مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

در اين مقاله در مورد نوجوان، روانشناسي و بهترين روانشناس نوجوان در اصفهان صحبت مي كنيم. تا انتهاي مقاله، همراه شما هستيم.

دوره ي نوجواني يكي از حساس ترين و مهم ترين دوره هاي زندگي هر فردي مي باشد و شيوه ي گذراندن اين دوره، مي تواند سرنوشت افراد را تعيين كند. در دوران نوجواني؛ افراد از لحاظ جسمي و روحي، رشد اي چشمگيري خواهند داشت و تغييرات خاصي در زندگي افراد صورت مي گيرد. همان طور كه مي دانيم، نوجواني دوره اي است كه در بين كودكي و جواني قرار دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بهترين روانشناس نوجوان در اصفهان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع: بهترين روانشناس نوجوان در اصفهان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/29  ] [ ۱۱ ] [ honarehzendigi ] [ ]

مشاوره روانشناسي نوجوان به دليل حساسيت‌هاي دوران نوجواني بسيار حياتي بنظر مي‌رسد. نوجواني دوراني است كه با تغييرات و چالش‌هاي بسيار زيادي همراه بوده و نيازمند دقت و توجه بسيار ويژه است چرا كه اين دوران نقش بسيار مهمي در شكل گيري شخصيت فرد دارد. روانشناسي نوجوان به والدين كمك مي‌كند تا مشكلات و تغييرات دوره نوجواني را بشناسند و بدانند كه با اين تغييرات چگونه برخورد كنند. به طور كلي روانشناسي نوجوان اين امكان را براي والدين فراهم مي‌كند تا سبك‌هاي فرزندپروري و شيوه‌هاي ارتباطي را در برخورد با نوجوان خود به كار بگيرند. كمك گرفتن از روانشناسي نوجوان در حل بحران‌هاي دوره نوجواني بسيار پر اهميت و راهگشاست. در ادامه مقاله به بررسي روانشناسي نوجوان مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات در زمينه روانشناسي كليك كنيد.

منبع: روانشناسي نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/2  ] [ ۱۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]

استقلال طلبي در نوجوان يكي از موضوعات بسيار مهمي است كه مي‌تواند به يك چالش و تنش جدي در خانواده تبديل شود. در حقيقت افراد در سنين نوجواني نياز دارند هويت خود را پيدا كرده و شخصيتشان را به عنوان يك بزرگسال تعريف كنند. همين موضوع باعث مي‌شود كه در جست‌وجو و كشف محيط پيرامون خود باشند و بخواهند از والدين فاصله بيشتري بگيرند. با اين حال اين مسئله براي والديني كه از مسائل مرتبط با دوران نوجواني و نحوه برخورد با آن‌ها آگاهي چنداني ندارند، منجر به بروز نگراني‌هاي شديد مي‌شود. با آگاهي از ماهيت استقلال طلبي در نوجوانان و نحوه برخورد با آن‌ها مي‌توانيد بهترين ارتباط را با فرزند نوجوان خود برقرار كرده و به او كمك كنيد تا اين دوره را به بهترين نحو پشت سر بگذارد. براي كسب اطلاع بيشتر از نوجوان و نوجواني كليك كنيد. 

منبع: استقلال طلبي در نوجوان

امتیاز:
بازدید: 21
برچسب:
:
[ 1399/8/8  ] [ ۲۰ ] [ honarehzendigi ] [ ]

افزايش اعتماد به نفس در نوجوانان با وجود چالش‌هاي دوران نوجواني كاري بس دشوار است. كمبود اعتماد به نفس و نداشتن تصوير خوشايند در مورد ظاهر و ساير ويژگي‌هاي فردي، در بسياري از موارد منجر به اختلال‌هاي رفتاري در نوجوانان مي‌شود و آينده آن‌ها را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. اين مشكلات زماني شديدتر مي‌شوند كه نوجوان در كودكي نيز داراي شخصيتي خجالتي و دوري گزين بوده باشد. ادامه اين روند باعث از بين رفتن بسياري از فرصت‌هاي نوجوان براي شكوفايي استعدادهايش مي‌باشد. شما با استفاده از روش‌هايي نه چندان پيچيده مي‌توانيد به فرزندتان براي افزايش اعتماد به نفسش كمك كنيد. براي آشنايي بيشتر با اين راهكارها تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.  

منبع: افزايش اعتماد به نفس در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 24
برچسب:
:
[ 1399/7/29  ] [ ۰۹ ] [ honarehzendigi ] [ ]

انتخاب دوست در دوران نوجواني نسبت به ساير سنين از اهميت بيشتري برخوردار است چرا كه در اين دوران افراد بيش از هر زمان ديگري تحت تأثير دوستان خود قرار مي‌گيرند و هويت خود را حول محور ويژگي‌هاي آن‌ها شكل مي‌دهند. به همين خاطر گروه دوستان در دوره نوجواني مي‌توانند روي شكل گيري شخصيت آينده افراد نيز نقش داشته باشند و تأثيرات دراز مدتي را در زندگي آن‌ها ايجاد كنند. ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا در مورد اهميت انتخاب دوست در دوران نوجواني توضيحات بيشتري را ارائه كنيم و به ارائه نكات مهمي كه در اين زمينه بايد رعايت كنيد بپردازيم.

منبع: انتخاب دوست در نوجواني

امتیاز:
بازدید: 48
برچسب:
:
[ 1399/6/4  ] [ ۰۹ ] [ honarehzendigi ] [ ]

وقتي به عنوان والدين متوجه مي‌شويد فرزند شما چيزي را دزديده است تا حد زيادي برآشفته خواهيد شد. در واقع دزدي در نوجوانان رفتاري است كه همواره دوست نداريم حداقل در خانواده خودمان اتفاق بيافتد. چه خوشمان بيايد و چه ناراحت شويم، اين اتفاق افتاده و فرزند ما به چنين كاري دست زده است. سوال اين است كه حالا به‌عنوان والدين يا نزديكان نوجوان، چه‌كاري از دستمان برمي‌آيد؟ تنبيه كردن اگرچه مي‌تواند خشم و عصبانيت ما را تخليه كند و شايد فرزندمان هم به دليل ترس سراغ اين كارها نرود، اما اين رفتار به صورت كوتاه مدت خاموش خواهد شد. به عنوان والدين بايد تلاش كنيد تا راهكارهاي اصولي را در پيش بگيريد. در اين مطلب، برخي از اين راهكارها را با يكديگر بررسي خواهيم كرد. در كنار مطالعه اين مطلب، صحبت كردن با يك روانشناس مي‌تواند شرايط شما را بررسي كند و راهكارهايي را به شما ارائه دهد.

منبع: دزدي در نوجوانان

امتیاز:
بازدید: 52
برچسب:
:
[ 1399/5/20  ] [ ۰۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]

آنچه كه در دوران نوجواني از اهميت بالايي برخوردار است دستيابي به بهداشت بلوغ نوجوان در زمينه‌هاي جسماني، رواني و اجتماعي است. اگرچه در دوران نوجواني فرد در تمامي جهات در حال رشد است اما اين تغييرات به صورت همزمان اتفاق نمي‌افتد. بسياري از مواقع به دليل اين ناهماهنگي، اگرچه فرد به لحاظ جسماني اندامي بزرگ سالانه پيداكرده اما همچنان به لحاظ رفتاري و شيوه تفكر، كودكانه برخورد مي‌كند و يا بالعكس. درنتيجه اين شرايط، نوجوانان آسيب‌پذيري بالايي براي ابتلا به سردرگمي‌ها و آسيب‌هاي روحي و رواني دارند چراكه در اين شرايط آن‌ها نه خود را متعلق به جامعه كودكي و نه متعلق به جامعه بزرگ‌سالي مي‌بينند. در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا ابعاد مختلف بلوغ را مورد بررسي قرار دهيم تا نوجوان بتواند به بهداشت بلوغ در زمينه‌هاي گوناگون دست يابد.

منبع: بهداشت بلوغ و نوجوان

 

امتیاز:
بازدید: 59
برچسب:
:
[ 1399/4/29  ] [ ۱۳ ] [ honarehzendigi ] [ ]

يكي از مسائلي كه پدر و مادرها در دوران نوجواني بايد به آن توجه خاصي داشته باشند، شيوه صحيح مديريت اشتباهات نوجوان است. والدين بايد در موقعيت‌هاي مختلف در كنار مراقبت از فرزند خود به او اجازه آزمون و خطا بدهند چراكه همه ما همواره از اشتباهات خود بيشترين درس را مي‌گيريم و نوجوان نيز از اين قاعده مستثني نيست. در واقع والدين بايد در جهت سلامت روان و خود اتكايي نوجوان، فضا و ارتباط مستحكمي را در محيط خانواده ايجاد كنند تا نوجوان بتواند از خطاهايش درس بگيرد. نكته حائز اهميت اين است كه نوجواني دوران حساسي است و عدم واكنش مناسب به يك رفتار نوجوان مي‌تواند پيامد نامطلوبي داشته باشد. به همين دليل بهتر است در اين دوران همواره از راهنمايي‌هاي يك متخصص و روانشناس بهره ببريد. در ادامه به برخي از رفتارهاي والدين در مواجهه با اشتباهات نوجوانان مي‌پردازيم پس همراه ما باشيد.


منبع: اشتباه نوجوانان

 

امتیاز:
بازدید: 71
برچسب:
:
[ 1399/4/10  ] [ ۱۳ ] [ honarehzendigi ] [ ]

در دوران نوجواني يكي از مسائلي كه توجه به آن از اهميت زيادي برخوردار است علل بزهكاري نوجوانان و راهكارهايي براي كاهش و كنترل اين رفتار است. در واقع يكي از اصلي‌ترين دلايل رفتار بزهكارانه تاثيرپذيري بالايي است كه در اين دوران از گروه همسالان وجود دارد. علاقه‌اي كه نوجوانان به ارتباط با همسالان خود پيدا مي‌كنند باعث مي‌شود كه اگر در ميان افرادي قرار بگيرند كه الگوهاي رفتاري‌شان چندان شباهتي با خانواده ندارد؛ آن‌ها به سمت ارزش‌هايي مغاير با اصول خانواده حركت كنند. با اين حال از آن جايي كه رفتارهاي بزهكارانه در حال افزايش است، نقش جامعه و والدين در اصلاح رفتار و پيشگيري از اين رفتارها باعث خواهد شد تا جامعه به سمتي حركت كند تا كمتر شاهد اينگونه معضلات اجتماعي باشيم. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد.

 تماس با مشاور

 

 

منبع: بزهكاري نوجوانان | علل و راهكارهايي براي جلوگيري از بزهكاري نوجوانان

 

امتیاز:
بازدید: 69
برچسب:
:
[ 1399/4/8  ] [ ۰۹ ] [ honarehzendigi ] [ ]

برخورد صحيح با تهديد به خودكشي در نوجوانان يكي از موضوعاتي است كه متخصصان بهداشت روان بر اهميت و حساسيت آن تاكيد مي‌كنند. نوجواني يكي از پرفشارترين و سخت‌ترين بحران‌هاي عاطفي و اجتماعي است. تهديد به خودكشي در نوجوانان نوعي فرياد كمك خواهي است كه به دليل غرور جواني به اين صورت بروز پيدا مي‌كند. اگر با نوجواني روبرو هستيد كه شما را با خودكشي تهديد كرده يا صحبت‌هايي مي‌كند كه ميل به خودكشي را در او نشان مي‌دهد بايد به او توجه كنيد تا اتفاق غيرقابل جبراني پيش نيايد. هر صحبت و اقدام شما مي‌تواند بر تصميم او تاثير بگذارد. با آگاهي از روش‌هاي برخورد با تهديد به خودكشي در نوجوانان مي‌توانيد برخورد صحيحي با او داشته باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نوجوان كليك كنيد. 
تماس با مشاور

 

 

منبع: تهديد به خودكشي در نوجوانان

 
امتیاز:
بازدید: 75
برچسب:
:
[ 1399/4/7  ] [ ۱۹ ] [ honarehzendigi ] [ ]

يكي از مهم‌ترين چالش‌هايي كه همواره در دوران نوجواني مطرح مي‌شود و متخصصان تاكيد زيادي بر آن دارند، شكل گيري هويت در نوجوانان است. در واقع شكل گيري هويت بدين معنا است كه به ماهيت وجودي خود پي ببريد و به طبع آن بتوانيد به بهداشت جسمي و رواني دست يابيد. عوامل بسياري از جمله عوامل اجتماعي، خانوادگي و تفاوت‌هاي جنسيتي مي‌توانند در شكل گيري هويت تاثيرگذار باشند. حل بحران هويت از آن جهت اهميت دارد كه به واسطه آن معنايي براي زندگي مي‌يابيد و متعاقبا اهدافي را دنبال مي‌كنيد. همچنين مي‌توانيد به راحتي در زندگي تصميم بگيريد و از بسياري مشكلات و آسيب‌هاي اجتماعي در امان بمانيد. با توجه به اهميت اين موضوع در ادامه اين مقاله به عوامل موثر در هويت يابي نوجوانان خواهيم پرداخت پس همراه ما باشيد.

 تماس با مشاور

 

 

منبع: شكل گيري هويت در نوجوانان | عوامل موثر در هويت يابي نوجوانان

 

امتیاز:
بازدید: 80
برچسب:
:
[ 1399/4/5  ] [ ۱۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]

احترام گذاشتن به حريم خصوصي نوجوان يكي از وظايف مهم والدين است كه رعايت آن از اهميت بسزايي برخوردار است. با اين حال بسياري از پدر و مادرها در اين زمينه اطلاعات چنداني ندارند و نمي‌دانند كه حريم خصوصي نوجوان دقيقاً شامل چه مواردي مي‌شود و چه كارهايي براي حفظ آن بايد انجام داد. در ساده‌ترين حالت بايد گفت كه حريم خصوصي به اين معناست كه شما در اين دوران بتوانيد به فرزندتان همانند يك بزرگسال احترام بگذاريد، در همه امور مرتبط به او خود را دخيل نكنيد و حد و مرزهاي خود را  بشناسيد. اما رسيدن به اين هدف با توجه به چالش هايي كه در اين دوران، نوجوان تجربه مي كند گاه غيرممكن به نظر مي رسد. پس در ادامه با ما همراه باشيد تا به طور كامل با چگونگي اجراي اين مهم آشنا بشيد.

 تماس با مشاور

 

 

منبع: حريم خصوصي نوجوان | توصيه‌هايي در خصوص حفظ حريم شخصي نوجوان

 

 

امتیاز:
بازدید: 78
برچسب:
:
[ 1399/2/8  ] [ ۱۳ ] [ honarehzendigi ] [ ]

بسياري از والدين در مورد تاثير پورن بر نوجوان از متخصصين سلامت روان سؤال مي‌كنند چراكه تحقيقات و تجربيات نشان مي‌دهند اكثر افراد مشاهده تصاوير پورن را از دوران نوجواني آغاز مي‌كنند. همين مسئله والدين را در مورد انحرافات اخلاقي و جنسي فرزندان نگران كرده و باعث مي‌شود كه آن‌ها به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در اين باره باشند. پژوهش‌هاي روانشناختي كه در اين زمينه كار شده نشان مي‌دهند كه تماشاي پورن مي‌تواند نگرش نوجوانان بر جنسيت مرد و زن را تحت تاثير قرار داده و انتظارات جنسي آن‌ها را به طور خاصي شكل دهد. در واقع نوجوانان در دو زمينه رشد جنسي و سلامت روان نوجوان قابل بررسي است. ما در ادامه تلاش كرده‌ايم در اين باره توضيحات كامل‌تري را ارائه كنيم كه براي شما سودمند باشد پس همراه ما باشيد.

 

 تماس با مشاور

 

 

منبع: تاثير پورن بر نوجوان و وظايف والدين در كاهش آسيب‌ ها

 

 

امتیاز:
بازدید: 80
برچسب:
:
[ 1399/2/8  ] [ ۱۱ ] [ honarehzendigi ] [ ]

گرفتن موبايل براي نوجوانان براي برخي از والدين با نگراني‌هايي همراه است. با اين حال در نوجواني افراد به استقلال بيشتري نياز دارند و پدر و مادرها نمي‌توانند از آن‌ها بخواهند كه همانند دوران كودكي از داشتن يك تلفن همراه شخصي محروم باشند. در نتيجه مهم‌ترين وظيفه شما در اين زمان اين است كه قبل از خريداري كردن موبايل و ساير وسايل هوشمند، براي فرزندتان آموزش‌هاي لازم را در نظر بگيريد و بتوانيد با سبك تربيتي مناسب رفتارهاي او را در اين باره مديريت كنيد. ما در ادامه تلاش كرده‌ايم تا در مورد گرفتن موبايل براي نوجوانان و توصيه‌هاي لازم براي والدين اطلاعاتي را فراهم كنيم پس با ما همراه باشيد.

 تماس با مشاور

 

 

منبع : گرفتن موبايل براي نوجوانان | توصيه‌هايي براي والدين

 

امتیاز:
بازدید: 82
برچسب:
:
[ 1399/1/26  ] [ ۱۴ ] [ honarehzendigi ] [ ]

اكثر تبليغاتي كه در زمينه مد و فشن وجود دارد اغلب روي نوجوانان سرمايه گذاري مي‌شود. تمايل به مدگرايي در نوجوانان مشاركت بيشتر آن‌ها در اين صنعت پول ساز را در پي دارد و همچنين باعث مي‌شود كه اين گروه سني بيش از ساير افراد مخاطب برنامه‌هاي فشن قرار بگيرند. اما سؤال اينجاست كه چه چيزي باعث مي‌شود نوجوانان تمايل زيادي به مدگرايي داشته باشند و پرداختن به اين مسئله چه نيازهايي را در آن‌ها ارضا مي‌كند؟ در واقع تلاش براي هويت يابي، جذابيت جنسي و فشار همسالان از دلايل تمايل نوجوانان به مدگرايي محسوب مي‌شود تا بتوانند نيازهاي عاطفي، هيجاني و رفتاري را در خود ارضا كنند. ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا اين موضوع را با نگاهي روان شناختي بررسي كنيم پس تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.
تماس با مشاور 

 

منبع : مدگرايي در نوجوانان | علل و عوامل مؤثر در تمايل به مدگرايي در نوجوانان

 
امتیاز:
بازدید: 88
برچسب:
:
[ 1399/1/18  ] [ ۱۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]

علل خودكشي در نوجوانان از جمله مسائلي است كه بسياري از خانواده‌ها و جامعه را درگير خود كرده است. نوجواني دوره‌اي پر فشار و سرشار ازتنش‌هاي رواني، جسماني و تغييرات بسيار شديد است كه اغلب نگراني‌هاي زيادي براي والدين نوجوان و نحوه برخورد با اين تغييرات به وجود مي‌آورد. خودكشي دومين عامل مرگ و مير نوجوانان محسوب مي‌شود. مشكلاتي از قبيل فشار تحصيلي، روابط عاطفي بيمارگونه از دلايل عمده اين اتفاق است. نقش خانواده، مدرسه و گروه همسالان نوجوان در ايجاد تفكر خودكشي بسيار اهميت دارند. تلاش براي پيشگيري از ايجاد تفكر خودكشي بهترين راه مقابله با اين پديده است. در اين مقاله عواملي كه مي‌تواند فكر خودكشي را در ذهن نوجوان ايجاد كند صحبت شده و بهترين راهكارهاي مقابله با آن را بررسي كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه نقش و اهميت خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خودكشي و نحوه پيشگيري از خودكشي نوجوانان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 

امتیاز:
بازدید: 88
برچسب:
:
[ 1399/1/10  ] [ ۱۷ ] [ honarehzendigi ] [ ]

دروغگويي نوجوان يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه منجر به تنش و تعارض با والدين مي‌شود و بي‌اعتمادي هرچه بيشتر را رقم مي‌زند. نوجواني به خودي خود معمولاً دوره‌ پر چالشي براي والدين و فرزندان است چرا كه كودكان ديروز در حال تلاش براي رفتار كردن همانند يك بزرگسال هستند و در اين راه با خطاهاي متعددي روبه‌رو مي‌شوند. در اين ميان دروغگويي نوجوان مي‌تواند دشواري اوضاع را دو چندان كرده و پدر و مادرها را دچار احساس سردرگمي و ناتواني مي‌كند. اگر فرزند شما نيز در اين سنين عادت به دروغگويي پيدا كرده و مي‌خواهيد درباره علل اين رفتار و نحوه مقابله با آن اطلاعات بيشتري كسب كنيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دروغگويي نوجوان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 
امتیاز:
بازدید: 85
برچسب:
:
[ 1398/12/22  ] [ ۱۲ ] [ honarehzendigi ] [ ]

دوران نوجواني يكي از مراحل بحراني در زندگي هر فرد است كه عبور كردن موفق از اين مرحله بر سلامت روان و شخصيت فرد در دوران بزرگسالي نقش تعيين كننده‌اي دارد. هر چه خانواده آگاهي و درك بهتري از اين دوره و چالش‌هاي آن داشته باشند، بهتر مي‌تواند بستر مناسب را براي شكل‌گيري شخصيتي قوي و سازنده در نوجوان خود فراهم كند. تغييرات هورموني، جسماني و بروز تفكر انتزاعي در دوره نوجواني چالش‌هايي را به همراه خواهد داشت. در ادامه اين مقاله برخي از چالش‌هاي مهم كه نوجوانان با آن‌ها رو به رو هستند را بررسي مي‌كنيم. توصيه مي‌كنيم مقاله سلامت روان را نيز مطالعه كنيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه چالش‌هاي دوران نوجواني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : دوران نوجواني

 

دوران نوجواني

نوجواني دوره‌اي است كه فرد از دنياي كودكي به دنياي بزرگسالي وارد مي‌شود. همراهي دوره نوجواني با بلوغ، تغييرات عمده‌اي را در فرد ايجاد مي‌كند كه شامل تغيير و تحول چشمگير جسماني از يك سو و تغيير در نقش‌ها، افزايش مسئوليت‌ها درخانواده و جامعه از سوي ديگر مي‌باشد. پيامدهاي كوتاه مدت دوران بلوغ ممكن است بيش‌تر از آن كه به نوجوان فشار بياورد خانواده‌ها را تحت فشار قرار دهد. والدين براي آگاهي از چگونگي رفتار صحيح با نوجوان در سن بلوغ مي‌توانند از كمك يك مشاوره خانواده بهره ببرند.

 

نوسانات خلقي در دوران نوجواني

نوجوان در اين دوران تغييرات جسماني و جنسي عمده‌اي را تجربه مي‌كند كه به سبب آن‌ها دچار نوسانات خلق مي‌شود. ثبات در دوره نوجواني معنا ندارد. گاه نوجوان رفتارهاي كودكانه از خود بروز مي‌دهد و گاه همانند يك بزرگسال فكر و رفتار مي‌كند. حالات دروني نوجوان اغلب در نوسان است. به گونه‌اي كه گاهي بسيار شاد و پر تلاش است و با گاه با كوچك‌ترين اتفاق به هم مي‌ريزد و در ناراحتي و افسردگي فرو مي‌رود.

در حالي كه احساس غرور مي‌كند ممكن است احساسات شرمندگي و خجالت‌زدگي را نيز تجربه كند. گاه نسبت به مسائل بسيار بي‌اعتنا است و در برخي موارد مدام اظهار نظرو دخالت مي‌كند. ممكن است دوستان زيادي داشته‌باشد اما همواره احساس تنهايي كند. اين نوسانات براي خود نوجوان نيز بسيار آزار دهنده هستند. كنار آمدن با تغييرات دوران نوجواني و سازگاري با محيط بزرگسالان، حمايت و توجه والدين را مي‌طلبد.

 

چالش‌هاي دوره نوجواني

نوجواني با بلوغ و پايان دوران بي دغدغه كودكي همراه است. در اين مرحله حساس زندگي فرد با چالش‌هاي جديدي رو به رو مي‌شود كه در ادامه به بررسي آن‌ها مي پردازيم:

1. كشمكش بين استقلال و وابستگي

نوجواني دوره‌اي است كه فرد از دوره كودكي خارج مي‌شود و با نقش‌ها و مسئوليت‌هاي جديد در خانواده و جامعه روبه رو مي‌شود. در واقع فرد در دوره نوجواني از وابستگي كودكانه به سمت استقلال حركت مي‌كنند. نوجوانان مي‌خواهند در محيط خانواده و مدرسه استقلال بيش‌تري داشته باشند و خودشان براي خودشان تصميم بگيرند و زير سلطه ديگران نباشند. اين خواسته در نوجوان و عدم پذيرش اين واقعيت توسط والدين منجر به  ايجاد يك دوگانگي مي‌شود. انتظارات والدين از نوجوان بايد متناسب با توانايي‌هاي فرد باشد، داشتن توقعات بيش از اندازه به دليل عدم آمادگي، استرس شديدي در او ايجاد خواهد كرد. در مقابل خانواده نبايد به نوجوان خود به چشم يك بچه نگاه كنند بلكه بايد شرايط مسئوليت پذيري و استقلال بيش‌تر را براي او محيا سازند. پيشنهاد مي‌كنيم مقاله نوجوان را بخوانيد.

2. دوران نوجواني و طغيان عليه مراجع قدرت

برخلاف تصور قالبي، نوجوانان صرفا به دليل مخالفت با والدين خود يا بزرگسالان دست به طغيان يا سركشي نمي‌زنند، در واقع نوجوانان نمي‌خواهند با تمام قوانين آن‌ها مخالفت كنند بلكه خواهان انتخاب شخصي در مسائلي هستند كه قبلا در حوزه كنترل والدين بوده است. تمايل نوجوان براي مستقل شدن و عدم كنترل توسط والدين و پافشاري آن‌ها براي اعمال كنترل به درگيري‌هايي بين آن‌ها منجر مي‌شود. خانواده‌ها با محدوديت زياد و اعمال مقررات سخت و خشك باعث ايجاد فاصله بين نوجوان و خانواده مي‌شوند.

در واقع دوره نوجواني با فاصله عاطفي بين فرزند و والدين همراه است و معمولا اختلافات شدت مي‌گيرند. ممكن است مدت زماني طول بكشد تا نوجوان و خانواده‌اش به يك حالت تعادل برسند. در اين شرايط نحوه برخورد صحيح والدين و شيوه‌ي تربيتي آنان اهميت مي‌يابد. در اين زمينه مي‌توانيد مقاله رفتار صحيح با نوجوان را بخوانيد.

3. بحران هويت

دوره نوجواني يكي از مراحل مهم در رشد شخصيت است. يكي ديگر از چالش‌هاي مهمي كه نوجوان با آن روبه رو مي‌شود مسئله هويت فردي است. هويت دستاورد مهم دوره نوجواني است سوال‌هاي زيادي درباره مفهوم زندگي در ذهن او شكل مي‌گيرد، سوال‌هايي مانند «من كيستم، الان كجا قرار دارم، به كجا مي‌خواهم بروم، چه مسيري را مي‌خواهم در زندگي طي كنم؟ هدف من در آينده چيست؟».

هر چه ارزش‌هايي كه از طرف دوستان و همسالان ابراز مي‌شود با ارزش‌هاي خانواده همخواني بيش تري داشته باشند به همان نسبت، بحران هويت آسان‌تر طي مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بحران هويت و بحران نوجواني كليك كنيد.

4. چگونگي ارضاي نياز‌هاي جنسي در دوران نوجواني

تعييرات بيولوژيكي و افزايش هورمون‌ها در سن بلوغ مي‌تواند بر روي رفتار فرد به طور مستقيم تأثير بگذارد و باعث افزايش تمايلات و همچنين فعاليت‌هاي جنسي در آن‌ها شود. با  آموزش هاي صحيح در اين زمينه مي‌توان آسيب‌هاي احتمالي ناشي از روابط جنسي را كاهش داد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روابط جنسي كليك كنيد.

لازم است نوجوانان در اين دوران مديريت نيازهاي جنسي خود را بياموزند. افزايش صميميت بين والدين و فرزندان و به دنبال آن آگاهي بخشي به نوجوانان در مورد نيازهاي جنسي از اهميت زيادي برخوردار است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مديريت نيازهاي جنسي نوجوان كليك كنيد.

5. ترس از آينده

ورود به نوجواني و پيدايش نيازهاي جديد در فرد و ميل به مستقل شدن، نگراني در مورد آينده را در او افزايش مي‌دهد. در واقع نوجوان بايد هدف و مسير زندگي خود در آينده را تعيين كند. داشتن تحصيلات دانشگاهي، چگونگي تأمين اقتصادي و تشكيل خانواده از جمله مسائلي است كه براي نوجوانان مي‌تواند مبهم باشد.

6. پيروي از همسالان در دوران نوجواني

در اين دوره دوستي‌ها در گروه همسالان شكل جدي‌تري به خود مي‌گيرد و پيروي از همسالان در اوايل و اواسط نوجواني افزايش مي‌يابد. پيروي از دوستان در حدود چهارده سالگي به بيش‌ترين حد خود مي‌رسد در واقع بيش‌ترين آسيب پذيري از فشار همسالان در اين دوره مي‌باشد كه مي‌تواند به رفتار‌هاي ضد اجتماعي مانند دزدي، مصرف مواد مخدر، تجاوز جنسي و... منجر شود. گاه اين رفتارها در نوجوان باقي مانده و در شخصيتي ضد اجتماعي را در او آشكار مي‌سازد. براي كسب اطلاعات بيشتر از اختلال شخصيت ضد اجتماعي كليك كنيد.

گرايش به مصرف مواد مخدر بر اثر وسوسه‌ي دوستان و همسالان بحران آسيب‌زننده‌اي است كه نوجوانان را درگير مي‌كند و زندگي آينده آن‌ها را تباه مي‌سازد. عدم توجه كافي والدين به نوجوانان و عدم كنترل آن‌ها زمينه اين بحران را ايجاد مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر از مواد مخدر كليك كنيد.

با توجه به مطالب گفته شده به اهميت انتخاب دوست در اين دوران پي برده ايد. پس براي بهترين انتخاب هم نوجوان و هم والدين بايد نكاتي را رعايت كرده و بدانند. به دليل اهميت موضوع مقاله انتخاب دوست در نوجواني را مطالعه نماييد.

7. داشتن استقلال مالي در دوران نوجواني

نيازهاي اقتصادي نوجوان ابتدا به صورت نياز به پول جيبي توسط والدين تأمين مي‌شود، در دوره راهنمايي و متوسطه نياز اقتصادي فرد شكل جديدتري به خود مي‌گيرد. به موازات رشد نوجوان به سوي دوره جواني، بر ميزان نياز اقتصادي وي نيز افزوده مي‌شود. يكي از روش‌هاي ارضاء حس استقلال‌ طلبي نوجوانان، دادن استقلال مالي به آنان است تا حدي كه بتوانند برخي از نيازهاي خود را رفع كنند. براي مثال به جاي دادن پول تو جيبي به صورت روزانه، مقدار پولي را براي مدت طولاني‌تر مثلا هفتگي يا ماهانه تعيين كنيد. استفاده از ادبيات متفاوت نيز تأثير گذار است. براي مثال به جاي اصطلاح «پول تو جيبي» والدين مي‌توانند از «كمك هزينه تحصيلي» استفاده نمايند.

رسيدن به استقلال مالي در نوجوانان به ميزان زيادي در موفقيت آن‌ها تأثير گذار است. در صورتي كه امكان كار كردن در جاي مناسبي براي آن‌ها فراهم است، اجازه دهيد تا اين كار را انجام دهند و از سختگيري‌هاي بيهوده در اين مورد بپرهيزيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه موفقيت در نوجواني كليك كنيد.

8. ناتواني در برقراري ارتباط مناسب با ديگران

فشارهاي رواني، اجتماعي، خانوادگي و عاطفي در اين دوران باعث مي‌شود نوجوان دچار تعارض شده و ارتباط مناسب با دوستان، اعضاي خانواده و معلمان را ازدست بدهد. در اين دوران اعتماد به نفس كاهش پيدا مي‌كند و در صورتي كه مهارت‌هاي ارتباطي در كودكي به خوبي ياد گرفته نشده‌باشد، نوجوان توانايي خود را براي رويارويي با ديگران و برقراري ارتباط مؤثر با آن‌ها از دست مي‌دهد.

9. اضطراب و استرس در دوران نوجواني

نوجوان وارد دنياي جديدي شده و ناتواني او در سازگاري با موقعيت‌هاي مختلف جديد منجر به بروز ترس و اضطراب دراو مي‌شود. به گونه‌اي كه اگر اين ترس و اضطراب به خوبي درمان نشود تا بزرگسالي ادامه مي‌يابد و تبديل به اختلالات و مشكلات بيشتري مي‌شود. استرس قبول نشدن در امتحانات و ترس از سرزنش شدن، ترس از قبول نشدن در گروه دوستان، ترس از پذيرش مسئوليت، اضطراب در مواجهه با جنس مخالف و... نمونه‌هايي از ترس‌ها و اضطرا‌ب‌هاي نوجوانان هستند. براي كمك به نوجوان خود مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي نوجوان كمك بگيريد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه چالش‌هاي دوران نوجواني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : دوران نوجواني

امتیاز:
بازدید: 85
برچسب:
:
[ 1398/12/15  ] [ ۲۲ ] [ honarehzendigi ] [ ]

تاثير دوست در نوجوانان يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه والدين در مورد آن‌ها از مشاورين سؤال مي‌پرسند. نوجوانان معمولاً تمايل بسياري به گذراندن اوقات با دوستان خود دارند و همين مسئله والدين را نگران و آشفته مي‌كند. آن‌ها اغلب نگران اين هستند كه فرزندشان درگير روابط دوستي پرخطر شود و به انحرافات اخلاقي و رفتاري كشيده شود. بنابراين اطلاعات در مورد تاثير دوست در نوجوانان و افزايش آگاهي شما در اين دوره مهم سني از اهميت بسزايي برخوردار است. ما در ادامه مقاله به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تاثير دوست در نوجوانان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : تاثير دوست در نوجوانان | چگونه به نوجوان خود كمك كنيم؟

 

امتیاز:
بازدید: 91
برچسب:
:
[ 1398/12/12  ] [ ۱۸ ] [ honarehzendigi ] [ ]

تربيت نوجوان يكي از چالش‌هايي است كه اغلب والدين با آن مواجه هستند و هنگام  مراجعه به روانشناس آن را مطرح مي‌كنند. در سنين نوجواني افراد اغلب دستخوش تغييرات جسماني و رواني مختلفي مي‌شوند كه باعث مي‌شود رفتارهاي متفاوتي را انجام دهند. پذيرش اين رفتارها براي  اكثر والدين دشوار است و نمي‌توانند به راحتي با آن‌ها سازگار شوند. به همين خاطر ممكن است كه ناخواسته در روش‌هاي تربيتي خود اشتباهاتي را مرتكب شوند. ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا با گردآوري اطلاعات مهم در زمينه تربيت نوجوان به شما كمك كنيم پس تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت نوجوان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

منبع : تربيت نوجوان | نكات مهمي كه والدين بايد به آن توجه كنند

 

امتیاز:
بازدید: 103
برچسب:
:
[ 1398/12/5  ] [ ۲۰ ] [ honarehzendigi ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب