مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

نحوه صحيح از شير گرفتن كودك به چه صورت است؟

تغذيه كودك در نخستين ماه هاي زندگي تنها از طريق شير مادر است، بعد از حدود شش ماهگي علاوه بر شير مادر امكان استفاده از مكمل هاي غذايي براي او فراهم مي شود پس براي كودكي كه تا كنون از طريق شير خوردن از سينه شما مهم ترين نياز اوليه اش برطرف مي شده و از اين طريق به آرامش مي رسيد، از شير گرفتن مي تواند مرحله اي بحراني و استرس زا باشد. اگر از شير گرفتن كودك به شيوه صحيحي انجام نشود، كودك احساس مي كند از سوي مادرش طرد شده است پس دچار ناآرامي، بي قراري و گريه مي شود كه پيامدهاي منفي آن مانند احساس ناامني، طرد شدگي يا دوست داشتني نبودن به عنوان طرحواره هاي اصلي در زندگي آينده كودكتان نيز نمايان خواهد شد. پس از شير گرفتن كودك بايد با آگاهي و به صورت تدريجي اتفاق بيفتد تا كودك بتواند با اين مسئله مهم خودش را وفق دهد و سازگار شود.

 

9 توصيه مهم براي كسب آرامش مادر و كودك در زمان از شير گرفتن كودك

گذار موفقيت آميز از اين مرحله يعني از شير گرفتن كودك نيازمند رعايت چند راهكار اساسي است كه در ادامه به آن اشاره مي كنيم:

1_ در چه سني بايد كودك را از شير گرفت؟

بهتر است كودك تا سن 6 ماهگي از شير مادر تغذيه كند. از شش ماهگي به بعد مي توان از غذاهاي جامد و مكمل ها براي تغذيه كودكتان استفاده كنيد و تا زماني كه خودتان و كودك تمايل داريد شير دهي مي تواند ادامه داشته باشد. بعد از يك سالگي شير مادر به تنهايي نمي تواند كودك را سير كند، پس به تدريج بايد از انواع سوپ و غذاهاي جامد در برنامه غذايي كودكتان استفاده كنيد. توجه داشته باشيد كه تغذيه كودك بايد حاوي ويتامين ها و مواد مغذي باشد. با برنامه ريزي دقيق مي توانيد وابستگي كودك به شير را بدون وارد كردن استرس به خودتان و كودك كم كنيد. اين روند نبايد يك باره و به اجبار به كودك تحميل شود. 

2- از شير گرفتن كودك در شب

كودك بعد شش ماهگي دفعات كمتري در شب نياز به تغذيه از شير مادر دارد پس مي توانيد دفعات وعده هاي شبانه را كم كند و از وابستگي كودك بكاهد.

3- به تدريج تعداد دفعات شير دهي را كم كنيد

بسياري از مادران فكر مي كنند اگر يك دفعه به شير دادن خود پايان دهند، كودك كمتر اذيت مي شود اما با اين كار هم خودتان و هم كودك دچار مشكل خواهيد شد چون سينه هايتان ورم مي كند كه با درد همراه است. همچنين كودك به دليل وابستگي عاطفي كه با مادر دارد با قطع ناگهاني شير دادن، گويي يك چيز بسيار با ارزش را از او گرفته ايد و اعتمادش به شما خدشه دار مي شود كه ممكن است در شكل گيري سبك دلبستگي ناايمن در كودكتان تاثير گذار باشد. پس صبور باشيد و روند از شير گرفتن كودك را طي چند هفته و به آرامي انجام دهيد.  

4- از مواد غذايي مناسب براي تغذيه كودك استفاده كنيد

براي نوزادان بالاي شش ماه لازم است از شير خشك يا مكمل هاي غذايي مناسب سن كودك استفاده كنيد. غذاهاي مكملي كه در كنار شير خود استفاده مي كنيد بايد سرشار از مواد مغذي و پروتئين باشد براي اين منظور مي توانيد از راه هاي علاقه مند كردن كودك به غذا استفاده كنيد.

5- كاهش عواملي كه باعث بروز استرس مي شود

همان طور كه توضيح داديم براي از شير گرفتن كودك لازم است ابتدا دفعات شيردهي را كم كنيد، يعني به جاي يك يا دو وعده شير مادر، از غذاهاي مفيد استفاده كنيد. در اين مرحله چون ارتباط بدني كودك با شما كم مي شود ممكن است دچار اضطراب و استرس شود يا بهانه گيري كند. در اين زمان شما بايد وقت بيشتري را با  كودك خود صرف كنيد و با او بازي كنيد تا از استرس و اضطراب كودك بكاهيد.

6- از شير دوش استفاده كنيد

وقتي دفعات شير دهي كم شود، شير در سينه شما جمع مي شود كه معمولا دردناك است. با استفاده از شير دوش مي توانيد شير را از سينه خود خارج كنيد و تا حد زيادي فشار را كم كنيد. ممكن است فكر كنيد چون كودك شير كمتري مي خورد بايد شير بيشتري را با شير دوش از سينه خود خارج كنيد، ولي با اين كار شير بيشتري توليد مي كنيد. در واقع شما بايد در هر دفعه مقدار كمتري شير را از سينه خود خارج كنيد تا با اين كار به توليد شدن كمتر شير در بدن كمك كنيد.

7-به بهزيستي روان شناختي خود توجه داشته باشيد

از شير گرفتن كودك ممكن است مادر را دچار استرس و افسردگي كند و به دنبال آن كودك نيز دچار سوء تغذيه و كمبود مواد غذايي شود. پس مديريت عواطف و هيجانات در كاهش اضطراب تان نقش مهمي دارد. با كاهش اضطراب و استرسِ خود بهتر مي توانيد به كودكتان كمك كنيد تا از اين مرحله حساس رشدي به خوبي عبور كند. 

8- به كودك در كسب آرامش و رهايي از استرس كمك كنيد

شير مادر، علاوه بر نقش تغذيه اي كه دارد، يك منبع مناسب براي كاهش استرس و ترس در كودك است و كودك از اين طريق پيوندي عميق با مادر خود برقرار مي كند پس قطع اين منبع آرامش نوعي ضربه عاطفي به كودك است و پس لازم است از طريق برقراري ارتباط پوستي با كودك، بازي كردن و در آغوش كشيدن كودك

9- بهره گيري از خدمات روان درماني و مشاوره

همان طور كه توضيح داديم از شير گرفتن كودكتان يكي از مراحل بحراني و اساسي در زندگي اوست و در صورتي كه به درستي انجام نشود ممكن است كودك اولين شكست عاطفي خود را تجربه كند؛ عاملي كه باعث مي شود مشكلات زيادي را در آينده تجربه كند. با بهره گيري از خدمات مشاوره كودك و كسب اطلاعات لازم مي توانيد به بهترين شيوه و با آگاهي كافي كودك را براي مراحل بعدي رشد خود آماده كنيد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه از شير گرفتن كودك مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : نحوه صحيح از شير گرفتن كودك | 9 توصيه براي آرامش مادر و كودك

امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ] [ ۰۹:۵۳:۵۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی