مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

دمر خواباندن نوزاد يكي از روش‌هايي است كه معمولا والدين براي خواباندن نوزاد خود از آن بهره مي‌برند اما اين روش با خطرات و آسيب‌هاي زيادي براي نوزاد همراه است. در واقع دمر خواباندن نوزاد يكي از عوامل اصلي سندروم مرگ ناگهاني در نوزاد تازه متولد شده است. توجه داشته باشيد كه ممكن است كه نوزاد با اين روش آرام بگيرد و به خواب برود اما شما با دستان خود فرزندتان را در خطر مرگ قرار مي‌دهيد. تنها در صورتي كه كودك شما در حالت بيداري و در حين بازي كردن باشد مي‌توانيد او را به حالت دمر قرار دهيد تا به قوي‌تر شدن ماهيچه‌ها و عضلات او كمك كنيد. همچنين دمر خوابيدن نوزاد بعد از شش ماهگي كه كودك توانايي چرخ زدن و دور زدن را پيدا مي‌كند اشكالي ندارد، با اين حال لازم است كه بازهم مراقب باشيد.

منبع: خواباندن نوزاد

 

در چه صورتي دمر خواباندن نوزاد ايرادي ندارد؟

طرز خواباندن نوزاد در ماه‌هاي اول به دليل ناتواني نوزاد در غلتيدن اهميت بيشتري دارد. دمر خواباندن نوزاد يا قرار دادن نوزاد روي شكم در زمان خواب به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود چرا كه خطر سندروم مرگ ناگهاني نوزاد را بيشتر مي‌كند. زماني كه نوزاد را روي شكم مي‌خوابانيد نفس كشيدن براي او سخت مي‌شود، پس در چند ماه اول تنها در حالت بيداري نوزاد را بر روي شكم بخوابانيد.

براي دمر خواباندن نوزاد بهتر است او را روي يك سطح صاف و نرم بگذاريد، سطحي كه در عين نرم بودن فرو نرود و هرگونه اسباب بازي نرم و بزرگ، بالش يا پتويي كه مي‌تواند راه تنفس او را سخت كند از اطرافش برداريد. همچنين قبل از شير خوردن يا مدتي بعد از آن نبايد كودك را روي شكم بخوابانيد تا از بالا آوردن شير نوزاد جلوگيري كنيد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

فوايد دمر خواباندن نوزاد

دمر خواباندن نوزاد در حالت بيداري فوائد زيادي دارد و باعث قوي‌تر شدن ماهيچه‌ها و عضلات او مي‌شود. والدين بايد توجه كنند كه قرار گرفتن نوزاد روي شكم در حالت خواب حتي اگر فكر مي‌كنيد نوزاد راحت‌تر مي‌خوابد، بسيار خطرناك است. دمر خواباندن نوزاد در حالت بيداري داراي فوائد زير است.

1- تنها راهي است كه آن‌ها خزيدن را مي‌توانند ياد بگيرند.

2- باعث مي‌شود نوزادان بتوانند سر خود را حركت دهند در نتيجه خطر سندروم مرگ ناگهاني را در آن‌ها كاهش مي‌دهد؛ زيرا ياد مي‌گيرند تا سر خود را از هرچيزي كه جلوي نفسش را مي‌گيرد دور كند.

3- روي شكم خواباندن نوزاد باعث مي‌شود ماهيچه‌هاي آن‌ها تقويت شود و پس زودتر مي‌تواند بغلتد، بشيند و بخزد.

4- نوزاد كنترل ارادي سر را ياد مي‌گيرد، پس در حالي كه نوزاد قفسه سينه و ستون فقرات خود را بالا گرفته، مي‌تواند پشت گردن خود را نگه دارند.

5- قرار دادن نوزاد روي شكم، از صاف شدن پشت سر نوزاد جلوگيري مي‌كند. چون هنوز استخوان‌هاي نوزاد كامل سخت نشده و اگر به مدت طولاني به پشت بخوابد پشت سرش صاف شده و از حالت گرد بودن خود خارج مي‌شود.

عوارض دمر خواباندن نوزاد

تا زماني كه نوزاد شما توانايي غلتيدن پيدا نكرده مي‌توانيد حالت خواب او را به راحتي مشخص كنيد. پس در اين ماه‌هاي اول تولد با قرار دادن صحيح نوزاد عادات صحيح خواب را در او شكل دهيد. بعد از آن كه كودك شروع به غلتيدن كرد بايد جاي خواب فرزندتان را ايمن سازي نماييد. با اين اقدامات نوزادتان را از عوارض دمر خوابيدن كه در ادامه شرح داده‌ايم، دور كنيد.

  • خوابيدن نوزادان روي شكم ممكن است منجر به سندروم مرگ ناگهاني (SIDS) شود.
  • دمر خوابيدن باعث مي‌شود سر و گردن نوزاد در رختخواب فرو برود، تنفس برايش سخت شود و هواي بازدم خودش را تنفس كند، در نتيجه ميزان دي اكسيد كربن خون بالا مي‌رود.
  • دماي بدن نوزادان در حالت عادي حدودا چهار برابر گرماي بيشتري توليد مي‌كند، خوابيدن روي شكم دماي بدن آن‌ها را افزايش داده و مي‌تواند منجر به تب و كم آبي شود.
  • با خواباندن نوزاد روي شكم ميكروب‌هاي تشك وارد مجاري تنفسي او مي‌شوند.
  • هنگام دمر خواباندن نوزاد ممكن است غذا از مري برگردد و باعث تنگي نفس و خفگي شود.

براي آگاهي بيشتر در زمينه سندروم مرگ ناگهاني نوزاد كليك كنيد.

ايمن سازي لازم براي خواباندن نوزاد

با رعايت نكات زير براي خواباندن نوزاد مي‌توانيد فرزندتان را تا حدودي از خطراتي كه او را تهديد مي‌كند، مصون نگه داريد. با وجود اقدامات زير در نيمه‌هاي شب هر از گاهي به نوزاد سر زده و وضعيت او را بررسي كنيد. كمك گرفتن از همسر و اطرافيان در اين ماه‌ها باعث مي‌شود خودتان نيز خستگي كمتري احساس كنيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه خواباندن نوزاد كليك كنيد.

1- براي خواباندن نوزاد تخت مشترك ممنوع

خواباندن نوزاد كنار خود والدين و يا حتي خواهر و برادرش توصيه نمي‌شود؛ زيرا ممكن است هم تختي نوزاد به خواب عميق فرو برود و متوجه حضور نوزاد نشود، حتي نوزادان چند قلو نيز بايد در تخت جداگانه قرار بگيرند. توجه به اين موضوع در كنار توجه به عدم دمر خواباندن نوزاد از اهميت بيشتري نسبت به ديگر عوامل برخوردار است.

2- خواباندن نوزاد در اتاق مشترك

اتاق مشترك پدر و مادر با نوزاد باعث مي‌شود تا شيردهي، كنترل وضعيت نوزاد و ارتباط با او آسان تر شود. بهتر است گهواره نوزاد نزديك تخت پدر و مادر باشد. براي خواباندن نوزاد اشياي اطراف او را در نظر بگيريد و مراقب باشيد هنگامي كه نوزاد خواب است پتو را روي سر او قرار ندهيد.

3- استفاده از پستانك در زمان خواب

خوردن پستانك، خطر مرگ ناگهاني را كاهش مي‌دهد، اما اگر نوزاد تمايلي به پستانك در هنگام خواب نداشت او را مجبور به استفاده از آن نكنيد.

4- واكسيناسيون نوزاد

واكسيناسيون نوزادان علاوه بر در امان ماندن نوزاد از بيماري‌هاي عفوني مثل كزاز و ديفتري، خطر مرگ ناگهاني را نيز كاهش مي‌دهد. 

براي اطلاع درباره زمان بندي واكسيناسيون كودك كليك كنيد.

كلام آخر

توجه داشته باشيد كه در حالت خواب و زماني كه احساس مي‌كنيد كودك به خواب خواهد رفت، از دمر خواباندن نوزاد بپرهيزد. بهترين وضعيت براي خواباندن نوزادان، خوابيدن آن‌ها به پشت است. اما بايد هر چند وقت يكبار آن‌ها را به حالت‌هاي مختلف بخوابانيد، زيرا هنوز استخوان‌هاي جمجه نرم است و اگر نوزادان به مدت طولاني به يك طرف بخوابند باعث مي‌شود فشار روي يك نقطه سر، حالت استخوان سر را تغيير دهد. توجه داشته باشيد كه به عنوان والدين نقش مهمي در رشد كودك و كاهش خطرات احتمالي در نوزاد تازه متولد شده خود داريد. در صورتي كه تجربه اول بچه دار شدن خود را مي‌چشيد بيشتر مراقب باشيد و با بهره بردن از مشاوره كودك سلامت كودك خود را تضمين كنيد.

براي شناخت بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

سوالات متداول

هنگامي كه نوزاد خود را به دمر مي‌خوابانم آرام مي‌گيرد و به خواب مي‌رود. آيا اين روش اشتباه است؟

مسلما روش خطرناكي را در پيش گرفته‌ايد. نوزاد هرگز نبايد در حالت دمر به خواب برود. بهتر است براي آرام كردن نوزاد از روش‌هاي ديگري استفاده كنيد. در اين راستا خواندن مقاله راه هاي آرام كردن نوزاد به شما كمك خواهد كرد.

چه زماني نوزاد مي‌تواند به حالت دمر بخوابد؟

معمولا پس از 6 ماهگي كه كودك قدرت چرخيدن و دور زدن را داشته باشد مي‌تواند بر روي شكم بخوابد. با اين حال لازم است كه بازهم مراقب فرزند خود باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روي شكم خواباندن نوزاد و روش هاي صحيح خواباندن نوزاد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: خواباندن نوزاد

امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواباندن نوزاد،
موضوع:
[ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۵۲:۰۳ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 4
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی