مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

علائم و نشانه هاي سندروم خستگي مزمن

با شناخت علائم سندروم خستگي مزمن  مي توانيد نشانه هاي آن را در خود بررسي كرده و براي درمان اقدام كنيد. يكي از اصلي ترين علائمسندروم خستگي مزمن احساس ضعف، بي حالي و خستگي بيش از اندازه است كه باعث اختلال در عملكرد روزانۀ فرد مي شود. در ادامه نشانه هاي اين سندروم را در دو بخش اصلي و فرعي شرح داده ايم.

علائم اصلي

1- احساس خستگي شديد بعد از تمرينات جسمي و روحي (گاهي اين احساس خستگي و ضعف ممكن است تا هفته ها و ماه ها طول بكشد)

2- حمله هاي پانيك خصوصا بعد از مصرف داروهاي شيميايي و گياهي خاص

3- تشنگي شديد و احتياج به دفع سريع ادرار

4- حساسيت به تغييرات دماي محيطي

5- سردرد هاي شديد، سرگيجه، احساس سنگيني در سر و گيجي

6- ضعف و خستگي شديد مخصوصا در زمان صبح

7- اختلال در خواب

8- عدم تمركز يا مشكل توجه و حافظه

9- دردهاي عضلاني

10- از دست دادن تعادل

علائم فرعي

1- مشكلات ديد (تاري ديد، درد چشم و حساسيت به نور)

2- علائم رواني (علائم افسردگي، استرس، عصبانيت، ترس، تحريك پذيري، تغييرات خلقي، اضطراب)

3- تعريق هنگام شب

4- دما و تب پايين بدن

5- آلرژي و حساسيت به مواد غذايي، عطر، الكل، صداها، مواد شيميايي و داروها

6- سستي بدن و احساس سوزش در صورت، دست يا پا

7- كاهش فشار خون و افزايش ضربان قلب در هنگام ايستادن

8- پرش هاي عضلاني غير ارادي

9- سندروم روده تحريك پذير (درد هاي شكمي، تهوع، اسهال و نفخ)

10- درد در ناحيه پشت سر و زير جمجمه يا گردن

اين علائم از فردي به فرد ديگر متفاوت است و ممكن است شديدتر يا خفيف تر خود را نشان دهند. همچنين اگر احساس كنيد خودتان يا يكي از اعضاي خانواده تان اين علائم را داريد بهتر است با پزشك مشورت كنيد.

 

علل سندروم خستگي مفرط

عوامل محيطي و جسماني زيادي باعث ايجاد سندروم خستگي مزمن مي شود و فرد را دچار مشكل مي كند، اگر اين عوامل شناسايي شوند و از بين بروند، فرد به احتمال كمتري به اين سندروم مبتلا مي شود.

اين عوامل هنوز به طور كامل به اثبات نرسيده اند، اما بر اساس مشاهدات برخي عوامل موثر در بروز خستگي مزمن شناسايي شده اند كه عبارتند از:

  • عوامل ويروسي و باكتريايي
  • عوامل ژنتيكي
  • عوامل محيطي
  • مشكلات جسماني (كم خوني، فشار خون مزمن، آلرژي، تغييرات سيستم ايمني بدن و عدم تعادل هورموني)
  • مشكلات رواني
  • سن (امكان بروز آن در زنان ۳۰ تا ۵۰ ساله بيشتر است)
  • افسردگي (حدود 25% مبتلايان به سندروم خستگي مزمن دچار افسردگينيز هستند)

سندروم خستگي مزمن طي يك دوره ۶ ماهه بررسي و تشخيص داده مي شود، اگر شخص در تمام اين مدت احساس ضعف و خستگي شديد داشته باشد و در عملكرد روزانۀ او اختلال ايجاد شود، احتمال ابتلا به CFS در او زياد مي باشد.

 

چه كساني در معرض سندروم خستگي مزمن هستند؟

در زنان چهار برابر بيشتر از مردان احتمال دارد كه به سندروم خستگي مزمن مبتلا شوند، در حال حاضر بيش از يك ميليون نفر در دنيا به اين سندروم مبتلا هستند. با وجود اين كه افراد در هر سني مي توانند به اين سندروم مبتلا شوند، اما شيوع آن در سنين ۳۰ تا ۵۰ سالگي بيشتر است. تا به حال مسري بودن اين بيماري به اثبات نرسيده است.   

 

درمان سندروم خستگي مزمن

درمان سندروم خستگي مفرط از فردي به فرد ديگر متفاوت است و درمان ثابتي ندارد، اما راهكارهايي وجود دارد كه مي تواند تا حدودي از شدت خستگي مفرط بكاهد. براي مثال مبتلايان به CFS، مي توانند با داشتن يك برنامۀ انعطاف پذير و شغل نيمه وقت مانع از اختلال در عملكرد روزانه خود شوند.

ورزش نيز براي اين افراد مفيد مي باشد، بهتر است در ابتدا از ورزش هاي سبك شروع كنيد و سپس به تدريج زمان ورزش را بيشتر نماييد. با اين كار مي توانيد سطح فعاليت خود را با نوسانات بيماري خود وفق دهيد.

رژيم هاي مناسب درمان CFS

به دليل حساسيت ها و آلرژي هاي مبتلايان به CFS، مصرف دارو حتما بايد با تجويز و كنترل متخصص صورت بگيرد. كمبود ويتامين B باعث افزايش شدت سندروم خستگي مي شود، پس با مصرف مواد غذايي كه در آن ها ويتامين‌ B وجود دارد مي توان از شدت خستگي كم كرد، ويتامين B در غذاهايي مثل موز، سيب زميني، فندق، سير و اسفناج به وفور يافت مي شود.

پتاسيم نيز علائم بيماري سندروم خستگي را كاهش مي دهد، توصيه مي شود مواد غذايي مثل اسفناج، سيب زميني، آب نارگيل، موز، لوبيا سفيد، زردآلوي خشك شده و قارچ را حتما در برنامه غذايي‌تان بگنجانيد.

و در پايان يادتان باشد كه حتما برنامهٔ خواب خود را تنظيم كنيد، زيرااختلالات خواب، كم خوابي و يا خواب نامنظم باعث مي شود شدت سندروم خستگي افزايش پيدا كند. كار درماني يكي از روش هاي موثر در درمان CFS مي باشد، با يك كار درمانگر مشورت كنيد تا كارهاي تان را به گونه اي انجام دهيد كه انرژي تان حفظ شود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم خستگي مزمن مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : خستگي مزمن | نشانه ها، علل و درمان سندروم خستگي مزمن

امتیاز:
بازدید:
برچسب: خستگي مزمن،
موضوع:
[ ۶ خرداد ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۲۶:۰۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 3
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی