مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

درمان كرونا با وجود خبرهايي كه هر روز از شبكه‌هاي مختلف اجتماعي و سايت‌هاي خبري مي‌بينيم و مي‌شنويم، هنوز وجود خارجي ندارد، اگر هم چيزي باشد در مراحل آزمايشگاهي است. در چند روز اخير با توجه به شدت گرفتن كرونا ويروس، همه منتظر اين هستند كه محققان در سرتاسر دنيا راه درماني را براي اين بيماري پيدا كنند. درمان كرونا مي‌‌تواند معجزه‌اي براي سال 2020 باشد. تلاشي جهاني براي درمان كرونا در حال وقوع است كه اين اميد را براي يافتن واكسن آن قوي‌تر مي‌كند. با اين حال تا اين لحظه بهترين درمان خودمراقبتي، عدم ترك منزل، رعايت بهداشت فردي و به طور كلي پيشگيري است. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان كرونا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان كرونا،
موضوع:
[ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۷:۳۵:۵۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

حتما براي شما هم پيش آمده كاري كنيد و بعد دچار عذاب وجدان شويد. گويي دائم در دلتان رخت مي‌شويند و نمي‌دانيد چه بايد بكنيد. عذاب وجدان از كوتاهي كردن در مورد انجام كارها و يا احساس مسئوليت نشأت مي‌گيرد و اگر تداوم يابد به اضطراب و افسردگي ختم مي‌شود. گذشته‌ها گذشته و خيلي چيزها را نمي‌توان تغيير داد يا اصلاح كرد پس چطور با خودمان كنار بياييم؟ آيا مرهمي براي كاهش درد عذاب وجدان وجود دارد؟ عذاب وجدان مي‌تواند در بسياري مواقع مفيد باشد و افراد را از اشتباه كردن باز دارد اما در طولاني مدت پيامدها و عوارض رواني سوءي را براي فرد به همراه دارد؛ به همين دليل شناخت عوامل تأثير گذار بر آن و راه‌هاي رهايي از احساس گناه اهميت مي‌يابد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عذاب وجدان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عذاب وجدان،
موضوع:
[ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۷:۲۲:۳۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

هوش هيجاني به انسان براي برقراري يك رابطه قوي، موفقيت در تحصيل و كار و رسيدن به اهداف زندگي كمك مي‌كند. احساسات و عواطف، نقش مهمي در كيفيت زندگي شخصي ايفا مي‌كنند. اين كه بدانيم چطور احساساتمان را كنترل كنيم و يا به درستي آن‌ها را ابراز كنيم، مخصوصا در مواقعي كه تحت فشار هستيم، اهميت زيادي دارد. هوش هيجاني، به ما كمك مي‌كند تا در مقابل پيچيدگي‌هاي زندگي در قرن بيست و يك، تصميمات بهتري بگيريم. در واقع به فرد در مديريت رفتار و روابط كمك مي‌كند. پژوهشگران روش‌هايي براي افزايش و اندازه گيري هوش هيجاني ارائه داده‌اند كه در اين مقاله با هم مرور خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه راهكارهاي تقويت هوش هيجاني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هوش هيجاني،
موضوع:
[ ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۶:۵۳:۱۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

در شرايط فعلي و اوضاع حاكم بر جامعه توجه به بيماري كرونا و ضرورت پرداختن به آن، از آن جهت اهميت دارد كه عدم وجود واكسن و همچنين نبود امكاناتي كه توان مقابله با اين ويروس را داشته باشد محرز است و در اين وضعيت بايد به فكر سلامتي خود و اطرافيان باشيم. بهترين كاري كه بايد انجام دهيد اين است كه پيشگيري كرده و با رعايت موارد بهداشتي و تقويت سيستم ايمني بدن بتوانيد از بروز آن جلوگيري كنيد. در عين حال نيز بدون توجه به شايعات آرامش رواني خود را نيز حفظ كنيد. ويروس كرونا خانواده بزرگي از ويروس‌ها است كه ابتدا در حيوانات و سپس از طريق جهش ژني به انسان منتقل شده است. در صورتي كه خواهان داشتن اطلاعات بيشتر در اين زمينه هستيد در ادامه به بررسي علائم، نحوه مقابله و درمان آن خواهيم پرداخت.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بيماري كرونا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : ويروس كرونا | علائم، نحوه مقابله و درمان كرونا

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ويروس كرونا،
موضوع:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۱:۳۰:۱۲ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

بلوغ ديررس چه علائمي دارد؟ درمان و عوارض بلوغ ديرس چيست؟ يكي از بحراني‌ترين دوره‌هاي زندگي هر فرد، دوران بلوغ است كه طي چندين سال شكل مي‌گيرد. سن شروع بلوغ در افراد مختلف متفاوت است. در دختران معمولا بين سن7 تا 13 سالگي و در پسران بين سنين 9 تا 14 سالگي اتفاق مي‌افتد. البته ممكن است در برخي زودتر يا ديرتر از اين سنين باشد. زماني كه بلوغ ديرتر از زمان طبيعي اتفاق بيفتد به آن بلوغ ديررس مي‌گوييم. بلوغ ديررس براي والدين و نوجوان موجب ايجاد استرس مي‌شود. آگاهي از نشانه‌هاي بلوغ ديررس، آثار رواني و روش‌هاي درمان به شما كمك مي‌كند تا اين دوران را با آرامش بيشتري پشت سر بگذاريد. پيشنهاد مي‌كنيم مقاله سن بلوغ نوجوان را مطالعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بلوغ ديررس مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 
 
 
 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بلوغ ديررس،
موضوع:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۱:۱۷:۴۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

نوروفيدبك يا بازخورد عصبي راهي براي تمرين فعاليت‌هاي مغزي است. در واقع نوروفيدبك نوعي بازخورد زيستي است. مغز در زمان فكر كردن، حالات خلقي مختلف، عادات رفتاري، حركت اندام‌ها و ... امواج مختلفي توليد مي‌كند. در روش درماني بازخورد عصبي با نصب حسگرهايي بر سر اين امواج روي كامپيوتر نمايش داده مي‌شوند. بيمار با كمك متخصص تلاش مي‌كند امواج نامنظم مغزي را كنترل و در نتيجه بهبود بخشد. آگاهي از فوائد، كاربردهاي درماني، ميزان اثربخشي و عوارض نوروفيدبك به شما در زمينه انتخاب بهترين روش‌هاي درماني كمك مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع درمان‌هاي روانشناختي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : نوروفيدبك چيست | كاربرد و عوارض نوروفيدبك

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نوروفيدبك چيست،
موضوع:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۵۴:۰۸ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

راه هاي غلبه بر ترس و اضطراب ناشي از كرونا چيست؟ اين روزها اخبار مرتبط با شيوع ويروس كرونا تمام صفحات مجازي را اشغال كرده و به داغ‌ترين موضوع مورد بحث در ميان افراد تبديل شده است. اين ويروس به دليل قدرت بالايي كه در انتشار دارد ترس و اضطراب همگاني را برانگيخته و با توجه به آسيب پذيري رواني متفاوت افراد جامعه، باعث بروز علائم اضطرابي بسيار شديد در برخي افراد شده است. البته راهكارهايي مانند  افزايش آگاهي، محدود كردن استفاده از فضاي مجازي و استفاده از تكنيك‌هاي آرامش بخش مي‌تواند به كاهش ترس و اضطراب كمك كند. اگر شما هم اين روزها با نگراني و اضطراب بسيار زيادي روبه‌رو هستيد مطالعه اين مطلب مي‌تواند براي شما سودمند باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي غلبه ترس و اضطراب ناشي از كرونا مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : راه هاي غلبه بر ترس و اضطراب ناشي از كرونا

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۴۶:۴۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

افسردگي در زنان خانه دار يكي از معضلاتي است كه در جوامعي مانند ايران كه تعداد زنان شاغل در آن‌ پايين‌تر است بيشتر ديده مي‌شود. البته خانه دار بودن به تنهايي منجر به بروز مشكلات سلامت روان نمي‌شود بلكه اگر با احساس ناكارآمدي و وابستگي زياد به همسر همراه باشد مي‌تواند مشكل‌ساز شود. معمولا اين نوع افسردگي با علائم جسمي و رواني همراه است و به علل گوناگوني مانند نداشتن استقلال كافي در زندگي و نپرداختن به امور مورد علاقه به وجود مي‌آيد. راهكارهاي گوناگوني از جمله ايجاد يك سيستم حمايت اجتماعي مي‌تواند به حل اين مشكل كمك كند. در ادامه به بررسي بيشتر اين موضوع خواهيم پرداخت پس تا انتها همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي در زنان خانه دار مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

 

 

منبع : افسردگي در زنان خانه دار | علائم سندرم افسردگي زنان خانه دار

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۳۸:۳۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

افسردگي در زنان موضوع بسيار مهمي است كه نبايد از آن غفلت كنيم. افسردگي انرژي و اميد به زندگي را از شما مي‌گيرد. زنان افسرده مادران افسرده‌اي مي‌شوند و فرزنداني نامتعادل نيز به بار مي‌آورند. به همين دليل لازم است به بهترين شكل بر افسردگي خود غلبه كنيد. علائم افسردگي در زنان به دلايل زيادي بروز مي‌يابد. مانند هورمون‌هاي توليد مثل و يا فشارهاي خانوادگي، اجتماعي. در راه درمان افسردگي بايد قدم‌هاي كوتاه اما با اراده برداريد. اگر افسردگي خود را ازبين ببريد و اميد خود را بيابيد حس بهتري خواهيد داشت. اما چگونه؟ در اين مقاله سعي كرده‌ايم تا پاسخ جامعي به اين سوال ارائه دهيم. اگر رهايي از افسردگي موضوع مورد توجه شماست مي‌توانيد از مشاوره افسردگي هم كمك بگيريد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي در زنان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : افسردگي زنان 

افسردگي در زنان | نشانه هاي اصلي

شناخت كافي از علائم افسردگي و عوامل بروز آن لازمه‌ي درمان افسردگي است. براي اطلاع از  علائم افسردگي به طور كامل كليك كنيد. علائم افسردگي در زنان معمولاً  شامل يك يا تركيبي از اين موارد است:

۱- بي‌علاقگي: از دست دادن علاقه نسبت به اموري كه قبلا از آن‌ها لذت مي‌برديد
۲- كاهش انرژي: ممكن است كمبود انرژي داشته‌باشيد و مدام احساس خستگي كنيد
۳- عدم اعتماد بنفس: داشتن احساس گناه، نااميدي و حس ِبي ارزشي
۴- عدم تناسب جسمي : تغيير ذائقه و ميل به غذا، افزايش يا كاهش بي‌رويه وزن
۵- اختلال خواب: بي‌خوابي يا بدخوابي و يا تغيير در عادت‌هاي خواب
۶- عدم تمركز : دشواري در تمركز، پراكندگي و بي‌هدفي در انجام امور
۷- تمايل به خودكشي: افكار مربوط به خودكشي و مرگ و ادامه ندادن زندگي

 

علل بروز افسردگي در زنان

افسردگي مي‌تواند بر اثر تركيبي از عوامل اجتماعي، فيزيولوژي و زيستي ايجاد شود. اصلي‌ترين دلايل ابتلا به افسردگي در زنان تنهايي و انزوا، كمبود حمايت اجتماعي، تجربه موقعيت‌هاي استرس‌آور، سابقه‌ي خانوادگي افسردگي، مشكلات ازدواج و رابطه، فشار مالي، تجربه‌ي تروما يا تجاوز در كودكي، مصرف مواد مخدر و الكل، بيكاري يا نداشتن شغل مناسب، مشكلات سلامتي يا دردهاي مزمن است.

افسردگي در زنان : علائم جسمي

مشكلات تيروئيد

توجه داشته‌ باشيد كه كم‌كاري تيروئيد در خانم‌ها ممكن است باعث بروز افسردگي شود. اين مشكل همواره بايد تحت نظر و مراقبت پزشك حل شود.

هورمون استرس

استرس در خانم‌ها نسبت به مردان بيشتر است و دليل آن اين است كه هورمون‌هاي استرس در زنان بيشتر ترشح مي‌شود. همچنين هورمون پروژسترون و هورمون‌هاي زنانه از غير فعال شدن سيستم استرس جلوگيري مي‌كند. اگر علائم استرس و اضطراب را بشناسيد مي‌توانيد افسردگي حاصل از آنرا تشخيص دهيد. پس حتما مقاله علائم استرس را بخوانيد.

افسردگي در زنان : عوارض جانبي داروها

بسياري از داروها پس از قطع مصرف عوارضي را براي فرد به دنبال دارند كه افسردگي نيز يكي از اين عوارض است. داروهاي پيشگيري از بارداري و داروهاي هورموني ممكن است موجب افسردگي فرد مصرف كننده شوند.

افسردگي در زنان : عامل قاعدگي

بسياري از زنان ممكن است دچار سندروم پيش از قاعدگي شوند كه علائم آن خفيف و كوتاه‌مدت است. اما در برخي ديگر نشانه‌هاي افسردگي ناشي از قاعدگي بسيار حاد است و ممكن است باعث بروز اختلال خلق و خو شود كه افسردگي شديد و زودرنجي از علائم آن است. علاوه‌ براين نوسانات خلقي مرحله‌ي يائسگي مي‌تواند منجر به افسردگي شود. براي اطلاع كامل از نشانه هاي سندروم پيش از قاعدگي كليك كنيد.

افسردگي به خاطر بارداري

تغييرات هورموني در دوران بارداري افزايش چشمگيري مي‌يابد و ممكن است باعث بروز افسردگي شود. علاوه‌براين مشكلات مربوط به بارداري از جمله سقط جنين، بارداري ناخواسته و ناباروري از دلايل رواني ابتلا به افسردگي است.

افسردگي پس از زايمان

بسياري از خانم‌ها پس از زايمان دچار افسردگي مي‌شوند. ممكن است علائم افسردگي در مدت طولاني ادامه يابد. اين شرايط افسردگي پس از زايمان ناميده مي‌شود كه يا به علت تغييرات و نوسانات هورمونيست و يا به خاطر بدشكل شدن بدن و يا ترس از تربيت و بزرگ كردن بچه.

 

افسردگي در زنان | روش‌هاي درماني زنان افسرده

زنان به دليل نقش هايي كه در خانه و خانواده دارند (مثل مهرورزي، انرژي زندگي، زيبايي، محبت، حمايت گري، مراقبت كننده و...)، با ناراحتي و انزواي خود بر ديگر اعضاي خانواده تاثير مي گذارد. اين تاثير از جانب مادر بيشتر هم مي شود، براي جلوگيري از افسردگي مادر كليك كنيد.

1- كمك گرفتن از ديگران

بعضي كارها را بهتر است تنهايي انجام ندهيد. شما با گام‌هاي كوچك اما قدرتمند مي‌توانيد در درمان افسردگي به خود كمك كنيد. براي مبارزه با افسردگي بهتر است از حمايت ديگران استفاده كنيد و لجبازي را كنار بگذاريد. كمك گرفتن از اشخاصي كه براي آن‌ها مهم هستيد شما را در اين مسير جلو مي‌اندازد. درمان افسردگي به تنهايي كار دشواريست. ممكن است با وجود افسردگي و ميل به انزوا درخواست كردن از ديگران دشوار باشد اما اين كار قدم بزرگي در درمان افسردگي است. حالات و احساسات خود را با نزديك‌ترين فرد درميان بگذاريد. اجازه دهيد ديگران از آنچه كه بر شما گذشته‌است با خبر شوند. در اين صورت مي‌توانند همراه شما باشند. يك مشاور متخصص نيز مي‌تواند مثل يك دوست صميمي در كنار شما باشد و به رفع افسردگي كمك كند. 

2- رفت و آمد با اطرافيان

شبكه‌هاي مجازي راه ارتباطي خوبي براي تعاملات هستند اما هيچ‌گاه جايگزين ملاقات‌هاي رو در رو نمي‌شوند. براي سريع‌تر كردن روند درمان با افرادي كه به آن‌ها اعتماد داريد و شنونده‌ي خوبي هستند در ارتباط باشيد. واكنش‌هاي ساده‌ در صحبت رودررو و بروز احساسات‌تان نقش عظيمي در بهبود افسردگي دارد. بيشتر سعي كنيد با افراد مثبت‌گرا صحبت كنيد.

3- تغيير سبك زندگي

براي درمان افسردگي بايد سبك زندگي ملالت‌آور خود را تغيير دهيد. كارهايي انجام دهيد كه به شما آرامش مي‌بخشند. راه‌هاي كنترل و غلبه بر استرس را ياد بگيريد. همچنين فعاليت‌هاي سرگرم‌كننده را در برنامه روزانه خود قرار دهيد. خواب كافي در برطرف كردن كسلي و خستگي شما بسيار موثر است. پس روي ساعت خواب خود كار كنيد.

4- كنترل استرس

استرس طولاني مدت باعث تشديد افسردگي در شما مي‌شود. تمام وضعيت‌هاي استرس‌زا مانند شرابط زندگي فشار كاري رسيدگي به فرزندان را براي خود مشخص كنيد و راه‌هايي براي كاهش اين مسائل و كنترل استرس خود بيابيد. به مقاله كاهش استرس مراجعه كنيد. به ياد داشته باشيد كه مشكلات و فشارهاي زندگي هميشه وجود دارند استرس بابت آن‌ها شما را ضعيف مي‌كند و توانايي مقابله با آن‌ها را نيز از شما مي‌گيرد. يوگا در كنترل اضطراب كمك زيادي به شما مي‌كند.

5- مراجعه به مشاور

زماني كه ارتباط با ديگران و كمك گرفتن از آن‌ها موثر نباشد مشاور روانشناس جهت سلامت روان كمك زيادي به شما مي‌كند و بيشتر از هر كس ديگري در درمان افسردگي همراه و راهنماي شماست. مشاوره مهارت‌ها و ديدگاه‌هايي را به شما آموزش مي‌دهد تا از شر افكار منفي و افسردگي رها شويد و از بروز دوباره‌ي آن جلوگيري كنيد.

6- درمان دارويي

داروهاي ضد افسردگي به ميزان زيادي علائم افسردگي را در شما از بين مي‌برند اما افسردگي شما را به طور كامل برطرف نمي‌كنند. علاوه‌براين در صورت مصرف طولاني مدت اعتيادآور مي‌شوند و دد صورت قطع مصرف امكان برگشت علائم وجود دارد. احتمال بروز عوارض داروها در زنان بيشتر است. به دليل تفاوت‌هاي زيستي زنان به دز كمتري از داروهاي ضد افسردگي نياز دارند. ديسيپرامين، ترانيلسپيرومين، سيتالو پرام از جمله داروهاي ضد افسردگي هستند كه حتما بايد طبق تجويز پزشك مصرف شوند. به جاي داروهاي شيميايي بهتر است از داروهاي گياهي، مكمل‌هاي غذايي و ورزش استفاده كنيد.

7- مقابله با افكار منفي

افسردگي ميزان زيادي از افكار منفي را در ذهن شما پرورش مي‌دهد. اين افكار ديدگاه و آينده‌ي شما را تحت تاثير قرار مي‌دهند. به ياد داشته باشيد كه افكار منفي از علائم افسردگي شماست و همه‌ي ان‌ها واقعيت ندارند. با شناسايي و آگاهي از افكار منفي مي‌توانيد بهتر با آن‌ها مبارزه كنيد.

در ادامه برخي از افكار منفي و خطاهاي شناختي را ذكر كرده‌ايم.

8- تعميم افراطي افكار منفي

زماني كه با يك تجربه‌ي منفي در زندگي روبه‌رو مي‌شويد آن را به تمام ابعاد زندگيتان تعميم مي‌دهيد. تصور مي‌كنيد كه ديگر نمي‌توانيد هيچ چيز مثبتي را تجربه كنيد يا كار موفقيت آميزي انجام دهيد. توجه كنيد اين خطاي ذهني شماست.

9- ايجاد فيلترهاي ذهني

در اين اختلال شناختي ذهن به طور ناخودآگاه تمامي حوادث مثبت و اتفاقات خوب را ناديده مي‌انگارد و بر روي افكار منفي متمركز مي‌شود. حتي در اين شرايط براي خود دلايلي را ذكر مي‌كنيد كه چرا نبايد به اتفاقات مثبت توجه كنيد. اتفاقات و تجربه‌هاي مثبت زندگي را در ذهن خود بزرگ كنيد حتي اگر بسيار كوچك هستند.

10- قضاوت غير منطقي

زماني كه افسرده هستيد، بدون اين‌كه شواهد حقيقي و منطقي داشته باشيد، تفسيرهاي منفي را از خود ارائه مي‌دهيد. ممكن است تبديل به يك ذهن‌خوان و يك پيشگو غير حقيقي شويد. مثلا مدام با خود مي‌گوييد: (فلان شخص حتما فكر مي‌كند كه من چقدر احمقم، من تا پايان عمرم در اين شغل كسل كننده باقي مي‌مانم.)

11- بايدها و نبايدهاي محدود كننده

در اين شرايط براي خود مجموعه‌اي از بايدها و نبايدها را ايجاد مي‌كنيد كه بسيار محدودتان مي‌كنند ودر صورت عمل نكردن به آن‌ها احساس شكست مي‌كنيد و خود را سرزنش مي‌كنيد. براي مثال با خود فكر مي‌كنيد كه بايد همه دوستتان بدارند اگر يكي از شما خوشش نمي‌آيد پس فرد آزارنده‌اي هستيد و به خود برچسب مي‌زنيد كه اين هم از ديگر خطاهاي شناختي است.

12- افسردگي در زنان | بررسي افكار منفي‌

زماني كه خطاهاي شناختي بالا را در خود مشاهده كرديد و متوجه شديد كه الگوهاي شناختي چقدر در بروز و تشديد افسردگي موثرند سوالاتي را از خود بپرسيد. آيا دلايل و شواهد منطقي براي درست بودن افكار منفي‌تان وجود دارد؟ اگر يكي از اطرافيان چنين فكر منفي داشته باشد به او چه مي‌گوييد؟ آيا ديدگاه ديگري براي پرداختن به اين موضوع وجود دارد؟ اگر افسرده نبوديد و فرد شادي محسوب مي‌شديد چگونه در اين مورد فكر مي‌كرديد؟

تنها بررسي افكار منفي باعث مي‌شود اين افكار زير سوال بروند و كم‌كم از بين بروند. در اين فرآيند سعي كنيد ديدگاه‌هاي متعادل‌تر و مثبت‌تري را جايگزين كنيد تا به بهبود افسردگي خود كمك كرده باشيد. روانشناس متخصص شما را در جهت توقف نشخوار ذهني و شناسايي افكار منفي و متعادل سازي آن‌ها راهنمايي مي‌كند.
 

سوالات متداول

مادر افسرده ام با كسي دوست نداره رفت و آمد كنه ، من چي كار مي تونم بكنم؟

يكي از نشانه هاي افسردگي نداشتن حوصله و ميل به تنهايي اون هاست. در اين زمان لازمه كه شما و اطرافيان در كنار او باشيد. بيشتر جستجو كنيد و ببينيد قبل از دوران افسردگي اش از چه جيزهايي لذت مي برد و يا چه خواسته هايي داشت. به دنبال درمان بوده و از كمك روانشناس نيز حتما استفاده كنيد. براي اطلاع از بهترين روش هاي درمان افسردگي نيز كليك كنيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي در زنان مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : افسردگي زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي زنان،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۲۳:۴۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]

دوران نوجواني يكي از مراحل بحراني در زندگي هر فرد است كه عبور كردن موفق از اين مرحله بر سلامت روان و شخصيت فرد در دوران بزرگسالي نقش تعيين كننده‌اي دارد. هر چه خانواده آگاهي و درك بهتري از اين دوره و چالش‌هاي آن داشته باشند، بهتر مي‌تواند بستر مناسب را براي شكل‌گيري شخصيتي قوي و سازنده در نوجوان خود فراهم كند. تغييرات هورموني، جسماني و بروز تفكر انتزاعي در دوره نوجواني چالش‌هايي را به همراه خواهد داشت. در ادامه اين مقاله برخي از چالش‌هاي مهم كه نوجوانان با آن‌ها رو به رو هستند را بررسي مي‌كنيم. توصيه مي‌كنيم مقاله سلامت روان را نيز مطالعه كنيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه چالش‌هاي دوران نوجواني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.
منبع : دوران نوجواني

 

دوران نوجواني

نوجواني دوره‌اي است كه فرد از دنياي كودكي به دنياي بزرگسالي وارد مي‌شود. همراهي دوره نوجواني با بلوغ، تغييرات عمده‌اي را در فرد ايجاد مي‌كند كه شامل تغيير و تحول چشمگير جسماني از يك سو و تغيير در نقش‌ها، افزايش مسئوليت‌ها درخانواده و جامعه از سوي ديگر مي‌باشد. پيامدهاي كوتاه مدت دوران بلوغ ممكن است بيش‌تر از آن كه به نوجوان فشار بياورد خانواده‌ها را تحت فشار قرار دهد. والدين براي آگاهي از چگونگي رفتار صحيح با نوجوان در سن بلوغ مي‌توانند از كمك يك مشاوره خانواده بهره ببرند.

 

نوسانات خلقي در دوران نوجواني

نوجوان در اين دوران تغييرات جسماني و جنسي عمده‌اي را تجربه مي‌كند كه به سبب آن‌ها دچار نوسانات خلق مي‌شود. ثبات در دوره نوجواني معنا ندارد. گاه نوجوان رفتارهاي كودكانه از خود بروز مي‌دهد و گاه همانند يك بزرگسال فكر و رفتار مي‌كند. حالات دروني نوجوان اغلب در نوسان است. به گونه‌اي كه گاهي بسيار شاد و پر تلاش است و با گاه با كوچك‌ترين اتفاق به هم مي‌ريزد و در ناراحتي و افسردگي فرو مي‌رود.

در حالي كه احساس غرور مي‌كند ممكن است احساسات شرمندگي و خجالت‌زدگي را نيز تجربه كند. گاه نسبت به مسائل بسيار بي‌اعتنا است و در برخي موارد مدام اظهار نظرو دخالت مي‌كند. ممكن است دوستان زيادي داشته‌باشد اما همواره احساس تنهايي كند. اين نوسانات براي خود نوجوان نيز بسيار آزار دهنده هستند. كنار آمدن با تغييرات دوران نوجواني و سازگاري با محيط بزرگسالان، حمايت و توجه والدين را مي‌طلبد.

 

چالش‌هاي دوره نوجواني

نوجواني با بلوغ و پايان دوران بي دغدغه كودكي همراه است. در اين مرحله حساس زندگي فرد با چالش‌هاي جديدي رو به رو مي‌شود كه در ادامه به بررسي آن‌ها مي پردازيم:

1. كشمكش بين استقلال و وابستگي

نوجواني دوره‌اي است كه فرد از دوره كودكي خارج مي‌شود و با نقش‌ها و مسئوليت‌هاي جديد در خانواده و جامعه روبه رو مي‌شود. در واقع فرد در دوره نوجواني از وابستگي كودكانه به سمت استقلال حركت مي‌كنند. نوجوانان مي‌خواهند در محيط خانواده و مدرسه استقلال بيش‌تري داشته باشند و خودشان براي خودشان تصميم بگيرند و زير سلطه ديگران نباشند. اين خواسته در نوجوان و عدم پذيرش اين واقعيت توسط والدين منجر به  ايجاد يك دوگانگي مي‌شود. انتظارات والدين از نوجوان بايد متناسب با توانايي‌هاي فرد باشد، داشتن توقعات بيش از اندازه به دليل عدم آمادگي، استرس شديدي در او ايجاد خواهد كرد. در مقابل خانواده نبايد به نوجوان خود به چشم يك بچه نگاه كنند بلكه بايد شرايط مسئوليت پذيري و استقلال بيش‌تر را براي او محيا سازند. پيشنهاد مي‌كنيم مقاله نوجوان را بخوانيد.

2. دوران نوجواني و طغيان عليه مراجع قدرت

برخلاف تصور قالبي، نوجوانان صرفا به دليل مخالفت با والدين خود يا بزرگسالان دست به طغيان يا سركشي نمي‌زنند، در واقع نوجوانان نمي‌خواهند با تمام قوانين آن‌ها مخالفت كنند بلكه خواهان انتخاب شخصي در مسائلي هستند كه قبلا در حوزه كنترل والدين بوده است. تمايل نوجوان براي مستقل شدن و عدم كنترل توسط والدين و پافشاري آن‌ها براي اعمال كنترل به درگيري‌هايي بين آن‌ها منجر مي‌شود. خانواده‌ها با محدوديت زياد و اعمال مقررات سخت و خشك باعث ايجاد فاصله بين نوجوان و خانواده مي‌شوند.

در واقع دوره نوجواني با فاصله عاطفي بين فرزند و والدين همراه است و معمولا اختلافات شدت مي‌گيرند. ممكن است مدت زماني طول بكشد تا نوجوان و خانواده‌اش به يك حالت تعادل برسند. در اين شرايط نحوه برخورد صحيح والدين و شيوه‌ي تربيتي آنان اهميت مي‌يابد. در اين زمينه مي‌توانيد مقاله رفتار صحيح با نوجوان را بخوانيد.

3. بحران هويت

دوره نوجواني يكي از مراحل مهم در رشد شخصيت است. يكي ديگر از چالش‌هاي مهمي كه نوجوان با آن روبه رو مي‌شود مسئله هويت فردي است. هويت دستاورد مهم دوره نوجواني است سوال‌هاي زيادي درباره مفهوم زندگي در ذهن او شكل مي‌گيرد، سوال‌هايي مانند «من كيستم، الان كجا قرار دارم، به كجا مي‌خواهم بروم، چه مسيري را مي‌خواهم در زندگي طي كنم؟ هدف من در آينده چيست؟».

هر چه ارزش‌هايي كه از طرف دوستان و همسالان ابراز مي‌شود با ارزش‌هاي خانواده همخواني بيش تري داشته باشند به همان نسبت، بحران هويت آسان‌تر طي مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بحران هويت و بحران نوجواني كليك كنيد.

4. چگونگي ارضاي نياز‌هاي جنسي در دوران نوجواني

تعييرات بيولوژيكي و افزايش هورمون‌ها در سن بلوغ مي‌تواند بر روي رفتار فرد به طور مستقيم تأثير بگذارد و باعث افزايش تمايلات و همچنين فعاليت‌هاي جنسي در آن‌ها شود. با  آموزش هاي صحيح در اين زمينه مي‌توان آسيب‌هاي احتمالي ناشي از روابط جنسي را كاهش داد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روابط جنسي كليك كنيد.

لازم است نوجوانان در اين دوران مديريت نيازهاي جنسي خود را بياموزند. افزايش صميميت بين والدين و فرزندان و به دنبال آن آگاهي بخشي به نوجوانان در مورد نيازهاي جنسي از اهميت زيادي برخوردار است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مديريت نيازهاي جنسي نوجوان كليك كنيد.

5. ترس از آينده

ورود به نوجواني و پيدايش نيازهاي جديد در فرد و ميل به مستقل شدن، نگراني در مورد آينده را در او افزايش مي‌دهد. در واقع نوجوان بايد هدف و مسير زندگي خود در آينده را تعيين كند. داشتن تحصيلات دانشگاهي، چگونگي تأمين اقتصادي و تشكيل خانواده از جمله مسائلي است كه براي نوجوانان مي‌تواند مبهم باشد.

6. پيروي از همسالان در دوران نوجواني

در اين دوره دوستي‌ها در گروه همسالان شكل جدي‌تري به خود مي‌گيرد و پيروي از همسالان در اوايل و اواسط نوجواني افزايش مي‌يابد. پيروي از دوستان در حدود چهارده سالگي به بيش‌ترين حد خود مي‌رسد در واقع بيش‌ترين آسيب پذيري از فشار همسالان در اين دوره مي‌باشد كه مي‌تواند به رفتار‌هاي ضد اجتماعي مانند دزدي، مصرف مواد مخدر، تجاوز جنسي و... منجر شود. گاه اين رفتارها در نوجوان باقي مانده و در شخصيتي ضد اجتماعي را در او آشكار مي‌سازد. براي كسب اطلاعات بيشتر از اختلال شخصيت ضد اجتماعي كليك كنيد.

گرايش به مصرف مواد مخدر بر اثر وسوسه‌ي دوستان و همسالان بحران آسيب‌زننده‌اي است كه نوجوانان را درگير مي‌كند و زندگي آينده آن‌ها را تباه مي‌سازد. عدم توجه كافي والدين به نوجوانان و عدم كنترل آن‌ها زمينه اين بحران را ايجاد مي‌كند. براي كسب اطلاعات بيشتر از مواد مخدر كليك كنيد.

با توجه به مطالب گفته شده به اهميت انتخاب دوست در اين دوران پي برده ايد. پس براي بهترين انتخاب هم نوجوان و هم والدين بايد نكاتي را رعايت كرده و بدانند. به دليل اهميت موضوع مقاله انتخاب دوست در نوجواني را مطالعه نماييد.

7. داشتن استقلال مالي در دوران نوجواني

نيازهاي اقتصادي نوجوان ابتدا به صورت نياز به پول جيبي توسط والدين تأمين مي‌شود، در دوره راهنمايي و متوسطه نياز اقتصادي فرد شكل جديدتري به خود مي‌گيرد. به موازات رشد نوجوان به سوي دوره جواني، بر ميزان نياز اقتصادي وي نيز افزوده مي‌شود. يكي از روش‌هاي ارضاء حس استقلال‌ طلبي نوجوانان، دادن استقلال مالي به آنان است تا حدي كه بتوانند برخي از نيازهاي خود را رفع كنند. براي مثال به جاي دادن پول تو جيبي به صورت روزانه، مقدار پولي را براي مدت طولاني‌تر مثلا هفتگي يا ماهانه تعيين كنيد. استفاده از ادبيات متفاوت نيز تأثير گذار است. براي مثال به جاي اصطلاح «پول تو جيبي» والدين مي‌توانند از «كمك هزينه تحصيلي» استفاده نمايند.

رسيدن به استقلال مالي در نوجوانان به ميزان زيادي در موفقيت آن‌ها تأثير گذار است. در صورتي كه امكان كار كردن در جاي مناسبي براي آن‌ها فراهم است، اجازه دهيد تا اين كار را انجام دهند و از سختگيري‌هاي بيهوده در اين مورد بپرهيزيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه موفقيت در نوجواني كليك كنيد.

8. ناتواني در برقراري ارتباط مناسب با ديگران

فشارهاي رواني، اجتماعي، خانوادگي و عاطفي در اين دوران باعث مي‌شود نوجوان دچار تعارض شده و ارتباط مناسب با دوستان، اعضاي خانواده و معلمان را ازدست بدهد. در اين دوران اعتماد به نفس كاهش پيدا مي‌كند و در صورتي كه مهارت‌هاي ارتباطي در كودكي به خوبي ياد گرفته نشده‌باشد، نوجوان توانايي خود را براي رويارويي با ديگران و برقراري ارتباط مؤثر با آن‌ها از دست مي‌دهد.

9. اضطراب و استرس در دوران نوجواني

نوجوان وارد دنياي جديدي شده و ناتواني او در سازگاري با موقعيت‌هاي مختلف جديد منجر به بروز ترس و اضطراب دراو مي‌شود. به گونه‌اي كه اگر اين ترس و اضطراب به خوبي درمان نشود تا بزرگسالي ادامه مي‌يابد و تبديل به اختلالات و مشكلات بيشتري مي‌شود. استرس قبول نشدن در امتحانات و ترس از سرزنش شدن، ترس از قبول نشدن در گروه دوستان، ترس از پذيرش مسئوليت، اضطراب در مواجهه با جنس مخالف و... نمونه‌هايي از ترس‌ها و اضطرا‌ب‌هاي نوجوانان هستند. براي كمك به نوجوان خود مي‌توانيد از مشاوره روانشناسي نوجوان كمك بگيريد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه چالش‌هاي دوران نوجواني مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع : دوران نوجواني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دوران نوجواني،
موضوع:
[ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۲۱:۳۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی