به دليل كندي ديگر همسالان در يادگيري، طاقتش تمام مي شود.

معمولا هوشبهر زيادي دارند اما سيستم سنتي مدارس براي آن ها آزار دهنده است. معمولا منزوي و بي حوصله هستند و با والدين و دوستان روابط عميق صميمانه ندارند.

سرنوشت اين كودكان، وابسته به مربيان و والدين است. اگر شرايط روحي و محيطي اين افراد مناسب باشد، استعداد هايشان شكوفا مي شود. تيزهوشان كم تحرك برخلاف ديگر تيزهوش ها كه خود مسير خود را پيدا مي كنند، نيازمند هدايت و راهنمايي هاي گام به گام اطرافيان هستند. معمولا اگر از او غفلت شود، اراده اي براي ماندن در مسير ندارد.

 

نابغه هاي چهار فصل

ايده چهار نوع نبوغ، از هزاران سال پيش شروع شده و به چهار فصل و فركانس هاي فكري آن ها بر مي گردد. اين نبوغ، انسان را هدايت كرده و راه هاي مختلف رسيدن به اهداف را به فرد معرفي مي كند. همچنين به انسان اجازه مي دهد كه بر نقاط قوت خود تمركز كند.

نابغه هاي محرك يا هوشمندي ايده پردازي:

اين نوع افراد به انرژي بهار متصل اند. نابغه هاي محرك قدرتشان در خلاقيت و زايش است. آن ها به انتقادهاي ساير افراد در مورد نظم و در چهار چوب هنجار بودن، اهميت نمي دهند. نابغه محرك نگران فراموش كردن چيز هاي كوچك نيست. امروزه اين افراد بخاطر خلاقيت درخشان خود شناخته مي شوند، چون بهترين پاسخ را به سوال " چه چيزي " داشتند.

افرادي مثل بيل گيتس موسس مايكروسافت، استيو جابز موسس اپل، بتهوون، اديسون و انيشتين از دسته نابغه هاي محرك هستند.

نابغه هاي درخشان يا هوشمندي ارتباطي:

با توجه به انرژي تابستان، همه نابغه هاي درخشان، روي قدرت ارتباط و رهبري خود تمركز مي كنند. آنها به انتقادهاي ديگران درباره عدم تمركز روي اعداد، حساب ها و بي برنامگي توجه نمي كنند. اين افراد معمولا از تغيير توجه خود به چيز هاي مختلف نگران نمي شوند، چون اصولا افرادي راكدي نيستند؛ بنابراين از كارهاي كليشه اي و دفتري ناراحت مي شوند. اين افراد بخاطر تفاوتشان در ارتباط با مردم شناخته مي شوند، چون بهترين پاسخ را به سوال "چه كسي" داشتند.

بيل كلينتون، اپرا وينفري مجري و تهيه كننده مشهور آمريكايي از اين دسته هستند.

نابغه هاي سرعت يا هوشمندي حسي:

بر اساس انرژي پاييز، نابغه هاي سرعت روي قدرت حواس و استقامت خود تمركز مي كنند. آن ها به انتقاد ديگران درباره نداشتن سياست اهميت نمي دهند. نابغه هاي سرعت محتاط نيستند. آن ها اهميتي به زماني كه براي كارها و چيزهاي مختلف مي گذارند، نمي دهند. نابغه هاي سرعت سعي در آرام و پايدار بودن دارند، آن ها هميشه بهترين پاسخ را به سوال "چه وقت" داشتند.

گاندي، نسلون ماندلا، مادر ترزا و مايكل فلپس از دسته نابغه هاي سرعت هستند.

نابغه هاي فولادي يا هوشمندي جزئيات:

بر اساس انرژي زمستان، اين افراد همه تمركز خود را بر روي تواناييشان در سيستم ها و مديريت داده ها گذاشته اند. آنها به انتقاد ديگران به خاطر نداشتن مهارت اجتماعي اهميت نمي دهند. نابغه هاي فولاني از تنهايي ترسي ندارند. اغلب بهترين حس را در زمان كار كردن دارند. نابغه هاي فولادي فقط به دنبال يافتن روش هاي دقيق تر براي كاركردن با سيستم هاي خود هستند. آنها هميشه بهترين پاسخ را به پرسش "چگونه" مي دهند.

مارك زاكربرگ، هنري فورد و اكثر كار آفرينان از اين دسته هستند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه شناسايي و برخورد با كودكان تيزهوش مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع تيزهوشي و انواع آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تيزهوشي،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۰۶:۳۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به مواد مخدر، در حال حاضر از شايع ترين بيماري هاست كه منجر به عوارض جسماني و رواني زيادي مي شود وآسيب هاي جبران ناپذيري به جامعه و فرد وارد مي كندترك اعتياد نه تنها آسان نيست بلكه نياز به مراقبت دارد. بعد ازترك اعتياد و سم زدايي از بدن مدت زمان زيادي طول مي كشد تا تمامي عوارض ناشي از اعتياد به مواد اعتياد آور از بين برود. يكي از شايع ترين عوارض و پيامد هاي ترك اعتياد در جسماني بخصوص پا درد ، درد دست و عضلات بدن مي باشد. كه در صورت ناديد گرفته شدن توسط فرد معتاد مي تواند تا سال هاي اين درد را همراه خود داشته باشد. در اين مقاله قصد داريم تا به بررسي علائم، نحوه درمان درد هاي جسماني ( پا درد، دست درد و درد هاي عضلاني ) بپردازيم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و درمان اضطراب و جسماني شكل مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

ترك اعتياد و درد هاي  ناشي از آن

ترك اعتياد به مواد اعتياد آور به خصوص مواد مخدر با پيامد هايي همراه است كه از مهم ترين آنها مي توان به اضطراب، استرس، تشنج هاي عصبي و دردهاي عضلاني شديد به خصوص پا درد اشاره داشت. در سيكل ترك اعتياد فرد دچار درد هاي بدني زيادي مي شود كه علت آن ناشي از خماري نرسيدن مواد مخدر به او است. گاهي در ترك اعتياد به مواد مخدر اين دردهاي بدني به حدي شديد و غير قابل كنترل مي شوند كه فرد براي فرار از اين درد ها دوباره به مصرف مواد مخدر روي مي آورد. به اين درد ها از لحاظ روان پزشكي، اخلالات روان تني گفته مي شود. ترك اعتياد به مواد محرك و مواد توهم زا از آنجايي كه وابستگي جسماني كمتري به اين مواد دارند؛ به مراتب كمتر از ترك اعتياد به مواد مخدر است.

اختلالات روان تني چيست؟

اختلالات و بيماري هاي روان-تني به بيماري هايي گفته مي شود كه با نشانه ها و علائم بيماري هاي بدني و جسمي شروع شده و جسم فرد را درگير مي كند اما منشا اصلي آنها مشكلات رواني و ذهني است. درست است كه اين بيماري ها جسمي هستند ولي براي درمان آنها بايد فرد روان درماني شود تا بتواند بهبود يابد. درد هاي روان تني معمولا 6 ماه بعد از اقدام به ترك اعتياد از بين مي رود. اما براي بعضي از افراد كه حتي با گذشت سال ها بعد از ترك نيز از بين نرفته و همراه آنها خواهد بود. براي درمان اين درد ها حتما نياز به دريافت مشاوره روانشناسي و مشاوره ترك اعتياد مي باشد.

در هاي عضلاني، پا درد و دست درد ناشي از ترك اعتياد

يكي از درد هايي كه اكثر افراد در حال ترك ، با آن دست و پنجه نرم مي كنند؛ دردهاي عضلاني بخصوص پا درد استايندرد در عضلات و ماهيچه هاي پشت ساق پا افراد ايجاد مي شود و گاهي اوقات ، خود را شبيه " سندرم پاهاي بي قرار "نشان مي دهددر اين سندرم ، افراد احساسات ناخوشايندي در پاهاي خود احساس مي كنند و نيازي شديد به تكان دادنپاهاي خود پيدا مي كنندفرد ممكن است احساساتي مانند سوزن سوزن شدن، خارش، ضربان و كوبيدن، سوزش، كشش وخزيدن چيزي روي پاهاي خود داشته باشد و اين مشكلات بيش از هر زماني، قبل از خواب، هنگام دراز كشيدن و يا نشستنطولاني مدت بر روي صندلي رخ مي دهد. در دست و ساير عضلات فرد نيز همين نشانه ها ديده مي شود. 

درمان درد هاي عضلاني، پا درد و دست درد ناشي از اعتياد

درد هاي جسماني ( پا درد، درد دست و درد هاي عضلاني ديگر ) معمولا طي دو الي سه ماه بعد از آغاز ترك ، به تدريج ازبين مي رود اما در بعضي افراد اين درد همچنان ادامه مي يابداين نوع درد مي تواند به قدري شديد و غير قابل تحمل شودكه افراد را به سمت مصرف مجدد مواد بكشاند تا شايد با اين كار، درد آن ها كاسته شوداين درد ها معمولا با دارو هايمسكن نيز بر طرف نمي شوند زيرا عامل اين دردها، يك عامل رواني است تا يك عامل جسماني.براي درمان درد هاي جسماني ( پا درد، درد دست و درد هاي عضلاني ديگر ) مي توان از روش هاي زير استفاده كرد :

درمان استرس

استرس ها و عوامل محيطي در عود كردن درد هاي رواني تني ( پا درد و ساير عضلات بدن ) ناشي از ترك اعتياد افراد بسيارموثر استدر روان درماني به افراد كمك مي شود تا راه هاي مقابله و درمان استرس را بياموزند و شرايط محيطي و زندگيخود را تحت كنترل داشته باشند. تحت كنترل داشتن تنش هاي روزمره زندگي تا حد زيادي مي تواند در كاهش درد هاي جسماني ( پا درد، درد دست و دردهاي عضلاني ) ناشي از ترك اعتياد كمك كند.

گروه درماني

در گروه درماني، افرادي كه داراي مشكلات مشابهي هستند به دور هم جمع مي شوند و با نظارت و كمك يك روانشناس، درمورد مشكلات خود با يكديگر صحبت مي كنند.صحبت كردن با افرادي كه همانند شما اند و مي توانند به راحتي شما را درككنند، منجر به ايجاد آرامش و كاهش مشكلات افراد مي شود و به دنبال آن مي تواند درد هاي جانبي افراد را كاهش دهد.

داروهاي طبيعي

از نظر طب سنتي، گروهي از گياهان هستند كه مي توانند توليد كنند و در نتيجه در كاهش درد پا و حتي ساير درد هايناشي از ترك اعتياد كمك كننده باشداز جمله دارو هاي طبيعي كه مي توانند به كاهش درد كمك كنند مي توان به دمكردهزرشك يا بيد و يا نوشيدن آب گوجه فرنگي اشاره نمود.

گياه بابونه به علت دارا بودن خاصيت شبه بنزوديازپيني خود، به طور وسيع در كنترل و درمان درد هاي ناشي از تركاعتياد استفاده مي‎‎شودهمچنين استفاده از ويتامين ث ميتواند به فرد كمك كنداز طرف ديگر، داروهاي مقوي طبيعيمانند حب بدل و شقايق نعمان و استفاده از مايعات و دمنوشهاي مفيد گياهي مي تواند در راستا كاهش درد هاي عضلانيكمك كننده باشد.

روش هاي آرام سازي

روش هاي آرام سازي مجموعه از روش ها مانند ريلكسيشن ، ذهن آگاهي، يوگا و مراقبه هستند كه منجر به كاهش استرسو اضطراب افراد شده و به آرام كردن آن ها مي پردازداين روش ها مي توانند در كاهش درد هاي عضلاني و پا درد ناشي ازترك اعتياد بسيار موثر باشند.

 

مشاوره ترك اعتياد

دريافت مشاوره ترك اعتياد علاوه بر آموزش راحت ترين روش ترك بسته به شرايط، وضعيت جسماني و ماده اعتياد آوري كه فرد به آن اعتياد دارد، به فرد در كاهش دردهاي جسماني اش كمك شاياني مي كند. فرد متخصص در زمينه ترك اعتياد راهكار ها و آموزش هاي لازم در مورد چگونگي كاهش علائم ترك، دردهاي جسماني، كنترل افكار و نحوه عدم بازگشت به مصرف مجدد مواد اعتياد آور و مخدر را به فرد مي آموزد. مركز مشاوره ترك اعتياد حامي هنر زندگي آماده است تا با استفاده از خدمات مشاوره تلفني و حضوري خود پاسخگويي تمامي مردم باشد.

 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و درمان اضطراب و جسماني شكل مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع درمان درد جسماني ناشي از ترك اعتياد | پا درد، درد دست و عضلات بدن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درد جسماني،
موضوع:
[ ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ] [ ۱۲:۲۸:۰۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

چه كارهايي مي توانيم انجام دهيم تا از دير حرف زدن كودك جلوگيري كنيم؟ درمان دير حرف زدن كودك چيست؟ براي آنكه بدانيم دير حرف زدن كودك طبيعي است يا نه، بايد از روند رشد كلامي كودكان اطلاع داشته باشيم. در واقع نگراني هاي مادران با اطلاع از روند رشد كودك يك ساله و رشد كلامي كودك قابل تسهيل است. دير حرف زدن كودك ممكن است دلايل مختلفي داشته باشد. در بيشتر مواقع جايي براي نگراني نيست. اما بهتر است شرط احتياط رعايت شده و در صورتي كه مشكلي در حرف زدن بود به مشاوره كودك مراجعه كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه دير حرف زدن كودكان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

روند طبيعي حرف زدن در كودك

به حرف آمدن كودك سير صعودي دارد كه دانستن آن براي والدين مي تواند جالب باشد. در ادامه به اين روند طبيعي مي پردازيم.

يك تا شش ماهگي: در اين سن نوزاد قادر است، صداهاي خود خواسته اي را توليد كند مثل غان و غون.

شش تا دوازده ماهگي: در اين سن كودك بايد بتواند كلماتي مانند "بابا" ، " دد" ، " ماما" را تكرار كند.

ده تا هجده ماهگي: در اين سن نوزاد مي تواند حدود پنجاه كلمه را بيان كند، در حاليكه قادر به فهم صد و پنجاه كلمه نيز باشد.

هجده ماهگي به بعد: در اين سن كودك بايد بتواند بين سه تا پنج كلمه ارتباط برقرار كند و جمله بسازد؛ مثلا " بابا رفت ". البته در اين سن چون دايره لغاتش محدود است تلگرافي حرف مي زنند و در نهايت حرف هاي كودك تا چهار سالگي به طور كامل فهميده مي شود.

 

نشانه هاي وجود مشكل احتمالي در حرف زدن كودك

اگر در مورد تكلم فرزندتان نگران هستيد با بررسي و مشاهده هر گونه تفاوتي بين روند طبيعي رشد كلامي با آنچه در كودكتان مي بينيد مي توانيد سريعا به يك متخصص مراجعه كنيد. در صورت مشاهده علائم زير حتما به متخصص مراجعه نماييد.

  • كودكتان به صدا پاسخ نمي دهد.
  • قادر نيست در همان ماه هاي اول تولد با توليد صدا منظور خود را برساند.
  • از ايما و اشاره بيش از اندازه استفاده مي كند.
  • قبل از دو سالگي در تقليد صداي ديگران مشكل دارد.
  • بعد از دو سالگي تنها مي تواند از ديگران تقليد كند اما قادر به توليد كلمات مستقل نيست
  • تن صدايش نامتعارف است (گوش خراش، خشت يا تو دماغي).

 

دلايل دير حرف زدن كودك

اينكه كودكي هنوز حرف نمي زند و يا ديرتر از همسن هاي خود شروع به صحبت مي كند، داراي دلايل مختلفي است، كه برخي از آن ها به شرح زير هستند:

_معيوب بودن سيستم تكلم كودك مانند وجود مشكل در زبان يا سقف دهان.
_وجود مشكل در مغز كه در اين حالت ارتباط بين مغز و سيستم كلامي ايجاد نمي شود بنابراين كودك در استفاده از لب، زبان و فك خود براي حرف زدن دچار مشكل است.
_داشتن يك مشكل شنيداري؛ اگر كودكي دچار مشكل گفتاري است حتما بايد از نظر شنيداري نيز مورد بررسي قرار گيرد.

_ مشكلات اضطرابي كودك؛ ممكن است اضطراب و استرس در كودكان مانع از طي شدن مراحل رشد كودك بشود. از جمله اختلالات اضطرابي در كودكان عبارتند از؛ اختلال اضطراب اجتماعي كودك، اضطراب جدايي در كودكان و اضطراب فراگير كودكان.

 

پيشگيري از دير حرف زدن كودك

از ديد متخصصان دير به حرف آمدن كودك به دلايلي كه در بالا به آن ها اشاره كرديم بيشتر ژنتيكي است تا اكتسابي. اما والدين از طرق مختلف كه در ادامه مطلب به آن اشاره مي كنيم مي توانند از عميق شدن اين مشكل جلوگيري كنند.

 

درمان دير حرف زدن كودك

گفتار درماني: گفتار درمانگر از طريق انجام يك سري آزمايش ها و بررسي هاي مقدماتي به شما اطلاع خواهد داد كه فرزندتان مشكل دارد يا خير. اگر تشخيص او بر مبناي مشكل دار بودن فرزندتان باشد از شما مي خواهد كه با بردن كودك به جلسات گفتار درماني در تسريع بهبودي او كوشا باشيد، همچنين به شما آموزش هايي مي دهد كه در خانه با كودكتان آن ها را تمرين كنيد.

نقش والدين: زمانيكه در گفتار و شنوايي كودك مشكلي وجود داشته باشد مداخله سريع والدين بسيار اهميت دارد. والدين با روش هاي مختلف و در خانه مي توانند فرآيند به حرف آمدن كودكشان را تسريع كنند، مثلا برايش كتاب بخوانند، با او زياد حرف بزنند، او را متوجه صداهاي پيرامونش بكنند. همچنين والدين با در آغوش گرفتن كودك، بوسيدن و استفاده از راه هاي كاهش استرس كودكان مي توانند ميزان اضطراب كودكشان را كاهش دهند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه دير حرف زدن كودكان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: علت و درمان دير حرف زدن كودك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دير حرف زدن كودك،
موضوع:
[ ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ] [ ۱۲:۰۶:۳۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی