مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

همه افراد براي برقراري ارتباط با ديگران نياز به يادگيري مهارت‌هايي جهت شروع و حفظ آن دارند. روشي كه براي ايجاد ارتباط استفاده مي‌كنيد بر زندگي شما و اينكه چه كساني در زندگي شما حضور داشته باشند، تأثير مي‌گذارد. شغل، دوستان، ميزان درآمد، و ازدواج شما مي‌تواند تحت تأثير شيوه برقراري ارتباط شما باشد. تلاش براي شناخت و ارتباط با يك فرد جديد، ممكن است براي هر دو طرف استرس زا و هيجان انگيز باشد. اينكه فرد را كجا يا چگونه ملاقات كرديد اهميتي ندارد، فقط لازم است خودتان باشيد. ممكن است فكر كنيد با حيله و دروغ نيز مي‌توانيد با ديگران ارتباط برقرار كنيد اما نيازي به اين كار نيست، راه‌هاي ساده‌تري براي برقراري ارتباط مؤثر با ديگران وجود دارد. در اين مقاله ابعاد مختلف برقراري ارتباط با ديگران بررسي شده‌است.

منبع : برقراري ارتباط با ديگران 

 

چگونه شروع به برقراري ارتباط با ديگران كنيم؟

ارتباط با يك فرد جديد به اندازه پرسيدن چند سوال هزينه دارد. شروع با سوال در مورد خواسته‌ها و نداشته‌هايتان، شباهت‌ها و تفاوت‌هاي خود و خانوادگي و هر چيزي كه مي‌تواند ارتباط شما را قوي كند، قابل انجام است. هر كسي ممكن است سبك هاي ارتباطي خود را داشته باشد، اما در ادامه مواردي كه هر كس مي‌تواند براي برقراري ارتباط با ديگران انجام دهد را بررسي مي‌كنيم. همچنين پيشنهاد مي‌كنيم براي اطلاع از نحوه شروع رابطه عاشقانه كليك كنيد.

هفت اصل مهم در ملاقات‌هاي اوليه

سبك‌هاي ارتباطي متفاوتي وجود دارند كه هر كس متناسب با شخصيت خود مي‌تواند آن‌ها را به كار بگيرد. اما 7 اصل مهم وجود دارد كه لازم است در ارتباطات اوليه خود با ديگري از آن‌ها استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سبك هاي ارتباطي كليك كنيد.

1- براي برقراري ارتباط با ديگران وارد يك ماجراجويي شويد

ملاقات خود را به سمت ايجاد يك خاطره مشترك هدايت كنيد. پياده روي، رفتن به يك محل تفريحي يا هر چيزي امكان پذير است. نياز به برنامه‌ريزي نيست، يك نقطه مشترك پيدا كنيد كه هر دو از آن لذت مي‌بريد و آن را پيشنهاد دهيد. ايجاد يك تجربه و خاطره مشترك، مي‌تواند رابطه را ايجاد و تقويت كند. اين كه چطور وارد ارتباطي مؤقر با ديگران شويد به ميزان زيادي به مهارت‌هاي ارتباطي شما بستگي دارد و لازم است آن‌ها را تقويت كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مهارت هاي ارتباطي كليك كنيد.

2- زماني را براي يك صحبت يا مكالمه در نظر بگيريد

يك نقطه اتصال مثل فيلم، هنر، اقتصاد يا تحصيل پيدا كنيد و درباره آن حرف بزنيد. در طي صحبت به نقاط مشترك و تفاوت خود مي‌رسيد و سعي كنيد آن‌ها را به چالش بكشيد. به تفاوت‌ها احترام بگذاريد و سعي نكنيد نظر خود را به فرد مقابل تحميل كنيد.

3- در برقراري ارتباط با ديگران سوالات كلي و باز بپرسيد

پرسيدن سوالاتي كه با چطور يا چگونه شروع مي‌شود، مي‌تواند يك مكالمه را ادامه دار كند. پرسيدن اينكه چه كتابي يا چه فيلمي دوست دارد، سوال درباره اينكه كار و شغل خود را چگونه پيش مي‌برد و از اين نوع سوالات، پاسخ‌هاي جالبي خواهد داشت كه به شما كمك مي‌كند يك پيوند جديد با طرف مقابلل برقرار كنيد. در واقع فضا را براي فرد مقابل باز بگذاريد تا درباره خود صحبت كند. پرسيدن سؤالات هوشمندانه ميزان مهارت‌هاي ارتباط كلامي شما را مشخص مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت ارتباط كلامي كليك كنيد.

4- براي برقراري ارتباط مؤثر با ديگران از قضاوت بپرهيزيد

باز بودن ذهن، پذيرا بودن و روشنفكر بودن، كليد ايجاد ارتباط با يك فرد يا شريك عاطفي جديد است. بدون قضاوت بشنويد. شما مجبور نيستيد با ديدگاه طرف خود موافق باشيد، بلكه لازم است آن را درك كنيد و بفهميد.

5- يك فعاليتي را با هم انجام دهيد

انجام يك فعاليت مشترك راهي عالي براي ايجاد ارتباط است. وقتي باهم كاري مي‌كنيد، مغز درباره تجربه‌هاي منحصر به فردتان اشتراكاتي مي‌سازد. انجام يك كار ساده مثل ورزش كردن در يك گروه، بازي‌هاي دو نفره و بازديد از يك مكان خاص، مي‌تواند ضمانتي براي رشد رابطه شما باشد.

6- به يك مكان شلوغ برويد

براي برقراري ارتباط با ديگران مي‌توانيد از مكان‌هاي شلوغ شروع كنيد. اينكه بخواهيد با هم تنها باشيد وسوسه انگيز است اما تنهايي مي‌تواند به رابطه شما آسيب بزند. به يك مكان شلوغ برويد تا چيزي براي صحبت كردن داشته باشيد و اصطلاحا يخ شما آب شود، نگاه به مردم و مكان‌ها و صحبت درباره آن‌ها باعث احساس راحتي شما مي‌شود.

7- براي برقراري ارتباط مؤثر با ديگران مثبت انديش باشيد

لبخند بزنيد و از فرصتي كه براي آشنايي به دست آورديد خوشحال باشيد. براي نشانه‌هاي مثبت كوچك زيادي هيجان زده نشويد. نگرش مثبت به رابطه، آينده و زندگي داشته باشيد و از غر زدن و انتقاد دست برداريد. از ديگران و نكات مثبتشان تعريف و تمجيد كنيد و سعي كنيد قدردان و سخاوتمند باشيد. پيشنهاد مي‌كنيم در اين زمينه مقاله مثبت انديشي را مطالعه كنيد.

نكات كليدي براي برقراري ارتباط با ديگران

براي اين كه روابط اجتماعي قوي داشته‌باشيد لازم است بر روي خود كار كنيد و در اين زمينه تمام تلاش خود را به كار ببريد. توصيه مي‌كنيم مقاله روابط اجتماعي را نيز مطالعه كنيد.

1_ خودتان باشيد

فيلم بازي نكنيد و ساختگي رفتار نكنيد. چيزي كه هستيد را به نمايش بگذاريد. ديگران يك آدم ناقص ولي صادق را به يك دروغگوي حرفه‌اي ترجيح مي‌دهند. چيزي نگوييد كه در آن گير كنيد و بعدها شرمنده شويد.

2_ توجه كنيد

به حرف‌هاي طرف مقابل توجه نشان دهيد اما خيلي هيجان زده و ساختگي نباشد. مي‌توانيد با تكرار آخرين جملات او و سوال در مورد آن‌ها توجه‌تان را منتقل كنيد. واقعا به حرف‌هاي طرف مقابل گوش دهيد، همانطور كه دوست داريد ديگران به شما گوش دهند. لازم است براي ارتباط موفق و مؤثر مهارت گوش دادن فعال را بياموزيد. مطالعه مقاله گوش دادن مي‌تواند مفيد باشد.

3_ در به كار بردن عبارات تأييدي افراط نكنيد

گفتن مرتب اوهوم، آره، مي‌فهمم، عجب و ... مي‌تواند ارتباط شما را مختل كند و باعث مي‌شود طرف مقابل حس كند شما داريد تظاهر به گوش دادن مي‌كنيد. سعي كنيد واكنش ساده و گاهي با پرسش داشته باشيد. از طرفي لازم است در بسياري مواقع از زبان بدن خود استفاده كنيد و ارتباط غير كلامي را به كار بگيريد. 

4_ زبان بدن خود را تقويت كنيد

با موبايل خود كار نكنيد، دست به سينه نباشيد و به ساعت و اطرافتان نگاه نكنيد. نشانه‌ها و حالات بدني گاهي بسيار مهم‌تر از كلمات شما هستند. زبان بدن را بياموزيد، يك حالت با اعتماد به نفس ولي پذيرا داشته باشيد. استفاده از زبان بدن و به ويژه تماس چشمي تأثير گذاري بسيار زيادي بر طرف مقابل شما مي‌گذارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ارتباطات غير كلامي كليك كنيد.

5_ داناي كل نباشيد

وقتي با ديگران حرف مي‌زنيد سعي نكنيد نشان دهيد چقدر اطلاعات بالايي داريد يا چقدر هنرمند هستيد. شايد شنيدن برخي حرف‌ها براي شما دشوار باشد اما مدام نقض كردن و نقد كردن صحبت‌هاي طرف مقابل، شما را يك فرد آگاه نشان نمي‌دهد، بلكه شما مغرور و از خود راضي به نظر مي‌رسيد. تجارب و مقام شما اهميتي ندارد، به طرف مقابل حس مهم بودن و ارزشمند بودن بدهيد.

6_ با اسم كوچك صدا كنيد

اين مورد بسيار به ايجاد يك رابطه جديد كمك مي‌كند اما سعي كنيد ملاحظات فرهنگي را در نظر بگيريد. ترجيح اين است كه همان‌طور كه فرد خود را به شما معرفي كرده صدا بزنيد يا در مورد اينكه چگونه راحت‌تر است صدايش كنيد با او صحبت كنيد.

7_ براي برقراري ارتباط بهتر با ديگران شوخي كنيد

سعي كنيد در مورد مسائل مختلف، ولي به اندازه كافي و در موقعيت مناسب شوخي كنيد. حواستان باشد با تفاوت‌ها، نظرات شخصي، اعتقادات و خانواده فرد شوخي نكنيد. شوخي در مورد چيزهاي لحظه‌اي كه مي‌بينيد و اتفاق مي‌افتد و حتي شوخي با خودتان مي‌تواند مؤثر باشد. لحن شوخي نبايد توهين آميز، زننده، بي ادبانه و تمسخر گونه نباشد.

8_ اسامي را به خاطر بسپاريد

سعي كنيد كه اسم كساني كه ملاقات مي‌كنيد به هر روشي به خاطر بسپاريد. گفتن اين كه من اسم‌ها يادم نمي‌ماند براي طرف مقابلتان بسيار ناخوشايند است. اسم آن‌ها را بارها تكرار كنيد و براي يادآوري آن براي خود كد يا تصوير ذهني بسازيد. وقتي كسي متوجه شود در خاطر شما مانده‌است ارزشمندي مي‌كند و از طرفي انرژي مثبتي را نيز به شما انتقال مي‌دهد.

9_ با همه و در هر مكان صحبت كنيد

ممكن است از ارتباط با افراد جديد بترسيد اما لازم است براي شروع يك تغيير تلاش و تمرين كنيد. سعي كنيد در اتوبوس، تاكسي يا هر مكاني، با افراد غريبه وارد مكالمه‌اي هرچند كوتاه شويد. با فروشنده مغازه يا مشتريان در مورد مسائل مربوط صحبت كنيد. اين كار اعتماد به نفس شما را افزايش مي‌دهد و به مرور باعث تقويت مهارت‌هاي ارتباطي مي‌شود. حواستان باشد شوخي زننده نكنيد و از زياده گويي بپرهيزيد.

لازم است ترس شما از صحبت كردن بريزد و چه كسي بهتر از افرادي كه ممكن است هرگز ديگر در زندگي خود آن‌ها را نبينيد. پس نه آبروي شما خواهد رفت و نه تمسخر خواهيد شد.

سخن آخر

برقراري ارتباط با ديگران يك مهارت است و هر مهارتي قابل يادگيري است. ممكن است شما به هر دليلي نحوه ارتباط را ياد نگرفته باشيد اما انسان، يك موجود اجتماعي است و هيچ چيز مثل ارتباطات سالم به رشد شما كمك نخواهد كرد. اگر در اين زمينه مشكل داريد يا مي‌ترسيد، لازم است با يك روانشناس كه در زمينه مهارت‌هاي ارتباطي تخصص دارد صحبت كنيد و شرايط خود را با او در ميان بگذاريد. يك درمانگر با تجربه مي‌تواند به شما در آموزش مهارت‌هاي ايجاد ارتباط موثر و شناخت بهتر خودتان كمك كند. براي درك بهتر مقاله ارتباط موثر را مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه برقراري ارتباط با ديگران مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : برقراري ارتباط با ديگران 

امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ تير ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۴۴:۵۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 2
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی