مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

اپليكيشن ها و برنامه هاي دوست يابي از جمله برنامه‌هاي متنوعي هستند كه افراد براي پاسخ به نياز تنهايي و ايجاد ارتباطي تازه و مناسب در آن‌ها عضو مي‌شوند. اين برنامه‌ها با هدف ايجاد ارتباط عاشقانه و عاطفي تا ملاقات با يك غريبه در نزديكي ما طراحي شده‌اند. با اين حال آنچه كه اهميت بسيار زيادي دارد آسيب‌ها و پيامدهاي منفي اين برنامه‌ها بر روابط اجتماعي است. در واقع اپليكيشن هاي دوست يابي علاوه بر فرصت‌هايي كه در برابر شما قرار مي‌دهند، مي‌توانند اثرات ناخواسته‌اي را به همراه داشته باشند كه اين موضوع حتي مي‌تواند منجر به احساس تنهايي و در نهايت افسردگي در دراز مدت گردد. به همين دليل بايد از تاثيرات مخرب و چگونگي استفاده بهتر از آن‌ها آشنا شويد كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد پس با ما همراه باشيد.

منبع: برنامه هاي دوست يابي | تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي

 

اثرات اپليكيشن‌هاي دوستيابي

برنامه هاي دوست يابي در بعضي مواقع فرصت سنجيدن معيارهايي را ايجاد مي‌كند كه در ايجاد روابط در دنياي واقعي هم چندان در دسترس ما نيستند. با استفاده از اين اپليكيشن‌ها مي‌توانيد علايق و ويژگي‌هاي افراد را در نظر بگيريد و ببينيد تا چه اندازه نظرات شما به هم نزديك است و آيا مي‌توانيد افراد مناسبي براي دوستي يا رابطه‌اي عاطفي و عميق باشيد؟ اما در كنار اين فرصت استفاده بلندمدت از اين برنامه‌ها مي‌تواند اثراتي منفي بر روابط اجتماعي شما داشته باشد كه در ادامه به بيان آن‌ها خواهيم پرداخت.

تعاملات و روابط اجتماعي را غيرشخصي مي‌كند

تحقيقات نشان داده افراد وقتي گزينه‌هاي زيادي براي انتخاب در دسترس داشته باشند، انتخاب كمتر اتفاق مي‌افتد. يعني ما در اين شرايط با وسواس بيشتري دست به انتخاب مي‌زنيم و به انتخاب خود كمتر اعتماد مي‌كنيم.

در برنامه هاي دوست يابي تقلب راحت است

دروغ گفتن در مورد خودتان در فضاي مجازي بسيار راحت‌تر است. گذاشتن عكس‌هاي جوانتر و با زاويه بهتر از خود تا نوشتن ويژگي‌هاي مناسب و جامعه‌پسند براي معرفي خود همگي نوعي تقلب محسوب مي‌شوند. با اين كه امكان دارد افراد در محيط واقعي هم در معرفي خودشان تقلب كنند اما كشف كردن درستي اطلاعات در فضاي مجازي خيلي سخت‌تر است. در ضمن چه چيزي تضمين مي‌كند كسي كه شما در اين محيط انتخاب كرديد و در پي رابطه‌اي عاطفي و عميق با او هستيد هم‌ زمان با افراد ديگر به همين صورت در ارتباط نباشد؟

عزت نفس پايين

تحقيقات نشان داده افرادي كه از سايت‌ها و نرم‌افزارهاي دوست‌يابي استفاده مي‌كنند بدون توجه به جنسيتشان از عزت نفس پايين‌تري برخوردار هستند. شما در اين محيط به راحتي خود را با ظاهري كه از ديگران مي‌بينيد مقايسه مي‌كنيد. مقايسه با ديگران احساس شما را نسبت به خودتان تخريب مي‌كند، جذابيت شما را زير سوال مي‌برد و در نهايت عزت نفستان را كاهش مي‌دهد. تمامي اين‌ها منجر به تخريب مهارت شما در روابط اجتماعي مي‌شود.

روابط بلندمدت و معنادار را محدود مي‌كند

ايجاد يك رابطه معنادار بلندمدت با يك نفر نياز به زمان و تلاش زيادي دارند. در اين رابطه شما بايد انرژي زيادي صرف كنيد و سرمايه عاطفي و زماني خود را هزينه كنيد، تا به دركي عميق و رابطه‌اي پرمعنا برسيد. اما محيطي كه اين نرم‌افزارهاي دوست‌يابي براي شما فراهم مي‌كنند نفر بعدي را به سادگي در اختيار شما مي‌گذارد. در دسترس بودن انتخاب‌هاي بعدي باعث مي‌شود كه حوصله‌اي كه لازم است براي ايجاد يك رابطه بلندمدت به خرج دهيد را صرف نكنيد. در اين محيط ديگران شما را به راحتي قضاوت مي‌كنند و اگر به نظر مناسب نرسيد با يك كليك به سراغ نفر بعد مي‌روند.

شواهد نشان مي‌دهد كه با گسترش اين محيط‌هاي دوست‌يابي در فضاي مجازي افراد به مدت طولاني‌تري تنها مي‌مانند و با سختي بيشتري مي‌توانند شروع به برقراري روابط كنند. همچنين در اين محيط‌ها اغلب پيدا كردن دوستي صميمي بسيار سخت و دشوار است.

براي آگاهي بيشتر در زمينه دوست صميمي كليك كنيد.

برنامه هاي دوست يابي اعتيادآور است

شايد اين تجربه را داشته باشيد كه استفاده از سايت يا اپليكيشن هاي دوست يابي براي شما مثل يك بازي سرگرم‌كننده شده باشد. بله همينطور است! چك كردن پروفايل افراد و مقايسه آن‌ها و تصور ملاقات و دوستي با آن‌ها مانند بازي بسيار سرگرم‌كننده‌اي است كه براي مغز شما به شدت لذت‌بخش است. وقتي شما در برابر اين چنين تكليف سرگرم‌كننده‌اي قرار مي‌گيريد و با هر بار باز كردن برنامه به مغزتان پاداش مي‌دهيد، دقيقا مانند مصرف مواد يا بازي قمار احتمال دارد كه معتاد شده باشيد. در واقع مي توان گفت دچار اعتياد به اينترنت شده‌ايد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اعتياد به اينترنت كليك كنيد.

برنامه هاي دوست يابي اعتماد را سخت‌تر مي‌كند

در محيط اپليكيشن هاي دوست يابي شما بيشتر با پديده غيب‌شدن آدم‌ها روبرو مي‌شويد. بعد از مدتي با فردي احساس نزديكي كرده و با او زمان زيادي را هم‌صحبت شده‌ايد، اما او ناگهان ناپديد شده و ديگر در دسترس شما نيست. اين اتفاق مي‌تواند لطمه زيادي به اعتماد شما به افراد بعدي كه با آن‌ها قرار مي‌گذاريد وارد كند.

غيب شدن افراد بعد از ملاقات حضوري هم مي‌تواند اتفاق بيفتند اما تفاوتي در ديدن زبان بدن و ارتباط غير كلامي است. وقتي شما زبان بدن و رفتار ظاهري ديگران را مي‌بينيد مي‌توانيد كيفيت و شرايط ارتباط و قرارتان را ارزيابي كنيد. در شرايط حضوري شما از لبخند، لحن كلام، ژست بدن و ظاهر افراد تشخيص مي‌دهيد كه چه احساسي دارند و يا چه چيزي روي آن‌ها تاثير گذاشته است. اما وقتي در محيط اپليكيشن طرف مقابل شما مي‌رود راهي براي حدس زدن شرايط تمام شدن اين ارتباط نداريد.

در ضمن وقتي مخاطب شما ناگهان ارتباط را قطع مي‌كند، شما از خودتان مي‌پرسيد آيا من يا پروفايلم مشكلي داريم كه دوستم ندارد؟ اين‌جا علاوه بر ايجاد بي‌اعتمادي در شما، احساستان به خودتان هم تخريب شده و عزت نفستان كم مي‌شود.

براي آشنايي بيشتر در زمينه ارتباطات غيركلامي كليك كنيد.

مهارت‌هاي دوست‌يابي خودتان را افزايش دهيد

قبل از اين كه دست به دامن فضاي مجازي و برنامه هاي دوست يابي شويد سعي كنيد با افزايش مهارت‌هاي روابط اجتماعي و دوست‌يابي خودتان در فضاي واقعي به ايجاد ارتباط موفق بپردازيد. اگر خودتان مهارت لازم را در محيط واقعي نداشته باشيد مطمئن باشيد نه تنها اين اپليكيشن‌ها به شما كمكي نمي‌كنند بلكه ممكن است شرايط را براي آسيب بيشتر شما فراهم كنند.

برنامه را از روي گوشي پاك كنم؟

نياز به اين كار نيست! برنامه هاي دوست يابي با شرايطي كه گفتيم توان اين را دارند كه سلامت روان ما را تهديد كنند و مشكلات اجتماعي نيز به بار بياورند، اما شما نگذاريد. در صورت استفاده آگاهانه از اين اپليكيشن‌ها، مي‌توانيد اثرات مخرب آن‌ها را محدود كنيد و حتي استفاده مورد نياز و مفيد خود را از آن‌ها ببريد. اما براي اين كار بايد به نكاتي توجه داشته باشيد.

به جاي برنامه هاي دوست يابي ارتباط را به فضاي واقعي بياوريد

سعي كنيد با رعايت نكات امنيتي و شرايطي كه منجر به آسيب شما نشود ارتباط ايجاد شده در فضاي مجازي را زودتر به فضاي واقعي بكشانيد. در فضاي واقعي بهتر مي‌توانيد فرد مقابلتان را بسنجيد، احتمال غيب شدنش را كم كنيد و به او كمتر فرصت تقلب بدهيد. اگر خود نيز به اين نتيجه رسيديد كه اين رابطه سرانجامي ندارد، به آن رابطه پايان دهيد.

براي اطلاع از نحوه پايان دادن به رابطه كليك كنيد.

به افراد فرصت بيشتري بدهيد

دفعه بعد كه با دوستي جديد قرار ملاقات گذاشتيد يادتان باشد كه در زير يك پروفايل، انساني قابل كشف حضور دارد. براي كشف كردن شخصيت يك دوست نياز به انرژي و زمان زيادي داريد. پس اين فكر كه اين برنامه مانند دريايي است پر از ماهي‌هاي مناسب نه تنها به شما كمك نمي‌كند بلكه شما را تنهاتر مي‌كند. مقاله چگونه يك ارتباط عاشقانه را آغاز كنيم را بخوانيد. 

خودتان را بيشتر دوست داشته باشيد

عزت نفس پايين، شما را در برابر اثرات اين برنامه‌ها آسيب‌پذيرتر مي‌كند. پس بايد به دوست داشتن خودتان اهميت بدهيد. تنها در اين حالت است كه اگر تجربه من در فضاي مجازي احساس جذاب بودن، زيبا بودن و دوست‌داشتني بودن من را تهديد كند باز هم من آسيب نمي‌بينم و حتي مي‌توانم از ظرفيت مناسب آن استفاده خودم را ببرم.

سوالات متداول

چرا در برنامه هاي دوست يابي امكان دوستي‌هاي پايدار و ماندگار دشوار است؟

چرا كه ساختار اين برنامه‌ها به گونه‌اي است كه تنها به ظواهر توجه مي‌شود و شما به خود حقيقي فرد دسترسي نخواهيد داشت تا بتوانيد به شناخت درست از فرد برسيد. به طور مثال حتي مشاهده شده است كه افراد با جنسيتي خلاف آنچه كه هستند وارد اين برنامه‌ها مي‌شوند و با افراد ارتباط دوستي برقرار مي‌كنند.

هرچه كه بيشتر در اين اپليكيشن هاي دوست يابي قرار مي‌گيرم حس تنهايي بيشتري دارم چرا؟

مطالعات اخير اين موضوع را نيز تاييد كرده است و دلايل مختلفي مي‌توان براي آن در نظر گرفت. در اين برنامه‌ها شما نمي‌توانيد به افراد اعتماد كنيد و هنگامي كه اين كار را نيز انجام مي‌دهيد به احتمال زياد از اعتماد شما سوء استفاده خواهد شد. همچنين ايجاد روابط پايدار و سالم امكان پذير نيست و اين موضوع به تنهايي شما دامن خواهد زد. در صورتي كه نمي‌توانيد اين برنامه‌ها را كنار بگذاريد و احساس تنهايي شما تبديل به حالت افسردگي شده است، بهتر است كه از يك مشاور و روانشناس كمك بگيريد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير اپليكيشن هاي دوستيابي بر روابط اجتماعي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: برنامه هاي دوست يابي | تاثير اپليكيشن‌هاي دوست‌يابي

امتیاز:
بازدید:
[ ۶ مرداد ۱۳۹۹ ] [ ۰۱:۴۷:۳۳ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 8
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی