مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

مكانيسم دفاعي رياضت طلبي چيست و چه زماني به كار مي آيد؟ رياضت طلبي يكي از انواع ساز و كارهاي دفاعي است كه به فرد كمك مي‎‌كند از غرايز خود چشم پوشي كرده و در نتيجه با فشارها و تنش‌هاي ناشي از آن‌ها رو به رو نگردد. رياضت طلبي بيش از هر زماني در نوجواني و دوراني از زندگي كه فرد شرايط ارضاي سالم نيازهاي جنسي را ندارد ديده مي‌شود. در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد اين مكانيسم دفاعي پرداخته‌ايم. پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانكاوي چيست كليك كنيد. 

منبع: مكانيسم دفاعي رياضت طلبي

 

مكانيسم دفاعي رياضت طلبي ؛ آشنايي با مكانيسم هاي دفاعي

براي آنكه بتوانيد رياضت طلبي را بهتر درك كنيد لازم است كه در ابتدا با مفهوم مكانيسم‌هاي دفاعي آشنا شويد. اين مفهوم براي اولين بار در نظريه روان كاوي فرويد مطرح شد. فرويد معتقد بود كه ساختار روان انسان از 3 بخش تشكيل شده است كه ايد، ايگو و سوايگو را شامل مي‌شود. ايد يا نهاد مسئول تمامي غرايز و اميال ابتدايي انسان نظير غريزه جنسي و پرخاشگري است. براي آشنايي بيشتر با نظريه زيگموند فرويد كليك كنيد.

اين ساختار از همان بدو تولد در نوزاد وجود دارد و باعث ايجاد نيازهاي مختلف در او مي‌گردد. به مرور زمان با رشد كودك ساختار ايگو در او پديدار مي‌شود. ايگو براساس اصل واقعيت عمل مي‌كند و امكان برآورده شدن اميال را بر اساس امكانات پيراموني مي‌سنجد. در نهايت آخرين ساختاري كه شكل مي‌گيرد سوپرايگو است.

 سوپرايگو در واقع همان وجدان اخلاقي است كه در اكثر موارد در تضاد با ايد قرار دارد. بر اساس نظريه روان كاوي كيفيت سلامت روان هر فرد به قدرت ايگو براي ايجاد تعادل ميان ايد و سوپرايگو بستگي دارد. براي اين كار ايگو يا همان خود از راهبردهاي مختلفي استفاده مي‌كند كه مكانيسم‌هاي دفاعي از جمله مهم‌ترين آن‌هاست. فرويد و روان شناسان پسافرويدي تاكنون ساز و كارهاي دفاعي مختلفي را مطرح كرده‌اند كه از جمله آن‎‌ها مي‌توان به رياضت طلبي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مكانيسم هاي دفاعي كليك كنيد.

 

مكانيسم دفاعي رياضت طلبي چيست؟

مكانيسم دفاعي رياضت طلبي مفهومي بود كه بيش از همه آنا فرويد دختر زيگموند فرويد (پدر علم روانشناسي) آن را در نظريه خود مطرح كرد. آنا فرويد بر اين باور بود كه افراد در هر دوره از زندگي خود از برخي مكانيسم‌هاي دفاعي بيشتر استفاده مي‌كنند. براي مثال نوجوانان در ميان همه ساز و كارهاي دفاعي بيشتر به رياضت طلبي و عقلاني سازي روي مي‌آورند.

رياضت طلبي به اين معني است كه فرد تلاش مي‌كند نيازهاي جنسي كه به تازگي در او بيدار شده‌اند را ناديده بگيرد. اين محروم سازي خود از لذت جنسي مي‌تواند در قالب كناره گيري از هرگونه لذت رواني خود را نشان دهد. از همين رو در اين شرايط اگر فرزند نوجواني داشته باشيد ممكن احساس كنيد كه او افسرده شده و نمي‌تواند همانند همسالان خود شاد باشد.

 

مكانيسم دفاعي رياضت طلبي و آسيب هاي رواني

زيگموند فرويد بر اين باور بود كه مكانيسم‌هاي دفاعي همگي به طور طبيعي براي محافظت از ما در برابر تنش‌ها و استرس‌هاي آسيب زا پديد آمده‌اند. در نتيجه به سلامت روان انسان كمك مي‌كنند. با اين حال استفاده مكرر و افراطي از اين مكانيسم‌ها نه تنها كمك كننده نيست بلكه مي‌تواند زمينه بروز انواع مشكلات روان رنجوري را نيز فراهم كند. چرا كه در اين شرايط فرد نمي‌آموزد به روشي بالغانه با اضطراب‌هاي دروني خود مواجه شود.

براي مثال فردي كه بيش از حد از رياضت طلبي استفاده مي‌كند، نمي‌تواند به شيوه‌اي سالم بلوغ جنسي را پشت سر بگذارد و در آينده براي برقراري رابطه با مشكل مواجه خواهد شد. هم چنين چشم پوشي مفرط از لذت‌هاي زندگي مي‌تواند زمينه بروز اختلالاتي نظير افسردگي را نيز فراهم كند. 

 

سخن آخر

براي اينكه افراد در دوران نوجواني درگير آسيب روان شناختي نشوند و بتوانند چالش‌هاي اين مرحله از زندگي خود را با سهولت بيشتري پشت سر بگذارند، كمك گرفتن از آموزش‌هاي روانشناختي و مراجعه به يك روانشناس تا حد زيادي مي‌تواند كمك كننده باشد. درمانگر در جلسات خانواده درماني و جلسات فردي با خود نوجوان، تنش‌هاي پنهان او را بررسي خواهد كرد و در جريان آموزش‌هاي خود روش‌هاي سالم براي رو به رو شدن با اين تنش‌ها را آموزش خواهد داد. در نتيجه اگر احساس مي‌كنيد عبور از نوجواني براي فرزندتان دشوار شده است از يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان براي حل مشكلات موجود كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روان درماني كليك كنيد. 

 

سوالات متداول

- آيا مكانيسم دفاعي رياضت طلبي تنها به چشم پوشي كامل از غريزه جنسي محدود مي‌شود؟

خير، اين مكانيسم مي‌تواند خود را در قالب چشم پوشي از كليه لذت‌هاي زندگي نشان دهد. در اين شرايط ممكن است فرد افسرده به نظر برسد به طوري كه ديگر نمي‌تواند از آنچه قبلا مايه خوشحالي‌اش بوده لذت ببرد. براي حل اين مساله مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مكانيسم هاي دفاعي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: مكانيسم دفاعي رياضت طلبي

امتیاز:
بازدید:
[ ۴ اسفند ۱۳۹۹ ] [ ۱۱:۰۰:۵۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 4
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی