مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

چرا كودكان دروغ مي‌گويند؟ نحوه برخورد با كودكان دروغگو چگونه بايد باشد؟ دروغگويي يكي از رفتارهايي است كه كودك در سنين حدود دو سالگي با گريه‌هاي بي جا براي اولين بار انجام مي‌دهد. تقريبا تمام كودكان كم و بيش دروغ مي‌گويند اما اگر برخورد درستي با اين رفتار كودك نداشته باشيد، تبديل به يك عادت زشت خواهد شد. معمولا كودكان براي جلب توجه ديگران و يا ترس از تنبيه دروغ مي‌گويند. والدين با حفظ آرامش و رفتار مناسب مي‌توانند مانع از ريشه اي شدن اين موضوع در كودكشان شوند. اگر فرزندتان گاهي دروغ مي‌گويد يا مسائلي را از شما پنهان مي‌كند، پيش از هر چيز بايد به علت آن پي ببريد. در ادامه به درمان دروغ گويي كودكان و نحوه برخورد صحيح با آن‌ها مي‌پردازيم. 

منبع: كودكان دروغگو

 

نحوه برخورد با كودكان دروغگو | ابتدا ريشه‌يابي و شناسايي منشا

در رابطه با درمان دروغ گويي كودكان در وهله اول بايد به اين فكر كنيد كه اصلا چرا كودك معصوم شما دروغ مي‌گويد؟ منشا دروغ‌هاي بسياري از كودكان خود والدين هستند؛ گاه والدين ناخواسته و به دليل سبك فرزندپروري نامناسب، دروغگويي را در فرزندشان ايجاد مي‌كنند. بنابراين بايد با شناسايي علت‌ها به رفع و اصلاح آن‌ها بپردازيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه سبك فرزندپروري كليك كنيد. 

نحوه برخورد با كودكان دروغگو | با توجه به دلايل

دروغگويي در كودكان به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد؛ شناسايي و رفع اين علت‌ها باعث تضمين رشد سالم فرزندتان مي‌شود. اين علت‌ها را در كودكان و در رفتار خود بيابيد. راهكارهاي موثري براي هر كدام وجود دارد.

_ خيال پردازي‌هاي كودكانه
_ترس از تنبيه
_توقعات والدين
_احساس تحقير
_عدم داشتن اعتماد به نفس
_الگو گرفتن از پدر و مادر

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه دروغگويي در كودكان كليك كنيد. 

نحوه برخورد با كودكان دروغگو زير سنين مدرسه

براي كودكان قبل از سنين مدرسه، به كار بردن لفظ «دروغگو» جايز نيست؛ چرا كه آن‌ها بيشتر خيال پردازي مي‌‌كنند. با كسب اطلاعات از دروغ كودك مي‌توانيد به او كمك كنيد تا واقعيت و افكار خيالي را از هم تشخيص دهند. مثلا وقتي مي‌گويد يك سگ پرنده وارد اتاقم شده است، به جاي انكار و اثبات دروغ، با مهرباني از او سوال كنيد "تو دوست داشتي يك سگ پرنده در اتاقت داشته باشي؟" يا "اگر همچين چيزي داشتي با او چه كار مي‌كردي؟"

يا مثلا وقتي فرزندتان در مورد ماشين كنترلي پرنده با دوستانش حرف مي‌زند و آن را توصيف مي‌كند، مي‌توانيد به او پيشنهاد دهيد كه به دوستانش بگويد شوخي كرده و واقعيت را توضيح دهد. در ادامه نحوه برخورد با دروغگويي كودكان را در مقابل دلايل مختلف بررسي كرده‌ايم:

1. نحوه برخورد با كودكان دروغگو | انتخاب تنبيهي متناسب

گاهي خود والدين محرك دروغ گفتن كودك مي‌شوند. وقتي خراب كاري مي‌كند، واكنش‌هاي تند و هيجاني نشان داده و داد و فرياد مي‌كنند. پس كودك براي دفاع از خود و ترس از عصبانيت مادر دروغ مي‌گويد.

براي اشتباهات كوچك، كودك‌تان را به سختي تنبيه نكنيد. با كمي اخم و با ملايمت به او بگوييد "چون فلان چيز را شكستي از دستت ناراحت و عصبيم"، سپس تنبيه كوچكي متناسب با آن كار اشتباه در نظر بگيريد.

وقتي كودك دروغ مي‌گويد با او بحث نكنيد و سوالات پي در پي نپرسيد. به او اطمينان دهيد كه اگر راستش را بگويد، مشكلي برايش پيش نمي‌آيد چون دروغگويي جريمه اش را 2 برابر مي‌كند و حتما به اين حرفتان عمل كنيد. هرگاه دروغ گفت علاوه بر تنبيه كار اشتباه، براي دروغ گفتنش هم تنبيهي جدا در نظر بگيريد مثلا او را يك روز از ديدن برنامه مورد علاقه اش محروم كنيد.

2. تكاليف سنگين ندهيد

يكي از راه‌هاي نحوه برخورد با كودكان دروغگو اين است كه متناسب با قدرت و توانايي كودك انتظارات خود را متعادل كنيد. با اين كار به مرور دروغگويي او درمان مي‌شود. خيلي از والدين متوجه اين امر نيستند چراكه كودك از رنجش والدين و اينكه او را تنبل بشناسند مي‌ترسد. وقتي نمي‌تواند كاري فراتر از توانش انجام دهد، براي حفظ موقعيتش به دروغ پناه مي‌برد. اگر احساس مي‌كنيد توانايي كودك بسيار كمتر از حد معمول است، به يك متخصص مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه كودكان استثنايي كليك كنيد. 

3. با تحقير به دروغ دامن مي زنيد

احساس تحقير در كودك به شكل گيري شخصيتش ضربه وارد مي‌كند و در نتيجه براي جلب توجه دروغ‌هاي بزرگ مي‌گويد. كودكي كه در خانواده مورد تحقير و اهانت قرار گرفته با راست گويي و بيان حقيقت نمي‌تواند افكار ديگران را به خود جلب كند. مثلا با وحشت و اضطراب ساختگي فرياد مي‌زند "مغازه پدرم آتش گرفت". وقتي اعضاي خانواده با نگراني و وحشت به سمت محل حادثه مي‌دوند كودك دروغگو لذت مي‌برد كه والدين خود را مسخره كرده و اهانت‌هاي آن‌ها را تلافي كرده است. اين مساله حتي ممكن است منجر به اختلالات رفتاري در كودك شود. براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد. 

حتي در اين مواقع هم او را دروغگو خطاب نكنيد. هرگز كودك خود را به ويژه در جمع تحقير نكرده و از مقايسه او با همسالانش بپرهيزيد.

4. والدين منشا اصلي اعتماد به نفس كودك

نداشتن اعتماد به نفس در كودك باعث مي‌شود كه خود را قبول نداشته و تلاش كند تا شخصيت حقيقي خود را با دروغ تغيير دهد. مثلا در جمع دوستانش از سفرهاي خارجي پدرش صحبت مي‌كند، در حالي كه اصلا واقعيت ندارد.

براي نحوه برخورد با كودكان دروغگو بايد توانايي‌هاي كودك را به او بشناسانيد. براي هر كار خوبي كه انجام مي‌دهد حتما او را تشويق كنيد. از رفتارهاي درست او در جمع تعريف كنيد. اين كار در افزايش اعتماد به نفس كودك تاثير زيادي دارد. اگر والدين احساس كنند كه فرزندشان در حال دروغ گفتن است، بايد جلوي ادامه حرف‌هايش را بگيرند. سعي كنيد در كمال آرامش وي را از رفتار زشتش نه در جمع بلكه در گوشه‌اي با خبر كنيد و ترجيحا به او بفهمانيد كه با دروغ گفتن نمي‌توان زشتي‌ها و تنبلي‌ها را پوشاند. به كودك اطمينان دهيد كه شايد گاهي مواقع رفتارش را دوست نداريد، اما هيچ چيز عشق شما به او را تغيير نمي‌دهد. براي اطلاع بيشتر از راه‌هاي افزايش اعتماد به نفس در كودكان كليك كنيد.

5. شما خود الگو باشيد

كودكان مي‌بينند، ضبط مي‌كنند، تقليد مي‌كنند و ياد مي‌گيرند. دروغ گويي كودك مي‌تواند الگوبرداري از رفتار والدين خود باشد. پس اگر مي‌خواهيد فرزندتان دروغ نگويد، شما نيز در هر شرايطي صداقت داشته باشيد.

6. آموزش مفهوم واقعيت

خيلي مواقع كودك واقعا قصد دروغ گفتن ندارد و حرف‌هايي كه مي‌زند بيشتر جنبه خيال‌پردازي و تصور دارد. در اين مواقع والدين بايد بتواند اين موضوع را تشخيص دهند و مفهوم واقعيت، خيال و دروغ را به كودك آموزش دهند. براي اطلاع بيشتر مقاله برخورد با خيال پردازي كودكان را مطالعه نماييد.

7. تحسين و تشويق راستگويي

يكي ديگر از مهم ترين راه‌هاي نحوه برخورد با كودكان دروغگو اين است كه به جاي تنبيه كردن كودك بعد از دروغگويي، پس از راستگويي او را تشويق كنيد. مثلا اگر كودك وسيله‌اي را شكسته و به شما مي‌گويد، از او به خاطر راستگويي‌اش تشكر كرده و بگوييد كه اين برايتان خيلي اهميت دارد. اينگونه مي‌توانيد راستگويي را در وجود كودك نهادينه كنيد. 

8. كمك گرفتن از متخصص

اگر دروغگويي‌هاي كودك بسيار زياد باشد و پس از سنين 10 سالگي نيز از بين نرفت، بايد با يك مشاور در زمينه كودك صحبت كنيد تا ريشه دروغگويي كودك را پيدا كرده و براي درمان آن به شما كمك كند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

نكات كليدي در درمان دروغگويي كودكان

هنر عذر خواهي را به فرزندتان بياموزيد و توضيح دهيد كه همه اشتباه مي‌كنند اما بايد مسوليت كار خود را قبول كنند. مسئوليت پذيري در كودك دروغگويي او را درمان خواهد كرد. براي اطلاع بيشتر از مسئوليت پذيري در كودك كليك كنيد.

اگر كودك چيزي را درخانه شكسته، به جاي اينكه بگويد «من نكردم» مي گويد «ببخشيد». در اين صورت فورا بگوييد از راستگويي تو خوشحالم و بعد از تحسين رفتار او، در تنبيه كار اشتباه تخفيف قائل شويد.

هرگز از كودك به خاطر اشتباهش بازجويي نكنيد؛ اين كار او را تحريك مي كند تا در دفاع از خود دروغ بگويد.

استفاده از كتاب داستان، فيلم و انيميشن‌هايي دررابطه با زشتي دروغ گويي و مزاياي راستگويي مي‌تواند مفيد واقع شود.

به جاي اين كه به او دروغ را گوشزد كنيد، بهتر است اين را بپرسيد كه مثلا "به نظر مي‌رسد كه مي‌ترسي حقيقت را به من بگويي. چطور است راجع بهش صحبت كنيم؟" براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه رفتار با كودك كليك كنيد. 

مشورت با يك مشاور روانشناس در زمينه نوع رفتار با كودك نيز مي‌تواند بسيار راه گشا باشد. روانشناسان مركز مشاوره حامي هنر زندگي مي‌توانند در اين زمينه به شما كمك كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه بهترين راه هاي برخورد با دروغ كودك مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: كودكان دروغگو

امتیاز:
بازدید:
برچسب: كودكان دروغگو،
موضوع:
[ ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۳۶:۳۴ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 7
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی