مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي
هنر زندگي اولين سامانه مشاوره روانشناسي تخصصي كشور با مجرب ترين مشاوران روانشناسي پاسخگوي سوالات و مشكلات شما در زمينه هاي مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربيت كودك ، جوانان ، مهارت هاي ارتباطي ، ترك اعتياد ، مشاوره روانشناسي ، روان درماني و ... مي باشد. به اميد زندگي شاد و سالم براي يكايك مردم ايران...

آيا با روش‌هاي درمان و ترك اعتياد به مواد مخدر آشنا هستيد؟ چرا معتادان باز هم بعد از ترك به اعتياد باز مي‌گردند؟ از آنجايي كه اعتياد به مواد مخدر وابستگي جسماني و رواني براي افراد به وجود مي‌آورد، ترك اعتياد با مشكلات زيادي همراه است و استفاده از روش‌هاي غلط و غير اصولي مي‌تواند منجر به بازگشت مجدد فرد به سوي اعتياد و مصرف بيشتر شود. توجه داشته باشيد كه بهره بردن از يك مركز تخصصي كه با به كارگيري روش‌هايي از جمله دارودرماني، مشاوره و رفتاردرماني به ترك اعتياد افراد كمك مي‌كند مي‌تواند به ميزان بسيار زيادي شانس موفقيت شما را در ترك اعتياد بالا ببرد. با توجه به اهميت بهره بردن از بهترين و جديدترين روش‌هاي ترك اعتياد در ادامه به بيان اين روش‌ها خواهيم پرداخت.

منبع: ترك اعتياد

 

مخدر چيست و چه موادي را شامل مي‌شود؟

مواد مخدر كه به مواد افيوني نيز معروف هستند، از جمله شايع‌ترين مواد مصرفي در كشور ما به شمار مي‌روند. اين مواد يا مستقيماً از گياه خشخاش به دست مي‌آيند، يا در آزمايشگاه و از طريق افزودن برخي مواد شيميايي توليد مي‌شوند. مخدرها ترياك، شيره، سوخته ترياك، هروئين، مرفين و كدئين و ترامادول را در بر مي‌گيرند.

ماده اصلي اعتيادآور در مواد مخدر مورفين است. مورفين به‌صورت طبيعي در بدن انسان با نام اندروفين موجود است كه نقش كاهش درد در بدن را به عهده دارد. زماني كه فردي اعتياد به مواد مخدر دارد؛ بدن فرد اندورفين كمتري توليد مي‌كند و بدن فرد به مورفين خارجي وابسته مي‌شود.  

براي شناخت بيشتر درباره انواع مواد مخدر و مواد اعتيادآور كليك كنيد.

ترك اعتياد به مواد مخدر و چالش هاي آن

فرد مصرف‌كننده در زمان ترك اعتياد به مواد مخدر با سه چالش بزرگ روبرو مي‌شود كه شامل موارد زير مي‌باشد.

1. چالش اول در ترك اعتياد عوارض جسماني و علائم ناخوشايند مربوط به ترك است كه به خماري مشهور است. خماري مي‌تواند به صورت حالاتي نظير درد در بدن، تعريق شديد، ضربان قلب بالا، نگراني و بي‌قراري در فرد ظهور كند. براي افزايش آگاهي در مورد اين علائم مي‌توانيد مقاله كاهش علائم ترك را مطالعه نماييد.

2. چالش دوم در ترك مواد مخدر مربوط به مقوله وسوسه و احساس ولع براي مصرف است. وسوسه يا ولع يك حالت ذهني است كه در آن، فرد تمايل شديدي نسبت به مصرف مواد پيدا مي‌كند. به طوري كه فرد در برابر اين تمايل احساس ضعف و ناتواني مي‌كند. يادگيري نحوه مقابله با وسوسه در موفقيت فرد در مسير ترك اهميت بسزايي دارد. به همين دليل لازم است كه در كنار دريافت برنامه‌هاي مربوط به ترك و كنار گذاشتن مواد، بيمار تحت روان‌درماني نيز قرار بگيرد و اطلاعات و آموزش‌هايي را براي مقابله با ولع و اشتياق نسبت به مصرف دريافت كند.

3. چالش سوم بعد از پاكي جسماني و سم‌زدايي اتفاق مي‌افتد چرا كه اكثر لغزش‌ها در اين دوره رخ مي‌دهد. فرد در اين زمان بايد بتواند مراقبت‌هاي لازم را به عمل بياورد تا در مرحله ترك و پرهيز باقي بماند و دچار لغزش نشود. براي اين كار لازم است كه بتواند عوامل دروني و بيروني را كه در تحريك او به مصرف نقش دارند شناسايي كند و به كمك روان‌درمانگر براي مواجهه درست با آن‌ها برنامه‌ريزي كند.

روش هاي ترك اعتياد به مواد مخدر

در درمان و ترك اعتياد به مخدرها با توجه به شرايط جسماني و رواني فرد، روش‌هاي گوناگوني به كار مي‌رود. به طور كلي مي‌توان گفت روش‌هاي ترك اعتياد به مواد مخدر موارد زير را دربر مي‌گيرد. براي شناخت بيشتر درباره بهترين روش‌هاي ترك اعتياد كليك كنيد.

1- درمان دارويي در ترك اعتياد به مواد مخدر 

داروهايي كه در درمان و ترك اعتياد به مواد مخدر استفاده مي‌شود مواردي نظير متادون، ب 2 يا بوپرنورفين و نالتركسون را در بر مي‌گيرد. متادون و ب 2 مي‌توانند علائم ناخوشايند ناشي از ترك و وسوسه مصرف مجدد را كاهش دهند. اين داروها در واقع همان مناطق مغزي را كه مخدرها تحت تأثير قرار مي‌دهند هدف قرار مي‌دهند با اين تفاوت كه شدت تأثيرگذاري كم‌تري نسبت به مخدرها دارند. توجه داشته باشيد كه اين داروها بايد در دوزهاي كاملاً مشخص و متناسب با وضعيت جسماني شما در بازه زماني معيني مصرف شوند تا به مرور دوزهاي آن كاهش يافته و به طور كامل قطع شود.

استفاده سرخود و يا رعايت نكردن دستورات پزشك در مصرف منجر به اين مي‌شود كه تنها موادي ديگر را جايگزين مواد قبلي كنيد و اعتياد همچنان ادامه داشته باشد. علاوه بر اين مصرف هم‌زمان داروهاي ترك اعتياد با مواد مخدر خطرات زيادي ازجمله تشنج و حتي خطر مرگ را به همراه خواهد داشت.

براي اطلاع بيشتر درباره ترك ب2 و ترك متادون كليك كنيد.

2- روان درماني با استفاده از درمان شناختي-رفتاري

در اين درمان به افراد كمك مي‌شود تا بتوانند افكار و الگوي نادرست رفتارهاي خود را پيدا كرده و متوقفشان كنند. هم‌چنين درمانگر در درمان شناختي رفتاري مهارت‌هاي سازگاري را به شما آموزش مي‌دهد تا بتوانيد روش‌هاي درست كنترل و مديريت هيجانات ناخوشايند خود را بياموزيد. كنترل اين هيجانات مانع از اين مي‌شود تا براي فرار از احساسات منفي خود به مصرف مجدد مواد پناه بياوريد. روان‌درماني نه تنها در ترك اعتياد بسيار تأثيرگذار است بلكه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد با عوارض رواني ناشي از ترك نظير علائم افسردگي نيز مبارزه كنيد.

براي اطلاع بيشتر درباره علائم افسردگي كليك كنيد.

3- روان درماني با استفاده از درمان هاي انگيزشي

وجود انگيزه براي ترك اولين قدم در درمان اعتياد محسوب مي‌شود. بدون انگيزه، بيمار هرگز برنامه درماني خود را پيگيري نمي‌كند و ترك موفقيت‌آميزي نيز نخواهد داشت. روش‌هايي مانند مصاحبه انگيزشي به ايجاد و افزايش انگيزه در مصرف‌كنندگان مواد كمك بسياري مي‌كند.

4- گروه درماني 

گروه درماني در ترك مواد مخدر به افراد كمك مي‌كند تا بدانند كه در اين راه تنها نيستند و افراد ديگري نيز هستند كه مشكلات مشابهي با آن‌ها دارند. در اين درمان شما فرصت اين را پيدا مي‌كنيد كه بتوانيد تجارب بيماران ديگر در مورد شكست‌ها و موفقيت‌هايشان در مسير ترك را بشنويد و با چالش‌هاي پيش روي خود و راه‌حل‌هاي از ميان بردن آن‌ها بيشتر آشنا شويد.

5- خانواده درماني 

نحوه برخورد خانواده‌ها با اعتياد فرد و ميزان حمايتي كه از او مي‌كنند در ميزان موفقيت ترك تأثير بسزايي خواهد داشت. به همين خاطر در خانواده‌درماني تلاش مي‌شود تا اطلاعات اعضاي خانواده در مورد اعتياد افزايش يابد و روابط آسيب ديده آن‌ها با فرد درگير در اعتياد ترميم شود. به اين ترتيب از مشكلات بيمار در ترك كاسته شده و منابع حمايتي بيشتري كسب مي‌شود. توصيه مي كنيم مقاله نقش خانواده در ترك اعتياد را مطالعه نماييد.

6- ترك با استفاده از روش هاي بستري 

به منظور سم‌زدايي و ترك اعتياد، برخي از مراكز اعتياد و كمپ‌ها اقدام به بستري كردن فرد مي‌كنند. تا هر لحظه علائم فرد مورد بررسي قرار بگيرد و در صورت نياز درمان دارويي مناسب تجويز شود. توجه داشته باشيد كه بسياري از كمپ‌ها كه در زمينه ترك اعتياد فعاليت مي‌كنند مراكزي غير قانوني هستند و از خدمات مناسب براي ترك اعتياد برخوردار نمي‌باشند. روش‌ها و برخوردهاي غير اصولي كه در اين كمپ‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌تواند اثرات معكوسي داشته باشد و مسير ترك را با دشواري‌هاي بيشتري روبه‌رو كند. پس در انتخاب مراكز ترك بيشتر احتياط كنيد.

روش‌هاي ترك اعتياد مواد مخدر كه در مطالب فوق توضيح داده شد، روش‌هاي كلي براي ترك هستند. براي كسب اطلاعات دقيق در مورد نحوه ترك هر كدام از مواد مخدر مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي هنر زندگي تماس بگيريد يا مقالات ترك هر كدام از مواد مخدر كه در زير به آنان اشاره شده را بخوانيد.

ترك هروئين
ترك مورفين
ترك ترياك
ترك شيره
ترك ترامادول
ترك نالتروكسان

دليل عدم نتيجه بخش بودن ترك

بايد بدانيم اعتياد تنها يك بيماري جسماني نيست بلكه بخش مهمتر آن را فكر و روان فرد تشكيل مي‌دهد و در صورتي كه به بخش رواني ترك توجه نگردد، بازگشت قطعا رخ خواهد داد. همانطور كه شاهد هستيم معتاداني را مي‌بينيم كه بارها بعد از سم زدايي و تصميم براي ترك باز هم به اعتياد روي مي‌آورند چرا كه حمايت‌ها و درمان‌هاي روانشناختي براي آن‌ها رخ نداده است.

پس اگر به دنبال يك درمان موفق و بدون بازگشت هستيم بايد بدانيم كه نمي‌توان اين بخش از درمان را ناديده گرفت. درمان‌هاي روانشناختي كه در مطالب فوق نيز ذكر شدند، باعث افزايش اعتماد به نفس و كسب مهارت‌هاي فردي و شناختي در فرد مي‌شود. مهم ترين موضوع، مقابله با وسوسه مصرف مجدد است كه از طرق مختلف توسط متخصص بر روي آن كار مي شود. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

سوالات متداول درباره ترك مواد مخدر

چرا براي ترك اعتياد بايد از درمان‌هاي روانشناختي بهره ببريم؟

درمان‌هاي روانشناختي باعث افزايش اعتماد به نفس و كسب مهارت‌هاي فردي و شناختي در فرد مي‌شود. مهم ترين موضوع نيز مقابله با وسوسه مصرف مجدد است كه روانشناسان با بهره گيري از به روزترين روش‌ها از آن پيشگيري مي‌كنند.

كمپ‌هاي ترك اعتياد تا چه ميزان در ترك اعتياد افراد موثر است؟

در صورتي كه بتوانيد كمپ مناسب و استانداردي را انتخاب كنيد مي‌تواند كمك كننده باشد. با اين حال بسياري از كمپ‌ها مراكزي غير قانوني هستند و از خدمات مناسب براي ترك اعتياد برخوردار نمي‌باشند. روش‌ها و برخوردهاي غير اصولي كه در اين كمپ‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد مي‌تواند اثرات معكوسي داشته باشد و مسير ترك را با دشواري‌هاي بيشتري روبه‌رو كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تشخيص و درمان اعتياد به مواد مخدر مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق شماره 02122018502 و يا از طريق تلفن ثابت از كل كشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.

منبع: ترك اعتياد

 

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك اعتياد،
موضوع:
[ ۱ دى ۱۳۹۹ ] [ ۰۶:۲۶:۴۱ ] [ هنر زندگي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 10
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی