مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

عوامل بروز و موانع كاهش استرس شغلي

 

استرس شغلي به دليل مجموعه‌اي از عوامل فردي، سازماني و محيطي ايجاد مي‌شود:

1. كمال گرايي در عملكرد شغلي مانعي بر كاهش استرس

بسياري از افراد كمال گرايي دارند و اين گونه از باورهاي كمال گرايي استرس و فشار زيادي را در شغل آن‌ها ايجاد مي‌كند. براي مثال باورهايي كه شخص كمال گرا در ذهن خود مي‌پروراند مي‌تواند شامل چنين مواردي باشد: (من بايد در شغل خود بهترين باشم، همه همكاران و افراد بالا دست بايد از من رضايت كامل داشته‌باشند، من بايد درآمد بيشتري كسب كنم و بايد از تمام كاركنان جلو بزنم.) در اين شرايط زماني كه فرد نمي‌تواند به دلايل مختلف باورهاي كمال گرايانه خود را عملي كند، مسلما دچار استرس شغلي فراواني مي‌شود.

2. انتظارات نامتناسب اطرافيان و ديگر همكاران

خيلي وقت‌ها فشارهاي اطرافيان در منزل و يا محيط كاري، استرس شغلي در فرد را افزايش مي‌دهند. باورهايي كه ديگران آن‌ها را به شما تحميل مي‌كنند و از شما مي‌خواهند به هر قيمتي خود را در كار بالا بكشيد و يا دست به رقابت مخرب بزنيد. فشار رئيسان و بالا دستان كه اغلب متناسب با توانايي‌هاي زير دستان نيست، بر بروز استرس و فشار شغلي تأثير گذار است.

3. بي‌علاقگي به شغل مانعي اساسي در كاهش استرس

يكي از عوامل بروز استرس شغلي عدم علاقه به آن شغل است. متاسفانه بسياري از افراد در جامعه تنها براي رفع نياز مالي به سمت شغل‌هايي مي‌روند كه هيچ علاقه به آن‌ها ندارند، در اين شرايط نيازهاي روحي و رواني آن‌ها تامين نشده و استرس فراواني را در شغل خود احساس مي‌كنند. از طرفي ممكن اين شغل حتي منبع درآمد مناسبي نيز براي فرد نباشد و نياز مالي او را به حد كافي تأمين نكند. در اين وضعيت اضطراب افراد دو چندان مي‌شود و  اغلب به فكر تغيير شغل مي‌افتند. براي كسب اطلاع از تغيير شغل كليك كنيد.

4. برخي ديگر از عوامل بروز استرس شغلي

_ عدم انتخاب شغل مناسب به معني عدم همخواني شغل مورد نظر با توانايي‌ها و انتظارات شما. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه انتخاب شغل مناسب كليك كنيد.

  • رقابت ناسالم در محيط كاري، زمان تعديل نيرو و عدم امنيت شغلي
  • عدم سيستم پاداش دهي، قوانين خشك، انعطاف ناپذير و ناعادلانه همراه با انتقاد زيادِ رئيسي عصبي
  • شرايط محيطي نامساعد نور ناكافي، گرما يا سرماي بيش از حد، سر و صدا و ...
  • مسئوليت زياد در محيط كاري و انجام همزمان چندين كار

 

افت عملكرد كاري با ناديده گرفتن راه‌هاي كاهش استرس شغلي

 

وجود سطحي از استرس به شما كمك مي‌كند تا براي شغل خود برنامه ريزي داشته و آمادۀ رويارويي با چالش‌هاي محيط كار باشيد؛ در نتيجه عملكرد بهتري خواهيد داشت. ولي اگر استرس از حالت طبيعي خارج شود به دنبال عوارض جسمي و رواني مانند؛ كاهش توجه و تمركز و دردهاي بدني، بازدهي و عملكردتان نيز افت شديدي مي‌كند. در اين شرايط حتي دچار شدن به فرسودگي شغلي نيز امكان بالايي دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد فرسودگي شغلي كليك كنيد.

 

راهكارهاي مؤثر در كاهش استرس شغلي در محيط كاري

زماني كه حس مي‌كنيد تحت استرس شغلي هستيد، سعي كنيد از روش‌هاي سازنده براي رويارويي با آن‌ها استفاده كنيد:

1. كاهش استرس با تكنيك پذيرش در ذهن آگاهي

اگر در حال حاضر قادر به استعفا از شغل خود نيستيد و كار ديگري هم سراغ نداريد، از تكنيك پذيرش ذهن آگاهي استفاده كنيد. ذهن آگاهي به شما كمك مي‌كند تا ذهن تان را درگير هر آن چه را كه نمي‌توانيد تغيير دهيد، نكنيد. به جاي آن با پذيرش شما مي‌توانيد به سمت اهداف و ارزش‌هاي خود حركت كنيد. پس اگر شما نمي‌توانيد رفتار رئيس خودتان را عوض كنيد ولي مي‌توانيد كار خود را بر اساس هدفي در حال حاضر در آن محيط هستيد انجام دهيد. رسيدن به چنين مهارتي نياز به تمرين و آگاهي از فلسفه اين روش دارد. شما مي‌توانيد با شركت در جلسات گروه درماني يا مشاوره روانشناسي مهارت ذهن آگاهي براي كاهش استرس را پرورش دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كاهش استرس مبتني بر ذهن آگاهي كليك كنيد.

2. كاهش استرس شغلي | داشتن برنامه ريزي مناسب

 

اولين استرس يك روز كاري، گير افتادن در ترافيك و دير رسيدن به محل كار است؛ پس زودتر از خانه خارج شويد تا روز كاري خود را با آرامش شروع كنيد. اهداف و برنامه‌هاي كاري خود را براساس درجه اهميت اولويت بندي كنيد. پروژه‌هاي كاري را به مراحل كوچكتر تقسيم كنيد، تا بتوانيد با تمركز و آرامش بيشتري به انجام آن‌ها بپردازيد.

3. كاهش استرس با ايجاد تنوع در محيط كاري

 

در صورت امكان، پوشيدن لباس‌هاي غير رسمي با رنگ‌هاي شاد در محيط كار مي‌تواند تاثير خوبي روي روحيه شما داشته باشد. اتاق كار خود را به صورتي كه دوست داريد تزئين كنيد. مي‌توانيد از گل‌هاي تزئيني يا طبيعي، مجسمه‌ها يا عكس‌هاي زيبا استفاده كنيد.

4. كاهش استرس شغلي | ريلكس كردن

در زمان استراحت به تمرين‌هاي ريلكسيشن بپردازيد. نفس كشيدن عميق، انجام بعضي از تكنيك‌هاي يوگا و مديتيشن حتي در محل كار هم ممكن است. پيشنهاد مي‌كنيم در اين زمينه مقاله مديتيشن را مطالعه كنيد.

5. ارتباط كاهش استرس و مثبت انديشي

 

توجه خود را به زمان حال معطوف كنيد و ذهن خود را از افكار منفي و مشكلات گذشته رها كنيد. به گفت و گوي دروني خود توجه داشته باشيد و از خودگويي‌هاي منفي دست برداريد. نسبت به مسائل كاري واقع بين باشيد و از فاجعه آميز كردن امور ساده بپرهيزيد. سعي كنيد. به جاي تمركز روي نقاط ضعف خود روي نقاط قوت و توانايي‌هاي خودتان تمركز كنيد. براي رسيدن به مثبت انديشي كليك كنيد.

6. كاهش استرس به طور دائم با سبك زندگي سالم

 

داشتن برنامه ورزشي و رژيم غذايي مناسب مي‌تواند استرس شغلي را تا حد زيادي كاهش دهد. سعي كنيد به دور از تمام دغدغه‌ها، زماني را براي خودتان اختصاص دهيد. ارتباط با خانواده، تفريح و سرگرمي باعث ترشح هورمون دوپامين و كاهش استرس مي‌شود.

7. تكنيك‌هاي مديريت استرس

مديريت استرس، مجموعه اي از تكنيك‌ها براي آرام سازي است كه نقش موثري در كاهش استرس شغلي و اختلالات خواب دارد. اين تمرين‌ها در هر موقعيتي قابل اجراست. عوامل استرس زا در محيط كاري خود را شناسايي كنيد تا بتوانيد به صورت كارآمدي از اين تكنيك‌ها استفاده كنيد. در اين زمينه مطالعه مقاله آرام سازي مي‌تواند مفيد باشد.

8. كاهش استرس با تقويت هوش هيجاني

هوش هيجاني به معناي توانايي برقرار كردن ارتباط صحيح با ديگران است. شناسايي عوامل ميان فردي كه باعث استرس مي‌شود و پاسخ مناسب به آن‌ها اهميت زيادي در كاهش استرس دارد. اگر از حس شوخ طبعي خوبي برخوردار هستيد مي‌توانيد از آن براي از بين بردن استرس شغلي در روابط ميان فردي استفاده كنيد و خشكي محيط كار ار از بين ببريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه برقرار كردن ارتباط با ديگران كليك كنيد.

به زبان بدن خود توجه كنيد. زبان بدن، مي‌تواند بسيار تاثير گذارتر از كلمات باشند. حالات چهره، فرم ايستادن، طرز نگاه كردن مي‌تواند به ايجاد ارتباط مناسب شما با ديگران كمك كند يا مانعي دربرابر آن باشد. بسياري افراد با وجود رعايت نكات ذكر شده نمي‌توانند به رضايت شغلي دست يابند و همواره در رابطه با شغل خود استرس و اضطراب شديدي را تجربه مي‌كنند؛ در اين زمينه مشاوره شغلي به شما كمك مي‌كند تا با استفاده از تكنيك‌هاي مناسب استرس خود را كنترل كرده و يا براي تغيير شغل تصميمات عاقلانه‌اي اتخاذ كنيد.

9. كاهش استرس با شناسايي عوامل قابل كنترل

استرس در افراد و در محيط كار زماني رخ مي‌دهد كه افراد احساس مي‌كنند كنترل هيچ يك از موارد را در دست ندارند. اين امر منجر به كاهش اعتماد به نفس، افت تمركز و به خطر افتادن سلامتي مي‌شود. براي اين كه استرس خود را در اين زمينه كاهش دهيد، لازم است در ابتدا جنبه‌هايي كه در اختيار و كنترل شما هستند را شناسايي كنيد. براي مثال شما نمي‌توانيد رفتار كارفرما و يا همكارانتان و يا شرايط كاري را تغيير دهيد اما كنترل رفتارها و كنش‌هاي خود را در دست داريد. تمام تلاش خود را به كار ببريد تا در عوامل تحت كنترل خود به خوبي عمل كنيد و ديگر دغدغه‌ها را رها كنيد. به مرور زمان مشاهده مي‌كنيد كه تغيير رفتار و عملكرد شما بر روي عوامل محيطي و غير قابل كنترل تأثير مي گذارد.

 

ضرورت و اهميت كاهش استرس شغلي

شغل جنبه مهمي از زندگي هر انساني است كه علاوه بر تامين نياز مالي، نياز به پيشرفت و احساس ارزشمندي شما را ارضا مي‌كند. از طرف ديگر استرس شغلي دليل اصلي بسياري از بيماري‌هاي جسمي و رواني است كه اثرات زيانبار آن به محيط خانواده و روابط جنسي شما نيز گسترش پيدا مي‌كند. استفاده از روش‌هاي مثبت براي كاهش استرس اهميت زيادي دارد. براي اطلاع از راه‌هاي كاهش استرس كليك كنيد.

راهكارهاي منفي مانند روي آوردن به سو مصرف مواد مخدر يا الكل، شما را به سمت مسيري نامشخص مي‌كشاند. در صورت ادامه يافتن استرس احساسات و نگراني هايتان را با يك متخصص در ميان بگذاريد تا براي درمان استرس تان روشي مناسب را پيش ببرد. براي اطلاع از روش‌هاي درمان استرس كليك كنيد.

 

سؤالات متداول

اثرات استرس بر روابط انساني در محيط كار چيست؟

استرس در محيط كار بر روابط شما با همكارانتان تأثير مي‌گذارد. بروز سردي و كناره گيري از معاشرت با آن‌ها و يا دو رويي و تظاهر در مقابل آن‌‌ها مي‌تواند از آثار سوء استرس شعلي باشد.

چطور استرس كار جديد را كاهش دهيم؟

قرار گرفتن در محيط كاري جديد به طور طبيعي منجر به بروز استرس در افراد مي‌شود. اما مي‌توانيد با استفاده از تكنيك‌هاي ذكر شده همانند مديتيشن و ايجاد علاقه اين استرس را در خود كاهش دهيد.
 

براي دريافت مشاوره در زمينه كاهش استرش شغلي در محيط كار مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

 

منبع : كاهش استرس شغلي

 
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كاهش استرس شغلي،
موضوع:
[ ۱ بهمن ۱۳۹۸ ] [ ۰۷:۳۳:۴۳ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 6
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی