مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

دادن خبر بد مخصوصا زماني كه مصيبت خيلي شديد باشد، براي هيچ كس كار آساني نيست. كم نيستند كساني كه بعد از شنيدن يك خبر بد، دچار شوك، سكته و حتي مرگ نيز شده‌اند. پس پيش از آن كه بخواهيد به فردي (مخصوصا بيماران قلبي) خبر ناگوار بدهيد، بايد زمينه را به گونه‌اي بچينيد كه او بيشترين آمادگي را براي شنيدن خبر داشته باشد. براي مثال خبرهاي مربوط به درخواست طلاق و جدايي با ايجاد آمادگي و با حالتي ملايم و خبرهاي بد در مورد بيماري، مرگ يا آتش گرفتن خانه بهتر است مستقيم و بدون حاشيه انتقال يابد. چرا كه خبرهاي دسته دوم به اقدام سريع و فوري نياز دارند. البته مشورت با يك روانشناس در اين زمينه اهميت بسيار زيادي دارد چراكه با يك برخورد اشتباه مي‌توانيد به فرد آسيب بزنيد.

منبع: خبر بد

 

آيا لازم است خبر بد حتما داده شود؟

ممكن است درباره گفتن يا نگفتن خبر بدي دچار ترديد شويد. مثلاً اطرافيان بيمار مبتلا به سرطان، بسياري از واقعيت‌ها و اتفاقات تلخ را از او مخفي نگه مي‌دارند و از روي دلسوزي سعي مي‌كنند خبرهاي بهتر و اميدواركننده تر را به گوش او برسانند. در چنين مواقعي ديگران نگران‌اند كه فرد با شنيدن خبر بد، دچار احساس يأس و نااميدي شود. اما باخبر شدن از واقعيت دردناك، هرچند كه فرد را با بحران روحي شديدي مواجه مي‌كند، اما نگفتن حقيقت كار را سخت تر خواهد كرد. معمولاً وقتي اطرافيان سعي دارند واقعيت را پنهان كنند، فرد خبرهاي متفاوت و ضد و نقيضي را از منابع مختلف دريافت مي‌كند. در چنين مواردي بهتر است با اصول صحيح رساندن خبرهاي بد آشنا باشيد:

1. ابتدا فرد را براي شنيدن خبر بد آماده كنيد

هنگام مطرح‌كردن خبر ناخوشايند، حالت‌هاي روحي و عاطفي فرد را در نظر بگيريد. گاهي به نظر مي‌رسد كه شنونده هيچ آمادگي براي شنيدن خبر بد ندارد. در اين مورد بهتر است با طرح سؤال هايي مانند "بيش ترين نگراني شما در اين مورد چه بوده است؟ آيا هيچ وقت درباره « ...» هم نگران بوده اي؟" آمادگي جزئي در وي ايجاد كنيد. بعد از پرسيدن چنين سؤالاتي مي‌توانيد براي گفتن اخبار مورد نظر، زمان ديگري را مشخص كنيد (مثلاً اين كار را به روز بعد موكول كنيد.) در اين فاصله، معمولاً فرد به سؤال‌هايي كه از او پرسيده‌ايد، مي‌انديشد و در مورد خبر حدس‌هايي خواهد زد؛ در نتيجه آمادگي ذهني بيشتري براي شنيدن آن پيدا كرده و هنگام شنيدن خبر بد شوكه نمي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

2. دادن خبر بد | زمان و مكان مناسب را در نظر بگيريد

براي دادن خبر ناگوار، ابتدا بايد دقت كنيد كه اين خبر تا چه اندازه مي‌تواند براي فرد مهم و مصيبت بار باشد. زمان و مكان مناسبي را براي دادن خبر بد در نظر بگيريد؛ اگر فرد مصيبت‌زده از نظر هيجاني آمادگي كافي براي شنيدن خبر را ندارد و يا ارتباط خوبي با شما برقرار نمي‌كند، بايد در زمان مناسب ديگري درباره خبر صحبت شود. تمام عواملي كه ممكن است در جريان بحث اختلال ايجاد مي‌كند را كنترل كنيد؛ مثلا تلفن همراه خود را خاموش نگه‌داريد. همچنين بهتر است در مكاني مناسب و بدون سر و صدا موضوع را مطرح نماييد.

3. افشاي خبر و دادن اطلاعات به گونه اي مناسب

اطلاعات را با حساسيت و لطافت، ولي مستقيم و صريح بيان كنيد. از ارائۀ تمام اطلاعات به صورت يك جا و پيوسته و با لحني يكنواخت خودداري كنيد. سعي كنيد با زباني ساده و قابل فهم صحبت كنيد. به كار بردن كلمات دوپهلو و نامفهوم باعث سردرگمي شنونده مي‌شود. از سكوت و اشاره‌هاي غيركلامي به عنوان ابزاري براي تسهيل گفت و گو استفاده كنيد. شدت و وخامت خبر را كمتر از آن چه هست نشان ندهيد. لحن شما بايد آرام، صادقانه و نشان دهنده هم دردي باشد. مي توانيد با جملاتي همچون "متاسفم كه اين خبر را مي‌دهم"، "از دادن اين خبر احساس خوبي ندارم"، "متاسفانه خبر خوبي ندارم" شروع كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مهارت حل مساله كليك كنيد.

4. خبر بد را بدون تغيير و به صورت واضح انتقال دهيد

مهم ترين نكته‌ اين است كه وقتي مي‌خواهيد خبر بدي را به كسي بدهيد، آن را بدون هيچ گونه تغيير و اضافه كردن نظر خوب يا بد خود به شنونده برسانيد. اين چيزي است كه شنونده خبر انتظار دارد از شما بشنود. طبق تحقيقات، بيشتر افراد آسيب ديده ترجيح مي‌دهند كه خبر را به طور مستقيم و به وضوح بشنوند. البته بايد مودبانه و بدون استفاده از كلمات خشن و تند باشد.

5. دادن خبر بد | همدلي و همدردي كنيد

پس از اينكه فرد با مشكل پيش آمده روبه رو شد، قدم بعدي اين است كه به خوبي با او همدلي كنيد. نبايد در مقابل وي سرد و بي‌تفاوت باشيد. فرد مصيبت ‌زده بايد بتواند غم و اندوه را در چهره و حالت بدن شما احساس كند. بايد متناسب با واكنش‌هاي فرد حالت‌هاي هيجاني خود را تغيير داده و از جملات همدلانه استفاده كنيد. براي همدلي با فرد مقابل مي‌توانيد از جملاتي همچون "مي‌دانم كه شنيدن اين خبر بسيار سخت و ناگوار است"، "هيچ‌كس نمي‌تواند مثل تو اين مصيبت را درك كند"، "باور كردن اين خبر بسيار مشكل است" و... استفاده كرد.

در صورت امكان براي همدلي بيشتر، بهتر است دست فرد را گرفته و فاصله فيزيكي خود را با او كمتر كنيد. اگر فرد بعد از شنيدن خبر گريه كرد، تنهايش نگذاريد. بعد از اتمام واكنش‌هاي هيجاني اوليه فرد و آمادگي براي صحبت كردن بهتر است درباره خبر مطرح شده از او سوال كنيد و اگر موضوع مبهمي براي وي وجود دارد آن را برطرف نماييد. در انتها از فرد بپرسيد كه از شما چه انتظاراتي دارد. براي اطلاع بيشتر از نحوه همدردي كليك كنيد.

دادن خبر بد به كودكان

گاهي مواقع افراد مجبور مي‌شوند كه خبر بد را به يك كودك بدهند. ممكن است اين تفكر ايجاد شود كه پنهانكاري يا دروغ به صلاح كودك است اما اين درست نيست. كودكان هم مانند بزرگسالان ترجيح مي‌دهند كه با واقعيت روبه رو شوند و در اكثر مواقع واكنش‌هاي بهتري هم از خود نشان مي‌دهند. تمام موارد و اصول گفته شده در مورد كودكان هم صدق مي‌كند. همچنين شما مي‌توانيد با انجام يك كار خاص درد و ناراحتي كودك را كاهش دهيد. پس از دادن خبر بد، از او حمايت كنيد و در كنارش باشيد. البته كودكان به دليل داشتن روحيات خاص و سنين حساس ممكن است با اشتباه در دادن خبر، دچار آسيب شوند. به همين دليل بهتر است كه قبل از هر اقدامي با يك روانشناس صحبت كنيد تا شما را ياري كند و بهترين راهكار را ارائه دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با ديگران و نحوه اطلاع دادن خبر بد مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: خبر بد

امتیاز:
بازدید:
برچسب: خبر بد،
موضوع:
[ ۴ شهريور ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۵۳:۴۷ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 2
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی