مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

دليل سختي ترك اعتياد به شيشه

ترك اعتياد به شيشه تفاوت اساسي با ترك ديگر مواد روان‌گردان به ويژه مواد مخدر (خانواده ترياك) دارد. وقتي شما در پي ترك مصرف مواد مخدر مانند ترياك و هروئين باشيد در مراحل اول درمان نياز جسماني شديدي به مصرف ماده يا به اصطلاح حالت خماري پيدا مي‌كنيد و در ادامه با بي‌‌قراري و اضطراب روبرو مي‌شويد.

اما هنگام ترك اعتياد به مواد محرك مانند شيشه علائم بدني مانند خماري ديگر وجود ندارد. با اين حال مشكلات ذهني و رواني كه پس از ترك شيشه ايجاد مي‌شود مي‌تواند بسيار سخت باشد. اگر كسي براي مدت طولاني شيشه مصرف كند؛ پس از قطع مصرف در روزهاي اول احساس ولع و ميل شديد به مصرف دارد. همراه با اين ولع، اضطراب، افسردگي و بي‌قراري را تجربه مي‌كند. پس از چند روز فرد احساس خواب‌آلودگي مي‌كند و ممكن است ساعت‌ها يا حتي چند روز بخوابد و بعد از بيدار شدن با ميل و اشتهاي زياد غذا بخورد. با وجود خواب و تغذيه زياد در اين روزها احساس خستگي و بي‌رمقي ادامه دارد.

پس از گذشت اين مرحله همچنان احساس بي‌رمقي، افسردگي و بي‌لذتي ممكن است ماه‌ها ادامه پيدا كند. فرد براي بازگشت به حالت قبلي وسوسه‌هاي شديدي را براي مصرف مجدد شيشه تجربه مي‌كند. اين حالت معمولا 9 ماه تا يك سال ادامه پيدا مي‌كند. اين مدت زمان كه با حالات رواني سخت و وسوسه شديد مي‌گذرد موقعيتي حساس براي درمان است كه بايد در ارتباط با گروه مناسب يا متخصص انجام شود.

روش هاي ترك اعتياد به شيشه

درمان اعتياد به شيشه روش واحدي ندارد، بلكه امروزه درمانگران با در نظر گرفتن شرايط بيمار درمان مناسب را به او پيشنهاد مي دهند. در ادامه به روش هاي درماني رايج در درمان شيشه اشاره خواهيم كرد:

1- ترك شيشه با روش درماني ماتريكس

روش درماني ماتريكس، از جمله روش هاي درماني غير دارويي براي افراد وابسته به شيشه است كه جز در موارد نادر نيازي به بستري كردن بيمار نيست. اين روش معروفترين و شناخته شده ترين روش درمان اعتياد به شيشه در سراسر دنياست.

در الگوي درماني ماتريكس، براي درمان اعتياد به شيشه، جلسات آموزشي نيز براي خانواده فرد معتاد در نظر گرفته شده است تا خانواده هم آگاهي و دانش لازم، در مورد اين بيماري و نحوه رفتار صحيح با فرد معتاد را بعد از درمان بياموزد. حمايت اجتماعي و آموزش پيش‌گيري از لغزش هم جزئي از برنامه جلسات اين درمان است.

هر جلسه درمان ماتريكس، حدود 45 دقيقه تا يك ساعت برگزار مي‌شود. در اين جلسات، اتفاقات روزهاي گذشته و مسائل مطرح شده در جلسه قبل مرور مي گردد، سپس جلسه ادامه مي يابد. انجام آزمايشات ادرار به صورت زمان بندي شده و تصادفي از جمله اجزاء مهم در الگوي درماني ماتريكس در ترك شيشه مي باشد كه معمولات در مراكز درماني ترك اعتياد قبل از برگزاري جلسه انجام مي شود تا درمانگر بتواند بر اساس نتايج آزمايشات در طول دوره درمان، وضعيت پيشرفت بيمار و مسير بهبودي او را ارزيابي كند و آموزش ها و مداخلات درماني خود را مطابق با بهبود فرد تنظيم نمايد.

در انتها زماني كه بيمار به ترك كامل نزديك مي‌شود، درمانگر جلسات پيشگيري از بازگشت را برگزار مي‌كند تا فرد براي مواجه شدن با لغزش‌ها و وسوسه‌هاي مصرف مجدد نيز آمادگي داشته باشد و به اين ترتيب بتواند در مرحله ترك يا پرهيز از مواد باقي بماند.

 

2- ترك شيشه با روش دي اس تي DST (كنگره 60)

ترك اعتياد به شيشه با روش دي اس تي DST از جمله روش هاي طولاني مدت محسوب مي شود كه با كاهش  مصرف مواد در طي ده ماه در گام هاي بيست و يك روزه صورت مي گيرد. اين روش معروف به گروه هاي كنگره 60 كه توسط يك بيمار اعتياد بهبود يافته ايراني ايجاد شده تلفيقي از اصول گروه‌هاي 12قدمي و روش‌هاي ترك تدريجي مواد مي باشد. در روش DST تنتور ترياك جايگزين ماده مصرفي مانند شيشه شده و پس از هر 21 روز يك پنجم مقدار مصرف كاهش يافته تا پس از 10 ماه مصرف به صفر مي‌رسد.

از ويژگي‌هاي اصلي اين درمان اين است كه در كنار پرداختن به جسمِ افراد مصرف‌كننده، به سلامت روان و جهان بيني آن‌ها نيز پرداخته مي‌شود. در حقيقت جسم، روان و جهان بيني مثلت درماني در كنگره 60 محسوب مي‌شود. به اين منظور براي مصرف‌كنندگان مواد كلاس‌هاي  آموزشي فردي و گروهي برگزار مي‌شود تا آن‌ها بتوانند نحوه تفكر خود را كه تحت تأثير مصرف شيشه با تحريف زيادي روبه رو شده اصلاح كنند.

با وجود آن كه آثار مثبتي تحت تاثير اين روش درماني مشاهده شده، اما هنوز هيچ تحقيق علمي روش دي اس تي را تاييد نكرده و تنها تجربه افراد بهبوديافته نشانه اثربخشي آن است.

3- ترك شيشه با درمان نگه‌دارنده با متادون

بسياري از كلينيك‌‌هاي درمان اعتياد از روش نگه‌دارنده با متادون براي ترك مواد استفاده مي‌كنند. تحقيقات نشان داده براي برخي بيماران اعتياد در شرايط بدني و يا سني خاص كه ترك ناگهاني يا تدريج مواد براي آن‌ها سختي‌هايي را به همراه داشته باشد اين روش پيشنهاد مي‌شود. اما متادون اصولا براي ترك مواد افيوني مانند ترياك، هروئين و مشتقات مرفين به كار مي‌رود و نمي‌تواند براي ترك شيشه كه ماده‌اي محرك است كاربرد داشته باشد. متادون درماني جهت ترك اعتياد به شيشه مي تواند بر مشكلات فرد بيافزايد چرا كه در حقيقت آثار آرامبخشي متادون براي مصرف كننده شيشه لذت تازه اي ايجاد كرده و مي تواند شروع يك اعتياد تازه باشد.

4- روش‌هاي دارودرماني اعتياد به شيشه

در حقيقت داروي مورد تاييدي براي جايگزيني ماده محرك شيشه وجود ندارد. در بعضي پروتكل‌هاي دارودرماني مانند پرومتا و آناندا كه همچنان مورد تاييد سازمان غذا و داروي آمريكا قرار نگرفته‌اند، داروهايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند كه بيشتر شامل مكمل‌هاي ويتاميني و پروتئيني به جهت كمك به بهبودي مغز و بدن بيمار و داروهاي آرام‌بخش و ضدتشنج براي جلوگيري از علائم حاد ترك شيشه است.

5- روش دوازده‌قدمي يا شيشه‌اي‌هاي گمنام (CMA)

روش بهبودي دوازده قدمي گروهي خودياري است كه توسط افراد بهبوديافته تشكيل مي‌شود كه قصد كمك كردن به مصرف‌كنندگان ديگر را دارند. در ايران شناخته‌شده ترين گروه دوازده‌قدمي براي ترك مواد گروه NA است كه شامل بهبوديافته‌هاي مصرف مواد افيوني مانند ترياك و هروئين است و به دليل در دسترس بودن اين گروه‌ها و چندماده‌اي بودن مصرف‌كنندگان شيشه، اين افراد هم در اين گروه‌ها شركت مي‌كنند. اما مصرف‌كننده‌هايي كه تنها ماده مصرفشان شيشه است گروه دوازده‌قدمي مختص خودشان را دارند كه به شيشه‌اي‌هاي گمنام يا CMA معروف است. اين گروه نيز در ايران وجود دارد و جلسات آن در چند شهر برگزار مي‌شود اما نسبت به جلسات گروه NA كمتر در دسترس است.

توصيه هايي در مورد ترك اعتياد به شيشه

در زمان ترك شيشه موارد زير را جدي بگيريد:

۱ـ از درمان خود سرانه ترك شيشه جدا خودداري نماييد چرا كه ممكن است فرد را با پيامدها و عوارض جبران ناپذيري روبرو نمايد.

۲ـ حتما براي درمان و ترك شيشه از يك فرد متخصص و درمانگر مشورت بگيريد. هم چنين در طول ترك حتما با يك روان شناس متخصص در زمينه اعتياد در ارتباط باشيد تا بتوانيد بر مشكلات ذهني و روحي كه شيشه براي شما ايجاد كرده است نيز غلبه كنيد.

۳ـ بعد از تمام شدن دوره درماني حتما به يك پزشك براي مطمئن شدن از خارج شدن سموم از بدن فرد معتاد مراجعه نماييد همنين مي توانيد از تست اعتياد به شيشه نيز استفاده نماييد.

نقش خانواده در ترك اعتياد

از آنجايي كه فرد معتاد به شيشه، اعتياد خود را قبول نمي كند، براي شروع نقش خانواده در ترك اعتياد بسيار حياتي است. اعضاي خانواده بايد از يك درمانگر متخصص در اين زمينه مشاوره بگيرند و با استفاده از راهكارها و راهنمايي هايي كه دريافت مي كنند فرد را نزد پزشك و درمانگر ببرند و هيچ دارويي بدون نظر پزشك براي فرد تجويز نكنند. خانواده ها بايد رويكردي جدي در مقابل فرد ترك كرده داشته باشند. يكي از اولويت هاي ترك، آموزش خانواده ها براي يادگيري شرايط و رفتارهاي جديد است. چرا كه بيمار معتاد بعد از ترك دچار علائم و نشانه هايي به دليل ترك شيشه مي شود كه اعضاي خانواده بايد نحوه برخورد صحيح با آنها را بدانند.

مهمترين نكته در زمان ترك شيشه، رفتار خانواده نسبت به ترك مي باشد. چرا كه پس از اعتياد به مرور رفتار خانواده نيز عوض شده و مطابق با رفتارهاي اعتياد گونه فرد شكل پيدا كرده است. يعني زماني كه فرد مواد مصرف مي كرده با تنبيه ها، تشويق ها و فشارهاي زيادي از جانب خانواده خود روبرو شده است، همين امر سبب  شده  نظم خانواده از روال عادي خودش خارج شود.حال كه فرد تصميم به ترك اعتياد گرفته و مي خواهد به بدنه سالم خانواده خود بازگردد بايد به همان نسبت افراد خانواده هم در رفتار خود تغييراتي ايجاد نمايند تا آمادگي لازم براي پذيرش بيمار در حال ترك را داشته باشند.

 

مركز مشاوره ترك اعتياد هنر زندگي

مركز مشاوره هنر زندگي آماده است كه با كادر متخصص خود پاسخگوي سوالات و مشكلات شما باشد. شما مي توانيد از خدمات مشاوره تلفني و حضوري مركز مشاوره هنر زندگي در هر جايي كه هستيد بهرمند شويد. استفاده از مشاوره ترك اعتياد تلفني مي تواند يه راهكار مناسب براي شما باشد تا بتوانيد در كمترين زمان به پاسخ سوالات خود دست يابيد و شرايط را قبل از بدتر شدن تحت كنترل بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره درمان اعتياد و ترك شيشه مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : ترك شيشه | بهترين روش ها و داروهاي ترك اعتياد به شيشه

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك شيشه،
موضوع:
[ ۷ تير ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۳۸:۳۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 1
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی