مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

آثار طلاق بر خانواده و جامعه چقدر اهميت دارد؟ چه زماني شدت آثار طلاق بيشتر احساس مي شود؟ فرزندان طلاق چه آسيب هايي مي بينند؟ طلاق زماني اتفاق مي افتد كه استحكام روابط زناشويي از بين رفته و زندگي مشترك با تنش و ناسازگاري همراه شده است. طلاق به عنوان يك آسيب اجتماعي بر بنيان خانواده اثر مي گذارد و امور روزمره فرد را دگرگون مي كند. طلاق پيامدهاي منفي بسياري هم براي مردان و هم براي زنان دارد كه در ادامه با آنها آشنا مي شويم.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه آثار طلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

آثار طلاق

جدا شدن از همسر ممكن است براي فرد يك احساس اضطراب و هراس ايجاد كند. فرايند سازگاري رواني و اجتماعي در زنان و مردان تفاوت چنداني ندارد. اما مردان و زنان از لحاظ واكنشي كه در برابر طلاق از خود نشان مي دهند با يكديگر متفاوتند.

مردان طلاق را يك حادثه ناگهاني مي دانند و زنان آن را به عنوان يك نقطه پاياني و شروع مشكلات طولاني قلمداد مي كنند. شايد به همين دليل است كه زنها كمتر احساسهاي منفي درباره طلاقشان دارند اما اين اتفاق برايشان تنش زاتر است. با اين حال زنها از نظر رواني، با گريه و دردُ دل كردن خود را تخليه مي كنند. مردان بعد از طلاق نه تنها دچار آسيبهاي رواني بيشتري مي شوند بلكه به خاطر ساختار اجتماعي با درون ريزي ناراحتي ها در معرض خطراتي چون سكته و مرگ زودرس قرار مي گيرند.

 

پيامدهاي طلاق براي زنان

زنان بعد از طلاق در معرض فشارهاي روحي و رواني زيادي قرار مي گيرند. آنها دچار يأس و نااميدي مي شود و در بعضي از موارد ممكن است تا مرز افسردگي نيز پيش روند. اضطراب و نگراني از بازگشت به منزل پدري، واكنش اطرافيان، نگراني آينده، ترس از سرزنش شدن، و در بعضي مواقع عذاب وجدان و پشيماني از جمله مشكلاتي است كه زنان مطلقه را با خود درگير مي سازد. 

تزلزل در هويت فردي و اجتماعي

نخستين پيامدي كه زن پس از طلاق تجربه مي كند، از دست دادن پايه هاي هويت و منزلت اجتماعي است. در خصوص زناني كه جدا شده اند در فرهنگ عامه عقايد، باورها و حتي تكيه كلام هايي وجود دارد كه موجب آزار و در هم شكسته شدن منزلت زن مي شود. زنان مطلقه، تهديدي براي زندگي خانوادگي دوستان و خويشان بوده و اين نگاه آنان را منزوي و تنهاتر مي كند. در مجموع از دست دادن حمايت هاي اجتماعي، انزوا، كاهش روابط اجتماعي، احساس عدم امنيت، طردشدگي، نگرش منفي جامعه، برچسب هاي اجتماعي، بازخوردهاي منفي ديگران، آزار و خشونت آشكار و پنهان جنسيتي و… از آسيب هايي است كه زنان بعد از طلاق در جامعه تجربه مي كنند.

احساس عدم امنيت

يكي از تجربه هاي مشترك زنان پس از جدايي احساس عدم امنيتي است كه به دليل پيشنهادهاي مردان اطراف در خصوص ازدواج مجدد، آن هم به صورت موقت صورت مي گيرد. اين مسئله به شدت امنيت روحي و رواني زن را به هم مي ريزد.

 

تاثير طلاق بر مردان

هرچند مشكلات مردان بعد از طلاق بسيار كمتر از زنان است. زيرا اكثريت شاغل اند و فشار رواني و تنهايي طلاق را كمتر احساس مي كنند. اما واقعيت اين است كه طلاق در مردان نيز به بروز دشواري هاي هيجاني مي انجامد. آمار خودكشي در بين مردان طلاق گرفته بيشتر از زنان است. طبق تحقيقات، مرداني كه مسئوليت اصلي مراقبت از فرزندان را به عهده مي گيرند، كمتر از ديگران دست به خودكشي مي زنند.

سلامت جسماني مردان مطلقه نسبت به مردان متاهل بسيار كمتر است. از آنجا كه بسياري از مردان توانايي كمتري در كنار آمدن با مشكلات دارند هنگام متاركه، به دليل وابستگي به همسر از نظر مسائل تربيتي و مسائل حاكم بر زندگي ضربه بيشتري مي بينند.

بعد از جدايي، براي بيشتر مردان دوگانگي عاطفي و تغييرات خلقي شديد به وجود مي آيد. تضاد از اين نظر كه مرد متاركه كرده هميشه اين ترديد را دارد آيا تصميم اش درست بوده يا نه و هميشه با اين سوال كه آيا مي توانسته كار بهتري انجام دهد يا نه مواجه است.

 

آسيب هاي جدايي و طلاق والدين بر روي فرزندان

زماني كه زوج ها تصميم بر طلاق مي گيرند، اين تصميم علاوه بر اين كه به خودشان آسيب هايي را وارد مي كند. براي فرزندان نيز مي تواند تاثيرات منفي داشته باشد كه احساس ناامني، احساس گناه، ترس از دست دادن والدين، احساس بلاتكليفي، تنهايي و افسردگي، افت تحصيلي و ... از جمله آنها است. تأثيرات طلاق در فرزندان را مي توان به ترتيب زير طبقه بندي كرد:

احساس ناامني و ترس از آينده:

طلاق غالبا احساس امنيت كودكان را كاهش داده و آنها را نسبت به آينده نگران مي كند. به عنوان مثال: آيا ما فقير مي شويم؟

ترس از ترك شدن:

پس از طلاق كودك متوجه مي شود كه يكي از والدين ديگر در خانه نيست و از اين مي ترسد كه ديگري نيز ناپديد شود و او را تنها بگذارد.

طردشدگي:

كودكان طلاق ممكن است احساس طرد شدگي داشته باشند. يادمان باشد كودكان خود را در مركز جهان مي دانند و بنابراين هر اتفاقي كه روي دهد به نحوي به آنها مربوط مي شود.

بلاتكليفي:

مخرب ترين تأثير طلاق بر روي كودكان زماني روي مي دهد كه والدين در حضور آنها به تحقير يكديگر مي پردازند. دراين مواقع كودكان احساس مي كنند كه بايد جانب يكي از والدين را بگيرند و اين كار براي آنها بسيار دشوار است. از سوي ديگر كودكان تصور مي كنند اگر از هيچكدام از والدين پشتيباني نكنند ازسوي هر دو رانده مي شوند.

احساس گناه:

كودكان ممكن است به اين نتيجه برسند كه در طلاق والدين مقصر هستند و به خاطر حرفي كه زده اند يا كاري كه كرده اند اين اتفاق روي داده است و احساس گناه و شرمندگي مي كنند.

اندوه:

كودكان طلاق به شدت احساس اندوه و استيصال مي كنند و اعتقاد دارند كه ديگر عضوي از يك خانواده نيستند. در واقع احساس كودكان طلاق مشابه احساس كودكاني است كه والدين خود را بر اثر بيماري يا تصادف از دست داده اند ولي به اندازه آنها مورد حمايت قرار نمي گيرند و ممكن است به شدت دچار افسردگي شوند.

 اضطراب:

كودكان طلاق ممكن است احساس اضطراب كنند و خود را تحت فشار ببينند. به عنوان مثال احتمال دارد آنها وظايف بيشتري را در خانه برعهده بگيرند. در ضمن ممكن است يكي از والدين يا هر دو آنها از كودكان به عنوان مشاور استفاده كنند.

تنهايي:

كودكان طلاق ممكن است احساس تنهايي كنند و دلشان براي والدي كه از آن جدا شده اند تنگ شود. معمولا والديني كه در كنار كودكان مي مانند آنقدر گرفتار مشكلات خود هستند كه به فرزندشان نمي رسند.

 خشم:

خشم احساسي متداول درميان كودكان طلاق است كه در اثر عدم درك يا پذيرش اين مسئله روي مي دهد. خشم كودكان زماني رواج پيدا مي كند كه دلايل طلاق روشن نباشد. همچنين پرخاشگري و عصيان نتيجه محروميت هاي مداوم از مهر و محبت پدري يا مادري است.

افسردگي:

افسردگي از تأثيرات مستقيم طلاق است كه به دنبال اندوه، احساس تنهايي و طردشدگي به وجود مي آيد. افسردگي نشانه آن است كه كودكان حمايت كافي براي رويارويي با مسئله طلاق دريافت نكرده اند.

 

حال چه بايد كرد؟

اول از همه توجه داشته باشيد كه اين تأثيرات تا چه حد ناشي از طرز تفكر فرزند شما در مورد خودش، والدين و طلاق مي باشد. به همين دليل شما بايد با كودكان در مورد طلاق حرف بزنيد و از ميزان تأثيرات منفي آن بكاهيد. درضمن شما بايد مراقب رفتارتان باشيد و احساسات منفي خود را نسبت به همسر سابقتان بروز ندهيد. فراموش نكنيد براي فرزندتان وقت كافي بگذاريد.

والدين بايد بدانند حتي اگر طلاق بهترين تصميم زندگي آن هاست، مسئوليت شان نسبت به فرزندان اهميت زيادي دارد. طلاق توافقي، مشاوره طلاق و گرفتن مشاوره خانواده بعد از طلاق نيز مي تواند آسيب هاي ناشي از طلاق را كاهش دهد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه آثار طلاق مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : اثرات طلاق

امتیاز:
بازدید:
برچسب: آثار طلاق،
موضوع:
[ ۱۱ آذر ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۴۴:۳۶ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 2
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی