مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

راه هاي پيشگيري از خشونت خانگي

افزايش آگاهي عمومي

اولين نكته در پيشگيري از خشونت خانگي افزايش آگاهي از اين مشكل و ايجاد هنجارهاي اجتماعي است كه خشونت را نفي مي كنند. زماني كه مردم يك جامعه از وجود خشونت خانگي خبر نداشته باشند و آسيب هاي آن را نشناسند نمي توان به پيشگيري از خشونت هاي خانگي كمكي كرد.
خانواده ها بايد در فرصت‌هاي مناسبي در مورد اين موضوع با يكديگر گفتگو كنند تا ديدگاه عموم نسبت به خشونت وسيع تر شده و حل مشكل نيز آسان تر شود.
فعاليت هاي آموزشي و فرهنگي مهم‌ترين راه پيشگيري از خشونت است. در مدارس نيز بايد آگاهي هايي به دانش آموزان در اين مورد داده شود.

آموزش زوج ها

آموزش و افزايش آگاهي زن و مرد بهتر است قبل از ازدواج صورت بگيرد. آموزش مهارت هاي حل مسئله، روشهاي مذاكره، چگونگي ارتباط با همسر، احترام به همسر و توجه به نيازهاي همسر مي تواند از بروز مشكلات در آينده كه منجر به خشم و خشونت خانگي مي شود جلوگيري كند.
در مجموع لازم است كيفيت روابط زناشويي از همان ابتدا افزايش يابد. مسئله خشونت خانگي مانند ديگر آموزش هاي پيش از ازدواج بايد مورد توجه قرار بگيرد.

آموزش كودكان

خانواده‌ها مي‌توانند با رفتاري محبت آميز و به دور از خشونت با فرزندان آنها را از رفتار خشونت آميز در آينده و در محيط خانواده حفظ كنند. چرا كه مشخصا كودكان از پدر مادر خود الگو مي گيرند. تجربه تلخ خشونت در كودكي مهم ترين عامل بروز خشونت خانگي در بزرگساليست.
حال كودكي را تصور كنيد كه پدر، مادر را بر سر مسائل متعدد كتك مي زند. مسلما چنين كودكي از رفتار پدر خود الگوبرداري كره و در آينده الگو تاثير مي گذارد. اين تاثير به شكل هاي مختلف قابل مشاهده مي باشد، براي مثال در بزرگسالي او نيز همسرش را كتك مي زند و يا بر عكس با ظلم و كتك هاي همسرش كنار مي آيد. بنابراين والدين بايد سعي كنند مهارت هاي همدلي، دلسوزي، احترام به عقايد ديگران و كنترل خشم را در كودك خود افزايش دهند.

 

راه هاي عملي كاهش خشونت خانگي

مراجعه به مشاور

كمك گرفتن از يك مشاور با تجربه در زمينه درمان خشونت خانگي به شما تا حد زيادي كمك مي كند تا از بروز اين رفتار جلوگيري كنيد. چه خود دچار اين رفتار باشيد و چه قرباني باشيد، روانشناس با طرح راهكارها و آموزش هاي مختلف شما را در اين امر ياري مي كند. مشاوره خانواده حتي ممكن است براي انجام اقدامات قانوني به شما ياري برساند.

تغيير در محيط يا ترك محل

گاهي فرد در محيطي قرار مي گيرد كه وجود برخي عوامل مانند صداي بلند يا نور زياد خود باعث تحريك و شدت گرفتن عصبانيت يا كم شدن سطح تحمل فرد مي شود. در مواقع شلوغي اتاق، آشفتگي و نامرتب بودن وسايل زندگي باعث عصبي شدن و رفتار خشن مي شود.
اگر مي خواهيد رفتار خشونت آميز خود را ترك كنيد، سعي كنيد از عواملي كه موجب تحريك خشم شما مي شود دوري كنيد. هنگامي كه هيجانات عصبي به شما فشار مي آورد محيط را ترك كنيد. خانواده ها نيز مي توانند عوامل يا رفتارهايي را كه باعث بروز خشونت مي شوند از دسترس فرد خشن دور نگه دارند.

تغيير ديدگاه و مشورت

در بسياري از مواقع تجمع افكار منفي و وسواس فكري باعث بروز خشونت مي شود. در چنين مواقعي بهتر است به خود يادآوري ‌كنيد كه بروز خشونت چه پيامدها و پشيماني هايي را برايتان به دنبال دارد. برخي افراد خود متوجه افكارشان نيستند. در اين شرايط مي توان اين افكار را با افراد ديگر در ميان گذاشت و مشورت گرفت. شناخت احساسات شايد به نظر ساده آيد، اما در بسياري از موارد افراد با قرار گرفتن در جلسات روانشناسي به اين مهارت دست مي يابند.

يادگيري مهارت حل مسئله

گاهي علت خشم فرد، يك ظلم يا تهديد واقعي است و خشم، واكنشي طبيعي نسبت به آن مي باشد. اما اگر فرد در اين شرايط تسليم خشم خود شود، ممكن است رفتارهايي انجام دهد كه مشكل را پيچيده تر كند. در چنين شرايطي بهتر است راه حل مناسبي نيز براي مشكل خود بيابيد. مهارت حل مسئله، يافتن بهترين راه حل براي چنين مشكل هايي را به افراد مي آموزد.

بيان خشم به شيوه اي معقول

كاهش خشونت به اين معني نيست كه فرد اصلا خشم خود را بروز ندهد، بلكه شامل بيان خشم به شيوه اي معقول و منطقي مي شود. رفتار با جرات مندانه، رفتاري است كه فرد با آن مي تواند بدون پرخاشگري، به ديگران نشان دهد كه از آن ها رنجيده يا عصباني است و از آنها بخواهد كه رفتار بهتري نشان بدهند. در واقع به جاي بروز عصبانيت و كتك زدن مي تواند خواسته و مشكل خود را و همچنين احساساتش را بيان كند. داشتن اين مهارت حتي مانع از بروز جنون آني نيز مي شود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه پيشگيري و درمان خشونت خانگي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : راه هاي پيشگيري و كاهش خشونت خانگي

امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ] [ ۰۸:۰۲:۱۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 3
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی