مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

مهارت همدلي يكي از مهارت‌هاي زندگي است كه براي برقراري ارتباط موثر لازم و ضروري مي‌باشد. زندگي در عصر حاضر، سرشار از استرس و تعارض‌هايي است كه بايد با آن‌ها مقابله كرد. همدلي يكي از كارهايي است كه به مقابله با اين استرس‌ها كمك مي‌كند. فردي كه با ديگران همدلي مي‌كند علاوه بر كسب احترام و محبوبيت در اجتماع و ميان ديگران، اعتماد به نفس بيشتري نيز پيدا مي‌كند و نياز به مفيد بودن و كارآمدي در او ارضا مي‌شود. مهارت همدلي يك توانايي اكتسابي مي‌باشد كه لازمه آن تمرين و استفاده از تكنيك‌هاي مناسب است. در ادامه مقاله به بررسي مهارت همدلي و راه‌هاي افزايش آن مي‌پردازيم.
منبع: همدلي

 

تعريف مهارت همدلي

همدلي توانايي درك احساس و تجربۀ ديگران است، به اين معني كه فرد بتواند خود را جاي ديگري بگذارد و دنيا را از چشم او ببيند. مهارت همدلي دو جزء شناختي و عاطفي دارد. جز شناختي يعني اين كه فرد بتواند احساس ديگران را بشناسد و تشخيص دهد و جز عاطفي يعني اين كه بتواند پاسخ مناسب به آن احساس بدهد. به عبارت ساده تر يعني اين كه بتوانيد در موقعيت‌هاي مختلف احساسات ديگران مثل خشم، ترس و غم شان را تشخيص دهيد و به صورت درست به آن پاسخ بدهيد. اولين شرط همدلي با ديگران خودآگاهي است. فردي كه احساسات و روحيات خودش را نشناسد در همدلي كردن با ديگران درمانده مي‌شود. ناتواني در درك احساسات ديگران يك كمبود در هوش هيجاني است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه خودآگاهي كليك كنيد.

ويژگي افراد داراي مهارت همدلي

افرادي كه مهارت همدلي دارند معمولا در بين ديگران بسيار محبوب و دوست داشتني هستند. برخي از ويژگي‌هاي كلي آنان عبارت است از:

  • دوست داشتن ديگران
  • احترام گذاشتن به همۀ افراد
  • ارتباط با طيف وسيعي از افراد مختلف
  • مهارت در دوست يابي
  • محبوب بودن بين ديگران

مهارت همدلي چه چيزي براي فرد به ارمغان مي آورد؟

همدلي كردن و توانايي شناخت احساسات ديگران، در حوزه‌هاي مختلف زندگي انسان اثر مي‌گذارد. با داشتن مهارت همدلي مي‌توانيد به احساسات و توانايي‌هاي زير دست يابيد:

1- ايجاد حس خوشايند و مثبت در فرد

2- افزايش اعتماد به نفس و كارآمدي

3- كمك به تصميم گيري بهتر از فوايد مهارت همدلي

4- جلوگيري از سو تفاهم‌ها و رفتارهاي نامناسب

5- تحكيم روابط بين فردي (مثلا رابطه بين زوجين)

6- كمك به شناخت بهتر ديگران و ايجاد روابط گسترده

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه شناخت احساسات كليك كنيد. 

افزايش مهارت همدلي

مهارت همدلي يك مهارت اكتسابي است كه با تمرين و استفاده از راه‌هاي مناسب مي‌توان آن را تقويت كرد. برخي از اين راه‌ها به شرح زير هستند:

1. گوش دادن فعال

اولين قدم براي افزايش مهارت همدلي تمرين گوش دادن به صورت فعال است. براي اين كار بايد به خوبي و با تمام توجه به طرف مقابل‌تان گوش داده و پاسخ‌هاي مناسبي نشان دهيد. اگر در شرايط گوش دادن به حرف كسي نيستيد، بهتر است از او بخواهيد كه در زمان ديگري با هم صحبت كنيد. در اين صورت ناراحتي فرد بسيار كمتر از زماني خواهد بود كه با شما صحبت كند ولي پاسخ نامناسب بگيرد. كارهايي كه براي گوش دادن فعال بايد انجام داد عبارت اند از:

1- كارهاي خود را كنار بگذاريد و با تمام توجه به طرف مقابل‌تان گوش دهيد.

2- تماس چشمي داشته باشيد و به حركات مخاطب توجه كنيد.

3- در بين صحبت‌هاي او با تكان دادن سر و حركات بدني نشان دهيد كه به حرف‌هايش توجه مي‌كنيد و مشتاق هستيد.

4- خود را جاي او بگذاريد تا حالش را بهتر درك نماييد، فكر كنيد اگر جاي او بوديد چه مي‌كرديد.

5- براي كسب مهارت همدلي و گوش دادن فعال، از تكنيك انعكاس براي عكس العمل دادن استفاده كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت گوش دادن كليك كنيد.

2. انعكاس

انعكاس احساس: در اين تكنيك بايد با منعكس كردن احساسات، همدلي خود را نشان دهيد. مثلا مي‌توانيد بگوييد "مطمئنم خيلي برايت سخت بوده" يا " از خوشحال بودنت خوشحالم" در اين صورت او احساس مي‌كند كه توسط شما درك شده است.

انعكاس محتوا: بعضي وقت‌ها موضوع صحبت مساله هيجاني و احساسي نيست و به گفتگوهاي روزمره مربوط مي‌شود. در اين صورت نيز بايد با انعكاس حرف‌هاي مخاطب، او را تائيد كرده و نشان دهيد كه به صحبت‌هايش گوش مي‌داده‌ايد. براي آگاهي بيشتر در مورد ارتباط موثر كليك كنيد. 

3. نصيحت و قضاوت نكردن

در اكثر مواقع وقتي كه افراد با شما درد و دل مي‌كنند، درست و غلط موضوع را مي‌دانند و تنها به دنبال كسي هستند كه نگراني‌هايشان را با او تقسيم كنند. اگر براي حل مشكلش راهكاري داريد حتما به او بگوييد ولي از توصيه‌هاي كليشه‌اي و مقصر نشان دادن او خودداري كنيد. 

4. تعصب نداشتن

زندگي اجتماعي يعني ارتباط با افراد مختلف؛ اين افراد هميشه عقايدي شبيه به شما ندارند و حتي ممكن است فكر و عقيده‌اي كاملا مخالف داشته باشند. براي همدردي كردن با ديگران لازم است كه تعصب را كنار بگذاريد و حرف‌هاي ديگران را (حتي اگر مخالف آن هستيد) گوش دهيد. توجه داشته باشيد كه قرار نيست عقيده او را بپذيريد بلكه فقط بايد به آن احترام بگذاريد.

5. تعادل در همدلي

براي اين كه بتوانيد مهارت همدلي خود را بالا ببريد، بايد در عكس العمل نشان دادن تعادل برقرار كنيد. نه انقدر عكس العمل نشان دهيد كه به مشكل فرد افزوده شود و نه انقدر بي اهميت باشيد كه احساس كند او را درك نمي‌كنيد. براي ايجاد تعادل بايد واكنش منطقي نشان دهيد. فكر كنيد كه اين موضوع براي طرف مقابل چه قدر اهميت دارد و سپس متناسب با آن برخورد كنيد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

آموزش مهارت همدلي به كودكان

مهارت همدلي بايد از دوره كودكي به افراد آموزش داده شود تا در وجود او نهادينه گردد. فردي كه در دوره كودكي و شكل گيري شخصيتش با ديگران همدلي نكرده، در بزرگسالي به سختي مي‌تواند خود را جاي ديگران بگذارد. براي آموزش مهارت همدلي به كودكان راه‌هاي مختلفي وجود دارد؛ مثلا مي‌توانيد از او بخواهيد كه احساسات خود را در طول يك هفته مشخص كند و سپس به او بگوييد كه چرا هميشه يك احساس ثابت وجود ندارد. با ايجاد يك بحث گروهي در اين زمينه، مي‌توانيد تفاوت احساسات و مهارت همدلي را به كودك آموزش دهيد. البته بهتر است كه براي آموزش هرچه بهتر اين مهارت، با يك روانشناس صحبت كنيد. با آموزش مهارت نوشتن نيز مي‌توانيد همدلي را در خود و فرزندانتان تقويت كنيد. براي اطلاع بيشتر از مهارت نوشتن كليك كنيد.

سخن آخر

مهارت همدلي يك مهارت ارتباطي بسيار مهم است و تمام افراد بايد آن را بياموزند. شايد شما خودتان كسي باشيد كه همدردي بالايي با ديگران دارد اما كسي براي شنيدن حرف‌هاي شما وجود ندارد يا وقت نمي‌گذارد. مشاوره روانشناسي اين امكان را مي‌دهد تا بدون نگراني و ترس از سوء استفاده يا قضاوت بتوانيد از رازهاي نگفته خودتان با فردي قابل اطمينان صحبت كنيد. متخصصان مركز مشاوره حامي هنر زندگي در خدمت شما هستند تا در هركجا كه هستيد شما را ياري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه مهارت همدلي مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: همدلي

امتیاز:
بازدید:
برچسب: همدلي،
موضوع:
[ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۴۴:۲۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 10
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی