مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

انواع سبك ارتباطي

هر فردي براي رابطه برقرار كردن با ديگران روش خاصي دارد و با سبك‌هاي ارتباطي مختلفي رفتار مي كند، كه اگر در مورد سبك هاي ارتباطي اطلاعات بيشتري داشته باشيد مي توانيد ارتباط هاي كاربردي تري داشته باشد. انواع سبك ارتباطي عبارتند از :

سبك ارتباطي پرخاشگرانه

در اين سبك ارتباطي فرد از تهديد كردن، ضايع كردن حق و توهين كردن به ديگران استفاده مي كند. اين افراد معمولا حق به جانب هستند و چيزي به غير خود و خواسته هايشان براي آنان اهميت ندارد. در اكثر مواقع افرادي كه از سبك ارتباطي پرخشگريانه استفاده مي كنند، شنوده خوبي نبوده و همواره عصبي و اخمو ديده مي شوند. استراتژي عالب اين افراد براي كنترل ديگران تحقير است كه سبب اطاعت همراه با نارضايتي آنان مي گردد.

چرا افراد از سبك پرخاشگرانه استفاده ميكنند؟

اين افراد برخلاف ظاهرشان ترس زيادي از شكست  دارند و داراي اعتماد به نفس پاييني هستند و اين افراد از اينكه با اين روش ديگران در نظر خودشان كنترل مي كنند لذت مي برند و بالاخره اين رفتار راهي است براي خالي كردن خشمي كه از جاي ديگر است.

نتيجه رفتار پرخاشگرانه

افراد پرخاشگر يك تعارض را با طرف مقابل به وجود مي آورند مثلا بسياري از دعواهاي خياباني هر دو نفر از سبك پرخاشگرانه استفاده مي كنند و در هر صورت هيچ كس فردي كه با دعوا كارهايش را انجام مي دهد محترم نمي داند.

 

سبك ارتباطي منفعلانه

در اين نوع ارتباط فرد با معذرت خواهي زياد و كوچك كردن خودش تمامي حقوق شخصي و افكار و احساساتش را ناديده مي گيرد.در اين سبك افراد هميشه حق انتخاب  را به ديگران مي دهند و توانايي برنامه ريزي ندارند و هميشه رفتارشان موافق با ديگران است و هيچگونه اعتراضي نمي كنند. در مواجه شدن با هر موردي خود را موافق نشان مي دهند. اين افراد دچار عدم قدرت، اضطراب و نداشتن اعتماد به نفس و ناكامي وخشم هستند و ديگران از آنها توقع بالايي دارند و توانايي گفتن نه را ندارند.

 

چرا افراد از سبك منفعلانه استفاده مي كنند؟

به دلايل زيادي ممكن است افراد از سبك منفعلانه استفاده كنند، نگراني در مورد تاييد نشدن، نگراني از انتقاد، نگراني از بي ادب به نظر رسيدن، نگراني از مورد بازيچه قرار گرفته شدن توسط ديگران

نتيجه رفتارمنفعلانه

زمانيكه فرد از اين سبك استفاده مييكند باعث ناكامي ، خشم از خود ، تنفر از ديگران ، كم شدن اعتماد به نفس و كم شدن روابط با ديگران مي شود.

 

سبك رفتار جراتمندانه

در اين نوع ارتباط اضطراب به راحتي بروز داده مي شود و افراد به دنبال اهداف خود بدون ضايع كردن حق ديگران هستند. در اين سبك ارتباط دو طرفه است و از قضاوت استفاده نمي كنند و با توجه به انتخاب خود رفتار مي كنند و باك استفاده از برنامه ريزي دركارهاي خود محكم هستند اجازه سواستفاده به كسي نمي دهند و براي خود احترام قايلند. اين افراد كنترل بيشتري روي زندگي خود دارند و از روابط خودشون راضي هستند و در نظر مردم احترام بيشتري دارند چون محكم هستند. در رفتار جراتمندانه افراد درخواست خود را قاطعانه بيان مي كنند و توانايي گفتن نه را دارند. براي بيان كردن قاطعانه درخواست، در ابتدا بايد ديد اين درخواست در توان طرف مقابل است يانه؟ وسپس درخواست را به صورت روشن و بدون ابهام بيان كرد.

 

سبك ارتباطي مستقيم

ويژگي اساسي اين سبك ابراز وجود كردن و ارتباط به روش مستقيم است و بهترين سبك ارتباطي است. در ابراز وجود دو طرف رضايت دارند. هدف از شيوه هاي ابراز وجود رعايت اصول مهم ارتباط است كه احترام به حقوق خود و ديگران است. زمانيكه ابراز ميكنيد محكم بايستيد وبه چشمان طرف مقابل خيره شويد وبراي بيان احساساتتان با لحني آرام، رسا، ومحترمانه استفاده كنيد وبه جاي واژه شما از واژه من استفاده كنيد به عنوان مثال به جاي اينكه بگوييد: "شماباعث ناراحتي من شديد" مي گوييد" من ناراحت هستم". يادگيري سه عبارت " من فكرميكنم، من احساس ميكنم و من ميخواهم " كمك ميكند تا با استفاده از ابراز وجود خواسته هايتان را بيان كنيد.

مزيت سبك ارتباط مستقيم

احساسات نقش مهمي در رفتار دارد و در مواقعي كه آسيب پذير هستيد بيشتر از سبك منفعلانه استفاده مي كنيد اما سبك  مستقيم از خشم و ناراحتي و ناكامي در ارتباط جلوگيري ميكند. تقاضا كردن از ديگران طبيعي است و هيچكس توانايي خواندن ذهن طرف مقابل را ندارد ابراز وجود توانايي بيان كردن احساسات بصورت روشن وتاكيد بر رعايت اصول شخصي و حقوق ديگران است. يادگيري  مهارت ابراز وجود در جهت بهبود رابطه وسلامتي شماست وميتوان با كمك گرفتن از مشاورين و روانشناسان آنرا آموخت و در مواقعي كه لازم است بكار برد تا در زندگي روزمره روابط كارآمدتري داشت.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه سبك هاي ارتباطي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره9099075228  و از تهران با شماره 9092305265  تماس بگيريد.

 

منبع : سبك هاي ارتباطي

امتیاز:
بازدید:
برچسب: سبك هاي ارتباطي،
موضوع:
[ ۱۳ فروردين ۱۳۹۸ ] [ ۰۹:۰۱:۲۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 5
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی