مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

پدر خوب يا همسر خوب بودن؟

نقش پدران به جنسيت و سن كودك بستگي دارد. همچنين باور مادران نسبت به نقش پدر در پرورش فرزندشان نيز تأثيرگذار است. پدارن خوب در قدم اول همسران خوبي هستند. پيش از آن كه به وظايف پدري خود بپردازيد، اگر تلاش كنيد رابطه خود با همسرتان را بهبود بخشيد و وظايف همسري خود را به طور مناسب انجام دهيد اين مسئله به نقش پدري شما هم بسيار كمك مي‌كند. فرزنداني كه عشق و احترام پدران خود را به مادرانشان مي‌بينند احساس امنيت و آرامش بيشتري دارند و در بزرگسالي مردان ديگر را بيشتر قابل احترام و اعتماد مي‌بينند. اين احساس موجب اعتماد به نفس بيشتري در فرزندانتان مي‌شود.

پدر خوب بودن مشاركت پدران در انجام مسئوليت‌هاي خانه و تقسيم اين وظايف بين پدر و مادر مي‌تواند منجر به شكل‌گيري نقش‌هاي جنسيتي به صورت انعطاف‌پذيرتر براي كودكان باشد. پژوهش‌ها نشان داده‌اند كودكاني كه منعطف‌تر با كليشه‌هاي جامعه براي نقش‌هاي زنانه و مردانه برخورد مي‌كنند از سلامت روان بالاتري برخوردار هستند. پيشنهاد مي‌كنيم مقاله آموزش پدر و مادر را مطالعه كنيد.

پدر خوب با فرزندان وقت مي‌گذراند

پدران خوب با فرزندانشان زماني را براي ارتباط مثبت اختصاص مي‌دهند. اين زمان جدا از زمان ارتباط مثبت همه اعضاي خانواده با يكديگر است و به ارتباط دونفره شما اختصاص دارد. اگر بيش از يك فرزند داريد سعي كنيد زماني جداگانه براي هركدام از آن‌ها اختصاص دهيد.

1. پدر خوب بودن | بازي‌هاي مشترك

براي گذراندن وقت مثبت مي‌توانيد بازي‌هاي مشتركي با آن‌ها داشته باشيد كه مورد علاقه هردو شما است. براي اين كار مي‌توانيد ليستي از بازي‌هاي مورد علاقه فرزندانتان را تهيه كنيد و يا از منابع مختلف بازي‌هاي جديد ياد بگيريد. توجه داشته باشيد كه كودكان مهم‌ترين اسرارشان و دغدغه‌هايشان را با شما در حين بازي و ارتباط مثبت شكل مي‌دهند. براي اطلاع بيشتر از بازي كودكان كليك كنيد.

2. پدر خوب بودن | برنامه سفر و گردش

مي‌توانيد برنامه‌هاي مشتركي براي سفر و گردش داشته باشيد. سفرهاي چند روزه به خاطر وجود چالش‌هاي مختلف موقعيت مناسبي براي آموزش دادن مهارت‌هاي مورد نياز كودكان را توأم با لذت و تفريح فراهم مي‌كند. همچنين گردش‌هاي كوتاه در پارك يا ساحل و يا طبيعت را با فرزندتان برنامه‌ريزي كنيد.

3. پدر خوب بودن | آهنگ‌هاي شاد كودكانه

با فرزندانتان ترانه‌هاي شاد كودكانه مورد علاقه‌اش را همخواني كنيد و يا ترانه‌هايي مخصوص خودتان داشته باشيد تا با هم از آن لذت ببريد. گوش دادن به آهنگ همراه با فرزندان و همخواني و رقصيدن با آن‌ها منجر به ايجاد صميميت بيشتر مي‌شود و به شاد بودن و حفظ سلامت كودكان كمك مي‌كند.

4. مشاركت در تربيت فرزندان

براي پدر خوب بودن لازم در تربيت فرزندان و تصميماتي كه لازم است براي آن‌ها گرفته شود مشاركت كنيد. در صورتي كه بيشتر تصميمات در مورد تربيت فرزندان را به همسر خود محول كنيد، از ارتباط مؤثر با آن‌ها و معنا و مفهوم زندگي آن‌ها باز مي‌مانيد و نقش خود را در زندگي فرزندانتان كمرنگ مي‌كنيد. لازم است در فعاليت‌ها و تصميمات به صورت روزانه مشاركت داشته‌باشيد و در امور جزئي هم حضور فعال داشته‌باشيد.

5. گوش دادن به فرزندان

منظور از گوش دادن به فرزندان تنها سر تكان دادن و لبخند زدن هنگام صحبت كردن آن‌ها با شما نيست. پدر خوب، زمان‌هايي كه فرزندش شروع به داستان‌پردازي مي‌كند و از خيال‌پردازي‌هايش در مورد كارتوني عجيب با او صحبت مي‌كند، با او همراه مي‌شود و با ايجاد گفتگويي خلاقانه صميمت خود با فرزندش را ارتقا مي‌بخشد و علاوه بر اين منجر به رشد و پيشرفت قوه تخيل و خلاقيت او مي‌شود. پدر خوب زماني كه فرزندش ناراحت است و به شانه‌اي براي گريستن نياز دارد، به حرف‌هايش گوش مي‌دهد و حمايتش مي‌كند.

 

برقراري ارتباط مؤثر پدر با فرزند، اصلي مهم و اساسي

راه‌هاي برقراري ارتباط با فرزندان در مادر و پدر متفاوت است. پدران اغلب سعي مي‌كنند با انجام فعاليت‌هاي فيزيكي با فرزندان خود ارتباط برقرار كنند در حالي كه مادران در برخورد با فرزندان خود بيشتر احساساتي و اجتماعي هستند و تمايل دارند بيشتر با آن‌ها صحبت كنند. انجام فعاليت‌هاي فيزيكي با فرزندان و مشاركت پدر و فرزند در كارهاي مختلف، جست و خيز و همراه شدن با بازي‌هاي كودكانه، منجر به تنظيم هيجانات و خلقيات كودكان مي‌شود. كودكاني كه با پدران خود ارتباط صميمانه‌اي دارند، از اعتماد به نفس بيشتري برخوردار بوده، اجتماعي‌تر هستند و در مدرسه و درس‌هاي خود به گونه‌اي سازگارتر از ديگران عمل مي‌كنند.

اين كودكان نسبت به سايريني كه كمبودهاي عاطفي در ارتباط با پدر خود احساس مي‌كنند، كمتر به مصرف الكل، مواد و رفتارهاي ضد اجتماعي گرايش پيدا مي‌كنند. بنابراين لازم است پدران حتي پيش از تولد فرزند آگاهي‌هاي خود را افزايش داده و سبك ارتباطي مناسبي را در مورد فرزندان خود به كار بگيرند. پدران منبع قدرت و اعتماد به نفس فرزندانشان هستند و در شكل گيري شخصيت و آينده آن‌ها نقش اساسي دارند.

پدر خوب نيازهاي فرزندانش را مي‌شناسد

پدران ايده‌آل از همان دوران بارداري همسرشان در جريان نيازهاي همسر و فرزندشان قرار مي‌گيرند؛ معمولا علاقه بيشتري به حاملگي همسرشان نشان مي‌دهند. زناني كه همسرشان در هنگام زايمان كنارشان حضور داشتند درد كمتري تجربه كرده و زايمان راحت‌تري داشته‌اند. اين توجه و مراقبت از فرزندان پس از تولد نيز بايد ادامه يابد. مشاركت پدر در انجام كارهاي مراقبتي از نوزاد مثل غذا دادن، خواباندن، عوض كردن پوشك و حمام كردن كودك مي‌تواند به ارتباط مثبت بين پدر و فرزند و همچنين كاهش فشار اين مسئوليت‌ها بر دوش مادران نيز كمك كند.

در جريان رشد كردن فرزندتان حضور روزانه خود را در كنار او حفظ كنيد. در مراحل رشد فرزند شما نيازهاي او نيز تغيير مي‌كنند. فرزند شما پيش از دبستان، در دوره دبستان، نوجواني و جواني نيازهاي متنوعي را ابراز مي‌كند. با دوستان صميمي فرزندتان آشنا شويد و سعي كنيد با والدين آن‌ها نيز ارتباط داشته باشيد.

در جريان فعاليت‌هاي روزمره فرزندتان مانند انجام تكاليف، شرايط مدرسه، كلاس‌هاي فوق برنامه قرار بگيريد. اما دقت كنيد كه اين توجه، شما را تبديل به والدين هليكوپتري نكند. والدين هليكوپتري يا بيش‌كنترل‌گر والديني هستند كه هميشه فرزندانشان را همراهي مي‌كنند و مانند هليكوپتري كه بالاي سر آن‌ها پرواز مي‌كند اعمالشان را در نظر دارند.

پدر در تنبيه و تشويق نظم دارد

پدر خوب بودن و تنظيم قوانين و قواعد محكم

بچه‌ها با نصيحت شنيدن چيزي را ياد نمي‌گيرند اما با ديدن رفتار شما به سادگي از شما مي‌آموزند. اگر قاعده‌اي را براي فرزندتان در نظر مي‌گيريد براي تعيين آن از نظر خود او نيز استفاده كنيد و در محيطي توام با مشورت تصميم بگيريد. همچنين با همسرتان در تعيين اين حدود توافق داشته باشيد. پدران خوب پس از مشورت با اعضاي خانواده درباره قوانين خانه، قواعد ثابت و مهمي را براي رفتار فرزندانشان در نظر مي‌گيرند و در مورد آن‌ها قاطعانه برخورد مي‌كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه قوانين در خانه كليك كنيد.

به نقات قوت و توانايي فرزندتان بيشتر از نقاط ضعف و اشتباهاتش توجه كنيد. فرزندان شما بدون اشتباه كردن و آزمون و خطا چيزي را ياد نمي‌گيرند پس با وجود اعلام قواعد، به آن‌ها فرصت اشتباه را هم بدهيد. در برابر اشتباه آن‌ها خشم خود را مديريت كنيد و سعي كنيد رفتار پرخاشگرانه نداشته باشيد. اما به آن‌ها يادآوري كنيد كه بر اساس قرارداد قبلي شما نقض هر قاعده‌اي تبعات خاص خودش را دارد كه بايد فرزندتان آن را بپذيرد.

پدر خوب بودن | تنبيه همراه با رشد عزت نفس

مهم‌ترين عامل براي شكل‌گيري عزت نفس فرزند شما احساس خواستني بودن و ارزشمندي است. اگر مي‌خواهيد به اين احساس لطمه نزنيد، هنگام اعمال تنبيه به آن‌ها بفهمانيد كه با وجود آن كه برايشان ارزش قائليد و آن‌ها را دوست داريد اما تنبيه را به عنوان نتيجه طبيعي رفتارشان بايد بپذيرند. براي اطلاع از روش‌هاي صحيح تنبيه كودكان و تشويق كودكان كليك كنيد.

پدران هم بايد ابراز محبت كنند

نبايد انتظار داشته باشيد كه فرزند شما بدون ديدن جلوه خاصي از محبتتان به علاقه شما پي ببرد. شايد بر اساس تربيت گذشته خود به شما گفته باشند كه به عنوان پدر اگر به فرزندان خود محبت ظاهري نشان دهيد باعث بي‌اهميت شدن جديت و نقش مديريت شما در خانواده مي‌شود؛ اما روانشناسان امروزه معتقند ابراز محبت ظاهري مانند در آغوش گرفتن كودك، بوسيدن، اظهار كلامي محبت و انجام كارهاي مورد علاقه فرزندانتان مي‌تواند به بهبود رابطه شما با آن‌ها كمك كند و سلامت روان آن‌ها را بهبود بخشد.

زمانه ديگر فرق كرده

براي بسياري از پدران سخت است كه خود را با سرگرمي‌ها يا كارهاي مورد علاقه فرزندانشان همراه كنند؛ اما اگر بپذيريد كه به خاطر گذشت زمان به طور طبيعي علاقه فرزند شما در حيطه‌هايي به خصوص با شما متفاوت است مي‌توانيد خود را با آن‌ها همراه كنيد و سعي كنيد بيشتر با زمينه‌هاي مورد علاقه او آشنا شويد. پدران خوب به فرزندانشان اين امكان را مي‌دهند كه علائق خود را دنبال كنند و به دنبال تحقق روياهايشان بروند. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا حد متعادل محبت كردن را بياموزيد و نيازهاي روحي رواني فرزند خود را در مقاطع مختلف سني شناسايي و برطرف كنيد.

چطور پدر خوب بودن را ياد بگيريم؟

براي افزايش مهارت‌هاي مرتبط با فرزندپروري خود مي‌توانيد از متخصصين روانشناس يا مشاوران خانواده كمك بگيريد. روان‌شناسان در جلسات مشاوره خانواده خصوصي سعي در ارتقاء عملكرد والدين دارند. در كنار افزايش مهارت به سلامت روان خود اهميت دهيد و براي خودتان زمان خاصي را اختصاص دهيد. بهبود سلامت رواني شما به طور مستقيم به رفتار شما با فرزندتان و انتخاب سبك فرزندپروي اثر مي‌گذارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سبك هاي فرزندپروري كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پدر خوب بودن مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

منبع : پدر خوب بودن | چگونه پدر خوبي باشيم؟

امتیاز:
بازدید:
برچسب: پدر خوب بودن،
موضوع:
[ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۳۴:۳۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 6
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی