مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

معمولا شخص مصرف‌كننده مواد پس از مدت كوتاهي از ترك مواد و شروع درمانش انتظار دارد تا رفتار اطرافيان و خانواده‌اش يك‌ شبه تغيير كند. در واقعا درمانجو انتظار دارد اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد در كوتاه ترين زمان ممكن اتفاق بيافتد. امكاناتي را كه پيش از اين از آن‌ها محروم شده بود را در اختيارش بگذارند و ديگر به او شك نكنند. اين توقع غيرطبيعي، روند عادي بهبودي اعتياد است كه معمولا خانواده‌ها را دچار افراط و تفريط مي‌كند. برخي خانواده‌ها به اين انتظار عضو بهبوديافته تن مي‌دهند تا از بازگشت او به سمت اعتياد جلوگيري كنند و برخي مانند پليس هميشه آماده به گرفتن مچ او هستند تا نشانه‌هاي مصرف دوباره را كشف كنند. اما واقعا اعتماد خانواده بعد از ترك چگونه بايد تغيير كند؟ اعضاي خانواده چه رفتار مناسبي در قبال عضوي كه در حال بهبودي است بايد داشته باشند؟

 

براي دريافت مشاوره در زمينه جلب اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

براي خانواده‌ام ترك مي‌كنم؟

در قدم اول بايد به اين سوال پاسخ دهيد كه آيا قطع مصرف مواد به هدف جلب اعتماد و حمايت خانواده است؟ اگر اين اعتماد برنگردد يعني من شكست خوردم و دوباره به مصرف برمي‌گردم؟ يا آن كه اگر خانواده به من اعتماد نكنند پس مصرف مي‌كنم و به قول معروف آش نخورده و دهن سوخته نمي‌شوم؟ اگر در لجبازي با خانواده مصرف كنم من بيشتر آسيب مي‌بينم يا خانواده‌ام؟ براي اين كه به اين سوال بهتر پاسخ دهيم بايد ارزش‌ها و اهدافي كه براي آن‌ها بهبودي را شروع كرديم مرور كرده و توجه داشته باشيم كه ارزش بنيادي ما براي تصميم به قطع مصرف چه بوده است. توصيه ما اين است كه به دنبال ارزشي باشيد كه درون شما ريشه دارد و با تغيير اعتماد اطرافيان شما را از بهبودي نااميد نمي‌كند.

 

خانواده به بي‌اعتمادي اعتياد دارد!

اگر شما به تازگي مصرف مواد را كنار گذاشته‌ايد و برنامه بهبودي خود را پيش مي‌بريد بايد آگاه باشيد خانواده در اين مدت زمان كه با اين مسئله درگير بوده چه تجاربي را از سر گذرانده است. احتمالا اعضاي خانواده و اطرافيان پس از چندين بار اعتماد كردن و پيگيري برنامه درماني شما دوباره با لغزش و عود مواجه شده‌اند و از پيگيري درمان عضو معتاد نااميد شده‌اند. اين فرايند باعث شده كه خانواده هم مانند شما كه به مواد اعتياد داريد و ترك آن براي شما سخت است به بي‌اعتمادي معتاد شده و ترك آن براي آن‌ها سخت باشد.

 

ترك مواد به تنهايي همه مشكلات را حل نمي‌كند.

شايد تصور كرده باشيد كه همه مشكلات شما ناشي از مصرف مواد باشد و اگر از مواد پاك شويد همه آسيب‌ها و زخم‌ها از بين مي‌رود اما پاكي تنها جزئي محدود از درمان اعتياد است. قسمت عمده بهبودي اعتياد تغيير جنبه‌هايي از شخصيت و مهارت‌هاي رفتاري و ارتباطي شما است كه باعث جبران آسيب‌هاي اعتياد مي‌شود. در صورتي كه پس از پاكي به تغيير جنبه‌هاي شخصيت و ارتقا مهارت‌هاي خود با شركت در گروه‌هاي خودياري و كمك گرفتن از روان‌شناس نپردازيد بي‌اعتمادي خانواده نيز به سختي برطرف مي‌شود.

براي مثال با اين وجود كه شما موادي مصرف نمي‌كنيد اما مهارت مديريت خشم را تمرين نكرديد و همچنان پرخاشگري دوران مصرف را نشان مي‌دهيد و يا برخي رفتارهاي شما شبيه به قبل از ترك مواد است. اين رفتارها خانواده را ترغيب مي‌كند تا به پاكي شما اعتماد نداشته باشد. در كنار اين مسئله شما بايد به مرور خود را با مسئوليت‌هاي جديد و سبك زندگي تازه پس از ترك وفق دهيد. سبك زندگي، تفريحات، دوستان و رفتارهاي اجتماعي زمان مصرف را تغيير دهيد تا جلب اعتماد خانواده ساده‌تر شود. در مشاوره ترك اعتياد به تمامي اين مسائل نيز رسيدگي مي شود.

 

آگاهي كم خانواده از بيماري اعتياد

اكثر خانواده‌هايي كه با مسئله اعتياد درگير هستند اطلاعات صحيح و علمي محدودي در مورد اعتياد دارند. معمولا بيشتر اطلاعات خود را از دوستان و آشنايان غير متخصص مي‌گيرند. اين سطح اطلاعات پايين باورهاي اشتباه و شايع را درمورد عضور معتاد شكل مي‌دهد كه گاهي مي‌تواند او را به مصرف دوباره مواد ترغيب كند. نقش خانواده در ترك اعتياد و نگه داشتن آن، بسيار اهميت دارد. خانواده نيز بايد در جريان درمان قرار بگيرد و با كسب اطلاعات و تغيير باورهاي غلط به درمان كمك كند. در ادامه با چند نكته سعي داريم اين باورهاي غلط را اصلاح كنيم.

وسوسه نشانه بي‌ارادگي نيست!

برخي اعضاي خانواده تصور مي‌كنند وسوسه فرد بهبوديافته نشانه بي‌ارادگي و ثابت‌قدم نبودن در ترك مواد است. در حالي كه وسوسه جزئي از بيماري اعتياد است و تا سال‌ها با فرد بهبوديافته باقي مي‌ماند. او نياز به كمك اطرافيانش دارد تا با نگراني كمتر بتواند به مقابله با اين وسوسه‌هاي سخت بپردازد. به او اين اطمينان را بدهيد كه وسوسه شدنش را مي‌پذيريد، به سختي آن اذعان داريد و به حرف‌هاي او درباره احساساتش گوش مي‌دهيد.

لغزش، جزء طبيعي بهبودي!

بيشتر خانواده‌ها وقتي لغزش عضو مبتلا به اعتياد خود را پس از ترك مي‌بينند يا حداقل به آن مشكوك مي‌شوند تصور مي‌كنند كه درمان به كلي شكست خورده و راه برگشتي وجود ندارد. به همين دليل معمولا خانواده‌ها هميشه نگران هستند. اين نگراني مي‌تواند موجب مراقبت زياد و انتقال احساس گناه و شرم به فرد معتاد شود. و در كنار آن احساس خشم و لجبازي او را هم فعال مي‌كند و همه اين احساسات خود مي‌تواند راه‌اندازي براي از سر گيري مصرف مواد شود.

نكته‌اي كه بايد به خاطر داشته باشيد آن است كه لغزش به خاطر خاصيت عودكنندگي بيماري اعتياد، جزء طبيعي از درمان اعتياد است. متخصصان، بيماري اعتياد را از نظر عودكنندگي معمولا با بيماري ديابت نوع 1 يا آسم مقايسه مي‌كنند. تحقيقات نشان داده است كه 40 تا 60 درصد بهبوديافتگان اعتياد در جريان بهبودي برگشت مي‌كنند. اما اين اطلاعات به اين معنا نيست كه ما از درمان اعتياد نااميد هستيم. بلكه با شناخت خصوصيت اين بيماري به درمان موثر‌تر مي‌پردازيم. تاثيرگذارترين روش براي مقابله با وسوسه و برگشت، انتقال احساس امنيت و پذيرش به عضو بهبودجوي خانواده است؛ تا از لغزش خود احساس گناه نداشته باشد. در اين صورت راحتي و به اميد حمايت اين مسئله را با خانواده و درمانگر در ميان گذاشته و درمان خود را از سر مي گيرد.

خانواده پليسي نباشيد!

بنا بر اطلاعاتي كه گفته شد رفتار پليسي و همراه با مچ‌گيري خانواده با هدف بهبودي و طبيعت بيماري اعتياد همخوان نيست. اين رفتار به احتمال زياد براي فرد بهبوديافته ايجاد احساس خشم و احساس درك نشدن مي‌دهد و ترغيبش مي‌كند كه دوباره مصرف كند تا آن كه بي‌گناه، متهم شود.

زياد سرويس ندهيد!

برخي خانواده‌ها در برابر انتظارات فرد بهبوديافته راه افراط را پيش مي‌گيرند و گويا تمايل دارند با باج دادن از بازگشت او به مواد جلوگيري كنند. قول خريد ماشين و حل كردن مشكل سربازي فرزندشان را مي‌دهند. يا مي‌خواهند بلافاصله پس از ترك به خاستگاري دختر دلخواهش بروند. در حالي كه اين روش نيز مفيد نيست و فرد بهبوديافته بايد مسئوليت طبيعي رفتار همراه با تخريب گذشته خود را بپذيرد. در ضمن سرويس دادن‌هاي فراوان و فراهم كردن امكانات بيش از اندازه امكان بازگشت به مواد و عود بيماري را بيشتر هم مي‌كند. چون فرد ياد مي‌گيرد كه مسئوليت رفتار خود را نپذيرد و در آينده با كوچكترين مخالفت اطرافيان احساس ناكامي كرده به مصرف دوباره تمايل پيدا مي‌كند.

خانواده هم بايد ترك كند!

برخي متخصصان اعتقاد دارند خانواده‌هاي افراد معتاد هم رفتارهايي اعتيادگونه از خود نشان مي‌دهند يا آن كه به اعتياد عضو بيمار خود، عادت پيدا مي‌كنند. حضور خانواده در فرايند بهبودي و شركت در جلسات خانواده‌درماني مي‌تواند به آن‌ها در زمينه كنار گذاشتن رفتارهاي مخرب خود كه احتمال بازگشت را در عضو معتاد بيشتر مي‌كند، كمك كند. گروه‌هاي دوازده قدمي مانند NA، گروه‌هايي مخصوص خانواده‌ها در كنار جلسات خود به نام NAR-ANON تشكيل مي‌دهند كه به بهبود رفتار خانواده‌ها تمركز مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه جلب اعتماد خانواده پس از ترك اعتياد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

خدمات مركز مشاوره تلفني خانواده هنر زندگي

 

  مركز مشاوره روانشناسي تلفني خانواده هنر زندگي با بهره مندي از كادر مجرب خدمات خود در زمينه مشاوره تلفني خانواده با موضوعاتي شامل مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره پيش از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي دختر و پسر،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوستي‌هاي پيش از ازدواج،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدي، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره اعتياد، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره همسريابي مشاوره خانواده تلفني با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره زندگي مشترك،  مشاوره تلفني خانواده با موضوع مشاوره جنسي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : نحوه برخورد صحيح با شك و سوءظن خانواده بعد از ترك اعتياد و جلب اعتماد آنها

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۵۲:۳۹ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 5
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی