مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

 

تربيت كننده اصلي كيست؟

همانطور كه گفته شد، نقش مادر در تربيت فرزندان معمولا به عنوان تربيت كننده اصلي مطرح است. در يك شرايط مطلوب مادر نقش مربي و آموزش دهنده اصلي را ايفا مي‌كند و پدر به عنوان همراه به كمك مادر آمده و سعي مي‌كند روشي كه باهم توافق كرده‌اند را انجام دهد. مادر از تمام زير و بم فرزندش خبر دارد و اگر پدر در مسائل مهم تربيتي مثل ارزش‌هاي اخلاقي، رفتاري، تحصيلي، تنها نظر خود را اعمال كند معمولا نتيجه مثبتي حاصل نمي‌شود. بهتر است پدران در زمينه‌هاي ورزشي، فكري و تجربه‌هاي خارج از منزل با كودك همراه شوند تا مادر بتواند راحت‌تر آموزش‌هاي لازم را به كودك بدهد.

بر اساس تحقيقات، حضور پدر در آموزش‌هاي شخصي مثل مراقبت‌هاي روزانه و بهداشتي مثل نظم، توالت، مسواك و تغذيه، باعث اختلاف نظر بين والدين شده و ممكن است منجر به جر و بحث‌هايي شود كه كودك در آن خود را مقصر دانسته و روي او تاثير منفي مي‌گذارد.

بسيار مهم است كه والدين، بخصوص مادر، پيش از تصميم براي بارداري، مشاوره‌هاي قبل از بارداري و تربيت فرزند را دريافت كرده باشند و نقش پدر در تربيت فرزندان و ديگر بخش‌هاي تربيتي مشخص شده باشد.

 

چهار وظيفه اساسي يك مادر

جايگاه مادران در ساختار يك جامعه بسيار حياتي است، به اين حد كه ميزان پيشرفت يا شكست يك جامعه را مي‌توان ناشي از تربيت صحيح يا غلط مادران و به طور كلي والدين دانست. در ادامه 5 نقش اساسي مادر در تربيت را بيان مي كنيم:

1 – مادر، قلب خانه:

از ديرباز شوهر را به عنوان مغز و زن را قلب ازدواج مي‌دانند. ارتباط قلب و مغز دائمي است و هيچكدام بدون ديگري كارآيي مفيدي ندارند، اما مادر شريان اصلي حيات يك خانواده است و سيگنال‌هاي حياتي را پيوسته به شوهر ارسال كرده و مرد آن را به سراسر خانواده ارسال مي‌كند. بنابراين لازم است كه مادر و پدر در تمام زمينه‌ها با هم مشورت كنند و تصميمات عاقلانه اي بگيرند.

2 – مادر، چراغ يادگيري است:

مادر با شناخت كافي از فرزند، مي‌داند كه چه ويژگي‌هاي شخصيتي، مطالعات علمي و مهارت‌هاي عملي را در فرزندش رشد دهد. او مي‌تواند اين مسائل را به همسرش گوشزد كرده و بهترين راه را براي پيشرفت فرزند انتخاب كنند.

3 – مادر يادگيرنده و معلم است:

مادران همزمان با اينكه معلم فرزندشان هستند، كساني هستند كه بايد مثل دانش آموزي مشتاق كنار دختر و پسرشان باشند و حتي از ايده‌ها و نظرات آنها استفاده كرده و ياد بگيرند. اين مسئله كودكان را تشويق مي‌كند كه خود و استعدادهايشان را پرورش داده و بتوانند فرد مفيدي باشند. همچنين مادر بايد فرزند بزرگتر را براي آموزش دادن به فرزند كوچكتر تشويق كرده و مهارت‌هاي معلمي را در فرزند بزرگتر ايجاد كند.

4 – مادر، هماهنگ كننده مسئوليت ها:

سوال اصلي مادران اين است كه چگونه مي‌توانم هم فرزندم را آموزش دهم و هم كارهاي خودم را انجام دهم؟ بهترين راه، اين است كه با خلاقيت، كاري كنيد كه كودك از آموزش‌هايي كه به او ميدهيد لذت ببرد و در حين تفريح، ياد هم بگيرد، نه اينكه آموزش‌ها شبيه يك كلاس درس خشك و سرشار از نصيحت و انتقاد باشد.

مثلا شستن ظرف‌ها را مي‌توان به جاي وظيفه، نشانه‌ي قدرداني از كسي كه غذا درست كرده تعبير كرد. مادر عاقل و هوشيار مي‌داند كه زندگي فصل‌هاي مختلفي دارد و با سرمايه گذاري روي فرزند و تربيت درست او، در آينده از مزاياي داشتن يك فرزند با شخصيت، مهربان، سالم و متعهد بهره مند مي‌شود.

 

تقسيم وظايف براي تربيت كودك

تربيت كودك شايد مهم‌ترين و سخت‌ترين كاري باشد كه كسي در زندگي انجام مي‌دهد. والدين هردو به يك اندازه در تربيت كودك نقش دارند، برخي از ويژگي‌ها و رفتارها از مادر و برخي از پدر به كودك منتقل مي‌شود. مهمترين نكته در مسئله تربيت كودك، هماهنگي والدين و مشورت آنها با هم براي تربيت يكسان است.

به اين معنا كه والدين نبايد در مورد هيچ مسئله تربيتي با هم تفاوت نظر داشته باشند، زيرا كودك دچار تربيت دوگانه شده و نمي‌تواند درست و غلط را تشخيص دهد. اين مورد خصوصا در مسئله انضباط، قانونمداري و پذيرش حد و مرزها نمود پيدا مي‌كند و تفاوت ديدگاه والدين در اين مسائل، باعث گرايش يكسويه كودك به سمت يكي از والدين و به تبع آن مشكلات تعارضي پيدا مي‌كند. لجبازي در زندگي زناشويي باعث مختل شدن تربيت فرزندان مي‌شود. پس سبك فرزندپروري خود را با همسرتان تطبيق دهيد.

 

چرا كودك پدر را بيشتر دوست دارد؟

مادر به دليل ارتباط بيشتر با فرزند و نزديكي عاطفي با او، همچنين احساس مسئوليت و دلسوزي بيشتر مادر براي فرزند، معمولا وظيفه اصلي تربيت فرزند را بر عهده دارد. مردان به دليل حضور كمتر در منزل معمولا ارتباط دوستانه تري با فرزندان دارند، فرزندان نيز احتمالا بودن با آن‌ها را ترجيح مي‌دهند. اين مسئله به اين خاطر است كه مادران، به عنوان تربيت كننده كودك، معمولا امر و نهي بيشتري به كودك مي‌كنند و بيشتر كودك را دعوا يا نصيحت مي‌كنند، همين مسئله باعث مي‌شود كه كودكان بيشتر به پدر نزديك شوند. با يك مشاوره كودك در ارتباط باشيد تا بتوانيد بهترين روش‌هاي تربيت فرزندان اتخاذ كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه بررسي نقش مادر در تربيت فرزندان مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : نقش مادر در تربيت فرزندان

امتیاز:
بازدید:
[ ۴ اسفند ۱۳۹۷ ] [ ۰۶:۰۱:۰۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 1
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی