مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

قهر كردن يكي از رفتارهاي مخربي است كه در بسياري از خانواده ها ديده مي شود. قهر كردن آنقدر اثرات سوء دارد كه شايد بتوان نام بيماري را بر آن نهاد. قهر كردن در بسياري از مواقع به عنوان روشي براي رسيدن به خواسته ها توسط فرد استفاده مي شود. زماني كه خواسته ها بر آورده شود احتمال تكرار اين روش بيشتر خواهد بود. همسراني كه قهرهاي طولاني و مداوم دارند لازم است بدانند كه براي داشتن يك ارتباط سالم بايد از اين سم مهلك دوري كنند. قهركردن از مهمترين آسيب هاي يك رابطه است. اما آيا راهي وجود دارد تا به جاي قهر كردن از آن استفاده كرد؟ چگونه مي توانيم مسائل را بدون قهر كردن حل كنيم؟

 

براي دريافت مشاوره در زمينه روابط ميان فردي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

روانشناسي قهر

قهر كردن يك نوع رفتار دفاعي است كه براي آزار دادن طرف مقابلمان يا به هر نيت ديگري ممكن است از آن استفاده كنيم. در صورت قهر كردن بايد بپذيريم كه به عنوان يك فرد عاقل ظاهر نشده ايم. البته ناراحت شدن و به اصطلاح سر سنگين بودن با همسر و يا افراد ديگر زماني كه از دست او ناراحت هستيم هميشه بد نيست. شايد گاهي با قهر كردن فرد نسبت به رفتار اشتباهش آگاه شود، اما هميشه و براي مدتي طولاني نبايد استفاده شود. 

 

تفاوت قهر با لجبازي

قهر و لجبازي دو رفتار متفاوت هستند، هر دو رفتار ريشه در يك خصوصيت اخلاقي دارند. هر دوي آنها حاصل خشم افراد درونگرا، كم جرات، منفعل پرخاشگر، خجالتي و پرتوقع هستند. اين افراد در ابراز احساساتشان ناتوانند. قهر رفتاري براي بيان اعتراض است و از جانب كساني كه داراي ويژگي‌هاي ذكر شده هستند ابراز مي شود. لجبازي به معناي پافشاري روي نظر و عقيده خود است. اين افراد با نظر و عقيده ديگران مخالفت مي كنند و از موضع خود كوتاه نمي آيند.

 

چه كساني بيشتر قهر مي كنند؟

افرادي كه زياد قهر مي كنند عموماً انتقادناپذير هستند، اعتماد به نفس كمي دارند و به علت احساس ترس و خودكم بينيبراي دفاع از خود به قهركردن پناه مي برند. اين افراد براي اجتناب از اضطراب و فرار از مسئله واكنش هاي كناره گيري را انتخاب مي كنند. همچنين افرادي كه در كودكي والدينشان براي تنبيه كردنشان از قهر كردن استفاده مي كنند در بزرگسالي در مواجه با مشكلات از واكنش قهر كردن استفاده مي كنند. والدين با در نظر گرفتن نكات تربيتي فرزندان مي توانند از قهرهاي مكرر آن ها جلوگيري كنند. 

 

دلايل قهر كردن

رفتار قهر كردن ممكن است به دلايل بسياري انجام شود، در اينجا به برخي از مهم ترين آن ها اشاره مي كنيم:

  • از قهر كردن به عنوان تنبيه استفاده مي شود، براي مثال بسياري از والدين براي جلوگيري از تكرار اشتباه فرزندشان اين راه را برمي‌گزينند.
  • نياز به جلب توجه، مثلاً در مورد افرادي كه در شرف ازدواج هستند، بيشتر قهر مي كنند تا ناديده گرفته نشوند.
  • ميزان آزردگي يك نفر به قدري زياد است كه حتي به قطع ارتباط كامل هم مي انديشد.
  • گاهي در روابط افراد نمي‌توانند نظر و پيام خود را درست منتقل كنند. دچار ناكامي شده بنابراين دچار دلخوري و خشم مي شود و تصميم به قطع كوتاه مدت رابطه يعني همان قهر مي گيرد.
  • اگر فرد عزت نفس پايين و آسيب ديده اي داشته باشد ممكن است زماني كه در معرض اختلاف عقيده يا سليقه با ديگران قرار مي‌گيرد راهي جز قهر كردن برايش باقي نماند.
  • دليل بعدي باجگيري عاطفي است. در واقع فرد براي رسيدن به خواسته هايش از قهر استفاده مي كند. معمولا اين روش از دوران كودكي توسط والدين تقويت شده است. 
  • والديني كه براي تنبيه كردن فرزندان به جاي صحبت منطقي و قانوگذاري از قهر كردن استفاده مي كنند، فرزندان شان نيز از آن ها اين رفتار را الگوبرداري مي كنند.
  • ناتواني در بيان مشكلات، بسياري از ما نه تنها قدرت روبه‌رو شدن با مشكلات را نداريم بلكه مهارت لازم براي بيان ناراحتي ها و مشكلاتمان را هم نداريم.
  • وقتي در يك رابطه دو نفر با هم قهر مي كنند، يكي از دو طرف يا هر دو آنها مهارت گفتگو و حل مسئله را بلد نيست.
  • نداشتن شناخت كافي از يكديگر، خودخواهي، خودبيني و خودمحوري

 

پيامد ها و معايب قهر كردن بر روي روابط

گاهي قهر كردن از هزاران كتك كاري هم بدتر است. چرا كه سكوت زجرآور بوده و مسائلي كه مي‌توانست با گفتگو حل شود به كينه و نفرت تبديل مي شود. قهر به مرور باعث سردي رابطه مي شود. قهرهاي مداوم باعث مي شود هم فرد از چشم همسرش بيفتد و هم اين كار او عادي بشود و همسرش ديگر تلاشي براي بهبود رابطه انجام ندهد.

قهر روش درستي براي برخورد با مشكلات نيست. زيرا باعث مي شود سوءتفاهم ‌ها باقي بمانند. قهر كردن مانند ريختن زباله ها زير فرش خانه است. مشكل با قهر كردن حل نمي شود. زيرا افراد بعد از چند دقيقه، چند ساعت يا چند روز سعي مي كنند دوباره با هم ارتباط برقرار كنند ولي مشكل به جاي خود باقي مانده و بالاخره روزي از زير فرش بيرون مي آيد. اما اين بار با شكل و شمايلي نامطلوب و بويي بسيار زننده ظاهر مي شود.

 

چگونه جلوي قهر را بگيريم؟

براي ايجاد و نگهداري رابطه با همسرمان بايد از رفتارهاي مخرب و قطع كننده ارتباط دست برداريم. به جاي رفتارهاي تخريب گر، رفتارهاي مهرورزي و پيوند دهنده را جايگزين كنيم. بهتر است از رفتارهايي مثل حمايت كردن، گوش كردن فعال، مذاكره، دلگرمي، گشاده رويي و احترام گذاشتن استفاده كنيم.

در روز ساعتي را به دور هم نشستن با اعضاي خانواده و حرف زدن بپردازيد. جلسات خانوادگي برگزار كنيد و مشكلات را در جلسه عنوان كنيد و با هم به دنبال راه حل بگرديد. هرگز اجازه ندهيد در بين اعضاي خانواده فاصله بيفتد و هر كس به كار خودش مشغول باشد.

با قهر كردنهاي طولاني كسي تنبيه نمي شود فقط كينه ها و كدورت ها بيشتر مي شود. به جاي قهر كردن سكوت كنيد. قبل از سكوت به طرف مقابل توضيح دهيد كه با توجه به شرايطي كه بين ما ايجاد شده ادامه بحث مي‌تواند اوضاع را بدتر كند، بنابراين ترجيح مي‌دهم در اين رابطه فعلا سكوت كنم. توجه داشته باشيد سكوت به اين معني نيست كه دو طرف مطلقا با هم حرف نزنند بلكه فقط در مورد مسئله مورد نظر سكوت مي كنند اما در مورد ساير مسائل روزمره با يكديگر صحبت مي كنند.

هنگام دعوا محيط را ترك كرده و مدتي سكوت كنيد ،اما بعد از فروكش كردن باز گرديد و مشكلات خود را با گفتگو و بالغانه حل و فصل كنيد.

لجبازي ممنوع، راه آشتي را براي همسرتان باز بگذاريد. در صورت لزوم معذرت خواهي كنيد. به ياد داشته باشيد نگهداري يك رابطه و آشتي كردن يك مهارت است. فراموش نكنيم بعد از آن كه به رابطه آسيب وارد شد حتي بعد از ترميم رابطه به مانند اول نمي شود. با دريافت مشاوره خانواده و كسب مهارت هاي ارتباطي مي توانيد مسائل را بهتر حل كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه روابط ميان فردي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

منبع:  قهر طولاني | علت و پيامدهاي قهر طولاني

امتیاز:
بازدید:
برچسب: قهر طولاني،
موضوع:
[ ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ] [ ۰۱:۳۰:۵۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی